Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Angst op de "Amsterdam"


Angst op de 'Amsterdam' Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Angst op de "Amsterdam" verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 8,76

Reactie no. 51
NaamDennis
Leeftijd28
Cijfer6
RecensieHet tekenwerk, de sfeer, grappen en decors zijn erg goed.
Maar het verhaal zelf hangt aaneen van de plotholes.
Het hele tijreisverhaal is totaal onnodig.
Er komen stemmen uit een schip, dus duiken ze om het geheim boven water te halen.
Dan volgt een lange overbodige reis waarmee ze niks bereiken om dan te worden terug geflitst en alsnog gewoon de kist uit het wrak te halen. Verder is er geen reden waarom de zwarte magiër in het begin van het verhaal in 1984 aanwezig is. Als hij kan tijdreizen kan hij perfect eender wanneer de kist hebben bovengehaald. Bovendien zou hij zichzelf op het schip moeten zijn tegengekomen aangezien hij er initieel al op zat. En als de '1984-versie' er voor de tweede maal op zit.
Ook het niet direct terugsturen naar het verleden van de bewusteloze Anthony Watson slaat op niets.
De opeenstapelen van deze flaters doet bij uitkomen bij een 6.
Datumzondag 07 februari 2021 18:57

Reactie no. 50
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer10
RecensieNog een topper. Een prachtig getekend ( zeer goed gedetailleerd) verhaal dat duikt in de geschiedenis van de Lage Landen ( ja, ik reken daar hedendaags België ook bij). Ik heb dit album destijds nieuw gekregen ( of gekocht) en het is er één dat ik mij heel goed kan herinneren vanwege de spanning. Ik herlas het onlangs en ook nu staat mijn mening recht over eind. De mystiek begint met de stemmen uit de kist maar eigenlijk nog veel meer door de Zwarte raaf die Jerom ontvoert en via magie probeert te bewerkstelligen wat hij wil. Lambik, Suske en Wiske zijn op elkaar aangewezen. Ze komen allen aan boord om het mysterie rond de stemmen in de kist aan boord van de “Amsterdam” te ontsluieren. “Angst op de Amsterdam “is een zeer treffende allittererende titel. Angst en mystiek zijn synoniemen voor dit album. Bron hiervoor is Anthony Watson. Zijn dubbelspel ( alias Antonio Watsoni) is zeer sterk, hoewel taalkundigen één en ander al hadden kunnen aanvoelen, aangezien de letter “W” niet in het Italiaans alfabet voorkomt en Antonio dus nooit een Italiaan had kunnen zijn. Spanning is er alom: onze helden worden niet gespaard: Wiske wordt opgehangen, Lambik gevangen, Suske op een kanon…. Suske is nu echte weer eens een held ( kennelijk zonder hoogtevrees). Waarom zien ( anno 2020) we dit nu zo enorm weinig? Uiteraard is er ook weer veel humor: subtiel weliswaar maar toch: veel zit in de manier waarop onze vrienden zichzelf moeten bevrijden. Lambik neemt Suske met kanon en al mee om Wiske te redden ( bladzijde 40)….beetje zwaar dunkt mij. De opmerkingen van Wiske als ze in het spant hangt. Dit album is een uniek voorbeeld hoe je een bekende geschiedenis tot een enorm spannend verhaal kunt bouwen. Iedereen weet hoe het afloopt en toch zit hier zoveel mysterie in verwerkt dat dit één van de beste Suske en Wiske albums ooit is.
Datumdonderdag 22 oktober 2020 08:41

Reactie no. 49
NaamInti
Leeftijd41
Cijfer9
RecensieStudio Vandersteen zette met dit verhaal de opgravingen van het scheepswrak de “Amsterdam” in de aandacht. Er werd een prima verhaal verzonnen rond de schipbreuk. Alleen jammer dat nogal vaak gezegd wordt waar en wanneer die zal plaatsvinden
Zo merkt Suske aan het begin van de reis op: “Gek hé... Wij zijn de enigen aan boord die weten dat de “Amsterdam” niet verder zal geraken dan Hastings. We zullen in een storm terecht komen en het schip zal het roer verliezen, maar hoe?”
Toch is er nog genoeg geheimzinnigheid om een spannend verhaal te vormen en blijven de stemmen in het wrak (en later in het verleden, in de kist) heel lang een mysterie, dat pas tegen het eind van het verhaal onthuld wordt
De tegenstanders zijn de Raaf (een tovenaar met een ravenmasker) en een Italiaan die ineens een Engelse strandrover blijkt. Uiteindelijk blijken ze allemaal één en dezelfde te zijn
Het album heeft (zoals eerder werd opgemerkt) de mooiste cover van de hele reeks. Er verscheen ook een speciale uitgave, waarvan de opbrengst gebruikt werd om de toenmalige opgravingen te financieren. Het geld ging uiteindelijk naar de bouw van een replica van het schip
De kledij klopt niet helemaal. De schipbreuk vond eind januari plaats. Toch loopt iedereen gekleed alsof het zomer is
Hier en daar wordt een historisch weetje aangeleverd. Niet alleen over het schip, maar ook over Hastings en omgeving, daar de schipbreuk plaatsvond niet ver van de plaats waar Willem de Veroveraar landde. Dat vernemen we reeds in de aankondigingsstrook. Bovendien heeft Anthony Watson, de Engelse strandrover waarvoor de Raaf zich uitgeeft, echt bestaan
Datumwoensdag 18 december 2019 07:36

Reactie no. 48
NaamBofor!
Leeftijd31
Cijfer5
RecensieTsja, ik persoonlijk kom moeilijk door het verhaal heen. Er gebeurd feitelijk ook erg weinig. Een archeoloog belt professor Barabas op om te onderzoeken waar de geheimzinnige stemmen aan boord van een oud scheepswrak vandaan komen. Vervolgens gaat men naar het verleden om de geschiedenis van die kist na te gaan. Dat Watsoni, alias Watson uiteindelijk de gemaskerde raaf blijkt te zijn had ik ook al snel door. In stroken 196 en 197 laat Lambik de mannetjes ontsnappen, dit deed me enigszins denken aan het album 'de spokenjagers.' Ook vond ik het vreemd dat de archeoloog kennis had van de teletijdmachine omdat Barabas daar normaal gesproken niet erg mee te koop loopt.

Humor is er wel met:
-Lambik en de vlam(blz. 11)
-De vleierij van Wiske tegen Lambik (blz. 14)
-De benadering van Lambik tegen de vrouw van de kapitein (blz. 16)
-Lambik die Watsoni zonder bijzijn van de kapitein slaat (strook 108/109)
-De zeep op de trap stroken (103 en 137)
Dit in combinatie met de mooie tekeningen kan het geheel voor mij niet opwaarderen naar een voldoende.

Datumzondag 29 december 2013 10:32

Reactie no. 47
Naamtobias
Leeftijd30
Cijfer9
RecensieIk kan eigenlijk alleen maar positief zijn over dit boek.
het verhaal is spannend, de tekeningen geweldig, je waant je echt in de gouden eeuw.
Wel jammer dat Jerom weer uitgeschakeld moet zijn om het verhaal spannend te houden.
Datumzondag 5 mei 2013 13:50

Reactie no. 46
NaamMark
Leeftijd33
Cijfer9
RecensieIk heb als klein mannetje dit verhaal helemaal kapot gelezen; en dan te bedenken dat ik dit album op een markt al 2e hands in handen kreeg! Natuurlijk is het verhaal, zeker in het verloop, zeer voorspelbaar, maar er hangt constant een dreigende sfeer (kon de titel beter tot leven worden gewekt) en het raaks precies de juiste snaar. Klasse apart in de serie 200-300, samen met de Hellegathonden. Een van de hoogtepunten in de reeks naast de Vandersteen-klassiekers.
Datumzaterdag 19 mei 2012 13:31

Reactie no. 45
NaamMark
Leeftijd39
Cijfer9
RecensieHeel mooi album met natuurlijk een zeer aansprekende covertekening, alleen vind ik de schaduw van Lambik zijn hoed op het schip misplaatst. Zo'n groot VOC schip maakt indruk, niet alleen de replica (welke momenteel bij het scheepvaartmuseum in Amsterdam ligt) maar ook de getekende versies van Paul Geerts.

Daarnaast is er ook in de rest van het album veel aandacht besteed aan details met prachtige decors. Alleen op blz 49 wordt Watsoni opeens erg 'hoekig' getekend. Het verhaal mag er ook zijn met de voorbereidingen in Amsterdam en Texel en de dreigende stranding voor de Engels kust. Natuurlijk heeft het een wat voorspelbare geheimzinnige maar dat weerhoudt mij er niet van om een hoog cijfer te geven.

Datumzondag 8 april 2012 10:52

Reactie no. 44
NaamWouter
Leeftijd17
Cijfer10
RecensieIk begin graag met deze twee woorden: 'Geweldig album!!
Het begint al met de cover. Een prachtig schilderij van Paul Geerts. De aankondiging is ook prachtig, maar of duidelijk door iemand anders ge inkt, of Paul had zijn dag niet. Maar op de een of andere manier wel echt mooi!
De tekeningen zijn geweldig. In deze periode waren de tekeningen van Suske en Wiske op zijn best.

En het verhaal. Het is erg sterk. Vooral in het verleden. Alle karakters zijn goed uitgewerkt.
Je wilt ook perse doorlezen. Het verhaal pakt je helemaal!

Al met al een dikke tien verdiend! Petje af. (hoop dat de studio ooit ook zulke verhalen gaat maken, laat ze maar beginnen met weer langere album!)

Datummaandag 23 januari 2012 15:22

Reactie no. 43
NaamWilly
Leeftijd98
Cijfer9
RecensieHet verhaal zit heel goed in elkaar, en dat geldt zeker voor het tijdreisgedeelte. De Watsoni van 1749 uit de tijd voor de ondergang van de Amsterdam heeft de geheimzinnige kist, maar de Watsoni die naar 1985 is geteletijd en de Watsoni net na de ondergang van de Amsterdam zijn de kist kwijt, en zij zijn ook de enigen die de kist willen hebben. Ook de identiteit van de Witte Raaf is tot het einde raadselachtig want in het begin zien we immers een vrouw...

Dit album doet denken aan de Blauwe Reeks albums zoals Het Spaanse Spook en De Tartaarse Helm. Ook mooi is de grotendeelse afwezigheid van die vervelende Jerom die uitzonderlijk voor ellende zorgt.

Toch geen 10 door de kledij van een eeuw eerder.

Datumwoensdag 27 april 2011 00:31

Reactie no. 42
NaamJPM
Leeftijd27
Cijfer8
RecensieAngst op de Amsterdam is een goed album, maar niet denderend. Inderdaad de cover ziet er prima uit en er zijn ook aardig wat mooie tekeningen gemaakt. Het verhaal vind ik echter minder sterk, de geheimzinnige raaf en de uiteindelijke verklaring voor zijn aanwezigheid en tovenarij, zijn wel erg uit de lucht gegrepen. Dit verhaal krijgt van mij een acht het is een aardig en vermakelijk verhaal, maar geen topper.
Datumdinsdag 19 april 2011 14:21

Reactie no. 41
NaamMark
Leeftijd31
Cijfer9
RecensieABSOLUUT wel een topper en klassieker in wording. Eén van de vele heel sterke albums uit die tijd (begint al bij nummer 198 totaan de nummer in de 210-serie). Spanning, avontuur, historie, alles in een geweldig tempo. Geen flauwe humor, maar met name heel veel sfeer! Natuurlijk een wat voorspelbare loop van omstandigheden, maar de uitwerking is subliem. Mochten de huidige abums ook maar een beetje flair van dit product hebben (zucht!).
Datumwoensdag 16 maart 2011 15:21

Reactie no. 40
Naamjebbe van reeth
Leeftijd12
Cijfer10
Recensieik vond dit een heel mooi,spannend,chique en vooral geheimzinnig boek. op het einde is het echt niet wat je verwacht.voor de rest te weten moet je het boek zelf lezen!
Datumwoensdag 16 februari 2011 13:35

Reactie no. 39
Naamsiebe
Leeftijd12
Cijfer10
RecensieOMG dit is echt een spannend album!!! ik heb 4 favo's: het eiland amoras, de mysterieuze mijn, de ape kermis en deze. dit is echt een hebber.
Datumdonderdag 30 december 2010 15:20

Reactie no. 38
NaamMarretje
Leeftijd11
Cijfer9
Recensiewouw,ik was echt sprakeloos dit was van begin tot eind grappig,spannend en boeiend.de raaf kwam al heel snel en toen lambik dronken was was ook heel leuk en vooral grappig.
Datumzaterdag 5 september 2009 12:35

Reactie no. 37
NaamRobin
Leeftijd12
Cijfer9
RecensiePrachtig verhaal, in een keer uitgelezen zo sterk wist het me te boeien. ''De Raaf'' zorgt voor de meeste spanning in het verhaal en zet een donker, mysterieus en ook boeiend personage neer. Tuurlijk onze vrienden in hun vertrouwde (leuke) rollen en het einde is gewoon stomweg hilarisch.
Datumdinsdag 12 mei 2009 16:58

Reactie no. 36
NaamRoland
Leeftijd34
Cijfer9
RecensieSterk verhaal, en prachtige tekeningen met veel oog voor detail.
Al snel komt 'De Raaf' op de proppen, en vanaf dan gaat het in sneltempo met de zatte Lambik die intekent op 'De Amsterdam', Antonio Watsoni met zijn geheime kist waarvan Sus en Wis de inhoud willen kennen, de nachtelijke storm, de Normandische min-soldaatjes...en zo hops, voor je het echt weet zit je al aan de knipoog van Wiske.
In het album staan een paar prachtige tekeningen die de moeite waard zijn, en het mooiste is nog de cover. Zet hetzelfde op doek en en Paul Geerts wordt beschouwd als leerling van Rubens ;-)
Datumzondag 22 maart 2009 15:14

Reactie no. 35
NaamRichard
Leeftijd38
Cijfer9
RecensieEen van mijn favoriete albums.
Een beetje een moderne versie van de blauwe reeks albums.
Een wat minder "kuifje gehalte" in het verhaal dan die albums maar zeker een leuke vertelling. De tekeningen zijn mooi verzorgd. Ik heb ook een zwartwit versie van het album en ook zonder inkleuring werken de tekeningen perfect. Een te gek album!
Datumwoensdag 31 december 2008 15:28

Reactie no. 34
Naamruben wienk
Leeftijd9
Cijfer9
RecensieHet is een mooie cover.
De ravenkop vind ik een leuke vijand.
het is grappig dat hij kan toveren en dt hij dat een paar keer uithaald bij Lambik.
Alleen wel voorspbaar wie de vogelkop is.
Datummaandag 27 oktober 2008 17:56

Reactie no. 33
Naammatthijs
Leeftijd10
Cijfer9
Recensiewoh! zo'n mooie cover heb ik nog nooit gezien! doch was het verhaal wel wat minder toch wel leuk met die italiaan
Datummaandag 21 juli 2008 17:24

Reactie no. 32
NaamJasper
Leeftijd14
Cijfer8
RecensieDe cover is beter dan het verhaal. Het verhaal is leuk bedacht, maar niet spannend en boeit niet echt, humor is er te weinig maar de tekeningen zijn goed. Eigenlijk een 7,5 waard, maar aangezien je dat niet geven kan en ik altijd naar boven afrond...
DatumThu May  3 19:08:15 2007

Reactie no. 31
NaamFreek Smid
Leeftijd29
Cijfer9
RecensieZeer mooie cover en zeer mooi verhaal. De tekeningen zijn mooi en het verhaal is spannend. Een mooi eerbetoon aan het galjoen!
DatumFri Feb  2 15:27:17 2007

Reactie no. 30
Naamharmen
Leeftijd15
Cijfer9
RecensieHele mooie cover en een iets minder, maar toch zeker niet slecht verhaal. Over het algemeen mooie tekeningen, vooral de schepen. het verhaal is orrigineel (wat we dan ook wel gewend zijn van Paul Geerts) en goed uitgewerkt. een 10 is te veel maar een 9 zeker niet
DatumFri Sep 22 17:10:08 2006

Reactie no. 29
NaamTimothy
Leeftijd11
Cijfer10
RecensieDit is een der beste albums. Absoluut.Ik nam een paar keer een andere toen ik twijfelde vanwege de kaft maar had ik geweten dat hij zo mooi was had ik hem al veel eerder genomen
DatumMon Sep 18 18:19:23 2006

Reactie no. 28
NaamJ. Joffer
Leeftijd26
Cijfer6
RecensieAbsoluut geen meesterwerk.
Dit album hengelt wel erg duidelijk naar een soort "Blauwe reeks"-status, met de fraaie voorkant en de weelderige tekenstijl, waar duidelijk meer dan eén inkter mee zoet is geweest (Eugeen Goossens doet de hoofdpersonen, een andere inkter de rest). Helaas wordt de belofte niet ingelost. De plot is voorspelbaar (de Raaf is Watsoni, wat een verrassing) en het gedeelte dat zich in het verleden afspeelt duurt nog te kort, daar hadden ze gewoon het hele album mee moeten vullen. Amsterdam lijkt in dit verhaal helemaal niet op Amsterdam (het ziet er verdacht Antwerps uit), en zou een kapitein anno 1749 nog steeds zo'n zestiende-eeuwse pofbroek dragen? De achttiende eeuw was toch de pruikentijd? Zonde van het mooie tekenwerk, maar dit blijft een mager album.
DatumFri Sep  8 22:26:37 2006

Reactie no. 27
Naamyves
Leeftijd14
Cijfer10
RecensieBeste album dat er is, niks kan aan deze tippen, gewoon perfect
DatumWed Aug 16 11:33:41 2006

Reactie no. 26
NaamSander
Leeftijd28
Cijfer9
RecensieIk vergelijk altijd de tekeningen met elkaar. Deze waren mooi. Het verhaal is grappig geschreven
DatumFri Jul  7 10:47:59 2006

Reactie no. 25
NaamLuc
Leeftijd45
Cijfer10
RecensieMet dit album heeft Paul Geerts eindelijk een meesterwerk uitgebracht dat de vergelijking met de beste verhalen van Vandersteen kan doorstaan. Een spannend en goed uitgewerkt verhaal dat zich in het verleden afspeelt, met geheimzinnigheid, originaliteit en natuurlijk de humor, veel humor. Maar ook de prachtige tekeningen moeten vermeld worden : gedaan met die dikke strepen, maar met veel zorg afgewerkt en geïnkt (de voorpagina alleen al is om in te lijsten!). Dat de scène met het kanon op strook 146 afkomstig is uit “het Spaanse spook” (het album dat model dient voor vele andere albums), zie ik dan met graagte door de vingers.
DatumThu Jun 15 18:19:45 2006

Reactie no. 24
NaamMatthias
Leeftijd13
Cijfer10
RecensieEen zeer goed verhaal dat - en dat zeg ik niet veel - de klasse van Vandersteen kan benaderen.  Een verhaal waar je ingegooid wordt en niet meer uit wil raken. Met veel spijt las ik dan ook het woordje einde. Een puik verhaal.
DatumFri Apr  7 17:30:41 2006

Reactie no. 23
NaamEvelien
Leeftijd11
Cijfer10
RecensieVolgens mij had Paul opeens HEEL VEEl inspiratie want dit is echt een aanrader om te lezen!!!
DatumFri Mar  3 20:43:21 2006

Reactie no. 22
NaamEli Dirkx
Leeftijd14
Cijfer8
RecensieDit vond ik geen slecht verhaal, maar er is toch iets dat me stoort, ik weet niet wat..
DatumTue Aug 30 09:55:25 2005

Reactie no. 21
Naamerik
Leeftijd27
Cijfer10
Recensieheel mooi verhaal, ik heb laatst het album voor de tweede keer gehaald, want het oude album viel van elllende uit elkaar. Zo vaak heb ik hem al gelezen.
DatumWed Aug 17 17:20:45 2005

Reactie no. 20
NaamIngrid
Leeftijd17
Cijfer9
RecensieDit verhaal heeft 1 van de mooiste kaften van de serie.
Het verhaal zelf is ook heel goed. Het begin is spannend nadat een man met een vogelkop na een onweersbui uit de tijdmachine stappen en dat S&W er achteraan gaan om te zien wie het is. De tekenigen zijn ook heel mooi en het verhaal werd nergens langdradig of saai.
Ik vond het einde een heel klein beetje slap omdat de witte heks Watsoni niet wilde vernietigen of laten verdwijnen, maar ja dat is S&W gewoon. Maar voor de rest is het een heel mooi en sfeervol verhaal dat je gewoon gelezen moet hebben.
DatumWed Jul 13 14:30:07 2005

Reactie no. 19
Naamjippe van niel
Leeftijd10
Cijfer9
Recensieheel avontuurlijk album maar ik begrijp 1 ding niet:waarom wil de iteliaan-engelsman antonio watsoni de kist hebben(als hij voor raaf speelt)terwijl hij de kist in het dagelijks leven al heeft.verder een heel leuk album.
DatumSun Jun 26 10:09:18 2005

Reactie no. 18
Naamphoenix
Cijfer7
Recensiemooie kaft, aardig verhaal, en weereens in de middeleeuwen.
DatumThu Mar 3 20:14:44 2005

Reactie no. 17
Naamthomaz
Leeftijd24
Cijfer6
RecensieKijk dit vind ik nu es onbegrijpelijk , dat dit verhaal zo hoog scoort , ja de cover is geweldig , maar mag ik ook es zeggen een goeie cover daarom nog geen goed verhaal of goeie tekeningen met zich meebrengt .Het is het meest overschatte S en W die er hier voorkomt , er zijn zoveel betere en grappige .Ik vond dit zelfs een beetje saai .
DatumSat Feb 19 17:51:43 2005

Reactie no. 16
Naam Peter Hoekstra
Leeftijd 24
Cijfer 10
Recensie Hier kan ik kort over zijn. Alles wat een goeie S&W maakt zit hier in. Een sterk verhaal, mystiek, spannng, actie, humor etc.. Alles klopt ook netjes en loopt goed in elkaar over Voor mij een klassieker. Een must have!
Datum Thu Sep 16 09:31:34 2004

Reactie no. 15
Naam Michiel van der Wal
Leeftijd 28
Cijfer 10
Recensie Dit is absoluut een van de beste albums ooit. Van alle S&W het spannendste verhaal, maar ook een met een echt goed verhaal!
Datum Tue Mar 2 22:51:30 2004

Reactie no. 14
Naam Niels Peelman
Leeftijd 13
Cijfer 7
Recensie Mooie plaatjes maar ik vind het een beetje saai na verloop van tijd, wel mooi
Datum Sun Feb 29 11:33:25 2004

Reactie no. 13
Naam Bart De Grande
Leeftijd 14
Cijfer 10
Recensie De kaft van dit verhaal belooft veel goeds. Het verhaal zelf is heel leuk en vlot om te lezen.
Een verhaal dat begint in de tuin van Sidonia, want Lambik, Barabas en Jerom komen naar het tuinfeestje, leuk begin, niet te haastig. Een avontuur dat zich grotendeels afspeelt op het schip de Amsterdam en dan ook nog in het verleden. Het verhaal is erg spannend vergeleken met het vorige, het dreigende dinges. Dat een heel stuk minder is van kwaliteit. Kortom, het beste verhaal dat Paul Geerts ooit gemaakt heeft.
Een oververdiende 10!
Datum Tue Dec 30 14:49:35 2003

Reactie no. 12
Naam verheve
Leeftijd 23
Cijfer 10
Recensie de cover is zeer mooie, de mooieste voor me
het verhaal is zeer strang et tof
Datum Sat Sep 27 14:37:10 2003

Reactie no. 11
Naam Sabine
Cijfer 9
Recensie De voorkant is prachtig, en de rest van het verhaal ook. Met een mooie bijrol voor het Amsterdam van vroeger ;-) Ik heb Paul Geerts niet altijd even geweldig gevonden, maar dat maakt hij met dit album driedubbel goed.
Datum Sun Aug 24 20:28:44 2003

Reactie no. 10
Naam Jeroen
Leeftijd 15
Cijfer 10
Recensie Het beste suske en wiske strip die ik ken het is gewoon te mooi van woorden
Datum Sat Aug 16 22:41:50 2003

Reactie no. 9
Naam Angel Dominguez
Leeftijd 26
Cijfer 10
Recensie Dit meesterwerk van Paul Geerts heeft alles van een klassiek stripverhaal. Spannend verhaal, goede tekeningen en een gevaarlijke maar mysterieuze schurk. Alleen de cover al is de moeite van aanschaf waard.
Datum Mon Jun 30 17:45:44 2003

Reactie no. 8
Naam ferdi
Leeftijd 18
Cijfer 10
Recensie In één woord geweldig! Daar hoeft niks meer aan toegevoegd te worden. Gewoon een album dat bij bijna iedereen in de top 10 staat. En dat zegt toch wat!
Datum Sun May 11 23:39:40 2003

Reactie no. 7
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 10
Recensie Schitterend, dit verhaal!Echt buitengewoon.
De tekingen doen me denken aan die van het gouden paard (Dat dek, die kajuit,enz)
De voorkant beloofd veel, heel veel.
Maar het verhaal maakt die verwachting ook waar!
Jerom en Lambik die aan het eind van het verhaal van Sidonia's schoen een schip maken, kijk, dat is humor!Echt super om een verhaal te beeindigen, zonder meer één van de beste Geerts-verhalen.
Datum Tue Apr 29 21:13:58 2003

Reactie no. 6
Naam Niels Vertelman
Leeftijd 13
Cijfer 8
Datum Tue Apr 29 11:23:25 2003

Reactie no. 5
Naam Jaap Blokdijk
Leeftijd 50
Cijfer 8
Recensie heel goed getekend en geschreven
Datum Sat Apr 26 00:16:39 2003

Reactie no. 4
Naam Verstaen Jan
Leeftijd 21
Cijfer 10
Recensie Een meesterwerk van Paul Geerts. een van de albums waar hij het toppunt van zijn talent haalt qua verhaal en tekeningen.En inderdaad een mooie voorpagina.
Datum Fri Apr 25 18:56:00 2003

Reactie no. 3
Naam De kunstkraker
Leeftijd 12
Cijfer 7
Recensie Persoonlijk vind ik het een goed album. Maar niet echt één van de beste die Paul al heeft gemaakt voor Suske en Wiske. Kijk naar de Mooie millirem dat album heeft alles spanning,avontuur enzo. Maar dit heeft op een bepaald moment de neiging om in slaap te vallen. Ik zou zeggen voor een goed album te slecht en voor een slecht album te goed.
Dus het is voor mij een 7 waart.
Datum Mon Apr 21 14:59:45 2003

Reactie no. 2
Naam Joe
Leeftijd 26
Cijfer 9
Recensie Dit is echt een geweldig album. Goede tekeningen, lekker vlot verhaal met actie en humor prima in elkaar overgaand. Alleen die voorkant al... Beauty!! Ik vind de verhalen vanaf ongeveer nummer 151 tot Marc het tekenen volledig tot zich nam stuk voor stuk lekkere verhalen om te lezen (niet té sprookjesachtig zoals in de oudere verhalen nog weleens wil voorkomen en ook niet te 'modern'; zie mijn commentaar bij 'Kunstkraker'). Maar van die reeks die ik net noemde, is dit toch wel een van de hoogtepunten. Klasse!!
Datum Tue Apr 15 19:32:03 2003

Reactie no. 1
Naam Alain Stienen
Leeftijd 38
Cijfer 10
Recensie Het cover zelf al is een pareltje! En het verhaal?
Sinds nr. 199 (De tamme tumi) houdt Paul Geerts vaart achter zijn verhalen en dit is er een van.
Ook hier laat hij de lezers niet tot rust komen.
Dit verhaal biedt nl. actie, spanning en humor en niet zo een beetje!
Paul laat ook hier weer blijken, dat hij zich uitmuntend naar vorm en inhoud gedocumenteerd heeft!
De tekeningen zijn uitstekend en ook het inktwerk van Eugeen Goossens is weer tot in het uiterste verzorgd.
Een verhaal om in een zucht uit te lezen!!!
Voor mij persoonlijk een klassieker.
Datum Mon Apr 14 17:47:46 2003