Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De kattige kat


De kattige kat Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De kattige kat verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,61

Reactie no. 21
NaamJ. Joffer
Leeftijd40
Cijfer7
RecensieWaartoe is het album De kattige kat op aarde? Als je er even over nadenkt, is het wel duidelijk dat de aanleiding simpelweg het promoten van het attractiepark Bellewaerde is, waar in 1982 een aan onze helden gewijde attractie werd geopend. Je ziet Paul Geerts denken: hoe verwerk ik zoveel mogelijk plekken in dit park en die mascotte in een verhaal?
Gelukkig trekt hij het allemaal wat breder en kiest hij voor een setting in West-Vlaanderen in het algemeen. En dan wordt het een kwestie van zoveel mogelijk thema's uit die streek in het album zien te fietsen. Overzwemmen van het Kanaal? Check. Oudstrijders van de Eerste Wereldoorlog? Check. Kattenwerpen in Ieper? Check. West-Vlaams dialect? Toetoet.
Het resultaat is een onderhoudend, maar bij vlagen volslagen onlogisch album. De personages duiken op de gekste plekken op. Waarom betovert de heks Tuttebel Sidonia tot kat, waren de gewone katten op? Waarom loopt ze 's nachts door de regen, terwijl ze toch een slaapplaats had? Waarom stopt ze Suske en Wiske in een ei? Bevreemdend is ook dat Jerom opduikt als Gouden Stuntman, een rol die hij vier jaar eerder in zijn eigen reeks al aan de wilgen had gehangen.
Het tekenwerk daarentegen is verzorgd en dat is ook wat waard. Amusant leesvoer voor een regenachtige vacantiedag, maar meer ook niet.
Datumdonderdag 10 december 2020 19:56

Reactie no. 20
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer8
RecensieDe vorige albums waren elk buitengewoon goed, zo goed dat je er op kon wachten dat er een minder aan zou komen. Dat is dit album. Het ligt niet aan dat album maar omdat de vorige zes albums zo extreem goed waren. Dit is ook een sfeervol, leuk en vermakelijk album en dat is niet alleen omdat ik een kattenliefhebber ben. Het begin dat Lambik het kanaal wil overzwemmen, is zeer sterk. Ook dat Suske en Wiske onwetend Doelittel en zijn katten ontdekken. Hilarisch is ook Sidonia met geit in de boot. Dan komt Tuttebel in beeld ( ze komt wel op de meest onmogelijke plek tevoorschijn) en de plot van het verhaal wordt ontrafelt: zij gaat wraaknemen op Ieper omdat ze van de Halletoren is gesmeten ( eigenlijk best terecht, zou ik ook doen als geest). Heel simpel. Natuurlijk geeft Doelittel ( ruim 80 maar kwiek, maar dat is mijn vader van 84 ook) veel sjeu aan het verhaal: de Brit en de noodzaak van theepauze is heel goed uitgewerkt. “God shave the kwien” blijft leuk. De verschijning van Jerom is ook geslaagd, vaak heb ik niets met de gouden stuntman maar hier vind ik zijn inzet geslaagd. Ik ken park Bellewaerde niet maar het is wel grappig dat Sidonia bij Ieper de kat van haar leven zoekt. De zoektocht naar Sidonia als kat eindigt in de eindstrijd bij het stadhuis van Ieper en na een spannend gevecht komt alles weer op zijn/ haar pootjes terecht. De tekenstijl is uitstekend, de hoofdpersonen zijn goed uitgewerkt en de nevenpersonen zijn erg geslaagd.
Datumdonderdag 22 oktober 2020 08:48

Reactie no. 19
NaamInti
Leeftijd37
Cijfer8
RecensieDit verhaal speelt zich voor het grootste deel af in de Westhoek. Beroemd om alle gebeurtenissen die zich hier tijdens de Eerste Wereldoorlog afspeelden. Daar wordt in het verhaal echter vrij weinig naar verwezen. De oorlog kreeg kortgeleden een grotere rol in HET SCHRIKKELSPOOK, maar dat was om mee te deinen op de vieringen van 100 jaar Grote Oorlog

Oudstrijder Doelitel vertelt dat hij tijdens WO I gered werd door een kat. Ietwat ongeloofwaardig, een normale kat had zich aan het begin van de oorlog allang uit de voeten gemaakt in dergelijke omstandigheden

Barabas stuurt Jerom om Lambik te helpen in de strijd tegen de heks. Daar is op zich niks mis mee, maar waarom moet dat per se als Gouden Stuntman zijn?

Dat Lambik voor duivenmelker speelt omdat Jerom met de stuntmotor komt is ronduit belachelijk

Waarom werd het pretpark Bellewaerde in het verhaal betrokken? Het levert wel een paar leuke scènes op, maar voegt eigenlijk niks toe aan het verhaal. Behalve misschien reclame maken en dan vooral voor de (intussen verdwenen) Suske en Wiske attractie 'Het Zoemende Ei'

De mascotte van Bellewaerde is overduidelijk een echte leeuw en niet iemand in een pak, wat nogal vreemd is

Tijdens het laatste gevecht met de heks kan nog even de vraag worden gesteld waar Lambik zo gauw dat narrenpak vandaan heeft gehaald

De verschijning van de duivel valt nogal tegen. Hij is in nog geen drie plaatjes te zien en dan nog volledig omhuld door een rookwolk

Datumdonderdag 12 november 2015 17:47

Reactie no. 18
NaamBofor!
Leeftijd31
Cijfer7
RecensieHet humorvolle begin gevolgd door Lambik die het kanaal wil overzwemmen leidt tot vermakelijke situaties (Zoals bijvoorbeeld op blz. 6/7). Lambik is ook weer lekker bezig op oa. blz. 31 en 34.

Na ongeveer blz. 30 ontwikkelt het verhaal zich tot een opeenstapeling van gebeurtenissen: een schietduel, Lambik als nar, Jerom die als de gouden stuntman verschijnt ed. terwijl het eigenlijk neerkomt op een soort achtervolging. Desondanks heeft dit nog wel iets komisch.

Enigszins vaag blijft;
-de reden waarom de heks eerst Tante Sidonia als handlangster gebruikt en haar later via de ontploffing van de Halletoren wil ombrengen.
-de heks wil wraak omdat ze in het verleden door de stadsnar van de Halletoren is gesmeten, maar verder blijft het toch maar een vage personage.
-Doelittel de oudstrijder zou qua leeftijd ruim in de 80 moeten zijn. Hoe kan het dan dat hij er nog zo uitziet en zich zo fris gedraagt?

Ook wordt er iets te nadrukkelijk gewezen op 'Familiepark Bellewaerde'
Ander slordigheidje is dat de lettering onderaan blz. 19 buiten het stripwolkje is geplaatst.

Geen topper qua verhaal, maar vanwege de humor en goede tekeningen naar mijn mening nog wel een ruime voldoende waard.

Datumwoensdag 11 december 2013 19:01

Reactie no. 17
NaamRaymond v.B
Leeftijd40
Cijfer6
RecensieNa een aantal sterke albums, is dit album toch een terugval. Het verhaal is matig en Tuttebel en Doolittle zijn ook niet echt sterk uitgewerkte karakters. De humor in het verhaal is best wel ok en de tekeningen zijn goed, waardoor het album toch nog een voldoende scoort.
Datumzaterdag 1 december 2012 12:24

Reactie no. 16
NaamMark
Leeftijd39
Cijfer7
RecensieS&W komen ditmaal in Ieper terecht en wie Ieper zegt, zegt Bellewaerde park en natuurlijk de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog (tenminste in mijn beleving). Paul Geerts heeft beide onderwerpen verwerkt in dit album dat helaas al snel ontaardt in een simpel achtervolgingsverhaal van S&W op zoek naar de betoverde Sidonia. De goede (maar ook niet bijzondere) tekeningen zorgen ervoor dat ik dit album toch nog met ruim voldoende waardeer.
Datumzondag 8 april 2012 11:43

Reactie no. 15
NaamFrédéric
Leeftijd32
Cijfer6
RecensieIn de reeks SenW bezoeken een stad ditmaal: Ieper. En uiteraard ook het Bellewaerdepark nabij die stad. Logisch, want in dat park waren (zijn?) zelf enorm veel verwijzingen naar de avonturen van Sus en Wis. Hoog tijd toen om er een album aan te wijden.
Het verhaal dan: Lambik zwemt het Kanaal over met Sidonia als begeleider in een roeibootje, maar deze laatste wordt ontvoerd én betoverd tot een kat door een heks genaamd Tuttebel. Waarom een kat, tja Ieper is immers de kattenstad nietwaar?
Persoonlijk was dit album puur jeugdsentiment (want mijn vader moest het aan mij voorlezen, ik was toen nog maar 5 jaar, doch dit geheel terzijde).
Het verhaal is eerder een roadmovie door het West-Vlaamse landschap, met een bejaarde oudstijder, Jerom de Gouden Stuntman en zoals hierboven reeds aangehaald het park Bellewaerde uiteraard.
De apotheose in Ieper en in het Belfort mag er zijn, maar die duivel tja... je moet het verhaal toch ergens kunnnen eindigen nietwaar..
Conclusie een zes want dit is pretentieloos amusement... spanning zeker, de tekening zijn zeker OK, de humor aanvaardbaar, maar die reclame voor het park ligt er mijn inziens een beetje te dik op.... Daarom een zes en geen zeven.
Datummaandag 21 februari 2011 20:48

Reactie no. 14
NaamRobbert
Leeftijd32
Cijfer8
RecensieGrappig verhaal, leuke tekeningen. Wat wil je nog meer in een stripverhaal?
Datummaandag 7 september 2009 03:07

Reactie no. 13
NaamRick Wiselaar
Leeftijd22
Cijfer5
RecensieWat de meeste hier zeggen kan ik alleen maar beamen, dit is een erg matig verhaal. De personages hebben maar weinig inhoud, en ik wist na een paar pagina's lezen al dat het me moeite ging kosten om deze editie uit te lezen.
Datumdinsdag 1 juli 2008 19:42

Reactie no. 12
NaamRoland
Leeftijd33
Cijfer8
RecensieDit heb ik altijd wel een leuk album gevonden. Als puber omdat het pretpark Bellewaerde erin voorkwam, en later - geïnteresseerd door geschiedenis omdat er enkele leuke verwijzingen naar de geschiedenis van Ieper zijn (het kattengooien in de middeleeuwen, de Menenpoort, de strijd in de loopgraven)
Ook het figuurtje van Doolitle met z'n obsessie voor katten is een leuk gegeven.
Verder vind ik het verhaal een ongelooflijk Vlaams karakter hebben.
DatumTue Jul 17 12:42:57 2007

Reactie no. 11
NaamTimothy
Leeftijd12
Cijfer7
RecensieAh ja, over dit album valt niet veel te vertellen. Het kan er door. Ik denk wel dat de auteur op dat moment meer met zijn broodwinning dan met zijn verhaal in zijn hoofd zat.
DatumTue Jan 16 12:03:14 2007

Reactie no. 10
NaamTim
Leeftijd19
Cijfer8
RecensieZeer sfeervol verhaal.
De West Vlaamse stad ieper wordt in de kijker gezet met de kattentraditie en de eerste wereldoorlog.
En natuurlijk mag bellewaerde park er niet in ontbreken.
Allemaal verwikkeld in een erg goed Suske en wiske verhaal.
DatumTue Nov 28 22:36:45 2006

Reactie no. 9
Naamthomas
Leeftijd18
Cijfer4
RecensieEen erg mager verhaal. Alleen maar achtervolgingen. Verder ongeloofwaardige personages, die oud strijder voegt werkelijk helemaal niets toe aan het verhaal en is een geforceerde poging tot humor, ook een leeuw die een duel aangaat met de heks moeten we zonder verklaring slikken en de geschiedenis van de heks had beter uitgewerkt moeten worden. Het einde was al helemaal belachelijk. De heks die met al haar toverkunsten niet kan winnen van de nar en opeens vergeet dat ze zich niet meer in een kat kan veranderen.
DatumFri Aug 11 12:58:17 2006

Reactie no. 8
NaamLuc
Leeftijd45
Cijfer6
RecensieEen grappig verhaal dat zich vlot leest, maar ook niet meer dan dat. Naast de domme titel biedt het verhaal te weinig vernieuwing en diepgang en het heksenthema is nu toch wel uitgemolken. Vreemd genoeg verscheen dit album tegelijkertijd met "Hela de heks" uit de Nero-reeks (begin 1986) dat bijna hetzelfde onderwerp en verhaallijn heeft. Hebben Paul Geerts en Marc Sleen soms ideeën uitgewisseld? Tot slot moet gezegd worden dat de tekeningen zeer goed verzorgd zijn.
DatumWed Feb 15 14:59:00 2006

Reactie no. 7
NaamBart De Grande
Leeftijd15
Cijfer7
RecensieEen 5 vind ik toch te weinig voor dit album, dat naar mijn mening toch lekker wegleest en vol zit met humor (toch zeker in het begin). Lambik die het kanaal wil overzwemmen en Sidonia die hem aanmoedigt is erg leuk, maar Sidonia die zich als een kat gedraagt vind ik overdreven en nogal ver gezocht, maar de tekeningen en de inkting zijn erg verzorgd dus toch wel een 7 waard, dit verhaal.
DatumFri May 13 14:31:45 2005

Reactie no. 6
Naam Peter Hoekstra
Leeftijd 24
Cijfer 5
Recensie Simpel verhaal met weinig inhoud. Van begin tot eind een grote achtervolging wat na 2X al ontzettend saai is. Misschien was het idee om zodoende meer vaart en actie in een saaie verhaallijn te gieten. De humor is wel ok.
Voor mij is dit een reclamestrip zoals "Fata morgana" alleen slechter wat alleen op de cover al zichtbaar is. Een verzamelvuller, meer niet.
Datum Thu Sep 23 14:36:52 2004

Reactie no. 5
Naam Alain Stienen
Leeftijd 39
Cijfer 6
Recensie Na enige goede tot zeer goede verhalen is dit album een terugstap. Weliswaar is dit verhaal nog steeds beter als de meesten uit de eindjaren 70/beginjaren 80, maar het boeit niet zo als b.v. "Het dreigende dinges", "De tammi tumi", "Het Delta-duel" of "Angst op de Amsterdam"!!! Wat me wel opvalt, is de uiterst verzorgde inkting!
Datum Sun Feb 22 10:39:00 2004

Reactie no. 4
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 16
Cijfer 5
Recensie Te simpel dit verhaal, het is niet zo boeiend.
Slecht is het ook weer niet, maar het heeft niets speciaals en dat is jammer.
Datum Sun Feb 15 17:42:01 2004

Reactie no. 3
Naam Jens
Leeftijd 14
Cijfer 10
Recensie Ik ben verslaafd aan dit verhaal, want aangezien ik een heuse fan ben van Bellewaerde Park heb ik dit verhaal al wel 20 keer gelezen. Het blijft boeien!!!!!!!
Datum Tue Nov 25 20:05:00 2003

Reactie no. 2
Naam Stephanie
Leeftijd 13
Cijfer 6
Recensie de Kattige kat is nogal simpel gemaakt, maar verder heb ik er ook geen commentaar op... toen ik het las heb ik er ook veel met moeten lachen dus het is wel wat een 6je waart.
Datum Sat Aug 30 13:24:07 2003

Reactie no. 1
Naam Jan
Leeftijd 24
Cijfer 5
Recensie Dit is weer eens zo'n verhaal dat ik niet zozeer haat, maar ik vind hem ook niet echt goed.
Eigenlijk is dit hele verhaal een grote achtervolgingsscene en daar wordt ik een beetje moe van.
Met de humor is het wat mij betreft wel in orde. Een gastoptreden van Jerom als de Gouden Stuntman (wat we in 'Het kregelige ketje' zagen en recenter nog in 'De blote Belg') is wel leuk maar dat maakt het verhaal ook niet echt. Overigens zijn die Gouden Stuntman optredens wel 10x beter dan in de groene Jerom reeks, al was het maar om dat die irritante Odilon er niet bij komt.
Verder neem ik natuurlijk niet die belachelijke titel mee in mijn beoordeling want die horen nou eenmaal in de reeks.
Datum Sun Jul 6 19:04:12 2003