Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De kwaaie Kwieten


De kwaaie Kwieten Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De kwaaie Kwieten verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,73

Reactie no. 15
NaamLeendert
Leeftijd46
Cijfer7
RecensieHet verhaal begon erg origineel en spannend, maar vlakt wat af. Ook wel een aantal vragen. Als er een ruimtevoertuig bij Bonaire neerstort, lijkt het me raar dat niemand dit was opgevallen. Daarnaast is het ook raar en onnodig dat het overdag donker werd. Als de Kwieten waren neergestort bij Bonaire dan zit daar zo'n 10 of 11 uur tijdsverschil tussen. Als het dus in België middag is dan is het daar dus nacht. Waarom wordt dan de zon gehinderd?

Verder is het album wel ontzettend mooi getekend en bevat het hele mooie platen. Vooral het begin van het album is mooi en het oerwoud ook. Omdat het verhaal verder wat vlak verloopt, krijgt het een 7

Datumzaterdag 07 november 2020 03:15

Reactie no. 14
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer8
RecensieHet verhaal begint met een introductie door Krimson. Of nee……een plaatje met een scène uit het boek. Niet sterk. De platen die het verdere verhaal introduceren werken goed maar enkel een plaatje uit de episode zelf is een beetje goedkoop gedaan. Desalniettemin is de scène met Krimson nadien wel erg sterk. Het komt heel goed over dat onze helden pas een aantal bladzijden daarna tevoorschijn komen. Het is ook heel gerechtvaardigd dat Barabas door Krimson wordt ontvoerd. Dit is niet eerder vertoond en is beslist origineel. Hoewel de professor in het Amazonegebied wordt vastgehouden, stuurt hij onze helden naar Bonaire omdat daar een tuig neergekomen zou zijn. Jerom, Lambik , Suske en Wiske ontdekken het tuig en worden “opgezogen” in het gevaarte waarna ze kennis maken met de titelgevers van dit album: de kwieten. Hier wordt één en ander duidelijk en proberen ze zo naar de basis van Krimson te komen die twee van de kwieten heeft gegijzeld. Eerst gebeurt dit via een onderwatertuig daarna met zevende scooters. Je volgt het geheel vrij makkelijk en het verhaal weet zeker te bekoren: het lijkt qua insteek en moraal een beetje op de “Pompenplanters” en andere verhalen: rotzooi niet met iets waarvan je de gevaren niet kent. Kijk uit met moderne techniek enzovoorts. Je volgt alles gelaten maar echt grote gebeurtenissen volgen er niet. Veel humor kent dit album niet maar dat houdt in dat er ook weinig flauw gedoe te bespeuren valt. Onze helden kwijten hun taken goed maar er is geen enkele echte held of heldendaad te bespeuren. Wellicht vond ik dit album vroeger saai. Die benaming vind ik nu te ver gaan maar feit blijft dat het een “rustig” album is zonder veel echte actie. Wel mooi getekend en weer zijn de fletse kleuren ruimschoots aanwezig.
Datumdonderdag 22 oktober 2020 08:55

Reactie no. 13
NaamInti
Leeftijd41
Cijfer7
RecensieKrimson is, ondanks wat er in AMORIS VAN AMORAS gebeurde, weer de slechterik. Dat was hij eigenlijk al weer in het reclameverhaal SONY-SAN dat zich voor dit verhaal afspeelt
Barabas heeft het over 'Star Wars'. Hier wordt niet de beroemde filmreeks mee bedoeld maar het ruimteschild dat Amerika toen wilde maken
Aan het eind van het avontuur wordt het Krimson allemaal te veel door de spanning van de afgelopen dagen. Dat hij dan instort is logisch. Maar op deze manier hoefde het nu ook weer niet
Datumzaterdag 18 januari 2020 06:55

Reactie no. 12
NaamBofor!
Leeftijd31
Cijfer6
RecensieOp een leuke manier wordt gepresenteerd wat het gevaar is om: Teveel afhankelijk te zijn van techniek, niet alleen omdat Krimson alle satellieten wil vernietigen, maar ook op blz. 8 waar de wasmachine van zowel Lambik/Jerom als die van Tante Sidonia stuk is. Ook het opportunisme en een aantal stereo-typeringen van enkele landenvolkeren wordt komisch in beeld gebracht. (blz. 9)

Het begint direct al goed met de humor met Krimson en die humor gaat het hele verhaal voort.
-Lambik zorgt weer voor veel komische situaties(oa. blz. 13, strook 72 t/m 74, blz. 28 en blz. 52)
-ook de conversaties tussen Krimson en Barabas zijn erg komisch (vanaf blz. 31)
-ook de humor met de kaaivrouw(blz. 38) en de hysterisch wordende Krimson is lachwekkend.

Desalniettemin gebeurd er niet veel en lijkt het verhaal maar niet tot een hoogtepunt te komen. Afgezien dat lang geheim blijft wat nu precies 'het dinges is', die later de kwaaie kwieten blijken te zijn (blz. 5) wordt het nergens spannend. Jerom zorgt ook iets te vaak voor de hand liggend voor een oplossing (blz. 38, 46 en 50). Het einde waarin de kwieten alle machines onbruikbaar hebben gemaakt, maakt een afgeraffelde indruk.
Ook waarom Krimson aan het einde zo vaag doet is een compleet raadsel.

Verder is pagina 4 wat flets ingekleurd en is er in strook 95 een stripwolkje zonder tekst gelaten.

De tekeningen zijn opvallend mooi, die verdienen zeker een compliment.
Alleen de tanks zijn op blz. 45 waarschijnlijk niet helemaal in de goede verhouding. In z'n geheel was denk ik een 6,5 op z'n plaats. Mede de albums die ik een 6 en 7 heb beoordeeld rond ik het af naar beneden.

Datumdinsdag 10 december 2013 22:42

Reactie no. 11
NaamMark
Leeftijd39
Cijfer7
RecensieRedelijk album waarbij Krimson alle satelieten inpikt om wereldmacht te vergaren maar ook per ongeluk een buitenaards ruimteschip te pakken krijgt. De aliens, de kwieten in dit geval, willen de vermisten ophalen en komen in contact met S&W die op zoek zijn gegaan naar Barabas, die is ontvoerd door Krimson. In de Zuid-Amerikaanse jungle vinden S&W de basis van Krimson en bevrijden naast Barabas ook de overige kwieten.

Al met al is dit verhaal zeer voorspelbaar en gebeurt er niet al te veel. Gelukkig eindigt dit album eens niet met een belerende uiteenzetting van de buitenaardsen, hoe wij aardbewoners de aarde om zeep helpen zoals eerder vaak het geval was. De tekeningen zijn redelijk goed op de kitcherige ruimteschepen en tanks na.

Datumzondag 8 april 2012 12:46

Reactie no. 10
NaamLK
Leeftijd10
Cijfer7
Recensieeen heel leuk album.
Datumvrijdag 3 december 2010 18:20

Reactie no. 9
NaamJ. Joffer
Leeftijd30
Cijfer9
RecensieBoven de jungle van de Amazone vliegt een straaljager zonder kenteken. Beneden in het woud ligt een geheimzinnige basis. Krimson is terug van zijn zeilcruise over de wereldzeeën (zie: Amoris van Amoras) en hij heeft grootse plannen. Maar zijn ruimtevaartuig hoog boven de aarde pikt per ongeluk een stel buitenaardse wezens op, en dan zijn de poppen aan het dansen. De hele aarde wordt in duisternis gehuld en Krimson wordt bang. Heel bang. Hij laat professor Barabas ontvoeren, wat er weer in resulteert dat onze vrienden Krimsons basis gaan opsporen. En algauw spannen ze samen met de buitenaardse wezens, geinige beestjes die "kwiet" zeggen. De speurtocht naar Krimson leidt tot allerlei verwikkelingen onder de zeespiegel en in de jungle.
Het is een beetje een jongensboek-S&W, maar laten we wel wezen, het is een dijk van een plot. Daarbij is alles is prachtig getekend, de paniek op aarde is Vandersteen-achtig goed geschetst (angstige menigtes op straat, maffe commentaren van politici) en het is bij tijd en wijle nog spannend ook. Het album heeft de primeur van een plaatje dat de hele bladzij vult, voor het eerst in de reeks: een magistraal panorama van het donkere oerwoud. Hoogstens kun je zeggen dat de finale bestaat uit een hele reeks aan deus-ex-machina-acties van Jerom, wat de spanning wat wegneemt. Maar verder hebben we hier een S&W van de eerste rang, en omdat Paul Geerts ook wel eens een pluim verdient geef ik dit album lekker een negen.
Datumzaterdag 9 oktober 2010 12:57

Reactie no. 8
NaamJ Castelijns
Leeftijd19
Cijfer8
RecensieEen goede krimson, veel beter dan in Amoris van Amoras. Mooie tekeningen, en veel humor
DatumSun May 20 22:21:48 2007

Reactie no. 7
NaamLeander Zimmerman
Leeftijd15
Cijfer9
RecensiePrachtig verhaal met een glansrol voor krimson. Zo is hij op zijn best : aan het hoofd van een grote criminele organisatie. De grap van de vier wereldleiders die commentaar gaven op de verduistering van de aarde was erg goed. Dit album is kortom een erg sterk album
DatumThu Oct 19 14:22:01 2006

Reactie no. 6
NaamBarry
Leeftijd26
Cijfer8
RecensieLeuk verhaal dat lekker wegleest. Geeft een beetje het oude S& gevoel weer wat mij betreft. Leuk dat Krimson er weer bij is, Lambik is oko goed op dreef met zijn grappen. Prima tekeningen. Kortom, niks mis mee dus!
DatumSun Jul  9 18:48:59 2006

Reactie no. 5
NaamEli Dirkx
Leeftijd1
Cijfer9
RecensieEen eerlijk amusant verhaal, waarin Lambik zich op een 'kwaaie' manier vermomt en waarin Krimson ook nog zot wordt. Dit verhaal lees ik ZEKER wel eens graag.
DatumFri Sep 23 23:13:13 2005

Reactie no. 4
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 16
Cijfer 8
Recensie In ieder geval een goed en netjes verzorgde strip. Met prima tekeningen en goede inkting. Het verhaal daarentegen is niet helemaal geweldig vind ik maar nog altijd goed genoeg. Het album krijgt van mij toch een dikke voldoende.
Datum Thu Oct 7 19:13:53 2004

Reactie no. 3
Naam Peter Hoekstra
Leeftijd 24
Cijfer 8
Recensie Leuk verhaal waar we gelukkig Krimson weer terug zien als slechterik. De tekeningen zijn goed, evenals de inkting. Helaas deed het me wel veel terug denken aan scenes of verhaallijnen van andere S&W`s, maar dat mag de pret niet drukken. Leuk album wat ik nog met regelmaat eens lees.
Datum Mon Sep 27 17:12:36 2004

Reactie no. 2
Naam Michael
Leeftijd 29
Cijfer 8
Recensie Leuk, verhaal wat lekker wegleest. Krimson is weer eens van de partij, en deze keer goed uitgewerkt. Ik vindt het vooral een spannend verhaal. De kwieten zijn goed bedacht ( geen zinloze rare alliens maar leuke figuurtjes). Met name de een tweetjes tussen barabas en Krimson vind ik geslaagd. Al met al een mooie acht!
Datum Mon Sep 27 11:54:40 2004

Reactie no. 1
Naam Jan
Leeftijd 25
Cijfer 7
Recensie Dit verhaal begint dit keer op een geheime basis die uiterst geavanceerd oogt. Op het moment dat een van de vliegtuigen, bij de basis horend, contact opneemt, noemt hij hem al "brein" dit zou er al op kunnen wijzen wie het is, en inderdaad, niet veel later zien we Krimson terug. Er wordt dan in een tekstbalkje verwoordt dat Krimson na zijn verblijf op Amoras inderdaad het slechte pad is gegaan, Paul Geerts zou nooit anders van plan geweest zijn dan dat natuurlijk.
Met zijn ruimte onderzoeken onderschept Krimson een ruimteschip en dan begint het verhaal waar ik verder maar niet al te veel meer over zal vertellen.
Op het moment dat Lambik en Jerom opkomen wordt er als inkopper maar gelijk schaamteloos een grap exact uit "De Gouden Cirkel" herhaald maar dan met stapels wasgoed i.p.v. de vuile vaat.
Niet erg belangrijk eigenlijk want dergelijke gevallen gebeuren wel vaker bij S&W.
Alles bij elkaar is dit gewoon een mooi getekend, humoristisch en spannend verhaal dat zich lekker laat weg lezen.
Aan een paginagroot vakje, dat de natuur heel mooi laat zien, en het ontbreken van een aankondigingsstrook (i.p.v. een fragment uit het verhaal zoals wel vaker gebeurde) is te zien dat het verhaal niet in de krant is verschenen maar wel in stripweekbladen zoals Eppo/Wordt Vervolgd.
Datum Wed Mar 3 20:01:23 2004