Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De snikkende sirene


De snikkende sirene Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De snikkende sirene verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,82

Reactie no. 17
NaamJ. Joffer
Leeftijd40
Cijfer5
RecensieAls ze per ongeluk gaat badderen met betoverd badschuim, mag Sidonia het beleven dat ze in een meermin verandert. Dus bellen onze vrienden professor Barabas om dit op te helderen? Nee, ze doen helemaal niks, zodat we getrakteerd kunnen worden op flauwe zeemeermin-gags en de ongelukkige Sidonia er uiteindelijk in haar eentje op uit kan trekken. Wat is het toch dat Geerts steeds maar weer een van het stel laat weglopen, zodat de rest op zoek kan? Dit hebben we allemaal toch vaker gezien.
Hoe dan ook, het is allemaal de schuld van de Lorelei, die inmiddels hoogbejaard is en een opvolgster zoekt. Voortaan mag Sidonia op de rots gaan zitten en het scheepverkeer met haar zang ontregelen. Ach ja, het is allemaal behoorlijk flauw. De inspiratie bij Paul Geerts was duidelijk op. Hij zou nog één keer schitteren met De zeven schaken en verder kalmpjes naar zijn pensioen sjokken. De vooraankondiging van het goed samen: 'Als je nog eens goed wil lachen, doe het dan nu want de rest is één doffe ellende.'
Datumzondag 03 januari 2021 11:54

Reactie no. 16
NaamWuske
Leeftijd45
Cijfer7
RecensieBest een origineel en duidelijk verhaal, zeker in dit deel van de serie. De achtergronden zijn fraai, maar de bijfiguren zijn wel van erg wisselende kwaliteit. En zijn die zigeuners niet nagetekend van Uderzo? Ze lijken er wel erg op!
Datumvrijdag 11 december 2020 11:47

Reactie no. 15
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer8
RecensieWeer een Sidonia verhaal! Waarom ook niet? Waarom moet het altijd maar over Lambik gaan? Samen met Wiske is deze oudste en meest beroemde heldin in staat tot de grootste avonturen als ze maar niet achter het fornuis wordt gestopt. De oude Lorelei heeft een elixer in een oude badvis gestopt die abusievelijk bij Sidonia terecht komt. Dit deed zij om zo haar opvolgster naar haar toe te lokken zodat Lorelei zelf met pensioen kon gaan. Sidonia ontvlucht en onze vrienden gaan er achteraan om zo hun geliefde tante voor onnozelheden te behoeden. Het verhaal is zo simpel. Tante wordt uiteindelijk gevonden en de betovering wordt verbroken en Lorelei zit zonder opvolgster. In al deze eenvoud ontvouwt zich een leuk en makkelijk te volgen verhaal. Sidonia is de ster en het verhaal kenmerkt zich daarnaast door zeer veel humor, logica en een reis langs bestaande plaatsen. Natuurlijk komt er een valse noot tevoorschijn, dit keer in de vorm van Julio Basilica Gitano y Bandolero. Wel een grappige figuur maar niet één die je niet vergeet. De snikkende sirene is een leuk rechttoe rechtaan verhaal. De tekenstijl is goed maar wel erg fletse kleuren. Al met al een verre van slecht album.
Datumdonderdag 05 november 2020 15:25

Reactie no. 14
Naamhenmii
Leeftijd32
Cijfer7
RecensieLeuk verhaal. Maar Jerom aan het einde, vond ik een beetje overbodig.
Datumdinsdag 06 december 2016 18:34

Reactie no. 13
NaamMark
Leeftijd42
Cijfer8
RecensieLeuk verhaal over Sidonia die wordt betoverd in een meermin. Dit leidt tot leedvermaak bij Lambik, een depressie bij Sidonia die er vandoor gaat en door een zigeuner wordt uitgebuit op de kermis. Uiteindelijk komt Sidonia bij de Rijn uit waar ze door de Lorelei als opvolgster wordt benoemd.

Goed idee om deze legende in een S&W verhaal te verwerken waarbij Sidonia na haar depressie, de uitbuiting en de afkeer van het publiek haar eigenwaarde weer terugvind op de Lorelei rots. De tekeningen zijn ok hoewel ik de meeste boten op de rivier niet heel bijzonder vind getekend.

Datumzaterdag 14 november 2015 11:06

Reactie no. 12
NaamZappa
Leeftijd48
Cijfer7
RecensieZeer plezierig album om te lezen. Het begint in een mooi getekend in nevelen gehuld berglandschap. Sidonia komt per toeval in aanraking met een geheimzinnig vloeistof. Het verdere verloop is spannend, en natuurlijk zielig voor Sidonia. Gelukkig komt het allemaal goed.
Datumwoensdag 17 juli 2013 11:34

Reactie no. 11
NaamKaj Peters
Leeftijd22
Cijfer8
RecensieSchitterende tekeningen in een heerlijk pretentieloos verhaaltje. Vooral de interactie tussen oer-botterik Lambik en de verzeemeerminiseerde Sidonia is hilarisch.
Datumvrijdag 23 november 2007 13:17

Reactie no. 10
NaamJooske Heijsteeg
Leeftijd28
Cijfer7
RecensieHallo allemaal,
Ik vind het een mooi verhaal. Ik vind het wel zielig voor Sidonia dat zij als ze een bad neemt met betoverd schuim, verandert in een meermin en ook haar reactie daarop gaat me door merg en been.
Bovendien kun je in dit verhaal lezen hoe de Lorelei volgens sommige mensen werkte omdat Sidonia de opvolgster wordt van de echte "Lorelei" en dan met haar gezang schepen laat zinken, net zoals men dacht dat de Lorelei deed.
Ik vond dit heel interessant omdat mijn moeder me ooit het verhaal van de Lorelei vertelde nadat ik in een kruiswoordraadsel "LORELEI" had ingevuld.
Groetjes,
Jooske
DatumWed Aug 9 12:14:24 2006

Reactie no. 9
Naamjohn
Leeftijd25
Cijfer9
Recensiegoed album met leuk verhaal. Heb het destijds in de krant gevolgd en kan me herinneren dat het elke dag weer uitkijken was naar de volgende 2 stroken. Misschien wel een van de betere albums van de jaren 90
DatumSat Dec 17 20:42:52 2005

Reactie no. 8
NaamChowan
Leeftijd13
Cijfer5
RecensieIk vind deze boek opzich wel mooi, alleen snap ik niet hoe die boddybilders die speedboat kan optillen.
En in deze strip mis ik Jerom ook een beetje.
DatumSun May 29 23:33:10 2005

Reactie no. 7
Naamwendy wagemakers
Leeftijd14
Cijfer10
Recensieeen heeeeeeeel leuk boek!!!
DatumThu Apr 21 16:24:50 2005

Reactie no. 6
Naambob vroom
Leeftijd14
Cijfer10
Recensieleuk verhaal en mooie tekeningen gewoon perfect
DatumThu Mar 17 10:00:39 2005

Reactie no. 5
Naam Timo Meurs
Leeftijd 12
Cijfer 9
Recensie Heel leuk album! Ik vind het verhaal heel goed bedacht en er zit ook genoeg humor in dit album. Ook heel leuk bedacht: Sidonia die een zeemeermin wordt. De tekeningen zijn ook best goed. Toch krijgt dit album geen 10 van mij, want ik heb al betere albums gelezen.
Datum Sun Mar 7 10:56:07 2004

Reactie no. 4
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 16
Cijfer 8
Recensie Een goed verhaal maar zoals in de intro van deze strip al werd aangekondigd wat 'droevig'.
Hoewel het verdriet van Sisonia toch weer 100 % Sidonia is.
Een acht is het mij dus zeker waard, het verhaal si gewoon zeer goed uitgewerkt.
Datum Mon Feb 16 17:18:03 2004

Reactie no. 3
Naam Sarah De Smedt
Leeftijd 15
Cijfer 8
Recensie leuk maar toch leerrijk
Datum Fri Nov 14 21:40:17 2003

Reactie no. 2
Naam Van der Elst
Leeftijd 14
Cijfer 8
Recensie tof albumeke! ge kunt er nog wa van opsteke!!
Datum Mon Oct 6 17:51:31 2003

Reactie no. 1
Naam charlotte vander goten
Leeftijd 15
Cijfer 9
Recensie een goed album !!
Datum Sat Oct 4 10:45:29 2003