Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De pottenproever


De pottenproever Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De pottenproever verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 8,15

Reactie no. 20
NaamAnna
Leeftijd42
Cijfer7
RecensieHet is toch nog wel een leuk boek maar niet zo heel goed. Onze vrienden reizen weer naar het verleden en Lambik wordt burgemeester. Suske en Wiske staan voor het mysterie van de mysterieuze rat. Maar het einde mocht nog wat spannender.
Datumzondag 13 november 2022 18:43

Reactie no. 19
NaamInti
Leeftijd44
Cijfer8
RecensieLeuk verhaal waarin de legende van Keizer Karel en de pot met de drie oren centraal staat
Toch wel een beetje vreemd om via een kruidendrankje naar het verleden te reizen en de manier waarop is ook erg opmerkelijk te noemen. Bovendien blijkt hert effect maar tijdelijk te zijn. Daar kan nog bij opgemerkt worden dat Sidona een dag eerder dan de rest naar het verleden reisde, maar toch tegelijk weer terugkeerde
Het personage van de Rat is een prima figuur dat een hoop spanning creëert. Z'n ietwat domme handlangers zorgen dan weer voor de vrolijke noot en wat luchtigheid
Op een aantal flauwe grappen na, is dit toch wel een goed verhaal
Datumzondag 13 november 2022 07:55

Reactie no. 18
NaamPaul
Leeftijd24
Cijfer8
RecensieNadat Marc Verhaegen de Suske en Wiske strip overnam, werd langzaam een nieuwe stijl duidelijk. Veel personages met veel eigenaardigheden die voor komische situaties zorgden, maar waardoor de lezer vaak een beetje de weg kwijtraakte. Het verhaal de Stervende Ster zie ik dan ook als een dieptepunt in de reeks. Maar als je eenmaal de stijl van Marc Verhaegen doorhebt, dan moet je toch onder ogen zien dat De Pottenproever een perfectionering van die stijl is. Hoewel het boek begint met de promotie van de plaats Olen, worden de inwoners al vrij snel op de hak genomen. Jerom is deze keer volledig uit het verhaal weggelaten, wat het verhaal een stuk spannender maakt om te volgen, ondanks de enorme dosis humor die door het verhaal vervlochten zit in de interactie tussen Lambik en de boeren.
Wellicht dat Verhaegen van het vorige verhaal geleerd heeft, door deze keer niet zes, maar één verhaallijn te implementeren, namelijk het verhaal van de bierpot met drie oren. Je merkt dat Marc Verhaegen een enorme dosis fantasie naar Suske & Wiske had gebracht en zolang hij dat goed doseerde, konden pareltjes als deze ontstaan.
Datumwoensdag 02 juni 2021 17:06

Reactie no. 17
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer6
RecensieMarc Verhaegen had kort hiervoor de reeks overgenomen en het post Geerts tijdperk laat zich gelden. Vaak overheersen interessante plots en of ideeën die onderuit worden gehaald door flauwe grappen, dikwijls gemaakt door overbodige bijfiguren. Zo ook hier: bovengenoemde kenmerken hebben dit verhaal tot een schizofreen verhaal gemaakt. Je gaat goed mee in het verhaal ( deels gebaseerd op geschiedkundige waarheden) dat oprecht spannend is door, onder anderen, de rat. Echter de idiotie van Lambik en de irritant lollige dorpsbewoners halen alle kracht van het verhaal onderuit. De tekeningen zijn evenmin goed: dik getekend en de bewegingen van de personages zijn slecht ( strook 22, Suske in strook 18 om maar een paar te noemen). Geerts zou dit beter hebben gedaan. Leuk verhaal maar de uitvoering is slecht.
Datumdonderdag 05 november 2020 15:36

Reactie no. 16
Naamhenmii
Leeftijd32
Cijfer7
RecensieLeuk verhaal. Wel aan de melige kant, maar toch leuk!
Datumzondag 04 december 2016 16:22

Reactie no. 15
NaamIngrid
Leeftijd28
Cijfer8
RecensieLeuk verhaal met een spannend begin. Lambik in de rol als burgemeester, een rol die goed is uitgewerkt.
Wel een klein minpuntje, Sidonia dronk eerder van de toverdrank dan Suske, Wiske en Lambik, maar bij iedereen is de toverdrank tegelijk uitgewerkt. Heel storend is het niet. verhaal scoort een ruime voldoende!
Datummaandag 07 december 2015 21:36

Reactie no. 14
NaamMark
Leeftijd42
Cijfer8
RecensieLeuk sfeervol album over een potentiele aanslag op Keizer Karel in het dorpje Olen waar Lambik burgemeester is geworden. Opvallend veel humor in dit verhaal.
Datumzaterdag 14 november 2015 12:29

Reactie no. 13
Naamtobias
Leeftijd30
Cijfer9
RecensieEen van de favorieten uit deze periode.
Leuk verhaal met veel humor, met Lambik in een komische hoofdrol
Datumdonderdag 9 mei 2013 09:02

Reactie no. 12
NaamJPM
Leeftijd28
Cijfer8
RecensieDit is weer eens een prima 'Suske en Wiske' verhaal. Sfeervol, gezellig, humor, spanning en geheimzinnigheid het heeft het allemaal. En dat is zeker niet alle 200+ albums gegeven, in feite is dit nog maar één van de laatste echte 'Suske en Wiskes'. Een glansrol is deze keer weggelegd voor Lambik die tot interim-burgemeester wordt benoemd van het plaatsje Olen. Samen met de gemeenteraad zorgt hij voor een enorme dosis humor en originaliteit. Verder spelen ook tante Sidonia, Suske en Wiske prima rollen. Kortom een lekker album met een eerlijke acht als waardering
Datummaandag 15 oktober 2012 05:22

Reactie no. 11
Naamj castelijns
Leeftijd19
Cijfer8
RecensieEen leuk humoristisch album
DatumSun May 20 18:56:54 2007

Reactie no. 10
NaamFreek Smid
Leeftijd29
Cijfer9
RecensieHet beste album van de afgelopen jaren. Leuk en spannend, waarbij het verhaal centraal staat zonder overduidelijke, belerende politieke boodschap. Hoewel sommige elementen van het verhaal wel wat flauw zijn heb ik in een deuk gelegen om de pogingen een koe op de kerktoren te krijgen (waarom maken ze dakgoot niet gewoon zelf schoon?) en de onbenullige gemeenteraadsleden. Een pareltje tussen de andere, zwakkere delen.
DatumFri Feb  2 15:16:33 2007

Reactie no. 9
NaamJ. Joffer
Leeftijd26
Cijfer7
RecensieVerrassend genoeg een prima album, een paar sterke grappen, sfeervol en goed getekend. Om redenen die al snel naar de achtergrond verdwijnen wordt de hele club naar de zestiende eeuw getransporteerd, waar Lambik al snel burgemeester wordt van een dorp dat keizer Karel moet ontvangen.
Briljant is het nog niet en een paar missers (de leden van de gemeenteraad die te flauw voor woorden zijn, Sidonia's tenenkrommende optreden als boom) drukken het cijfer naar beneden, maar hier kan ik met gerust hart een 7 aan toekennen.
DatumTue Sep 12 08:56:44 2006

Reactie no. 8
NaamEvelien
Leeftijd12
Cijfer8
RecensieVan "De pottenproever" had ik eigenlijk niks verwacht en het was dan ook een zeer aangename verassing dat dit verhaal toch wel erg leuk bleek te zijn!
Dat ik er niks van verwachtte kwam vooral door de saaie en nietszeggende cover en de ook wat saaie titel.
Dat zijn dan ook een paar van de weinige minpunten.
Ik vond het wat vaag met die foto's en dat er een Rat-teken op verscheen, en die gemeenteraadsleden waren wat af en toe wat flauw.
Maar verder een goed album met zeer goede humor.
Vooral die laatste grap vind ik zeer geslaagd!
Al met al een verdiende 8!!!
DatumSat Jul 22 19:29:02 2006

Reactie no. 7
NaamEli Dirkx
Leeftijd14
Cijfer8
RecensieEen redelijk verhaal, al was het typische Verhaegen-venijn (niet persoonlijk opnemen) wel op te merken in dit verhaal.
DatumTue Nov  1 21:08:19 2005

Reactie no. 6
NaamTeun Hibma
Leeftijd
Cijfer8
Recensie1 van mijn favorieten.
Het geeft het beeld hoe dorpsbewoners leven rond de tijd van karel de grote. Ik vind heel grappig dat lambik de burgermeester is van dorpbewoners die ongeveer gelijke IQ als Lambik heeft of lager.
Het hoogtepunt van deze verhaal is dat Lambik en 3 van zijn dorpsraden op het toneelpodium vergardert. Dus humor is er meer dan genoeg, maar echt spannend is het niet. Daarom een 8.
DatumTue Aug 23 15:42:35 2005

Reactie no. 5
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 16
Cijfer 9
Recensie Ik vind het een leuk verhaal, zowieso vind ik verhalen die in het verleden afspelen erg goed. Die teletijdmachine blijft voor mij echt de beste uitvinding van Barabas. Met dit verhaal is eigenlijk niks mis. Goede tekeningen, goede humor, goede verhaallijn. Alles dik in orde!
Datum Thu Oct 7 19:23:41 2004

Reactie no. 4
Naam Dennis Vissers
Leeftijd 21
Cijfer 9
Recensie Een van de betere suske & wiske boeken. Vooral de rol van Lambik en de gemeente raad vind ik geweldig. Lambik op z'n best.
Datum Thu Sep 30 18:24:49 2004

Reactie no. 3
Naam Ari
Leeftijd 22
Cijfer 8
Recensie De tekeningen zijn mooi uitgewerkt, en het verhaal is boeiend en grappig.
Spijtig dat er een paar vreemde wendingen in voorkomen. Ik geef een voorbeeld:
De geboeide boodschapper drinkt van de toverdrank en verschijnt in de toekomst. Maar hoe komt hij daar opeens aan zijn paard en zijn kleren ?
Maar voor de rest is dit wel een goed album. Vooral Lambik als burgemeester is erg leuk.
Datum Sun Sep 26 19:42:56 2004

Reactie no. 2
Naam Rik Vanhoof
Leeftijd 9
Cijfer 10
Recensie Ik vond het beste boek nu
Datum Mon May 10 18:35:55 2004

Reactie no. 1
Naam Chowan Nikolaas
Leeftijd 12
Cijfer 10
Recensie Ik vind dit een mooi verhaal.
Vooral die molenaar Sus was grappig.
Datum Sat Apr 10 22:28:07 2004