Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De averechtse aap


De averechtse aap Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De averechtse aap verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,31

Reactie no. 16
NaamLeendert
Leeftijd46
Cijfer7
RecensieIk vond het een leuk verhaal die onterecht zo slecht beoordeeld werd. Het thema is interessant en origineel en wel grappig. Leuk om het te lezen, niet een topper maar ook niet slecht en leuk getekend
Datumdinsdag 20 april 2021 23:02

Reactie no. 15
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer3
RecensieIk heb vier verhalen ( Carcas, Slapjanus, De stervende ster en dit) uit de beginperiode van Verhaegen waar ik heel veel moeite mee heb. Dit is er één van: ik kom er niet door. Wederom is het thema grappig gekozen. Genetische manipulatie is een zeer dankbaar onderwerp om een strip over te maken. Niets mis mee dus. Echter de uitvoering is weer compleet belachelijk, dit gaat zover dat het verhaal nauwelijks te volgen is. Als je al een gek onderwerpt neemt, hoef je dat niet door idiote bijfiguren en flauwe humor te onderstrepen. Het thema is al sterk genoeg. Frick en Udo Ludo zijn twee van die figuren die dit keer de slechteriken moeten spelen: uiteraard Duits ( idee Mengele?) en zeer geïnspireerd op de serie “Allô, allô”. Zeer flauw en niet leuk. Nog erger zijn de politiemannen die in een halve auto de achtervolging voort zetten….compleet met balansoefeningen. Te onnozel voor woorden. De vergezochte flauwheid over bananen…….Het verwisselen van mens en dier…ook zoiets stompzinnigs. Als de situatie al niet erg genoeg is, stoppen we er simplistische woordgrapjes in. Alles gaat van kwaad tot erger……..dit is onleesbaar….eigenlijk te min om een recensie aan te wijden. Wat is dit niveau erg.
Datummaandag 09 november 2020 21:19

Reactie no. 14
Naamhenmii
Leeftijd32
Cijfer7
RecensieLeuk verhaal, waarin veel gebeurd.
Datumdonderdag 01 december 2016 17:01

Reactie no. 13
NaamMark
Leeftijd42
Cijfer6
RecensieMatig album uit de jaren negentig met een verhaal welke me totaal niet aanspreekt. Zoals bij meerdere Verhaegen verhalen is er teveel aandacht voor de bijfiguren, gelukkig is het aantal bijrollen dit keer wel beperkt.

Typisch voor Verhaegen zijn verhalen is ook de mix van wilde fantasy elementen (hier: directe genetische manipulatie, vergaderende dieren en een robot helper) met een soort van realisme (de bedreigde economen, veiligheidorganisatie). De tekeningen zijn redelijk maar niet meer dan dat.

Datummaandag 16 november 2015 04:05

Reactie no. 12
Naamlpo
Leeftijd23
Cijfer10
RecensieWaarom scoort dit zo slecht?
Dit is toch een normaal verhaal.
Een tien om het van de ondergang te redden.
Datumwoensdag 25 januari 2012 17:17

Reactie no. 11
NaamLuc
Leeftijd47
Cijfer6
RecensieHet idee achter dit verhaal vind ik wel goed : de maffe geleerde herr Frick (is die naam niet gebaseerd op herr Flick uit de serie “Allo Allo”?) met zijn Duits accent, en zijn menselijke kanon Udo Ludo, die de lichamen van Lambik met een gorilla verwisselen, met humoristische gevolgen. Ook leuk dat Arthur, de vliegende aap, hier van de partij is. Minpunt is dat Suske en Wiske hier weinig voorkomen, wat J. Joffer (die overigens schitterende recensies schrijft) terecht opmerkt, als is dat niet het enige album waar ze weinig in de pap te brokken hebben (zie mijn recensies over de Nerveuze Nerviërs, de Kleurenkladder en het Geheim der Gladiatoren).
Een ander minpunt zijn de bladvullende scènes zoals Lambik die Oscar een trap geeft, waarna Oscar de boel overhoop schiet, de boerderijdieren die economische besprekingen doen, precies om de 184 stroken vol te krijgen. Hierdoor moet het album het stellen met een redelijke 6, ondanks de prima tekeningen.
DatumSat Sep 15 20:12:21 2007

Reactie no. 10
NaamTimothy
Leeftijd11
Cijfer9
RecensieIk vond dit een leuk album. Het is in ieder geval origineel. Ik vind het alleen jammer dat die schurken in 'Het heilige bloed' weer op het verkeerde pad komen.
DatumSat Nov 25 18:37:05 2006

Reactie no. 9
NaamJ. Joffer
Leeftijd26
Cijfer5
RecensieBest aardig bedacht, die plot waarin een maffe professor met een sinister accent Lambik en een gorilla van lichaam doet verwisselen. Er is echter iets grondig mis met de manier waarop het verhaal wordt verteld: de bijfiguren zijn allemaal naar de voorgrond verschoven. Pagina's lang mag Herr Frick zijn uiteenzettingen doen, zien we Jerom met kikkers en luipaarden onderhandelen, politieagenten maken het zichzelf moeilijk, boerderijdieren doen economische besprekingen... Maar Suske en Wiske doen nul komma niks. Wanneer ze al in beeld komen (echt niet meer dan enkele strookjes!) lopen ze slaafs achter tante Sidonia aan, die ook al niks te doen heeft. Enkel Lambik krijgt nog wat screentime, maar voor de rest is het alsof we beland zijn in de stripreeks "de avonturen van Herr Frick en Udo Ludo"...
Door zo'n scenario verdient dit album een onvoldoende, en da's jammer want de tekeningen zijn in orde.
DatumTue Sep 12 08:57:31 2006

Reactie no. 8
NaamEls
Leeftijd15
Cijfer7
RecensieVindt het een tof album, beetje origineel, soms vreemd (die man zonder gezicht).
DatumThu May 25 19:58:43 2006

Reactie no. 7
NaamEvelien
Leeftijd11
Cijfer6
RecensieEen matig verhaal en soms snapte ik het even niet.
Trouwens, hoe kon die paardenman praten zonder mond??
Een vaag verhaal maar omdat Suske en Wiske toen 50 werden een 6-je!!
DatumThu Mar 23 12:48:03 2006

Reactie no. 6
NaamJR
Leeftijd20
Cijfer6
RecensieIk vind er niet zoveel aan...
DatumFri Aug 26 06:20:55 2005

Reactie no. 5
Naamphoenix
Cijfer6
Recensiede dieren zijn het leukst, voor de rest van het tegen
DatumThu Mar 3 20:18:39 2005

Reactie no. 4
Naam Peter Hoekstra
Leeftijd 24
Cijfer 7
Recensie Ach, een leuk album met leuke momenten. Leuk personage van Herr Frick met duits accent en een hoofdrol voor Lambik ;-) Tegenvaller vond ik wel de paardeman die zonder mond toch kon praten en uiteindelijk dat Udo Ludo een kanon is + houd ik er niet van dat de organisatie waar opeens Jerom werkt zo nodig gemaskerd moet. Het einde was ook een tegenvaller. Lambik die Oscar een schop onder zijn achterste geeft waardoor die het geweer pakt en rond begint te schieten. Het lijkt net of het verhaal was afgelopen maar dat het te weinig pagina`s waren en zodoende nog maar wat aan vast is geplakt. Daarom een 7
Datum Thu Sep 16 10:12:59 2004

Reactie no. 3
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 7
Recensie Ik blijf bij een zeven.
Meer dan voldoende, minder dan goed.
Alles in het verhaal loopt goed met elkaar over en humor is er ook genoeg, zo niet in overmate.
Datum Wed Sep 24 20:03:42 2003

Reactie no. 2
Naam Sabine
Cijfer 1
Recensie Wat mij betreft een van de slechtste albums met foeilelijke tekeningen en een achterlijk verhaal. Na het lezen van dit album was ik bijna gestopt met mijn Suske en Wiske verzameling.
Datum Sun Aug 24 18:51:00 2003

Reactie no. 1
Naam Robert
Leeftijd 13
Cijfer 8
Recensie Een goed album, wat vooral erg leuk is is dat Arthur er in voor komt. Herr Frick met zijn Duitse accent is ook erg grappig. Toch geen 10 omdat het niet het allerbeste album is wat ik heb gelezen. Het einde is erg leuk vooral als Udo Ludo een menselijk kanon blijkt te zijn. Natuurlijk zijn er ook minpunten zoals Oscar. Niet dat hij geen goed personage is, in tegendeel. maar aan het einde zint hij op wraak, waarom???
Datum Sat Aug 16 12:13:15 2003