Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De razende race


De razende race Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De razende race verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,43

Reactie no. 15
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer3
RecensieDit verhaal begint best aardig met de redding van een Amerikaanse stuntracer. Dat dit uitmondt in een uitdaging in de vorm van een race is ook nog te pruimen. Voor de rest is het één grote melige bende waardoor dit album tot de serie “bijna onleesbare albums” behoort. De idiote uitvindingen ( vliegende S&W, Barabas als helikopter, de magic box…..) maken dit verhaal tot een schande voor de serie. Alles is zo ontstellend flauw gedaan dat deze episode maar snel vergeten mag worden.
Datummaandag 09 november 2020 21:23

Reactie no. 14
Naamhenmii
Leeftijd32
Cijfer7
RecensieLeuk verhaal, maar een zeer afgeraffeld einde.
Datumvrijdag 25 november 2016 16:06

Reactie no. 13
NaamMark
Leeftijd42
Cijfer5
RecensieWat een slap album. Lambik redt op heldhaftige manier stuntman Speed maar deze verwaande Amerikaan ziet Lambik niet staan en daagt hem uit voor een kartrace, iets later gevolgd door een offroad race door de Ardennen. Deze race in het tweede deel van dit verhaal is gewoonweg niet leuk met een overdaad aan sabotage acties van Speed en zijn bodyguards, gecombineerd met allerlei vreemde randzaken met als dieptepunt mini-Barabas helicopters met schoenen en automatische soldaatjes.

Tja, het is weliswaar een strip maar hoe serieus moet je dit verhaal dan nog nemen, want dit schiet volledig door? De tekeningen zijn redelijk maar ook dit album blinkt uit in geweld net als de omliggende verhalen uit deze periode (Robotkop & Galapagosgassen). Wederom kan ik hier geen voldoende voor geven.

Datumdinsdag 17 november 2015 02:57

Reactie no. 12
NaamWilly
Leeftijd98
Cijfer6
RecensieAls reclame-album zou dit geslaagd zijn, maar voor een volwaardig Suske en Wiske avontuur is het verhaal echt te dun. Het Sprekende Testament is een voorbeeld van een rally die wél een goed verhaal heeft!
Toch een voldoende door sterk begin, hoofdrol voor Lambik en strook 32 waar Willy Vandersteen, Sus Antigoon en Paul Geerts in het publiek staan!
Datumvrijdag 4 november 2011 01:20

Reactie no. 11
NaamJ. Joffer
Leeftijd29
Cijfer5
RecensieMallotig album, die Razende race. Bik redt met acrobatische toeren het leven van een autocoureur, maar raakt al snel in een wedloop verstrikt die uitmondt op een autorace die meer dan de helft van het album in beslag neemt. De race is aanleiding voor scenarioschrijver Verhaegen voor een onstuitbare reeks aan rare vondsten, van opwindsoldaatjes tot mini-helicopters met schoenen, en van frietovervallers tot apen met babyflessen. Tussen al deze ADHD-invallen loopt maar een mager verhaallijntje dat maar weinig boeit. Verhaegen heeft later nog veel ergere "achtbaan-albums" gemaakt, maar dit vind ik eigenlijk ook geen voldoende waard.
Datummaandag 1 februari 2010 22:39

Reactie no. 10
Naamkoen
Leeftijd13
Cijfer10
RecensieIk vind dit een van de leukste albums, al geef ik de mensen die het verhaal niet erg goed vonden wel gelijk, maar verder vond ik ook de tekeningen erg mooi en leuke humor, dus over het algemeen een 10!!!!!!
Datumdinsdag 24 maart 2009 15:56

Reactie no. 9
NaamTim
Leeftijd20
Cijfer9
RecensieEen zeer uitgebreid verhaal over een nogal simpele bedoeling.
In dit stripverhaal kan je een echte hoge venen sfeer voelen.
De tekeningen zijn in orde en het verhaal is over het geheel erg spannend. Er komt weinig fantasie in voor, voor een S&W strip, maar dat mag af en toe ook wel.
Je krijgt zelfs de waterval van Coo en het pretpark naast te zien. Dat maakt het realistischer.
Datumdonderdag 17 januari 2008 13:05

Reactie no. 8
NaamLuc
Leeftijd47
Cijfer7
RecensieToegegeven, dit verhaal heeft niet veel inhoud, het gaat enkel over een race tussen Lambik en John Speed, meer niet. Maar de grappen zijn wel leuk bedacht, de tekeningen zijn goed en Paul Geerts weet er (letterlijk en figuurlijk) de vaart en de nodige sfeer in te houden. Dus toch maar een onderscheiding, de razende race,  maar tot mijn favorieten zal dit album nooit behoren.
DatumThu Oct 18 21:33:20 2007

Reactie no. 7
NaamLeander Zimmerman
Leeftijd15
Cijfer8
RecensieEen leuk album, met goede humor (zoals her vliegtuigje met flaporen). Ik vind het leuk dat Lambik eens de held is, door Speed uit zijn vliegtuig te redden en niet, zoals verwacht, Jerom. Als Lambik zou bestaan zou hij waarschijnlijk erg trots zijn op dit album...
DatumThu Oct 19 14:35:56 2006

Reactie no. 6
NaamSander
Leeftijd28
Cijfer7
RecensieIk sluit me aan bij recensie 5. Het is geen meesterwerk nee en de tekeningen zijn ook niet top maar als je daar overheen kijkt is het best een aardig album. Spa is goed getekend maar de rest loopt niet erg mee.
DatumSun Sep  3 20:16:48 2006

Reactie no. 5
NaamTim
Leeftijd15
Cijfer8
RecensieEen leuke S&W, die lekker vlot wegleest. Oké, dit is natuurlijk geen geniaal stripboek, maar ook absoluut geen flutverhaal. De humor is leuk en natuurlijk is de race heel spannend, met de nodige schurkenstreken. Een dikverdiende 8!
DatumSun Sep  4 19:12:02 2005

Reactie no. 4
NaamJR
Leeftijd20
Cijfer4
RecensieEen verhaal zonder inhoud.
DatumFri Aug 26 06:21:29 2005

Reactie no. 3
NaamIngrid
Leeftijd17
Cijfer1
RecensieIk vind dit een heel erg stom verhaal. Het is lelijk getekend en het is een verhaal van niks, ik vind dit geen echt S&W avontuur.
DatumTue Jun 14 17:15:12 2005

Reactie no. 2
Naam Timo
Leeftijd 11
Cijfer 10
Recensie Super! een 12 voor het verhaal en een 8 voor de plaatjes. Gemiddeld dus en 10
Datum Tue Aug 12 11:57:57 2003

Reactie no. 1
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 7
Recensie Om te lezen een leuk verhaal.
Maar dit verhaal mist gewoon iets.
Rond deze jaren komt het klad in, snelle verhalen die voor een paar keer leuk zijn.
Maar bij deze toch een dikke zeven. 
Het echte slop waar de reeks in kwam, kwam pas later.
Datum Tue May 27 17:24:26 2003