Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Volle maan


Volle maan Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Volle maan verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,75

Reactie no. 29
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer8
RecensieEen verhaal met een makkelijke titel en een zo nog makkelijker verhaal. Het gaat over de bekende legende van de weerwolf. Dit verhaal van Verhaegen lijdt maar aan één euvel: voorspelbaarheid. Elk ingrediënt zie je van mijlenver aankomen. Één euvel slechts: de rest van het verhaal is goed. Erg goed. Veel van de Verhaegen aspecten zijn niet veel aanwezig. Dat maakt die een schoon verhaal zonder veel poespas. De plot is eenvoudig maar leuk ondanks de voorspelbaarheid. Ik ging volledig in het verhaal op. Bij tijd en wijle zit er toch wel spanning in, bijvoorbeeld als Suske het moeras in duikt. Het emotionele aspect is ook aanwezig door het lot van Henk. De tekeningen zijn ook bovengemiddeld goed. Fijn dat Suske en Wiske het voortouw nemen en dat de anderen meedoen indien nodig. Dit komt de rolverdeling ten goede. De bijfiguren zijn interessant en goed uitgewerkt. Zoals gezegd één misser: de voorpselbaarheid. Dat je een legende in een Suske en Wiske verwerkt is een uitstekende keuze en dat de beperkingen van zo'n legende geen remmingen hoeven te zijn, bewijzen albums als "De mysterieuze mijn" of "Het witte wief". Hier viel dat wat tegen: het is allemaal teveel het bekende weerwolf verhaal, zonder orignele insteek. Ik vond het persoonlijk een geslaagd verhaal, dat wel. Ik wilde een 7,5 geven maar het album heeft mij dermate behaagd dat ik het afrond naar een acht ( met veel twijfel), hoewel de voorspelbaarheid toch een domper is.
Datumdinsdag 27 april 2021 12:45

Reactie no. 28
NaamJ. Joffer
Leeftijd40
Cijfer5
RecensieDit album gaat over een weerwolf. Het kan meteen maar gezegd zijn, want het is iets wat je al van veraf ziet aankomen. Sus en Wis gaan wandelen in Limburg, belanden als logé op een boerderijtje en mogen het vervolgens meemaken dat er 's nachts iets door bos en moeras sluipt.
Volle maan... nacht en ontij... gegrom in de verte... zou je denken. Maar Verhaegen krijgt het voor elkaar om nul komma nul spanning te genereren. We krijgen wel te horen dat iedereen bang is, het album zelf bevat nauwelijks suspense. Nergens verrassing, alleen maar wat flauw speurwerk en een boel gebabbel met de buurtbewoners. Marc Verhaegen is sinds zijn jeugd kennelijk nooit meer op het platteland geweest, want alles wordt voorgesteld alsof het nog de jaren vijftig is. En Marc heeft zeker nooit een trekkerband van dichtbij bekeken? Sinds wanneer zijn die helemaal glad?
Het is allemaal weer aardig getekend, maar verder worden we hier niet warm van.
Datumdinsdag 15 december 2020 07:28

Reactie no. 27
Naamhenmii
Leeftijd32
Cijfer7
RecensieHet is een nogal voorspelbaar verhaal, maar toch wel een leuk album.
Datumzondag 23 oktober 2016 13:35

Reactie no. 26
NaamMark
Leeftijd42
Cijfer8
RecensieEen vakantie in het Peel gebied in Limburg wordt verstoord door het doodbijten van schapen bij de lokale boerengemeenschap. S&W komen er achter dat dit door een wolf komt en dat er een verband is met de norse boer Teun. Goede tekeningen en een soepel lopend verhaal.
Datumvrijdag 20 november 2015 15:49

Reactie no. 25
NaamStefanO
Leeftijd33
Cijfer4
RecensieHet recept voor dit verhaal was op zich aardig, maar helaas erg slecht uitgewerkt met veel onlogische verwikkelingen. Zo klopt er bijv. helemaal niets van de verhaallijn rond boer Teun (er wordt bijv. nergens duidelijk hoe hij in de stal met doodgebeten schapen belandde en waarom hij er ineens zo snel vandoor haat) en ook wordt niet duidelijk hoe een geamputeerde hand zomaar weer kan vastgroeien (in werkelijkheid kan dit ook helemaal niet). De manier waarop Jerom er ineens weer bijgehaald wordt vind ik ook wel heel erg goedkoop en de humor is ook niet erg leuk. Jammer, op zich had dit best iets kunne worden als het goed was uitgewerkt.
Datumzondag 13 oktober 2013 19:42

Reactie no. 24
NaamJan Bex
Leeftijd50
Cijfer4
RecensieVorige week nog als promostunt in Suske en Wiske-weekblad, zij het met een bevreemdende groene cover, nu in regulier rood in uw buurtkiosk. Wat valt er nog te zeggen na 252 Suske en Wiske-albums? Toch niet dat die van vroeger beter waren? Ach, Paul Geerts en tweede viool Marc Verhaegen werken ongetwijfeld hard. En in een zeldzame goede bui vinden we zelfs dat de grafiek van deze 'Volle Maan' best mag gezien worden. De kleuren, al even diep en vol, zijn, net als de decors, ook al oké.
Tja, en dan rest er helaas nog het verhaal. Sus en Wis trekken nog eens met ouderwetse scoutspirit op kampeertocht (remember o.a. De sprietatoom, Lambiorix, De mottenvanger, De lachende wolf en De IJzeren Schelvis). Deze keer zowaar in het land van Peel en Maas, het heuvelland van Zuid-Nederlands-Limburg, aan de overkant van Voeren. Een mooie streek die u en ik kennen als tweehonderd procent toeristisch uitgeknepen à la Hollondaise, maar door Paul Geerts weergegeven als een achterlijke keuterboerenstreek waar de autochtonen zich nog op klompen voortbewegen en nog heilig geloven in weerwolven. Ene Henk, ooit in Transsylvanië (echt waar, zo staat het er) «gebeten door een groot, ruig beest, dat naar zwavel stonk», kan het spoken niet laten.
Zelfs de letteraarster kan zich niet blijven concentreren op zoveel lunatieke onzin en maakt van een regelmatig opduikend Marieke al eens een Marietje.
(29/04/1997)
Datumdonderdag 24 januari 2013 21:30

Reactie no. 23
Naammillie
Leeftijd16
Cijfer10
Recensieik geef bijna nooit een10 maar dit is gewoon mijn favoriete album. het is spannend en boeiend.
Datumvrijdag 10 augustus 2012 20:02

Reactie no. 22
NaamJeroen
Leeftijd29
Cijfer8
RecensieBoeiend, leuk album wat lekker weg leest. Raar dat er naar mijn weten nooit eerder een album is geweest met een weerwolf, toch geen onbekend fenomeen in de stripwereld.
Album bevat een "slechterik" Boer Teun die de gehele gemeente tegen zich heeft.. al had ik wel vrij snel door dat zijn broer de weerwolf moest zijn, dit vanaf het moment dat Suske ontdekte dat hij een duim mist. Spannende stukken in het moeras en in de stallen.

Een album wat zijn 8 verdient!

Datummaandag 14 mei 2012 19:41

Reactie no. 21
NaamWilly
Leeftijd98
Cijfer9
RecensieWat een sfeer en ontroering weet Paul Geerts hier op te roepen. Onnavolgbaar voor de lolbroeken die tegenwoordig S&W maken. Het weerwolfverhaal is gebaseerd op oude legenden, niet op een of ander amerikaans flutboek.
Datumzondag 6 november 2011 14:19

Reactie no. 20
NaamAndrew
Leeftijd17
Cijfer8
RecensieGoed album! Maar nadat Lambik de poot van de weerwolf had afgekapt had ik al snel door wie de dader was. Men kon de afgekapte poot en de hand van Boer Henk zonder duim immers in verband brengen met elkaar.
Toch een zeer goed album!
Datumzaterdag 24 januari 2009 14:45

Reactie no. 19
Naamshannon
Leeftijd10
Cijfer7
Recensieredelijk mooi verhaal, ik kan er helaas alleen een 7 voor geven, het is vooral jammer dat ze die weerwolf vinden wel erg laat komt, maar verder een goed album
DatumTue Aug 14 17:26:40 2007

Reactie no. 18
Naamrobin breuls
Leeftijd10
Cijfer8
RecensieZeker een goed album en er gebeuren spannende dingen in!
DatumMon Jun  4 17:30:48 2007

Reactie no. 17
NaamJoey
Leeftijd15
Cijfer10
RecensieGeweldig album, heb het gister voor het slapen gaan gelezen. Gewoon steengoed
DatumTue May 22 12:24:03 2007

Reactie no. 16
NaamTimothy
Leeftijd12
Cijfer9
RecensieOverduidelijk één van de betere albums! Dit album heeft mij gewoonweg meegesleurt! Het is een fantastisch album. Het enige dat spijtig is zijn de net af en toe iets zwakkere momenten. Maar die zitten in bijna elk album. Maar in ieder geval is dit een fantastisch album!
DatumSat Jan  6 11:27:14 2007

Reactie no. 15
NaamLuc
Leeftijd46
Cijfer6
RecensieJammer voor de andere recensenten, maar ik kan niet meer dan een 6 toekennen hoewel dit een vlot en sfeervol album is. Gebaseerd op een oud boek van Stephen King, en dus niet erg origineel te noemen en wat mij betreft ook een beetje voorspelbaar, probeert men inderdaad zoveel mogelijk spanning- en horrorelementen dit verhaal te verwerken. Als geheel komt dit album echter niet helemaal uit de verf omdat de auteurs iets te weinig verbeelding en diepgang in dit verhaal hebben gestoken. Ook vind ik dat de boeren vrij stereotiep worden weergegeven (het dragen van klompen bijvoorbeeld). Wel mooie tekeningen en inkleuring, maar in het verhaal had meer ingezeten.
DatumTue Dec 19 21:29:25 2006

Reactie no. 14
Naamlorenzo
Leeftijd13
Cijfer9
Recensieeen erg griezelig en spannend boek
DatumSun Nov 12 13:49:36 2006

Reactie no. 13
NaamRobin
Leeftijd10
Cijfer8
RecensieErg leuk verhaal en ook erg spannend aleen op het eind wordt het een beetje vaag.
DatumSat Sep  2 15:47:39 2006

Reactie no. 12
NaamRuth
Leeftijd12
Cijfer9
RecensieHet album begint erg goed!
Naarmate het midden wordt het spannend...
in 3/4 van het boek is het echt leuk, Lambik die de poot afhakt maar dan wordt het slechter, dat Henk dan nog eens ontsnapt uit het ziekenhuis is erover, Suske moet een schaapje spelen maar is bang en vlucht weg... dat hij sneller loopt dan de weerwolf kan bijna niet...
Begin:9.5
Midden:10
3/4: 10
Einde: 5

Gemiddelde: 8.6 --> 9.

DatumSun Jan 22 11:28:52 2006

Reactie no. 11
NaamEli Dirkx
Leeftijd14
Cijfer9
RecensieHet was een zeer goed verhaal, en het stak goed in elkaar. Het is inderdaad wel spijtig dat het maar 47 pagina's bevat. Ik zou een 10 kunnen geven had dit kunnen passen in 56 pagina's.
Maar verdere commentaar geef ik niet, het past goed voor een S&W.
DatumSat Oct  1 17:19:33 2005

Reactie no. 10
Naam Tim
Leeftijd 15
Cijfer 10
Recensie Een uniek verhaal uit de reeks!
Het is een combinatie van horror en detective en schitterend tekenwerk.
Bovendien zitten er akelige scènes in (zelfs met bloed) en dat komt niet zo vaak voor.
Zonder twijfel één v/d beste verhalen uit de '90er jaren.
Datum Sat Dec 18 20:33:39 2004

Reactie no. 9
Naam Nathan Bergen
Leeftijd 12
Cijfer 10
Recensie samen met de goalgetter vind ik dit het beste album. een horror album en ook wat dedective-achtig. een heel spannend verhaal en dat vind ik leuk
Datum Mon Oct 25 19:53:12 2004

Reactie no. 8
Naam Bart De Grande
Leeftijd 14
Cijfer 9
Recensie Dit was mijn eerste S&W-album ooit gekocht. Ik vond het direct griezelig en spannend. Dan ben ik de albums beginnen sparen, toen ik daarna "De bokkerijders en "De ringelingschat" kocht, kon het niet meer stuk. Dit verhaal is een van de beste verhalen van de jaren '90.
Datum Sat Jul 10 11:20:15 2004

Reactie no. 7
Naam Hans
Leeftijd 22
Cijfer 6
Recensie Het spijt me, maar ik vind 'Volle Maan' niet meer dan een redelijk verhaal. Naast het feit dat het fenomeen 'weerwolf' vrij uitgemolken is, is de hele verhaallijn en de plot een tikje fantasieloos uitgewerkt. Het album doet haastig aan, alsof er met niet al teveel passie aan gewerkt is. Het hele mysterie rondom de dode dieren en de angst van de mensen in het dorp wordt te weinig verdiept, waardoor ik het album op het eind een beetje schouderophalend dichtsloeg. Zeer zeker niet slecht, maar haalt het niet bij de toppers.
Datum Mon Nov 10 22:28:29 2003

Reactie no. 6
Naam vincent
Leeftijd 16
Cijfer 9
Recensie Een horror-verhaal en wat voor een ! Het had een 10 gekregen moest het een klassieker uit de jaren 50 geweest zijn !
Datum Wed Aug 20 14:33:57 2003

Reactie no. 5
Naam Angel Dominguez
Leeftijd 26
Cijfer 8
Recensie Een horrorverhaal in de S & W serie komt niet erg vaak voor, maar als hij voorkomt is het meestal een goed verhaal. Zo dus ook Volle Maan, ware het niet dat het wel een erg kort verhaal betreft voor eentje uit de reeks. 47 pagina's slechts, terwijl vroeger de albums altijd uit 55 pagina's bestond.
Datum Mon Jun 30 19:28:43 2003

Reactie no. 4
Naam ferdi
Leeftijd 18
Cijfer 9
Recensie Erg leuk verhaal! Lekker beetje horror achtig, waar juist diegene van wie je het niet denkt de dader is. Beetje bij beetje kom je achter de waarheid. Een erg sterk verhaal en tekeningen zijn ook erg goed!
Datum Mon May 12 16:33:01 2003

Reactie no. 3
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 8
Recensie Inderdaad één van de sterkere mysterieuze verhalen na het Vandersteen-tijdperk.
Veel beter als de krachtige krans bijvoorbeeld.
In dit verhaal word actie, humor en net tekenwerk goed gecombineerd.
Datum Wed Apr 30 08:56:12 2003

Reactie no. 2
Naam Verstaen Jan
Leeftijd 21
Cijfer 8
Recensie Inderdaad een sfeervol verhaal!
Paul Geerts heeft voor dit album heel wat opzoekingswerk verricht en zich goed gedocumenteerd.
Datum Mon Apr 7 10:47:59 2003

Reactie no. 1
Naam Alain Stienen
Leeftijd 38
Cijfer 9
Recensie Een van de betere verhalen, die in de late 90-er jaren verschenen zijn! Onze vrienden worden hier namelijk geconfronteerd met een mysterie, gepaard met dreigend gevaar en suspense, hier en daar een vleugje humor en prachtige sfeervolle tekeningen. Dit alles zijn de ingredienten voor dit spannend verhaal! Ik wens me meer van zulke verhalen, die op deze manier gebaseerd zijn!
Datum Sat Apr 5 16:01:23 2003