Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Prachtige Pjotr


Prachtige Pjotr Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Prachtige Pjotr verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,00

Reactie no. 20
NaamAnna
Leeftijd42
Cijfer9
RecensieZeer leuk album. We gaan deze keer mee in een sprookje. Mooie tekeningen met een leuk en mooie achtergrond. Ik ben weeral blij met dit album, de laatste tijd gaat het niveau toch al wat omhoog. Zoals de verraderlijke Vinson dat was ook een negen. Paul Geerts vind ik dan ook de leukste schrijver. Het norse hoofd van de broer van Pjotr was ook leuk. Goeie fantasie en goeie actie aleen zat er weinig humor in. En de humor die er wel nog in zat was redelijk slechte.
Datumzondag 27 november 2022 11:53

Reactie no. 19
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer7
RecensiePrachtige Pjotr neemt ons mee naar het oude Rusland. Een droevig ontvouwt zich in dit verhaal. Bij de verhalensectie staat een zeer summiere beschrijving van dit verhaal maar het geeft wel bondig weer waar dit verhaal over gaat. Wat mij opvalt aan dit verhaal is dat je duidelijk merkt dat het geschreven in de overgangsfase van Geerts naar Verhaegen. Dit staat geheel op naam van de laatste maar je ziet aan de tekeningen dat alles nog redelijk gedetailleerd is maar toch ook de Verhaegen aspecten al aanwezig zijn: drukte, dikke lijnen, ogen met wit rondom de pupil terwijl dit vroeger inhield dat iemand een bril droeg ( bijvoorbeeld strook 94, erg lelijk). Al met al is het verhaal inderdaad een sprookje en best een aardig. De romantiek is goed getroffen. Je volgt het verhaal goed. De broedertwist is een erg mooi gegeven war je veel mee kunt. Om de Russische insteek te vergroten is er de Rasputin ( Raspottin, erg simpele verbastering) geschiedenis in het verhaal verwerkt. Leuk is dat deze intrigant de meest onmogelijke opdrachten voor Pjotr bedenkt maar vervelend is dat Jerom alles oplost; weliswaar best humoristisch, maar toch… Alles spanning vergaat. Spijtig is het gebruik van het vele nep-Russisch. Bijna elk woord heeft een Russische uitgang ( alles eindigt op –ov). Van de lessen Russisch die ik heb gehad, kloppen de uitgangen van de namen van onze helden niet altijd maar hou mij ten goede, ik heb weinig les gehad. Raar is ook dat onze vrienden elkaar ( onder elkaar) zelfs met deze uitgangen aanspreken. Waarom? Wellicht zit ik fout op dat vlak. Anatoli zegt geen “schipov” en Pjotr wel. Onze helden doen gewoon hun ding maar hebben geen uitstchieters. Het gaat om de bijfiguren, ook een Verhaegen dingetje. Die voldoen meestal. Popov had beter monster kunnen blijven dat was veel spannender geweest. Sommige dingen kloppen niet: Anatoli springt in het verjongende water en wordt een overgespierde man, zijn broer doet hetzelfde in hetzelfde water en er gebeurt niets. Voor de rest best een vermakelijke vertelling die best kan bekoren.
Datummaandag 04 januari 2021 21:13

Reactie no. 18
NaamJ. Joffer
Leeftijd40
Cijfer7
RecensieEen heel album lang zat ik maar te denken: laat het niet inzakken, laat het niet inzakken... want ik zat duidelijk een Marc Verhaegen-album te lezen maar ik zat me desondanks prima te vermaken. Wiske stuit op een maf Russisch oud mannetje in een verzorgingshuis en gaat met hem mee naar een sprookjesachtig tsarenrijk in Rusland. De rest reist er natuurlijk achteraan, ze stuiten op een vliegend schip van goud, het oude mannetje transformeert in een jonge held en er duikt een vervelende broer op als tegenstander. En de inzet is de knappe dochter van de tsaar. Het is eigenlijk allemaal bijzonder onderhoudend, er zit tempo in, mooi tekenwerk en hier en daar een grap. Tegen het einde wordt het toch een beetje te gek met idiote plotwendingen, en ook in de rest van het album zitten staaltjes van Marcs rare humor die alleen Marc zelf begrijpt. Jerom rent iets te hard over een bospad, staat dan ineens op de snelweg, remt af... en staat weer op het bospad. Snapt u 'm, snap ik 'm? Ik zou zó graag een Verhaegen-album een keer een 8 geven, maar ook deze keer haalt hij dat nét niet.
Datumzaterdag 19 december 2020 15:03

Reactie no. 17
NaamInti
Leeftijd41
Cijfer9
RecensieHet begin doet erg denken aan het begin van DE WERVELENDE WATERZAK. Daar wordt in een kelder ook een voorwerp gevonden dat 's nachts Wiske de stuipen op het lijf jaagt door ineens te gaan praten
De plot is een variatie op het sprookje DE ZES DIENAREN en verschillende gelijkaardige (al dan niet uit Rusland afkomstige) sprookjes
Het ouderwetse Russisch wordt na een tijdje wel wat vermoeiend
Datumwoensdag 20 november 2019 07:56

Reactie no. 16
Naamhenmii
Leeftijd32
Cijfer7
RecensieLeuk verhaal, maar matig tekenwerk. Alsof het allemal rechtstreeks uit de computer komt.
Datumwoensdag 19 oktober 2016 15:27

Reactie no. 15
NaamMark
Leeftijd42
Cijfer7
RecensieEen door Wiske gevonden sprookjesboek brengt Suske en Wiske in contact met Pjotr, een oudere Rus die door een broedertwist om de hand van de dochter van de tsaar in Belgie is verzeild geraakt.
Samen met Wiske reist hij terug naar Rusland en vindt hij een vliegend schip, nodig om de tsarina te kunnen trouwen. Pjotr moet daarbij enkele proeven afleggen en geholpen door onze vrienden lukt dit. Aardig verhaal met veel fantasy elementen en met tekeningen die ok zijn.
Datumwoensdag 25 november 2015 03:26

Reactie no. 14
Naamsieben
Leeftijd10
Cijfer9
Recensieik snap niet die negatieve reacties. het is een prachtige strip. vooral de grap van jerom van de steen in strookje 116 vond ik grappig, want het klopte nog echt ook.
Datumwoensdag 07 oktober 2015 17:34

Reactie no. 13
Naamt
Leeftijd32
Cijfer4
RecensieSlecht album in een slechte periode.
Verhoudingen, zoals de grootte van het schip, kloppen vaak niet. Het russische accent is irriterend, en de humor is flauw.
Het verhaal is eigenlijk het enige dat redelijk is, en daarom geen zware onvoldoende.
Datumwoensdag 01 juli 2015 13:03

Reactie no. 12
NaamLennert Roobaert
Leeftijd13
Cijfer4
RecensieDit is geen slecht album, maar zeker geen hoogvlieger. Ik kon ervan genieten toen ik negen was (ik had toen juist de Harry Potter-boeken ontdekt en hield veel van magie) maar nu vindt ik het maar kinderachtig. Vooral dat Russisch taalgebruik met de -ski. In de plaats van Pjotr na het zwemmen in het meer weer jong te maken, hadden ze hem beter van zijn spraakgebrek afgeholpen.
Maar één van de grootste schandes is dat suske en wiske in een bouwterrein inbreken en worden opgepakt door de politie! Had Vandersteen niet gezegd dat dat suske en wiske de christelijke en morele waarden moesten verdedigen? Nee, zoiets kan niet.
Datumzaterdag 22 februari 2014 20:21

Reactie no. 11
NaamMarretje
Leeftijd11
Cijfer10
RecensiePrachtige pjortr is mijn favoriete album van suske en wiske.
ik heb het album in de gewone reeks niet,maar in de reclame,pockets en x-large.De cover vind ik heel mooi,spannend en het komt ook IN het verhaal voor.
Nu zul je denken: waarom is dat nou zo belangrijk?,nou je hebt albums( zoals de stralende staf )en daar heb je een cover waar die niet in de inhoud terug komt.
ik vind het verhaal echt goed op het begin: suske en wiske vinden een mysterieus boek en als wiske gaat slapen gaat het boek wat brabbelen het gaat er hektisch aan toe,ik vind dit een erg leuke grap van Sidonia:

wiske: tante dat boek praat!!! zo van ai ai aiski!!!!
sidonia: dan moet je zeggen: laat me met rustki ik wil slaapski!!
ik heb er zoo om gelachen en hoeveel keer ik het boek ook lees het blijft leuk,ook die grap dat pjotr in het meer duikt,mooi word en sidonia gaat het ook proberen,maar het is alleen die daar geboren zijn...
wiske en pjotr gaan naar het vliegveld.
Dit vind ik een mooi stuk en het sprookjesbos ook.

een paar minpunten zijn:
ski,pov,aja,al die russische uitspraken
alles is zo met fantasie en dan geloof je het haast niet meer...
verder is dit mijn lievelingsalbum van s&w.

cover:10/10
verhaal 10/10
tekeningen 9/10
humor 10/10
gemiddeld:9,8= 10

en dat is bijzonder bij mij: ik geef niet zomaar 10en

Datumwoensdag 2 december 2009 16:13

Reactie no. 10
NaamLuuk
Leeftijd14
Cijfer5
RecensieCover: 7
Verhaal: 4.2
Tekeningen: 7.3
Humor: 6
Gemiddeld: 6.1
De achtervoegsels door de Russen ( ov, aja enz.) zijn erg irritant om te lezen (- 0.3). Het verhaal is erg ongeloofwaardig en erg ver gezocht (-0.4). Als Pjotr in een vijver springt is hij ineens weer jong? dat is nogal ongeloofwaardig. Verder is het vergezocht met het sprookjesboek, het vliegend schip enz. Ik vind dat er best wel wat fantasie mag worden gebruikt, maar dit is iets te veel van het goede. Het begin van het verhaal maakt nog wel iets goed (+0.1)
6.1-0.3-0.5+0.1= 5.4, afgerond een 5.
Datumdinsdag 30 december 2008 19:54

Reactie no. 9
NaamMruiter
Leeftijd30
Cijfer6
RecensieHet verhaal is op zich wel leuk, het sprookjesland in Rusland spreekt tot de verbeelding van mij. De manier waarop de vrienden Pjotr tegenkomen is ook leuk uitgewerkt en hun reis naar Rusland ook.

Maar de tekeningen zijn ronduit slecht, de verwijzing naar Rasputin (Raspottin) en andere Russische gebeurtenissen zorgen ervoor dat het verhaal nog een voldoende van mij krijgt.

Datumvrijdag 2 mei 2008 18:19

Reactie no. 8
NaamDanique Biesheuvel
Leeftijd14
Cijfer8
Recensieik vind het een leuke strip omdat er leuke grapjes woorden gemaakt
en omdat ik het een grapig verhaal is
DatumSat Oct 13 10:33:19 2007

Reactie no. 7
NaamBarry
Leeftijd26
Cijfer6
RecensieMatig verhaal, evenals de tekeningen en inkleuring, ben ik ook niet zo over te spreken. De Russische woordgrapjes vind ik ook te stom voor woorden, waarschijnlijk word ik te oud voor dit soort humor.
DatumSun Jul  9 18:46:18 2006

Reactie no. 6
NaamPaysBart
Leeftijd38
Cijfer8
RecensieBen het niet eens met de negatieve reacties. Vind dit boek juist weer een beetje naar de "oude S&W" gaan. Veel fantasie (opdrachten) mooie tekeningen. Leuk verhaal!
DatumSat May 27 22:34:04 2006

Reactie no. 5
Naamfrank
Leeftijd15
Cijfer9
Recensieeen goede sfeer...
DatumThu Jul  7 16:15:28 2005

Reactie no. 4
NaamPieke
Leeftijd28
Cijfer5
Recensieslap en warrig verhaal, een tussendoortje van de studio omdat er nu eenmaal regelmatig albums uit moeten komen. Kunnen ze dat stramien niet eens loslaten? (ik vrees van niet...)
DatumThu Jun 2 22:49:46 2005

Reactie no. 3
Naam Quentin Goossens
Leeftijd 13
Cijfer 10
Recensie Dit is gewoon prachtig!
Vol fantasie een doordenker gewoon geweldig!
Datum Tue Nov 9 19:29:25 2004

Reactie no. 2
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 16
Cijfer 6
Recensie Het begin van dit verhaal vind ik erg goed.
Alleen jammer dat naarmate het verhaal vordert het verhaal zo rommelig en onduidelijk verloopt.
De humor is er ook niet echt in grote mate.
En het idee achter het verhaal is ook niet echt sterk.
Geen aanrader dus, maar "Prachtige Pjotr" krijgt van mij wel een voldoende.
Datum Sun Feb 29 09:14:27 2004

Reactie no. 1
Naam Alain Stienen
Leeftijd 39
Cijfer 4
Recensie Suske en Wiske ontmoeten een oude Rus, die nog steeds verliefd is op een tsarin. Onz vrienden vertrekken naar Rusland om deze man te helpen en beleven er de vreemdste avonturen.
Dit verhaal ontsleutelt zich niet voor mij en dat is eigenlijk jammer, want de tekeningen en kleurgeving vind ik juist goed!
Datum Thu Feb 26 08:22:10 2004