Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Tex en Terry


Tex en Terry Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Tex en Terry verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,44

Reactie no. 18
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer7
RecensieEen van de laatste Verhaegen albums die nog op mijn stapel ligt om te recenseren. Bij dezen..Voor Verhaegen is dit een wat meer rechttoe-rechtaan album. Weinig fratsen, weinig gedoe en meer met beide benen op de grond. Je merkt in alles dat het een vrij kinderlijk album is: het gedrag van S&W, de tekenstijl ( stijfjes) en het ontbreken van charme. De boeven, het feit dat de dolfijnen TV kijken en de thematiek in het algemeen zijn hier debet aan. Dat betekent dat de spanning ontbreekt hoezeer er ook wordt getracht die in het verhaal te brengen. De plot is er gewoon niet krachtig genoeg voor. Tex en Terry zijn zellf twee wijsneuzen. Het lijkt mij trouwens wat omslachtig om via dolfijnen ( twee) drugs te vervoeren. Ondanks de kritiek loopt het verhaal best redelijk. het tart af en toe aan de realiteit en de logica maar het kan allemaal veel erger.
Datumzondag 27 juni 2021 09:33

Reactie no. 17
NaamJ. Joffer
Leeftijd40
Cijfer5
RecensieBij een bezoekje aan het dolfinarium slokt een van de dolfijnen Wiskes voddenpopje op, dus dan weet je het wel: midden in de nacht komt Wiske terug om Schanulleke terug te bemachtigen. Ware het niet dat twee criminelen voor tientallen miljoenen aan heroïne in de maag van het beest hebben verstopt. Om onduidelijke redenen kan daar de politie niet bij worden gehaald, zodat onze vrienden zelf naar Griekenland moeten om daar onder water de drugsbende op te gaan rollen, daarbij geassisteerd door het dolfijnenechtpaar uit de titel.
Op de een of andere manier zit er weinig drama in de vertelling. Onze vriendin lopen keurig door het verhaal heen, buigen keurig mee met de plotwendingen, maar het wordt nooit spannend en je raakt nooit meegesleept door de actie. Moeilijk te zeggen waarom, maar er is iets aan de manier waarop Verhaegen zijn personages neerzet waardoor ze niet tot leven komen. Tuurlijk, het is keurig getekend en het verhaal heeft een kop een een (vissen)staart, en dat is voor Verhaegen al heel wat, maar als lezer eindig je het verhaal met een onvoldaan gevoel.
Datumzondag 29 november 2020 12:31

Reactie no. 16
NaamMark
Leeftijd42
Cijfer7
RecensieDolfijnen Tex en Terry treden op in het dolfinarium van Brugge maar zijn gebruikt om drugs te vervoeren vanuit de Griekse eilanden naar Belgie. Suske en Wiske gaan met de Ijslandsuite nabij Kreta op onderzoek uit, bevrijden dolfijnen en rollen de drugsbende op.

Sidonia was niet meegekomen omdat ze aan het bijkomen was van een wond, opgelopen bij een gevecht met het drugskartel, maar waarbij ze zelf aangeeft dat het beter is dat ze thuis blijft omdat prof Barabas zijn deur moet worden vervangen. Sorry?

Ook wat eigenaardig dat S&W s'nachts een dolfijn uit het dolfinarium meenemen en het enkele uren later al in de ochtendeditie van de krant staat en ook zonder dat de verantwoordelijke dolfijnen trainer is ingelicht. Maar voor de rest is het een goed lopend verhaal. De tekeningen zijn redelijk maar niet heel bijzonder.

Datumzondag 10 februari 2013 17:43

Reactie no. 15
NaamRaymond v.B
Leeftijd40
Cijfer7
RecensieHet verhaal is redelijk, al hadden de tekeningen nog wel iets beter gekund. Het thema drugs is actueel en de boodschap dat misdadigers over lijken gaan is wel redelijk uitgewerkt, al is het uiteraard minder heftig gedaan als de werkelijkheid. Toch wordt het verhaal niet vaak heel spannend en dat vind ik wel jammer. Dat wordt ook te weinig gecompenseerd met humor. Het meest interessante deel is op het gezonken vrachtschip, waar onze vrienden gevangen worden genomen. Dit is mooi gedaan. Al met al dus een ruime voldoende.
Datumzondag 10 februari 2013 17:43

Reactie no. 14
NaamWilly
Leeftijd98
Cijfer7
RecensieNauwelijks te geloven dat dit verhaal door Paul Geerts geschreven zou zijn. Het gaat allemaal wat te vlak en te snel. Er zitten rare onnodige dingen in zoals die witte haai die uit eten gaat met dolfijn Terry, echtgenote van dolfijn Tex,Zoals wel meer avonturen is ook dit album min of meer gebaseerd op een eerder album, in dit geval De IJzeren Schelvis. En ook hier weer geldt dat het origineel veel beter is!
Datumzondag 6 november 2011 17:28

Reactie no. 13
Naamkees
Leeftijd53
Cijfer9
RecensieBen het niet eens met sommige andere schrijvers hier over dit album, kijk eens goed naar het tekenwerk...echt helemaal niet slecht, juist een van de betere albums van Geerts,
Een beetje objectiviteit mag best mensen, en het verhaal is ook niet slecht, er zijn er veel slechter gemaakt. Als je dan toch wilt recenseren doe dat dan goed... stelletje azijnpissers!!
ik geeft dit album een 9
Datumwoensdag 23 september 2009 21:08

Reactie no. 12
NaamMruiter
Leeftijd30
Cijfer4
RecensieDramatisch slecht getekend, is het tekenteam vervangen door een (niet al te beste) computer soms?

Alhoewel ook in eerdere verhalen drugshandel het onderwerp is, wordt hier gesproken over heroïne (het had van mij wel iets waziger mogen blijven om welke drugs het gaat). De personages lopen echte schotwonden op, wat het ook niet beter maakt.

De Griekse beschaving onder water en de dolfijnen (die blijkbaar echt optreden in het dolfinarium in Brugge) maken het verhaal nog net dragelijk, maar een voldoende kan ik dit verhaal echt niet geven.

Datumvrijdag 2 mei 2008 18:25

Reactie no. 11
Naamj castelijns
Leeftijd19
Cijfer7
RecensieDit is een redelijk verhaal dat zich onderwater afspeeld, maar haald bij lange na niet he niveau van de ijzeren schelvis
DatumSun May 20 17:06:03 2007

Reactie no. 10
NaamTimothy
Leeftijd11
Cijfer9
RecensieWat ik het leukste vond waren de dolfijnen Tex en Terry. Het waren echte schatjes! Maar nu over het album zelf, het is een album dat erg vlot leest en nooit tegensteekt.
DatumWed Jan  3 19:14:10 2007

Reactie no. 9
Naamingrid
Leeftijd
Cijfer7
RecensieErg leuk verhaal, ik lees deze graag en hij gaat nooit vervelen.
Leuke doorsnee s&W.
DatumMon Jul 17 22:50:36 2006

Reactie no. 8
NaamIndra
Leeftijd11
Cijfer10
RecensieEen mengeling van mijn lievelingsstripreeks en mijn lievelingsdieren is al goed,en dan nog zo'n verhaal!Een 10/10!!
DatumSat Jul 16 19:42:56 2005

Reactie no. 7
NaamIngrid
Leeftijd17
Cijfer8
RecensieIk vind dit een heel leuk album, Ik hou veel van dieren dus vind ik een verhaal waar dieren de hoofdrol in spelen te gek.
Ik vind de dolfijnen heel schattig en het verhaal spreekt me aan, hoewel het wel wat onrealistish is is het een album wat tot mijn favorieten behoort.
De tekenigen en de humor is in orde.
DatumSat Jun 4 20:23:41 2005

Reactie no. 6
NaamFlipper
Leeftijd16
Cijfer10
Recensieik vind het een goede album omdat er dolfijnen meespeelde die ik kenden. en het leukste vonne kik dat die door hulp van een soort hoofdtelefoontje met een zender met mensen kunnen praten. het was een heel spannend verhaal dat wel.ik was ook blij dat op een gegeven moment ook de echte realiteit van de dolfijnen op pg 41 dat tex met terry wilt "spelen" als jullie snappen wat ik bedoel. kvon et wel troef dat die dolfijnen gebruikt werden om in een cocer drugs in hun maag te laten slikken.ik hoop dat zoiets in het echt niet te vaak of beter zelfs nooit gebeurt wordt.deze album was de 2de album die ik zelf kocht omdat daar dolfijnen in speelde. ik vraag aan de tekenaars van suske en wiske of ze ook een verhaal willen maken met suske en wiske en iets met zeeleeuwen van de zoo van antwerpen??
DatumTue Jun 7 19:07:48 2005

Reactie no. 5
NaamHarmen Smilde
Leeftijd14
Cijfer8
Recensieredelijk goed album, en inderdaad zit er niet zo veel humor in, en het is eigenlijk ook niet spannend, maar toch is het een leuk album om te lezen, op de één of andere manier..., maar uiteraard lang niet het beste album!
DatumWed Apr 27 20:56:53 2005

Reactie no. 4
Naam flotser
Leeftijd 29
Cijfer 3
Recensie Hallo! Lelijke tekeningen, weeral lelijke inkting (alle lijntjes even dik, met computer gedaan?), verhaal is snel afgehaspeld, geen grappen. Waarom is Jerom ineens verdoofd?? Normaal blijf ik bewust weg van de Verhaegen versie van Sus en Wis, maar het album lag er en ik hoopte voor het beste. Score : 3/10. Zal wel aan mijn leeftijd liggen zeker?
Datum Mon Nov 1 22:12:16 2004

Reactie no. 3
Naam Hans Tukker
Leeftijd 13
Cijfer 8
Recensie Dit is een leuk abum, het is alweer een tijdje terug dat ik deze gelezen heb en ik kan me herinneren dat hier volgens mij wel iets minder humor in zat, jammer...
Datum Fri Jul 2 16:01:39 2004

Reactie no. 2
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 16
Cijfer 8
Recensie Dit nummer vind ik ook erg goed.
Er zit een echt verhaal in, de humor en spanning zijn er en ik kan niet echt een fout ontdekken.
Alleen de inkleuring vind ik niet echt goed, vandaar een acht.
Datum Mon Feb 16 18:32:12 2004

Reactie no. 1
Naam Anne
Leeftijd 12
Cijfer 10
Recensie Het gaat over lieve dolfijnen!
die kunnen praten.
dit verhaal is super!
Datum Sat Jan 24 13:52:14 2004