Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De vogels der Goden


De vogels der Goden Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De vogels der Goden verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,92

Reactie no. 14
NaamRemco
Leeftijd50
Cijfer8
RecensieEen van de eerste dubbelverhalen in de serie. Hier raakt Lambik zoek in de oerwouden van Guinea en onze helden moeten hem uiteraard zoeken. Het is een vervolg op "de mompelende mummie". In een periode waarin de kwaliteit van de verhalen enorm schommelt is dit een veel beter verhaal. het verhaal is duidelijk, ook als je voorganger niet gelezen zou hebben. Het snijdt een actueel thema aan zonder dat ( bijna niet...) het verhaal in emotioneel geneuzel belandt. Het verhaal is van tijd tot tijd spannend en onze helden zijn nog echte helden. onze helden zonder Sidonia want die is wel erg afwezig. Het is verhaal is ook vrij rechtoe rechtan. Ik mis wel wat humor. De onnozelheid van Wiske en vooral de Casuaris zorgen voor de nodige jolijt. De agressie vand e Casuaris wordt hier op een leuke manier gebruikt. Natuurlijk mag de verliefdheid van de vogel niet onbenoemd blijven. De preutsheid en het feit dat dit één van de weinige albums is waar je geslachtsdelen ziet ( nou...) kan ook op een glimlach rekenen. Vooral doordat onze helden zo reageren. Voor het eerst gaan onze helden naar de WC..... De imboorlingen worden met respect behandeld. De genoemde stam bestaat echt. De boeven zijn echte boeven, dat is ook nodig omdat anders de thematiek niet wordt gerespecteerd. Een verhaal zonder fratsen, onnozel gedoe, idiote wendingen, onnodige ingewikkeldheden. Hoogstens is het verhaal wat te serieus. Er mist toch wat charme, humor is er wel maar wel erg weinig. Was Paul moe aan het worden? Ik snap dat je in een strip niet over alles kunt uitweiden maar onze vrienden vinden elkaar wel heel toevallig in de onmetelijke wouden. Al met al een goed album uit een periode waarin de kwaliteit niet altijd vanzelfsprekend was. Toch een fijn album dat nog appeleert aan de Suske en Wuiske van weleer. Daarna......nou dat weten wij inmiddels. Dit is vrij weinig gerecenseerd ( laatste keer 2016....) .....toch niet zo gewaardeerd.....waarom dan niet?
Datummaandag 06 december 2021 22:52

Reactie no. 13
Naamhenmii
Leeftijd32
Cijfer7
RecensieDit is een vervolg op het vorige album, wat maar zelden voorkomt in de Suske en Wiske reeks. Maar voor de rest is het een op zichzelf staand verhaal, dat ietsje beter is dan zijn voorganger.
Datummaandag 10 oktober 2016 07:15

Reactie no. 12
NaamMark
Leeftijd42
Cijfer8
RecensieErg leuk verhaal wat een vervolg is op het voorafgaande album, Mompelende Mummie, maar gemakkelijk zonder deze kan worden gelezen. Lambik crasht met zijn vliegtuigje in de Indonesische archipel en na zijn contact met dierensmokkelaars en een kanibalenstam weten S&W Lambik terug te vinden. Ze zetten zich in om de gevangen dieren te bevrijden en de organisatoren achter de smokkel af te straffen. Dit album kent naast de prachtige tekeningen ook een goede mix van humor met de harde realiteit.
Datumzondag 06 december 2015 06:13

Reactie no. 11
NaamWitmer
Leeftijd32
Cijfer9
RecensieEen goed album in een periode van vele tegenvallers.
Goed tekenwerk, sterk verhaal en goed gedoseerde humor. Jammer dat dit niveau niet vastgehouden is in de volgende albums.
Datumzondag 07 juni 2015 10:06

Reactie no. 10
NaamRick Wiselaar
Leeftijd22
Cijfer8
RecensieIk vind dit een zeer sterk verhaal, het beste verhaal uit de jaren 90
Datumvrijdag 19 juni 2009 00:39

Reactie no. 9
NaamMarc Ulemie
Leeftijd38
Cijfer4
RecensieIk heb eens een paar punten op een rij gezet.
- scenario: 140-150 goede tegenspeler, over het geheel langgerekt, 170 vuilak, 176-181 moet veel eerder. Line 26 loopt dood.
- tekeningen: sjiek, prachtig, ongelofelijk, verzuipen
- tekst: ingewikkeld, woordopvolging, klankgericht
- inhoud/intrige: mager - waarom daar nog "INTUINEN" ?, maar ware het in strekking voldoende en consistent
- humor: leuk, grappig, missers, vieze humor, gore humor
- sfeer: depressief-gezellig, dramatisch, saai, eentonig
- gezelligheid: is alleen, solo's Jerom/Lambik te lang, slechte verhoudingen onderling, cultuurverhouding buitenom
DatumMon May 28 13:18:06 2007

Reactie no. 8
NaamIngrid
Leeftijd18
Cijfer8
RecensieErg leuk verhaal, prachtige tekeningen en een goed verhaal, Dit verhaal vind ik nog beter dan zijn voorganger de mompelende mummie.
DatumSun Dec  3 18:53:54 2006

Reactie no. 7
Naamjeroen de Munter
Leeftijd24
Cijfer9
RecensieVan de albums na nummer 200 is dit zonder twijfel een van de beste: prachtige tekeningen, mooie inkleuring, spannend, to the point, de gelaatsuitdrukkingen verfijnd en werkelijkheidsgetrouw, het onderwerp gaat werkelijk over 'iets' en dat 'iets' is nog positief ook. Kortom: itt blote belgen, big brother en andere wan toestanden was dit erg goed!
Zijn deze écht door dezelfde auteur gemaakt??
DatumWed Jun  7 17:05:43 2006

Reactie no. 6
Naamherman
Leeftijd14
Cijfer8
Recensienet als de vorige goed en het is een duidelijk goed vervolg en met een mooi onderwerp heel leuk.
DatumSun May 14 18:52:06 2006

Reactie no. 5
Naam Timo Meurs
Leeftijd 12
Cijfer 9
Recensie Heel goed album!
Het is een leuk vervolg op de 'mompelende mummie'. Ook vind ik het album goed getekend.
Datum Fri Mar 5 14:09:38 2004

Reactie no. 4
Naam Gaston
Leeftijd 14
Cijfer 8
Recensie Ja weer een zeer goed album,eindelijk eens een vervolg op een vorig album.Wat mij wel opvalt is dat men van het onderwerp afdwaald, ik vind dat ze die paradijsvogels, meer met het verhaal van Blumenbach en Djong moesten verwerken.Toch een zeer geslaagd boek, want dit boek speelt zich af ver hier vandaan en berust ook op de werkelijkheid.
Datum Wed Jan 14 21:15:48 2004

Reactie no. 3
Naam Alain Stienen
Leeftijd 38
Cijfer 9
Recensie Wat mijn mederesencenten over dit beweren kan ik niet tegenspreken! Dit verhaal is inderdaad nog iets beter als de voorganger: "De mompelende mummie". Om het kort en bundig te houden krijgt dit verhaal een 9 van mij! Bij deze!
Datum Tue Jun 10 17:32:36 2003

Reactie no. 2
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 8
Recensie Ook ik vind deze beter dan zijn voorganger!
Waarom?
Het verhaal steekt vlotter in elkaar, het is leuker om te lezen en de personages zijn ook ietwat herkenbaarder.
Hoewel ondanks ik een acht geef hoort het nou ook weer niet tot de besten maar de bedoeling is goed!
Datum Mon Jun 9 15:40:30 2003

Reactie no. 1
Naam Jan
Leeftijd 24
Cijfer 8
Recensie En dan kwam het vervolg op 'De mompelende mummie'. Maar wat de twee albums volgens mij eigenlijk verbind is het kwijt raken van Lambik met het Cessna vliegtuigje en het feit dat ze daar nog in die oerwouden zijn.
Zoals bij de eerste trilogie van Marc Verhaegen (Floriade/Heilig bloed/Ban-Milt) vind ik het tweede album beter (wat belooft dat voor 'De kus van Odfella) dan het eerste deel. Eigenlijk heb ik voor mezelf te maken met een gezellig ouderwets Suske en Wiske avontuur in een exotisch oord.
Daarom vind ik dit een goed album, maar wel los gezien van zijn voorganger!
Datum Wed Jun 4 22:25:59 2003