Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De gevederde slang


De gevederde slang Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De gevederde slang verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,47

Reactie no. 17
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer8
RecensieEen rustig verhaal dat ons meevoert naar Mexico. De gang van het verhaal is te lezen in de inmiddels bekende verhalen sectie. De tocht door het Mexicaanse land is beslist fijn gedaan…we krijgen op een niet belerende manier wat mee over de Mexicaanse cultuur. Als we met Tabasco en Confuus mee de wildernis in gaan, wordt alles echt interessant. We worden meegenomen op een soort “Indiana Jones” reis, wel een heel beknopte versie waar mysterie de boventoon voert. De Maya-goden voegen een extra charme toe aan het verhaal. De alternatieve manier van tijdreizen bevalt mij wel, echter het ruimtevaartuig bekoort toch minder. Op de één of andere manier is het een stijlbreuk die afbreuk doet aan dit goede verhaal. De functie is overduidelijk maar toch. Alles ziet er goed uit maar wel minder gedetailleerd dan weleer. Het moet gezegd worden dat alles al een keer gedaan lijkt: de Indiana Jones sfeer, de zoektocht naar en schat en het ruimtetuig en nog meer. Onze helden zitten beter in hun rol dan latere albums maar toch ook hier begint de sleetsheid te gelden. Er is minder diepgang in de personages. Toch is dit een fijn album dat mijlen ver boven hetgeen dat komen gaat staat.
Datumwoensdag 27 januari 2021 23:32

Reactie no. 16
NaamMark
Leeftijd42
Cijfer7
RecensieStandaard album dat zich afspeelt in Mexico waar Sidonia te gast is bij archeologische opgravingen. De meest waardevolle voorwerpen verdwijnen na hun vondst en S&W komen over om uit te zoeken hoe dit komt. Al met al duurt het even voordat het verhaal echt los gaat (pas vanaf pagina 20) maar het is een goede mix van avontuur, humor en spanning.
Datumzondag 06 december 2015 06:15

Reactie no. 15
NaamJ. Joffer
Leeftijd29
Cijfer5
RecensieTja wat moet een mens hiermee? Dit album leest als een zwakke kruising tussen de eerdere verhalen De tamme tumi, De pompenplanters en Het gouden paard. Het kamp in het oerwoud, de plaatselijke, zich per jeep verplaatsende schurk, de onderaardse grote ruimte met in het midden een of andere totempaal (vergelijk ook: Lili natal), de gebruikelijke jungle-grappen... Het is allemaal bekend en eerder veel beter gedaan, maar deze keer ontbreken de spanning uit de Tumi, de naastenliefde uit de Planters, en de rijkdom aan details uit het Paard. De inspiratie bij Geerts en kornuiten was duidelijk op, en het erge is, dat het allemaal nog zodanig op niveau blijft dat je er niet eens een onvoldoende voor kunt geven. Nou, vooruit, toch maar wel, vanwege het totale gebrek aan sjeu waarmee de titelfiguur Quetzalcoatl wordt weergegeven.
Datumwoensdag 16 september 2009 13:53

Reactie no. 14
NaamLuuk
Leeftijd14
Cijfer9
RecensieCover: 9.5
Verhaal: 9.3
Tekeningen: 9.5
Humor: 7.3
Gemiddeld: 8.9

Een prachtig verhaal. Het verhaal speelt zich af op een interessante, mooie locatie. Het verhaal is goed bedacht en alle geheime grotten, gangen en schatten maken het verhaal alleen maar sterker. De tekeningen zijn prachtig, en het is mooi dat het verhaal begint met een plaatje van 2 stroken. De cover nodigt uit om te gaan lezen en belooft veel goeds.
Een minpunt vond ik Sidonia in dit verhaal. Waar is de echte 'tante' gebleven, de nette, keurige, maar toch grappige Sidonia. Ik vind het echt niet bij Sidonia passen om 'schatje' tegen iemand te zeggen.
Een ander minpunt(je) vond ik het negatieve over de toekomst. Als je ziet wat er vroeger werd gedaan (offers, onmenselijke doodstraffen, enz.) vind ik dat ze niet zo negatief moeten doen over de 'rassenhaat, oorlog, uitbuiting en terreur' van tegenwoordig.
Toch....
al met al een TOP album, die iedere verzamelaar in huis moet hebben.

Datumdinsdag 6 januari 2009 16:23

Reactie no. 13
NaamMruiter
Leeftijd30
Cijfer7
RecensieHet verhaal leest lekker weg en de gebeurtenissen zijn geloofwaardig alhoewel enkele dingen niet kloppen (Quetzalcoatl is Azteeks).
De ontsnapping met het ruimteschip vindt ik wel weer mooi (en dit wordt vaak als oorzaak aangeduid bij het verdwijnen van beschavingen, zoals deze bevolking en de bevolking van Atlantis).
De tekeningen zijn mooi en het verhaal krijgt dan ook een 7, maar het had nog beter gekund.
Datumvrijdag 2 mei 2008 18:33

Reactie no. 12
NaamKapitein Plofkop
Leeftijd21
Cijfer7
RecensieEen vriend van mij die wist dat ik iets heb met Inca's en Maya's attendeerde me op dit album. Ik ben het toen gaan lezen en hoewel er leuke dingen in zaten, zoals de archeoloog en z'n onbenullige assistent hield ik er aan het einde toch een tamelijk leeg gevoel aan over. De supervonk ontbreekt, daarom een 7 tje.
Ik ergerde me trouwens wel een beetje aan die naïeve vroeger-was-alles-beter houding van de auteur waarneer hij de Mayabaas laat zeggen: "Ik heb een blik in de toekomst geworpen en het heeft mij bedroefd, rassenhaat, oorlog, uitbuiting en terreur zijn er schering en inslag".
Nee, dan de Mayatijd, de goden behagen door mensen te offeren door ze in een waterput te gooien, of ze levend open te snijden en ze het hart uit te rukken om het aan de zon te offeren, dat is natuurlijk allemaal veel beter!
Kom nou zeg, we leven niet een perfecte wereld, verre van dat zelfs, maar vroeger was het echt niet beter en meestal nog veel erger.

Nog even wat nitpicking:
- Tarantula's zijn niet dodelijk ( althans niet voor mensen )
- Quetzalcoatl was de naam die de Azteken gaven aan de gevederde slang, de Maya's noemden hem Kukulkan.

DatumFri Oct 26 00:22:03 2007

Reactie no. 11
NaamLuc
Leeftijd47
Cijfer7
RecensieEen vlot verhaal, vakkundig getekend en verteld door Paul Geerts. Wel zijn die grappen in verband met de Dutroux-affaire (stroken 24 t.e.m. 28) te tijdsgebonden. Zal over 10 jaar een kind begrijpen waarom die agent zegt zijn job te verliezen als hij mee spaghetti eet?
DatumFri Aug 31 21:48:05 2007

Reactie no. 10
NaamKarst
Leeftijd24
Cijfer8
RecensieLeuk verhaal.
Doet me een beetje aan de Tamme tumi denken, al vind ik die dan wel heel wat beter.
Ik vind dat er de humor in dit verhaal erg grappig is en het verhaal bevat ook genoeg spanning.
Grappig ook dat Sidonia en Lambik bijna gaan trouwen.
Dit met grote tegenzin van Lambik overigens.
Het verhaal leest ook lekker weg zonder dat je er al teveel bij na hoeft te denken.
Ook het stukje met wiske en de man die haar aanspreekt op straat vind ik erg hilarisch.
Dit album vind ik zeker geslaagd te noemen.
DatumWed Aug 9 02:13:13 2006

Reactie no. 9
NaamBarry
Leeftijd26
Cijfer8
RecensieLeuk verhaal, leest lekker weg. Mexico is ook een mooi gekozen setting. Tekeningen vind ik erg sterk en kleurrijk. Enig minpunt is het relatief korte verhaal (48 pagina's) en het ruimteschip dat zijn intrede doet op het eind, beetje ongeloofwaardig mijn insziens. Daarom een 8 in plaats van een 9.
DatumThu Jul 13 23:00:11 2006

Reactie no. 8
NaamPaysBart
Leeftijd38
Cijfer7
RecensieMooi getekend. Verhaal loopt soepel met de nodige humor. Mooi in de jungle van Mexico (ben daar geweest en spreekt daarom wellicht nog meer aan ;-) Dikke voldoende
DatumSat May 27 22:18:00 2006

Reactie no. 7
NaamJR
Leeftijd20
Cijfer9
RecensieEen mooi album, mooi verhaal. Waren alle "recente" Suske en Wiske albums (van zeg maar boven nummer 240) maar zo goed.
DatumFri Aug 26 06:23:18 2005

Reactie no. 6
NaamIngrid
Leeftijd17
Cijfer9
RecensieIk vind dit een heel goed verhaal.
De cover is echt schitterend en maakt je al gelijk nieuwschierig.
De tekenigen zijn echt prachtig en het verhaal blijft tot de laaste bladzijde boeien.
Het leest lekker weg.
Kortom een 9.
DatumSun Jun 5 20:02:17 2005

Reactie no. 5
NaamPieke
Leeftijd28
Cijfer4
RecensieSaai plot en ik kan niet aan het album merken dat hier nog met liefde aan gewerkt is.
DatumThu Jun 2 22:56:29 2005

Reactie no. 4
NaamJan P.
Leeftijd31
Cijfer9
RecensieDit boekje leest heel lekker weg, het heeft een afwijkende opbouw, wat ook wel weer eens verassend is. Nergens valt het weg, je blijft gewoon geinterresseert in wat er gaat gebeuren en dat is toch wel heel belangrijk om een strip geslaagd te maken.
Een 9 van mij!
DatumSun Apr 10 16:14:25 2005

Reactie no. 3
Naamjippe
Leeftijd10
Cijfer7
Recensiebest grappig maar een beetje spijtig dat het gelijk in een ander land begint.
DatumWed Mar 16 16:59:41 2005

Reactie no. 2
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 16
Cijfer 8
Recensie Alles is prima in orde: verhaal, tekeningen, humor enzovoort.
Het verhaal is vrij spannend en valt niet weg.
Kortom een acht.
Datum Sun Feb 15 13:51:59 2004

Reactie no. 1
Naam Verstaen Jan
Leeftijd 21
Cijfer 8
Recensie Het is een goed verhaal dat vlot leest en waar de auteur(s) voldoende ruimte gelaten hebben voor de nodige humorsituaties. Het verhaal is rustig opgebouwd. De tekeningen zijn ok.Men heeft het verhaal niet nodeloos ingewikkeld gemaakt.
Datum Fri Oct 24 19:14:44 2003