Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Papa Razzi


Papa Razzi Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Papa Razzi verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,80

Reactie no. 26
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer7
RecensieSidonia staat weer eens in de schijnwerpers. De insteek van dit verhaal is even origineel als gek: Sidonia als topmodel…geen gewoon model…nee, topmodel. Goed, het is natuurlijk een bewuste keuze dat een gedrocht als Sidonia de catwalk bestijgt. Ik snap de humor ervan en de stijl het idee zeer op prijs. Er is een leuk verhaal om heen gebouwd dat zeer humoristisch is maar niet ten onder gaat aan flauwheden, iets wat bij latere humoristisch bedoelde albums wel vaak het geval is. Natuurlijk is hier ook sprake van overdrijving maar alles blijft hier binnen de perken. Daarom lees je door en blijf je benieuwd naar de afloop. Grappige humor is er, onder andere, in de vorm van het neerzetten van het kuddegedrag van de fans: iedereen die Sidonia haar draagt. In dit verhaal zijn onze hoofdpersonen nog belangrijk. Sidonia speelt haar rol met verve en ze is nog niet de oude vrouw van nu. Je kunt vraagtekens zetten bij twee kinderen/ adolescenten of die bodyguards kunnen zijn maar ach, op de één of ander manier neem je het wel. Lambik doet het aardig. Zijn jaloezie is begrijpelijk maar ook jammer; dergelijk gedrag hebben we in eerdere albums gezien ( bij Wiske in de Goalgetter bijvoorbeeld). In latere episodes lijken de hoofdpersonen aan belang in te boeten. Yves is een leuk personage al komt die wel wat voor de hand liggend over. Hij brengt wel lol in het verhaal, bijvoorbeeld zijn verstandhouding met Lambik. Voor het eerst raakt de S&W reeks homoseksualiteit aan. Claudia Slipper is aangeefster van de actie en Papa Razzi is een booswicht maar als hij later als gorilla door het leven gaat, raakt het verhaal een bedenkelijk niveau. Over bedenkingen gesproken: het feit dat Claudia een wildvreemde ter vervanging zoekt blijft, hoe grappig ook, raar. De twee domme agenten zijn irritant maar zijn gelukkig zo weg ( wel spijtig dat we dergelijke idioten steeds vaker gaan zien). Dat Lambik het niet merkt dat een groot pistool in zijn zak wordt gedouwd is ongeloofwaardig, dit geldt ook voor de vermommingen van Lambik. De vergevingsgezindheid van onze vrienden na het geval is wel heel makkelijk. Het is verder zo dat de tekening soms wat matig zijn maar dat hoort bij de Verhaegen overgang. Al met al best een aardig album met een originele insteek.
Datumzondag 31 januari 2021 13:47

Reactie no. 25
Naamhenmii
Leeftijd32
Cijfer6
RecensieDe titel en het thema deed mij het ergste vrezen. Maar het album viel mij enorm mee. Best een leuk album. Een 7 vindt ik wat teveel, dus geef ik een 6 (jammer dat je geen halve cijfers op deze site kan geven, anders gaf ik een 6,5).
Datummaandag 19 september 2016 16:26

Reactie no. 24
NaamMark
Leeftijd42
Cijfer6
RecensieNiet echt memorabel verhaal waarin Sidonia als stand in voor Claudia Slipper als topmodel optreedt. Het is wat eigenaardig dat juist Sidonia, die in alle andere S&W albums door bij- en hoofdfiguren niet als Moeders mooiste wordt gezien hier wordt geselecteerd als stand-in.

Sidonia ervaart de nadelen van het beroemd zijn doordat ze steeds op de huid wordt gezeten door allerlei paparazzi inclusief Lambik. Tot het auto ongeluk (vergl. het tragische ongeval met Lady Di) vind ik het verhaal nog ok, maar de persiflage op Jerry Springer en het optreden in de zoo vind ik "over de top". Daarom beoordeel ik dit album als redelijk.

Datumvrijdag 11 december 2015 07:04

Reactie no. 23
NaamCaspar
Leeftijd41
Cijfer6
RecensieDit album lag al tijden op de stapel nog te lezen albums. De naveltruitjesperiode van Geerts was voor mij het dieptepunt van de serie, dus een hoge prioriteit had het lezen van dit album niet. Echter, ik werd aangenaam verrast. Dit komt wellicht door de zeer lage verwachtingen die ik had, maar desalniettemin vond ik het een aardig album. Het grootste probleem is inderdaad het uitgangspunt: meer dan 60 jaar hebben we te horen gekregen dat Sidonia ondanks haar slanke lijn niet moeders mooiste is, en nu is ze opeens probleemloos vervangster voor een topmodel (waarvoor ze nog afgezien van haar uiterlijk ook te oud is). Ook ben ik geen fan van het type tekenstijl van de bijfiguren zoals Claudia Slipper, zie bijv. strook 26 en 27, heel erg lelijke gezichten. Maar verder een aardig album.
Datumzondag 27 april 2014 15:08

Reactie no. 22
Naamsam
Leeftijd10
Cijfer8
RecensiePapa Razzi is verschenen in een periode van albums die ik erg leuk vond (260-270).
Sidonia wordt een topmodel (komt nogal ongeloofwaardig over met haar schoenmaat 54, hyperslanke lijn en grote neus) omdat een ander topmodel met de weinig originele naam Claudia Slipper haar been breekt. Ongeloofwaardig? Ja, maar wel leuk. Een jaloerse Lambik die u voor Papa Razzi (wat een naam!!) gaat werken en steeds pikante foto's van Sidonia neemt is leuk gedaan. Yves Yvette is typisch een manager (dat was ie toch?) met zijn 'lieverd'. Het is ook slim gedaan met dat miljoenencontract, ik dacht echt dat Yves Yvette de gemaskerde was. Al met al een leuk album, maar geen klassieker.
Datumzondag 13 juni 2010 12:01

Reactie no. 21
NaamBarry
Leeftijd30
Cijfer7
RecensieOp zich een leuk bedacht verhaal, het neemt de modewereld op de hak met een aantal leuke grappen. Toch heeft het verhaal verder weinig om het lijf, het is erg luchtig maar leest daardoor wel makkelijk weg. Zeker geen hoogvlieger, slecht ook zeker niet. Gewoon een vermakelijk verhaal.
Datummaandag 15 maart 2010 22:32

Reactie no. 20
NaamJeroen de Munter
Leeftijd25
Cijfer5
RecensieEen 5 omdat ik het niet nog een keer moet lezen bij de deliberatie.
Het verhaal is niet écht slecht, maar heeft o zo weinig om het lijf: 1 van de helden wordt megaster (zoals Suske indertijd als voetballer) en één van de anderen is jaloers (indertijd wiske op suske, nu Lambik) of met het standbeeldkwestie (ben titel van album kwijt) waar Lambik een groot standbeeld beloofd werd etc etc. Kortom: het onderwerp is nu al wel genoeg uitgemolken.
En hoewel ik een aanval op het modegebeuren graag zie, vind ik het compleet belachelijk dat Sidonia er wordt voor uitgekozen... iemand met een fietspomp als neus en een lavabo als kin en een bos ongetemd stro als haar een model? Kom nou... dit had iets geweest voor Fanny van Kiekeboe of zo.
En dan Sidonia half naakt zien... het is er echt een stukje over.
Desondanks geen onvoldoende, want er zijn ook positieve elementen in de strip, al zijn ze niet talrijk.
DatumThu Jan 18 14:14:51 2007

Reactie no. 19
NaamTimothy
Leeftijd11
Cijfer9
RecensieAls Sidonia's carrière als stripfiguur misloopt kan ze nog altijd eens proberen als fotomodel.Ik vond het in ieder geval heel geslaagt.De grappige aanslagen,de jaloerse Lambik.Maar om het een 10 te geven?Die hou ik voor het aller beste.Maar een 9 is ook goed toch?
DatumSat Aug 5 15:23:05 2006

Reactie no. 18
NaamEvelien
Leeftijd12
Cijfer8
RecensieEen 10 is dit album niet waard maar een 1 ook weer niet.
Er zat wel humor in ( Lambik die kwijlend op de catwalk ligt ) en Sidonia als model bevalt me wel voor één album.
Ik vind het jammer dat de ruzie moet bijgelegt worden in zo'n show en de naam Claudia Slipper is niet erg origineel.
Daarom een 8!
DatumTue Jun  6 10:53:48 2006

Reactie no. 17
NaamHarmen
Leeftijd15
Cijfer4
RecensieTja, het is gewoon duidelijk een heel slecht album. (voor sommigen blijkbaar niet, zoals te lezen is in enkele voorgaande recensies) Vergeleken met de Suske-en-Wiske's na dit album is dit nog niet eens zo heel slecht. Vooral Lambik is hier nog niet zo dom als in de boeken hierna. En toch is Lambik hier wel een heel klein beetje erg raar aan het doen, vergeleken met de vroegere albums. Voorin staat bij mij trouwens dat hij helemaal door Paul Geerts is geschreven en getekend. is dat zo? Ik vind het echt zo'n Marc-Verheagen-album. Maar oké, ik kom op een 4 uit. (ik weet niet hoe trouwens)
DatumWed May 24 21:53:27 2006

Reactie no. 16
NaamJules
Leeftijd12
Cijfer9
RecensieWat nou saai. Doe niet zo raar of gek moet ik zeggen. De boeken die Willy Vandersteen heeft geschreven zijn mooier en leuker als de strips die ernaa zijn geschreven. Maar dit boek is zeker niet saai of flauw of stom of wat ik allemaal lees. Deze strip is hartstikke leuk. Suske & Wiske is altijd al leuk geweest, ook bij deze strip. Ik zeg dat hij leuk is, of u dat nou gelooft of niet!
DatumSun Jul 17 17:48:15 2005

Reactie no. 15
NaamEs
Leeftijd13
Cijfer9
RecensieZe zitten hier allemaal te zagen!
Het is een cool boek! Ik vind dat Sidonia ook een keertje in de schijnwerpers mag worden gezet! (letterlijk en figuurlijk)
Je merkt ook gelijk dat aan een model wereldje altijd wel een min puntje zit!
DatumSun Jun 19 18:34:56 2005

Reactie no. 14
Naam jippe
Leeftijd 10
Cijfer 7
Recensie een 10???neeeeee!!! 6 1/2?????jaaaaa!! een 7 is het nog net niet!! bla bla...en dat nog eens.het gedoe dat sidonia claudia slipper(shiffer).dat is dan nog wel leuk!!!
Datum Sun Feb 6 14:10:56 2005

Reactie no. 13
Naam Tim
Leeftijd 15
Cijfer 8
Recensie Een 10? Nee! Maar een 1? Ook zeer zeker niet!
'Papa Razzi' behoort natuurlijk niet tot de beste nummers uit de reeks en ik ben het ermee eens dat na dit nummer de 'afbrokkeling' begint, maar het is helemaal geen slechte uitgave.
Het is natuurlijk voor een S&W een beetje een vreemd album, het valt ietwat buiten de boot, tegenover de andere delen.
Toch is het een geslaagde persiflage op het modewereldje. Bovendien is er zeer veel humor (Lambiks grappen over Sidonias lijn! En Lambik die op de catwalk onder de rokken van modellen kijkt! En Lambik die ligt de kwijlen bij het zien van Claudia Slipper! - Dat is natuurlijk wel weer wat minder, Claudia Schiffer ZO'N naam te geven). En het is ook heerlijk 'vertrouwd'
dat Lambik het model Sidonia en de anderen verraadt, dit gebeurde al in zovele albums (o.a. De Gramme Huurling, 'De Verdwenen Verteller').
Dat Sidonia toch een knappe kant heeft wordt bewezen in dit album. Ook uniek: Sidonia heeft borsten.
MAAR DIT IS EEN ZÉÉR GROOT MINPUNT: Sidonia en Lambik hun ruzie laten uitvechten in DE JERRY SPRINGER SHOW (die hier, best wel lollig, de Jerry Jumper Show genoemd wordt). Dat is werkelijk té overdreven, té modern. Hiervoor al -2 punten. Verder is dit verhaal in orde. Het is niet geweldig, het is niet slecht, maar het is UNIEK. En dat is ook leuk voor een S&W.
Datum Mon Dec 27 14:19:43 2004

Reactie no. 12
Naam lisa
Leeftijd 10
Cijfer 9
Recensie ik vind het een vet leuk boek!!!!!!!!!!!!!!
Datum Fri May 7 09:22:19 2004

Reactie no. 11
Naam Shana De Cock
Leeftijd 14
Cijfer 8
Recensie Leuk maar niet erg spannend. Je kon bijna direct weten wie die aanslagen pleegde.
Datum Wed Feb 18 14:19:13 2004

Reactie no. 10
Naam Sofia
Leeftijd 11
Cijfer 10
Recensie ik vind dit verhaal gewoon top!! ik snap niet dat iemand hier een 1 voor kan geven!!!!!!
Gewoon:
TOP!!
modern en alle rest
ook is het leuk omdat ik model wil worden en sidonia mijn favo persoon is!!
dus ja lees dit!!
Datum Thu Sep 25 17:28:52 2003

Reactie no. 9
Naam Linda
Leeftijd 13
Cijfer 9
Recensie Het is wel een leuk boek van suske en wiske, het is wel Leuk dat Suske en wiske op het laatst modernere kleren hebben, Zo worden ze ook eens Modern. Ook is het verhaal goed verzonnen, en Is het leuk dat Sidonia model wordt.
EEN LEUK STRIP BOEK DUS
Datum Wed Sep 24 17:16:22 2003

Reactie no. 8
Naam massimo
Leeftijd 31
Cijfer 8
Recensie Ik moet toegeven dat het niet tot de sterkste Suske en Wiske albums behoort. Het feit dat mijn favoriete figuur, Sidonia, de hoofdrol speelt maakt voor mij zeer veel goed. Zoveel dat ik dit album regelmatig herlees, het verveelt me niet. Ik ervaar het als een album dat lekker wegleest.
Datum Tue Sep 23 20:10:22 2003

Reactie no. 7
Naam Bart De Grande
Leeftijd 13
Cijfer 5
Recensie Een flauw verhaal. Het begint eigenlijk wel goed.
Tante Sidonia die flauwvalt omdat ze een halve kilo is bijgekomen. Lambik die er weer op los gaat met zijn grappen over Sidonia haar lijnige lijn.Maar dan: onze vrienden krijgen een uitnodiging voor een modedifilé.Met o.a. Claudia Schiffer op de catwalk (daar wordt Claudia Slipper van gemaakt), zwak bedacht aan namen moet men niet gaan sleutelen.Een beetje te modern voor een Suske en wiske verhalen, er zitten ook goeie stukjes, tante Sidonia die thuis traint voor mannequin.Maar Lambik die Sidonia verrraadt voor wat geld en hij maakt het dan weer in orde in de JERRY SPRINGER SHOW ! Dat vind ik het zwakste stuk.Ook dit nog: Suske & wiske die in hun moderne outfit beginnen lopen.
Waarover in de koeiencommisie veel heisa gemaakt wordt.
Datum Fri Aug 29 11:51:41 2003

Reactie no. 6
Naam vincent
Leeftijd 16
Cijfer 6
Recensie Dit is helaas geen s&w verhaal
Datum Wed Aug 20 14:42:01 2003

Reactie no. 5
Naam jeroen berns
Leeftijd 15
Cijfer 5
Recensie er zit wel een beetje goed verhaal in, maar de strip zelf ziet er zwak uit. ik voel er niet echt suske en wiske in wat ik toch wel bij veel suske en wiske strippen voel. Er zitten wel wat grappigen dingen in, als die er niet in zaten had hij zeker een 2 of 3 gekregen
Datum Sat Aug 16 15:17:49 2003

Reactie no. 4
Naam ferdi felderhof
Leeftijd 18
Cijfer 8
Recensie Ach, ik kan toch wel om dit verhaal lachen. Lambik die aan de catwalk onder rokjes kijkt en de nichterige manager van Sidonia die stiekem een oogje op Lambik heeft. Dat zijn dat net de moderne dingen waar ik toch om moet glimlachen! Voor de rest is het verhaal niet sterk, maar er zijn een paar glimlach momenten. Een 1 is absurt laag!
Datum Tue May 27 22:07:22 2003

Reactie no. 3
Naam Alain Stienen
Leeftijd 38
Cijfer 8
Recensie Sorry, jongens! Zo slecht vind ik dit verhaal niet! Ik vind dit een best wel geslaagde persiflage op het modewereldje! Tante Sidonia als model!!!!! Onvoorstelbaar! Dat feit is al een goede grap! Maar dat ik er nou echt kapot van ben... NEE! Echter een 8 is het me wel waard!
Datum Mon May 26 08:57:26 2003

Reactie no. 2
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 1
Recensie Rustig een tien geven voor zo'n slecht verhaal!?
Nou, die mensen zijn er vast wel maar ik hoor daar niet bij.
Ik sluit bij Jan aan, het verhaal is gewoon 3x niets!
Sidonia als model en Lambik als verrader!
Een beetje herzenloos en veel te modern, Papa Razzi
Hier begint de afbrokkeling van de strip met grote passen, vooral de karakters!

Reactie no. 1
Naam Jan
Leeftijd 24
Cijfer 1
Recensie Echt een slecht verhaal die helaas de toon zou zetten voor een aantal verhalen die er na verschenen. Dat dit het eerste album is waar Suske en Wiske van kleding veranderen vind ik nog geen eens zo'n punt. Dat de tepels van model Claudia Slipper (creatief!) door haar hemd heen steken, wat geheel onnodig is, trek dan een beha aan, heeft ook geen invloed op mijn cijfer.
Ik vind het verhaal gewoon 3x niks maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die hier rustig een 10 voor geven. Mij lukt dat niet!
Datum Sat May 24 18:56:11 2003