Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De kernmonsters


De kernmonsters Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De kernmonsters verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,25

Reactie no. 20
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer9
RecensieNog een verhaal dat tot de betere van Verhaegen gerekend mag worden. Het verhaal gaat over een olieplatform dat besmet zou zijn door een virus en volledig verlaten is, professor Barabas gaat op onderzoek uit en verdwijnt. Onze helden moeten uitzoeken wat er met Barabas en het platform aan de hand is. Voor het volledige verhaal verwijs in naar de sectie in kwestie. Wat opvalt is dat dit een serieus avontuur is, spanning is direct alom aanwezig. Er is geen flauw gedoe die de eerste albums van Verhaegen zo kenmerkten. Je ziet wel dat Verhagen veel moeite heeft met de subtiele humor van Vandersteen en Geerts. De tekeningen zijn ook minder en Suske en Wiske zijn meer kinderen, lees: minder heldhaftig. Toch is de kwaliteit van dit verhaal hoog. Alles is geloofwaardig. Het dubbelspel van sommigen is sterk. Ik had de uitkomst met de gemuteerde kerngeleerde niet verwacht, dit is een zeer sterk gegeven, griezelig zelfs. Hoewel wat gruwelijk, past het toch in een S&W verhaal. Voor de gemuteerde krabben geldt het zelfde, zeker met de verlammende spuug…of hoe moet je anders die substantie noemen. Fijn is dat de meeste actie door onze kleine helden wordt uitgevoerd en dat de hulp van Jerom tot op het laatste moment wordt ingezet. Dat werkt goed, ik moet bekennen dat de relatief korte aanwezigheid van Lambik goed is. Er is geen flauw gedoe en spanning overheerst des te meer. Albums van Verhaegen krijgen vaak harde kritieken: hij heeft inderdaad zeer slechte afgeleverd maar ook een aantal zeer goede: dit is er één van.
Datummaandag 09 november 2020 21:36

Reactie no. 19
NaamMark
Leeftijd42
Cijfer8
RecensieProfessor Barabas wordt uitgenodigd om een besmet boorplatform in de Noorse wateren te onderzoeken. Als hij op mysterieuze wijze verdwijnt besluiten S&W om op illegale wijze op het platform te komen met Jerom en Lambik als Greenpeace activisten als vermakelijke afleidingsmanoeuvre. Dan komen ze er achter dat een gestoorde geleerde gemuteerde krabben in een kernonderzeeer heeft gecreeerd om zo de macht op zee te pakken.

Klinkt als een James Bond verhaal wat ook goed wordt gebracht maar wel jammer dat de geheime dienst die wel steeds aanwezig is geen echte rol heeft in dit verhaal. Deze serieux betekent wel dat er weinig humor zit in het verhaal, daarentegen wordt de spanning goed opgebouwd.

Datumvrijdag 11 december 2015 07:05

Reactie no. 18
NaamJeroen
Leeftijd29
Cijfer6
RecensieEen gewoon doorsnee album, niet meer niet minder. Verhalen op zee spreken me altijd wel aan.
Alleen die kaft..? Hoe vaak ik er ook naar kijk, ik zie geen krab in dat beest op de cover.. het doe me denken aan een soort walvis met een puntbek met tanden aan de onderkant..
Grappige stukken in het album vind ik het wanneer Lambik en Jerom de Greenpeace activisten gaan uithangen.
Datummaandag 18 juni 2012 20:04

Reactie no. 17
NaamVincent
Leeftijd12
Cijfer7
RecensieWel leuk en grappig, maar saai dat er alleen reuzekrabben zijn en geen andere gemuteerde beesten, was misschien beter geweest. Alleen de rol van die Noorse geheim agenten is niet goed uitgewerkt: ze volgen eerst Suske & Wiske en co, om zich later bekend te maken, de gestoorde geleerde mee te nemen en te verdwijnen, dat slaat toch nergens op?! Wel mooie tekeningen en goede humor. Vreemd dat Jerom in het begin totaal niet opvalt, zijn mond houd en er stil bijstaat. Halverwege kwam hij opeens naar voren en dacht ik: Huh, waar komt die nou vandaan, terwijl hij er al die tijd al bij bleek te zijn! :-)
Datumzondag 2 mei 2010 15:32

Reactie no. 16
NaamMarretje
Leeftijd11
Cijfer4
Recensieecht heel slecht album: de cover valt wel mee daarom heb ik hem ook gekocht.
het begin valt wel mee maar wanneer sidonia,wiske en suske het platform betreden begint het te vervelen net alsof de schrijver geen inspiratie meer had.

cover 8
verhaal 6
tekeningen 7

Datumzondag 6 september 2009 19:37

Reactie no. 15
NaamIngrid
Leeftijd19
Cijfer7
RecensieSpannend verhaal, het verhaal zakte nergens in en bleef me boeien en het las vlot weg.
DatumTue Jul 10 19:55:54 2007

Reactie no. 14
NaamTimothy
Leeftijd12
Cijfer7
RecensieNet als de kaft vind ik het verhaal van de kernmonsters wat saai. Van zodra Suske,Wiske en tante Sidonia het platform betreden gaat het verhaal wat slabakken. Voor ze daar aankomen,in het hotel thuis op de boot en zo, zit het verhaal goed. Ook Lambik en Jerom die de aandacht proberen af te leiden zijn goed. Het idee van de geleerde die alles overleeft en wraak wil nemen is goed gevonden, maar het verhaal lijkt mij wat slecht uitgewerkt. Net zoals die monsters trouwens. Daarom kan ik dit album niet meer geven dan een 7.
DatumSun Jul  1 17:29:06 2007

Reactie no. 13
Naamrobin breuls
Leeftijd10
Cijfer8
Recensiebest goed album en ook best spannend alleen hij was (vond ik) niet erg grappig en ik vond het geen super-mega album dus ik blijf bij een 8 en een half!
DatumFri Apr 20 19:24:25 2007

Reactie no. 12
NaamEvelien
Leeftijd11
Cijfer8
Recensie"De Kernmonsters" is een nieuw album dus ik beoordeel hem niet te streng!!
Uiteraard kun je een album als deze niet vergelijken met bijv. "Het eiland Amoras"!!
Het verhaal op zich is goed maar het gaat Suske en Wiske allemaal net iets té makkelijk af!!
Het verhaal loopt me ook wat te snel.
Ik had het ook leuker gevonden als het bij  De krakende kermonsters, De kloeke kernmonster of De kale kernmonsters maar dat is mijn eigen mening!!
DatumSun Mar  5 11:52:27 2006

Reactie no. 11
NaamJippe Van Niel
Leeftijd10
Cijfer8
RecensieErg lollig,maar toch een beetje te fantazieig.Ik ben namelijk best wel geintereseerd in kern dingen zoal kernwapens,maar kern-monsters had ik eigenlijk nog nooit van gehoord.Dit album heb ik 3 keer gelezen maar ik was het eigenlijk toch snel vergeten.En voor de mensen die deze recensie lezen:ga maar niet vrezen maar begin gewoon met dit album lekker rustig en nauwkeurig te lezen.
DatumSat Oct 15 17:52:37 2005

Reactie no. 10
Naam Timo Meurs
Leeftijd 12
Cijfer 8
Recensie Best goed album!
Ik weet niet meer zoveel over dit album, dus dat is geen goed teken. Toch zijn de meeste dingen die ik nog weet positief. Ik vind het album vooral spannend. Het tekenwerk vind ik goed.(Die zogenaamde computerkleuren storen mij helemaal niet. Ik vind het juist best mooi!) En het verhaal opzicht vond ik ook best redelijk. Vandaar dus de 8. Waarom geen 9 of 10? Zoals ik al zei, is het meestal geen goed teken als ik het album niet meer precies ken. Maar dat is niet echt een goede reden want het kan ook dat ik gewoon vergeetachtig ben. Een 10 is het album niet waard omdat het geen superfantastisch album is zoals bv. De parel in de Lotusbloem, maar een gewoon album. Een 9 geef ik niet omdat ik alles redelijk of best goed vind, maar niks vind ik echt heel goed of super. Ik mis gewoon dat beetje extra in dit album. Ik vind een 8 voor dit album dus een goed punt!
Datum Fri Mar 5 15:51:44 2004

Reactie no. 9
Naam Evelien Van Bogaert
Leeftijd 12
Cijfer 9
Recensie Het is best een spannend verhaal , ik vond het ook grappig zeker toen Lambik zijn greenpeace -uitleg ging vertellen. ik vond het alles behalve slecht maar ik ben een moeilijk kind en geef niet vlug een tien, dus dat is al zeker niet slecht bedoeld hé!!!!
Datum Mon Dec 22 13:14:08 2003

Reactie no. 8
Naam Jan
Leeftijd 24
Cijfer 7
Recensie Dit verhaal mag er zeker wezen. In ieder geval het beste "avontuur" van de laatste 5 jaar.
Wel is het zo dat de humor ver, heel ver te zoeken is. Maar de blauwe reeks was ook niet zo royaal bedeeld qua humor maar wordt toch door velen (en mij) gewaardeerd. Dit is het laatste album waar Suske en Wiske nog in hun oude kleding lopen. Daarna werd de lijn van 'Papa Razzi' (het vorige album) voortgezet!
Datum Sun Aug 31 16:55:33 2003

Reactie no. 7
Naam Sander
Leeftijd 14
Cijfer 5
Recensie De albums worden steeds minder, qua verhaal EN qua tekeningen. Ook de moderne kleding staat Suske en Wiske totaal niet. Ik hoop dat marc dit door krijgt, en Suske en Wiske weer normaal en ouderwets gaat kleden.
Datum Fri Jul 18 14:22:23 2003

Reactie no. 6
Naam ferdi
Leeftijd 18
Cijfer 8
Recensie Zoals ik al vaker gemerkt heb is Marc fan van "The X-files". Dit verhaal lijkt sprekend op een aflevering van X-files die ik een keer gezien heb. Er hangt het hele eiland een dreigende sfeer en dat is voor de verandering wel eens leuk. Geen enkel grappig moment zit er in, maar de spanning is om te snijden.
En ik zag maar zo, beter goed gejat dan slecht gestolen.

BTW: Big mother is slecht gejat :)

Datum Wed May 14 22:57:18 2003

Reactie no. 5
Naam Jeroen Dera
Leeftijd 16
Cijfer 8
Recensie Een schitterend album. Het was weer eens iets anders. Een minpuntje vind ik dat de krabben lelijk getekend zijn. Daarom een 8 in plaats van een 9.
Datum Mon May 5 19:39:11 2003

Reactie no. 4
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 5
Recensie 9,8,7,6,vijf!, dat is mij dit album waard.
Het is allemaal gewoon weer net niet.
De computerkleuren, daar stoor ik mij aan.
Het verhaal is niet goed uitgewerkt en heeft totaal geen zijlijnen.De albums die komen gaan zijn nog veel slechter dus deze is eigenlijk nog één van de betere van de laatste jaren.
Datum Tue Apr 29 20:46:51 2003

Reactie no. 3
Naam Ivo Verburgh
Leeftijd 20
Cijfer 6
Recensie Ik vond dit zo'n flauw album dat het me niet meer helemaal bijstaat hoe het loopt. Toch jammer dat er in de recensie staat dat de invloed van Marc te zien is. Marc deed al de verhalen en tekening vanaf de Speelgoedspiegel. Paul Geerts gaf hier nog wel advies maar dat is alles
Datum Thu Apr 24 19:07:13 2003

Reactie no. 2
Naam Alain Stienen
Leeftijd 38
Cijfer 8
Recensie Het is inderdaad een spannend verhaal. De tekeningen zijn gewoonweg goed. Ook heeft Marc zoals gewoonlijk zich goed gedocumenteerd over booreilanden en Noorwegen. Inderdaad moeten er voor de kust van Noorwegen reuzekrabben leven, echter zien er niet zo uit als de krabben uit het verhaal, maar eerder als een spinkrab. Wie niet weet, hoe een spinkrab eruitziet, surf door het internet! Er bestaan verschillende sites over het thema: Krabben.
Waarom geen 9 voor dit verhaal? Als ik me goed herinner, bestaan er al 2 verhalen met reus- achtige dieren, nl. : De bronzen sleutel (de brachiosaurus) en de tamme tumi ( de reuze-anaconda). Ook al zijn die verhalen anders in opbouw, blijf ik toch bij het lezen van dit avontuur steeds aan die twee verhalen denken!
Datum Mon Apr 7 17:46:58 2003

Reactie no. 1
Naam de Jean
Leeftijd 21
Cijfer 9
Recensie Ik vind het een spannend verhaal waar Marc al een inbreng in heeft. De tekeningen vind ik ook zeer goed. Het is inderdaad zo dat de tekeningen van de kunstkraker anders is qua sfeer.
Datum Sat Apr 5 12:36:47 2003