Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

In de ban van de Milt


In de ban van de Milt Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over In de ban van de Milt verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,95

Reactie no. 25
NaamTim Ghillemyn
Leeftijd38
Cijfer8
RecensieHet sluitstuk van de trilogie, wat ik zeker al een leuk opzet vond. Zoals de titel doet vermoeden wordt er flink gebruik van fantasy-elementen die eigen waren aan de tijd toen. Er duiken zeer kleurige personages op Transylvanië als decor voor een Suske en Wiske kan ik absoluut waarderen. In de reeks zou er zeker eens een duister verhaal met vampieren ofzo, mogen opduiken, al zal dat in de huidige lijn wellicht niet vlug gebeuren.
Wederom respect voor de durf van Verhaegen om geen platgetreden paden te betreden maar voor een eigen stijl te kiezen. Verschillende personages mochten wat mij betreft zeker nog eens opgedoken zijn in de reeks, zoals Kalasj Nikov, Seth, ... Van Verhaegen kan in alle geval niet beweerd worden dat hij geen extra figuren in het universum heeft geïntroduceerd.
Datumdonderdag 09 februari 2023 19:09

Reactie no. 24
NaamBas van Deursen
Leeftijd39
Cijfer10
RecensieIk vind dit een te gek einde van de trilogie. Ik vond het ook erg leuk dat Marc Verhaegen destijds een aantal vervolgverhalen schreef. Het verhaal van dit album zit goed in elkaar, er gebeurt banalers en het tempo ligt hoog.
De tekeningen vond ik ook erg goed.
Datummaandag 15 augustus 2022 20:46

Reactie no. 23
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer10
RecensieHet vervolg op “Heilig Bloed”. Kalash Nikhov ( beetje rare naam…had een echt Roemeense naam gekozen) wil de barbaarse milt nieuw leven in blazen. Onze helden volgen Jerom die ingenomen is door de rare Odfella (odd indeed… De meeste figuren komen dan ook terug. Het verhaal begint in Roemenie, uitleg daarvoor wordt keurig gegeven op de eerste bladzijden. Eigenlijk is dit verhaal behoorlijk interessant. In het vorige waren er veel interessante gegevens die door flauw gedoe werden onder gesneeuwd maar hier lijkt dat minder het geval. Dit is veel meer een echt avontuur dat via allesverslindende rotsen en bijdehante draken een soort mengeling is van “The Lord of the rings, “Harry Potter” en “Indiana Jones”. Net als die films ademt dit boek een bepaalde spannende en mysterieuze sfeer. Er zijn veel verrassingen te vinden zoals de Drie Lords, de gevangen moeder van Odfella, de krokodillen, het kreupelhout en zijn bewoner, de vretende bomen, de vinger en de daarbij behorende burcht. Kalash Nikov is echt onbetrouwbaar en gevaarlijk wat mooi blijkt bij de gevangenneming van Lambik en Sidonia. Een echte tegenstander wat het verhaal aan spanning doet winnen. Gelukkig is hij Jerom de baas. Jerom die samen met Odfella strijdt, is ook weer een goed gegeven, hoewel ik de laatste geen prettige figuur vindt. Zij geeft Jerom wel meer invulling en dat is erg goed. Bepaalde figuren zijn erg leuk: Dra Khoel ( Dracul is de Roemeense naam voor Roemenië) en de gifgroene draak ( vooral als hij zijn nagels doet). Ik blijf echter iets tegen de tekenstijl hebben, de grote ogen, het simplistisch weergeven van de hoofdpersonages, de kinderlijke uitstraling van Suske en Wiske, stompzinnig Engels en de soms rare krachttermen en/ of uitgeschreven geluiden. Toch is dit er één die mij respect voor Verhaegen doet groeien. Hoewel ik bepaalde dingen van hem ronduit slecht vind ( het vervolgalbum bijvoorbeeld), oogst hij nog altijd diep respect met durf, experimenten, frisheid en het zoeken naar andere facetten van onze hoofdpersonen. Verhaegen wist niet altijd zijn grenzen maar toch is zijn aanpak vele malen beter dan de kinderperiode waar zijn opvolgers mee kwamen. Dit album blijft in de herinnering.
Datumdinsdag 08 december 2020 22:49

Reactie no. 22
NaamMark
Leeftijd42
Cijfer7
RecensieIn dit derde deel van de trilogie komt het fantasy element tot volle glorie. Veel bijfiguren met fantastische eigenschappen en eigenaardige namen, heel goed verzonnen. En dit keer worden de bijfiguren tenminste nog wat uitgewerkt terwijl in eerdere albums ze even ten tonele verschenen en daarna rucksichtlos werden afgevoerd.
Wellicht bedoeld als parodie maar Verhaegen schiet wel door in het gebruik van aparte benamingen. Bijna alles en iedereen heeft een bijnaam en zo kan ik dit ook wel De Recensie Die Het Goed Met Dit Verhaal Voorheeft gaan noemen. De tekeningen zijn weer in orde hoewel ik het niet waardeer dat Verhaegen de hoofden van de belangrijkste bijfiguren in een andere dan de typische S&W stijl tekent.
Datumdinsdag 22 december 2015 05:56

Reactie no. 21
NaamPatrick
Leeftijd43
Cijfer8
RecensieIk vond het eerste deel van deze trilogie allerbelabberst, deel twee heb ik niet gelezen, maar dit derse deel vind ik erg goed. Gevarieerd, melige humor, goed getekend (hoewel de tekeningen wel een stijlbreuk zijn) en de knipoog naar In de ban van de ring is ook leuk.
Datumzondag 5 september 2010 18:46

Reactie no. 20
NaamRick Wiselaar
Leeftijd22
Cijfer4
RecensieDit verhaal, dat de trilogie doet beëindigen is mijn ogen een flop.
Net als de vorige twee verhalen overigens vind ik het ongelooflijk slecht
Verhalen slaan werkelijk waar nergens op. Onnozele figuren, ongeloofwaardige/rare passages, vaag tekenwerk en andere zaken die gewoon niet passen in een S&W verhaal. Een 4 voor de moeite.
Datumvrijdag 4 september 2009 00:19

Reactie no. 19
Naamkees
Leeftijd52
Cijfer10
RecensieGeweldige gekte, deel van een goeie serie verhalen. Waar haalt Marc het vandaan, is toch wel na Vandersteen de beste S&W maker geweest, Gedurfd, surrealistisch,
PRACHTIG!!
Datumdonderdag 20 augustus 2009 13:24

Reactie no. 18
NaamLies Geeraert
Leeftijd22
Cijfer1
RecensieGelukkig dat ik toch nog door gezet heb met lezen en sparen van Suskes en Wiskes, want na deze trilogie, was de smaak erg ver te zoeken.
Datumdinsdag 26 mei 2009 17:12

Reactie no. 17
NaamSimon Thielens
Leeftijd9
Cijfer10
RecensieIn dit boek zit veel actie. Er komt ook toveren in, en dat vind ik leuk, want dat zit niet in elk Suske en Wiskeboek. Ook vind ik het plezierig dat ze op elkaar volgen.
Datummaandag 13 april 2009 09:53

Reactie no. 16
NaamMichiel
Leeftijd
Cijfer6
RecensieVerhaal is vermakelijk, maar niet super.
DatumFri Sep  7 11:36:38 2007

Reactie no. 15
NaamPaul Op de beeck
Leeftijd54
Cijfer1
RecensieIk ga volledig akkoord met de vorige 2 columnisten: het verhaal gaat nergens over, de helden zijn niet te herkennen, de humor is ofwel afwezig ofwel verkeerd, de ganse trilogie slaat op niets.
DatumSat Jan 27 14:20:01 2007

Reactie no. 14
NaamBert
Leeftijd20
Cijfer1
RecensieEen absoluut dieptepunt, ik geef Jeroen vol-le-dig gelijk! Zonde van het papier en het geld. (Jammer dat er geen 0 gegeven kan worden)
DatumWed Jan  3 19:03:55 2007

Reactie no. 13
NaamJeroen de Munter
Leeftijd24
Cijfer1
RecensieDat ik hier nog niet eerder punten op gegeven had, verbaasde me: dit trekt op niets. De ganse reeks met Odfella, de Milt, het bloed... Het is allemaal even slecht als Blote Belgen en Big Mothers... jongens! deze reeks is het dieptepunt. voordeel: het kan enkel beteren...
DatumSat Jun 24 18:03:04 2006

Reactie no. 12
NaamBarry
Leeftijd26
Cijfer7
RecensieAllereerst veel te flauwe humor! De 'grappige' namen als Dra Koel en Kalasj Nikov, de kurk in het hoofd van de draak, Kalasj Nikov die billenkoek krijgt, nee dit is niet aan mij besteed..
Het verhaal zelf beviel me wel, evenals de personages (met name de familie Andrax). Tekenwerk ook prima in orde (zie ik liever Verhaegen tekenen dan Morjeau tegenwoordig). Een 7,5 zou een mooi cijfer zijn, maar dat is niet mogelijk. Een 8 is net wat te hoog, een 7 als cijfer dus.
DatumTue May 16 19:24:48 2006

Reactie no. 11
Naamingrid
Leeftijd17
Cijfer6
RecensieDit verhaal lees ik niet graag. Ik hou niet van die trilogieen, zit je net in t verhaal en dan moet je lang wachten tot het vervolg uitkomt. Het einde vond ik maar matig en de humor flauw.
DatumSat Jun 4 20:46:15 2005

Reactie no. 17
Naamjippe
Leeftijd10
Cijfer1
Recensieecht het allerstomste album van marc verhaegen.ik stel sommigen wel een beetje teleur over mijn mening maar smaken verschillen,he???toch???
DatumFri Feb 25 16:23:28 2005

Reactie no. 16
NaamTeun Hibma
Leeftijd15
Cijfer7
RecensieIk vind dit verhaal ietsje minder dan voorgaande 2 verhalen. Ik vind de humor in deze verhaal beetje flauw, bijvoorbeeld de oog van draak die zegt dat hij niet mooiste van land is. Maar de sfeer is prima en ik hou van verhalen van Tolkien. daarin is wat elementen te vinden. kortom mooie afsluiting van triologie.
DatumSun Feb 20 17:26:35 2005

Reactie no. 15
Naam pieter
Leeftijd 23
Cijfer 2
Recensie De tekeningen zijn nog wel redelijk in orde, maar het verhaal en de personages zijn werkelijk om te janken. Een en al foute parodie en imbeciele humor. De rode draad is ver te zoeken, er heerst een en al chaos en onlogica. Als je dit vergelijkt met albums als Het Zingende Nijlpaard of Het Sprekende Tesatament dan kan je niet anders dan weemoedig terugverlangen naar de tijd van Vandersteen.
Datum Tue Nov 30 18:00:01 2004

Reactie no. 14
Naam Marc Nickmans
Leeftijd 22
Cijfer 10
Recensie Pracht van een verhaal!
Datum Thu Sep 30 17:16:07 2004

Reactie no. 13
Naam Arno Callens
Leeftijd 15
Cijfer 9
Recensie Het slechtste (lees: minst goeie) album van de trilogie, vanwege de mindere originaliteit (ik ben nogal een Tolkien-liefhebber) krijgt het net geen tien. Jammer!
Datum Thu Jul 1 18:16:36 2004

Reactie no. 12
Naam bekaert bram
Leeftijd 10
Cijfer 10
Recensie mooi spannend mooier dan het vorige leuk leuk getekent
Datum Thu May 6 17:25:39 2004

Reactie no. 11
Naam jennifer
Leeftijd 10
Cijfer 10
Recensie ik vond het verhaal gaaf alleen ik heb heilig bloed en de feurigefloriade niet gelezen ik heb er heel veel niet dus ik ga sparenom allemaal suske en wiske's te kopen
Datum Thu Sep 4 19:06:24 2003

Reactie no. 10
Naam Joe
Leeftijd 26
Cijfer 4
Recensie Beter dan wat andere Marc verhalen. maar kortom: geen moer aan!
Datum Sat Aug 30 00:44:19 2003

Reactie no. 9
Naam vincent
Leeftijd 16
Cijfer 5
Recensie Besluit van de trilogie : redelijk maar pover en saai naar het einde toe
Datum Wed Aug 20 14:59:10 2003

Reactie no. 8
Naam joris
Leeftijd 19
Cijfer 9
Recensie grappig, leuk verhaal, waarin marc verhaegen toont dat hij het wel degelijk kan.
Datum Tue Aug 19 17:57:57 2003

Reactie no. 7
Naam Angel Dominguez
Leeftijd 26
Cijfer 10
Recensie Bij nummer 223 (De kleurenkladder) vond ik dat de klad in de S & S-albums was gekomen. Dus toen stopte ik met ze te kopen.
Na 12 jaar besloot ik eens uit nieuwsgierigheid die nieuwe albums door te lezen.
Ik had niet gedacht dat na zoveel jaar er toch nog zo'n dergelijk goed S & S-album uit zou komen. De tekeningen zijn van een ongelooflijk niveau en het kleurgebruik is mooier dan ooit. Het idee van een trilogie is ook geniaal. De nieuwe tekenaar heeft mijn zegen.
Datum Mon Jun 23 19:27:16 2003

Reactie no. 6
Naam Chowan Nikolaas
Leeftijd 11
Cijfer 10
Recensie Ik vind dit boek veel spanender! (dan Heilig Bloed [red.])
Ten eerste die graaf heeft een assistent:Dra Koel.
En ten tweede de drie lords kwamen daar in voor.
Datum Mon May 12 20:53:05 2003

Reactie no. 5
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 1
Recensie I de ban van de milt is een prima combinatie van slechte tekeningen, een slecht verhaal en de humor die er niet is.
Dit 'verhaal' gaat echt nergens over.
bij standaard zijn ze er prima in geslaagd om de Suske en Wiske reeks naar een diep dal te trekken.Ga zo door, Marc!
Datum Tue Apr 29 11:31:33 2003

Reactie no. 4
Naam Alain Stienen
Leeftijd 38
Cijfer 8
Recensie Deze strip-drieluik(de fleurige Floriade - Heilig Bloed - In de ban van de milt)laat al het talent zien, die Marc heeft! Hij kan zich goede verhalen uitdenken, die ook na een of twee keer lezen, nog blijven boeien en dat hij tekenen kan, bewijst vooral dit album!
En waarom dan maar een 8 en geen 9 of meer voor dit verhaal, vragen jullie zich af?
Dat ligt daar aan, dat ik "Heilig Bloed" nog ietsjes beter vind.
Datum Sat Apr 26 18:25:58 2003

Reactie no. 3
Naam Verstaen Jan
Leeftijd 21
Cijfer 9
Recensie een leuk en fantasierijk verhaal van degelijk niveau. Een 8 plus 1 voor de mooie tekeningen.
Datum Fri Apr 25 18:57:49 2003

Reactie no. 2
Naam vinnie oosenbrug
Leeftijd 8
Cijfer 8
Recensie ga zo door
Datum Fri Apr 18 21:53:08 2003

Reactie no. 1
Naam de caluwé carlo
Leeftijd 13
Cijfer 10
Recensie ik ben niet zo een fan van wat marc uitbrengt maar deze steekt er toch weer uit nu zaten alle elementen voor een goed verhaal zoals vroeger .er zat magie in ,verre reizen,humor(die rare namen),actiegeheimzinnigheid,leuke personages & mooie tekeningen in.ik hoop,marc,dat je er zo nog maakt
Datum Wed Apr 16 20:02:00 2003