Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De watersater


De watersater Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De watersater verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,45

Reactie no. 33
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer8
RecensieDit album met de sunlieme titel begint traditiegetrouw met een introductieplaat. Deze is erg onnozel en doet het ergste vermoeden. Ook het begin zet niet aan tot doorlezen: de winkelscene is suf en de stagiaire van Barabas helemaal. Zouden nr. 305 en 307 de enige hoogtepunten van ons Studio100 duo worden? Kennelijk wel want voordat onze helden in het waterland zijn gebeuren allerlei domme dingen. Heb je het tot dan toe volgehouden dan wordt je doorzettingsvermogen beloond door een bizar en fascinerend avontuur in het waterland. Ongetwijfeld geënt op “Waterworld” maar zoals ik al bij de “Tijdbobijn” aan gaf, is een goede inspiratiebron nooit verkeerd. Ecologisch gezien ( zeker nu) ook een interessante insteek voor een verhaal. Ook de verhoudingen rijk en arm zijn goed uitgewerkt. Spijtig dat de rijken aanvankelijk wel weer de slechten zijn zoals zo vaak wordt beweerd. Daarnaast is Roodkapje ( topnaam!) een erg goede vondst. Lambik als koning is leuk. Het past ook bij hem. De watersater zelf is ook een erg goed personage. De humor wordt wat beter en sommige grappen zijn echt leuk. “U bent een vrouw!” Strook 109/110 “Wat een opmerkingsgave”….dit grapje komt uit de Bondfim Moonraker: Roger Moore: “A woman? Lois Chiles alias Holly Goodhead “your eyes do you credit, Mr Bond!”. Jerom samen met Roodkapje en in strook 124. Toppunt is de paling in strook 140. De humor neigt weer naar de oude Vandersteen/ Geerts humor. Al met al best een goed verhaal door de waterwereld maar het onnozele begin verziekt veel. Suske en Wiske zijn wel erg kinderlijk getekend maar de achtergrond is over het algemeen erg goed verzorgd. Ondanks de kritiek toch een van de betere verhalen uit de Studio100 koker. Albums 305 en 307 zijn toch niet de enige hoogtepunten van dit duo.
Datumzondag 20 december 2020 00:10

Reactie no. 32
NaamHenmii
Leeftijd31
Cijfer7
RecensieEen leuk en spannend album, volgens mij een beetje geinspireerd door de film Waterworld (een geflopte film, maar ik heb zelf maar een paar scenes gezien). En het thema is ook nog eens erg actueel.
Datumvrijdag 02 oktober 2015 22:41

Reactie no. 31
NaamCaspar
Leeftijd38
Cijfer8
RecensieDit verhaal is best nog spannend en zelfs wat goed en slecht is, is niet meteen duidelijk (ongebruikelijk voor een S&W). De tijdtelefoon aan het eind is wel een suffe oplossing (en onnodig: er zijn al jaren verstreken dus de teletijdmachine is allang weer gerepareerd). Lambik als onnozele koning is wel grappig hier. De stagiair van Barabas is daarentegen flauw. Een 7,5, afgerond een 8.
Datummaandag 16 januari 2012 21:04

Reactie no. 30
NaamSWFAN
Leeftijd30
Cijfer7
Recensie Met plezier in drie keer uitgelezen.

+
Tekeningen. S&W doen me ook aan oude Vandersteen style denken op ze tijd. Grappig onbedoeld detai neem ik aan: Ze lijken kleiner geworden, ouderdoms kwaaltje.
Lambik. Toch wel richting de oude vertrouwde zowel in verhaal als de tekening.
Sidonia eindelijk weer is aandachtig in het verhaal. Iets wat mij bij een aantal eerdere verhalen tot 302 zeer ergerde. Was al een verbetering in De Gamegoeroe.
Barabas. en ook Barabas lijkt weer Barabas.
In het algemeen tot strook 172 zeer sterk.
€ 3,95 die ik betaald heb was het waard.

+/-
Jerom. Als in 310 net zo goed is als Lambik nu heb ik er wel vertrouwen in. Ook hij lijkt een stuk kleiner. De grappen zijn minder.
Sidonia haar humeur. Vergeef baar, als je een tijdje niet te zien bent geweest zoals het hoort begrijp ik het wel.Ik heb me er ook niet echt aan gestoord.
Assistent Barabas. Teken style doet me beetje aan Ongelooflijke Thomas denken. Min punt is misschien net iets te vaak en zoiets in een strip en zeker S&W en anno 2011.
Strook 173-184. Deze stroken vallen ook wel mee, het is meer weer de iets te vlugge afwerking van het slot van het verhaal. Maar stukken beter in vergelijking met sommige andere en zeker met De Gamegoeroe.
De kleuren zijn gelukkig minder verfachtig en de op cover na niet fel, de iets donkere kleuren werken in dit geval zeer mee.

-
De Watersater. Haar motivatie idee is leuk, maar echt goed over komt het niet en de laatste uitwerking vind ik minder.
De Cover. Zie ook opmerking De Watersater. Ik vind hem ook te vol en te fel, terwijl bij sommige vorige album wel representeren vind ik dat in dit geval niet.
Politiek tintje in het verhaal. Voor een volwassenen zeer duidelijk, voor iemand jonger dan 13 gelukkig niet. Behalve de laatste geslaagde grap met de teletijd machiene, maar die was wel weer goed. Back to The Future. Het 1ste waar ik op doel is op Barabas zijn huis en het 2de is dat het grootste probleem in één week is opgelost.. :gek:
Ondanks de sterkte punten is het op één heel belangrijk punt nog lang niet gehaald: de HH factor. Ik heb het pas 1x gelezen en 2e keer zal vast ook bevallen, maar daarna wordt het wel moeilijk denk ik.

Cijfer: 7.5/10

Datumdinsdag 12 juli 2011 13:06

Reactie no. 29
NaamAxel
Leeftijd15
Cijfer8
RecensieVeel afwisseling, leuk verhaal gewoon een album om zeker te lezen. Ik kan eigelijks niets negatief er over zeggen.
Datumzaterdag 19 maart 2011 18:46

Reactie no. 28
Naamtim
Leeftijd12
Cijfer5
RecensieDit vind ik eigenlijk niet zo'n goed album!
Ver gezocht!
In vergelijking met vorig album vind ik dit een minpunt!
Datumdinsdag 2 november 2010 09:30

Reactie no. 27
NaamHerman
Leeftijd19
Cijfer5
RecensieHet vorig album was wederom weer een mislukking van jewelste maar nu kijken we (wederom) weer met frisse moed naar dit album.

De cover oogt spannend en dat maakt mij gelukkig, nu snel naar het verhaal want daar gaat het om maar het eerste puntje is binnen.
Het verhaal is, zo als veel anderen al hebben gezegd, direct gejat van de film ''Waterworld". Toen ik het verhaal als was dat ook het eerste wat in mij opkwam. Het moge dus duidelijk zijn waar de schrijvers hun mosterd vandaan hebben gehaald maar dat hoeft niet perse de pret te drukken, maar helaas doet het dat wel.
Het plot is dit keer wat dieper dan de voorgaande verhalen maar er zijn factoren die mij gewoonweg weer enorm stoorden. Lambik die de dictator uithangt op een stuk land?! Hoe ongelooflijk kortzichtig maar ja, het moet maar weer. Ook die onhandige assistent vond ik zeer storend in het verhaal.
Deze man was niets meer dan opvulmateriaal voor het verhaal. Ook de hoeveelheid flauwe grappen waren een doorn in het oog.
De ''Kraken'' was duidelijk gejat van die ene film met een piraat die een raar loopje heeft en wordt vertolkt door Johonny Depp. Ik ga niet alle films bij langs die de schrijvers voor het scenario hebben gebruikt maar het zijn er wel akkelig veel in dit verhaal.

De tekeningen zijn dit keer wel weer oogstrelend naar mijn mening. Er is goed gelet op het detail en dat zie ik graag zo. Wat in de voorgaande album nog wel eens ontbrak is hier helemaal goedgemaakt. Petje af voor de tekenaars.

Maar wat is de reden voor die 5? Nou die 5 krijgen ze omdat ze een matig verhaal, met even matige inspiratie hebben neergezet die in mijn ogen het geld niet echt waard is. De tekeningen maken veel goed maar compenseren niet genoeg om dit verhaal een voldoende te geven. Wederom een mislukking die nu binnen de perken is gehouden.

Datummaandag 18 oktober 2010 09:23

Reactie no. 26
NaamJ Castelijns
Leeftijd23
Cijfer8
RecensieEen stuk beter als het vorige album, maar iets minder als nummer 307. Er is voldoende spanning en een leuke slotgrap.
Datumwoensdag 13 oktober 2010 20:46

Reactie no. 25
NaamKaj Peters
Leeftijd25
Cijfer8
RecensieNa regen komt zonneschijn, na een matig album van Suske en Wiske komt er een die er weer bovenuit steekt. Elke keer als de studio een slippertje maakt met een matig of slecht album revancheren ze zich met een die er mag zijn. De Watersater is geen klassieker, maar het is een van de weinige nieuwe albums waarin de ziel van Willy Vandersteen nog steeds in terug te vinden is. Het verhaal doet wat het moet doen, het zet een originele, ietwat knullige wereld neer en brengt een avontuur. Geen gedoe met flauwe moppen of inspiratieloze actie. De paginagrote tekeningen zijn wederom een eye-catcher in dit album en maken dat de wereld mooi tot leven wordt gebracht. En ja, kleine foutjes zijn er ook nog, met name door de soms wel erg onafgemaakte tekeningen. Maar laat deze positieve vibe eens doorzetten in meer van dit soort albums. In ieder geval spreken de verhaallijnen van de volgende delen mij ook aan, en vaak is dat al een voorbode van een leuk album.
Datumwoensdag 29 september 2010 22:37

Reactie no. 24
NaamJan
Leeftijd14
Cijfer7
RecensieEen heel goed album.
Leuke verhaallijn en de humor is ook goed. (o.a. Lambik)
Alleen jammer dat de Watersater qua achtergrond e.d. niet helemaal centraal stond in de strip.
Ik kijk al uit naar het volgende album!
Datumwoensdag 22 september 2010 19:43

Reactie no. 23
Naamseppe
Leeftijd11
Cijfer10
RecensieHet is een heel leuk album het toont ook aan dat je moet zorgen voor het milieu en ook voor de armen! Dat het niet alleen de rijken zijn die winnen! Ik heb iets meer dan 200 strips ze zijn allemaal super leuk! Ik wou dat er eens een strip werd gemaakt met de ouders van wiske!
Datumzaterdag 18 september 2010 15:30

Reactie no. 22
NaamWouter
Leeftijd16
Cijfer8
RecensieIk vond dit een goed album van de studio. Wel jammer dat Luc Morjaeu de tekeningen niet heeft gemaakt. Dan was het denk ik wel beter geweest.

Goed bedacht verhaal. Leuk een keertje naar de toekomst in plaats van naar het verleden. Lambik weer eens een leider en Jerom de sterke man. En eindelijk weer een grote rol voor Sidonia!!

De kaft is niet super aanlokkelijk. Maar ik zal het album nog vaak gaan lezen

Datumwoensdag 15 september 2010 17:59

Reactie no. 21
Naamhenk
Leeftijd36
Cijfer9
Recensieleuk verhaal wat een beetje moeilijk op gang komt, heeft ook te maken met de stagiaire van barabas. daar moet je even aan wennen (is eigenlijke een 2e lambik in het extreme nu ik erover nadenk)
zit wel humor en actie in. leuke personages. en lambik is ook weer lekker bezig.
al met al een toppertje.
Datumzondag 12 september 2010 16:52

Reactie no. 20
Naamhenk
Leeftijd38
Cijfer5
RecensieEen matig uitgewerkt verhaal. Het lijkt wel alsof de heren scenario-schrijvers geen eigen fantasie en inspiratie hebben en daardoor leentjebuur gaan spelen bij films uit de afgelopen decennia.
Daardoor komt het verhaal vaak niet goed uit de verf, omdat je automatisch de film in je gedachten laat meelopen.
De bijfiguren zijn inderdaad verschrikkelijk. En die grappen ook. Zo ontzettend desfunctioneel en irrelevant. Laat ze dan weg!
En die bijfiguren: maak er nou wat moois van!

Het lijkt erop dat de schrijvers te weinig inspiratie hebben voor 'eigen' verhalen. Misschien zouden ze een tijdje naar Frankrijk moeten gaan. De Belgische verhalen en Nederlandse verhalen zijn uitgemolken, maar Frankrijk heeft nog sagen en legenden genoeg om jarenlang S&W mee te vullen. Ieder dorp heeft daar zijn eigen legende(s), kastelen en ruines. Daar kan S&W een hoop mee doen!

Datummaandag 23 augustus 2010 10:46

Reactie no. 19
NaamRoel
Leeftijd42
Cijfer7
RecensieHet begin van het verhaal is afschuwelijk. 'Soldenkleedjes' is een term die voor ons domme Nederlanders niet is te begrijpen. 'Kleedjes' heten hier jurkjes en 'solden' is bij ons uitverkoop of sale. Een voetnoot zou niet hebben misstaan, alhoewel je uit de tekeningen natuurlijk wel begrijpt waar het over ging. Of dat voor iedereen geld weet ik niet. De meeste lezers zijn tenslotte jeugdiger dan ik.
Wat ik uitermate vervelend vindt is dat de grappen op de eerste pagina nauwelijks grappig zijn. Met een gekunstelde 'boem' komen we tenslotte in het verhaal. De grap op de eerste pagina moet absoluut iets te maken hebben met de rest van het verhaal. Ik neem de wilde weldoener als voorbeeld. Daar heeft Lambik geen geld om een ijsje voor Wiske te kopen. Als er echter een oude zeurdoos naast hem op het bankje komt zitten die beweert dat hij schade heeft opgelopen door een ijsje van een kind dat Treesje heet, geeft hij de zeurpiet grootmoedig zijn laatste geld. Voor zijn loffelijk optreden krijgt hij van de vader van Treesje een tempel, waarin een ring blijkt te zitten. Door de toverring krijgt hij de macht te leven om te geven. Ongeloof bij zijn vrienden omtrent de kracht van de ring, doet hem besluiten zijn eigen weg te gaan. Zodoende wordt hij een 'wilde' weldoener. Zijn eigen eer staat uiteindelijk centraal. Daar herkennen wij lezers ons in. Dat maakt hem zo menselijk. Graag ook in de nieuwe verhalen.
De bijfiguren blijven echt onvandersteens. Irritant blijven ze wel. Dat vindt bijna ierdereen hoor ik om me heen. Ik heb ook helemaal niets met zo'n naar figuur als die stagiaire. Veel te bijdehand. Zo'n figuur moet zich schikken naar Barabas. En Barabas moet niet zo snel boos worden, dat past helemaal niet bij een wetenschapper. En dan zou die leerling in zijn goedbedoelde ijver fouten kunnen maken die je hem graag vergeeft. Liever zo'n onnozele stommeling die je aardig vindt omdat hij zo onhandig is. Luc, kijk nou eens goed hoe vandersteen dat deed. Als je het zelf niet kunt, copieer het dan. Beter goed gejat dan slecht bedacht.
Nog zo iets. Er wordt gesuggereerd dat het verhaal draait om de opwarming van de aarde. Het probleem wordt niet opgelost. Alleen wordt er wat land bijgemaakt. En armen en rijken gaan samenwerken… niet om de opwarming van de aarde aan te pakken, waardoor het waterpeil wellicht zakt. Ze gaan samen de inktvis te lijf. Wat heeft dit voor doel als het hele verhaal bekijkt? Graag had ik gezien dat ze nog even doorpakten om na hun vereniging het probleem op te lossen. Maar inderdaad, arm en rijk gaan ook weer gelijk ruzieën om?het nieuwe land. Dat verhinderde deze gezamenlijke doorstart wellicht. Wat ik leuk vond was dat het verhaal in de toekomst op dezelfde lokatie plaatsvond als waar het verhaal begon, namelijk biij het huis van Barabas. En dat blijkt dat de watersater het apparaat heeft gemaakt uit onderdelen van de tijdmachine van Barabas. Uiterma?e ongeloofwaardig was bijvoorbeeld dat de tijdmachine aangaf dat er wegflits-activiteit was en nog simpeler vond ik het idee om de waterstater de hele bubs weer terug te laten flitsen. Wat de betreft de hele sfeer in het verhaal: ik moest ook gelijk aan 'Waterworld' denken. Parodieëren mag, maar laat het dan wel grappig zijn. Kor?om, het verhaal had iets beter uitgewerkt mogen zijn, alhoewel het avontuurlijke wel aanspreekt net zoals in de Sterrensteen. Maar toch, het geheel is me iets te ver van het bed om Suske en Wiske-achtig te kunnen zijn. Te weinig herkenbaar.
De hoofdfiguren zijn goed getekend (houden zo), de bijfiguren moeten vandersteenser, de karakters mogen meer uitgewerkt zijn, de grappen moeten herkenbaarder zijn en meer met het verhaal te maken hebben. Het lijkt me echt leuk om zo'n verhaal te schrijven.

Maar toch, ga zo door! Ik heb dit album echt met plezier bekeken. En dat is lang niet gebeurd.

Succes!

Datumdinsdag 10 augustus 2010 17:07

Reactie no. 18
NaamSimon
Leeftijd16
Cijfer8
RecensieDit album heeft mij danig verrast. De sfeer zat er meteen goed in vond ik.
Het verhaal zelf is eigenlijk heel goed opgebouwd en de vele karakters worden zorgvuldig uitgelegd. Ook de tekeningen bleven weer verbazen. Chapeau voor het ontwerp van Roodkapje!
Eén enkele scène deed bij mij een déja vu oproepen: wanneer de Kale Raad Roodkapje oproept, lopen soldaten rond een rad met daarboven een inktvis. Davy Jones had er ook zo eentje in Pirates of the Caribbean. Maar eigenlijjk is het wel nog tof gevonden. Het geklungel van de stagiair vond ik op het einde toch wat vervelend. In ieder geval: een straf album met een explosief einde!
Naar ik de voorpublicaties in de kranten mag geloven ziet opvolger "De Halve Havelaar" er schitterend uit. Suske en Wiske vieren wel hun 65ste verjaardag maar zijn nog lang niet uitverteld!!
Datumzaterdag 31 juli 2010 18:51

Reactie no. 17
Naambas
Leeftijd30
Cijfer8
RecensieHad van dit album geen verwachtingen omdat het vorige niets met S&W te maken had, dit echter is voor deze tijd een zeer goed album, een spannend verhaal wat tot het einde blijft boeien. In combinatie met onze helden en lambik die weer eens een heldhaftige leider wil zijn maakt dit album wel tot een succes.En de tekeningen met schaduw went ook wel na 1 pagina. Ga zo door, en op naar nr 310
Datumwoensdag 28 juli 2010 11:03

Reactie no. 16
NaamAien
Leeftijd24
Cijfer8
RecensieNa de teleurstelling van de Gamegoeroe, vond ik dit een aangename verrassing! De cover wist mij van tevoren niet erg aan te spreken, maar eenmaal aan het verhaal begonnen was ik positief verrast.

De tekeningen waren redelijk tot goed en het verhaal liep wat mij betreft op een prima tempo. De humor was leuk en niet al te storend zoals dat bij oudere albums nog wel eens het geval was. Er was genoeg variatie in de gebeurtenissen en ik vond de tegenstrijdigheid tussen arm en rijk, hoewel ietwat simpel, goed gedaan. Bovendien was de moraal goed in het verhaal verweven zonder ooit te sterk naar de oppervlakte te komen.

Mijn grootste kritiekpunt op dit verhaal is het karakter van de Watersater- ik had graag iets meer achtergrond gekregen over haar. Verder vond ik het wel apart dat de formule uit 2010 kennelijk in 2050, toen de overstroming plaatsvond, nog braaf onafgemaakt in de kluis lag. Bovendien vind ik het toch niet bij Lambik passen dat hij zulke acties onderneemt, ookal wordt hij eens een keer aangezien als leider.

Ik zou een 7,5 geven, maar rond dit toch af op een 8 vanwege het echt suske en wiske gevoel dat ik van dit album kreeg. Ga zo door!

Datumvrijdag 23 juli 2010 16:44

Reactie no. 15
NaamVincent
Leeftijd12
Cijfer9
RecensieZeer goed album, ook al had ik eigenlijk wat meer verwacht na album 308, De Game Goeroe, die zeer goed was, maar alsnog een nieuw hoogtepunt van Morjeau/ van Gucht, maar ook het tekenwerk viel op een aantal plekken tegen; slecht getekende gezichten van o.a. Lambik, S&W, en de achtergrond was op veel plekken slecht, zoals bijvoorbeeld op de laatste paar stroken van de laatste pagina. De scéne met Jerom die een inktvis uitknijpt is wel leuk, maar niet erg origineel (kwam die scéne niet uit De IJzeren Schelvis?). En dan heb ik het nog niet eens over die stagaire van Barabas, waar hebben ze die kluns vandaan gehaald?
Pluspunten zijn dan weer wel de erkende leidersrol van Lambik en het geschetste beeld van de toekomst na een eventueel "tweede zondvloed" door klimaatverandering, wat op zich best realistisch is.
Eigenlijk een nipte acht en een half, maar om het gemiddelde iets op te krikken omhoog afgerond tot een negen.
Datumwoensdag 21 juli 2010 17:12

Reactie no. 14
Naamnard
Leeftijd11
Cijfer8
RecensieMooie plaatjes allen overdreven veel schaduw.
Ik vind vooral het scenario heel goed.
dus een DIKKE 8 !!!!!!!!
Datumwoensdag 21 juli 2010 16:02

Reactie no. 13
NaamMark
Leeftijd31
Cijfer7
RecensieAlleraardigst album; meerdere verhaallijnen, de nodige (maar niet te grote) diepgang, en geen flauwe humor. Blijft natuurlijk wel staan dat ook dit weer een niet bijster origineel thema is (voor wie de geflopte film ' waterworld' heeft gezien en dat een beetje origineel herschrijft). 1 kanttekening: gaat dit betekenen dat het volgende album weer prut is zoas de laatste keren zo vaak gebeurd na een goed album???
Datumwoensdag 21 juli 2010 07:25

Reactie no. 12
NaamAndrew
Leeftijd18
Cijfer8
RecensieEen geriefelijk verhaal. Mooi getekend. Heel goed en leuk bedacht.
Datumwoensdag 21 juli 2010 00:51

Reactie no. 11
NaamNisen Jimmy
Leeftijd38
Cijfer7
RecensieMooi verhaal en stukken beter dan het voorgaande gedrocht. Misschien dat we "alweer" vertrokken zijn naar betere tijden. Tkan niet altijd negatief zijn, doe zo verder !
Datumdinsdag 20 juli 2010 18:27

Reactie no. 10
NaamPatrick van der Poel
Leeftijd37
Cijfer3
RecensieElke keer trap ik er weer in en koop ik het nieuwste deel om mijn collectie compleet te houden. Elke keer word ik weer teleurgesteld. Na Paul Geerts is er geen fatsoenlijk Suske en Wiske verhaal meer verschenen. Zo ook dit totaal ongeloofwaardige verhaal.

Allerereerst is het een compleet bij elkaar gejat verhaal. Het begin met Kevin Costner's Waterworld (die film is net zo'n flop als dit album overigens), de inktvis komt regelrecht uit Pirates of the Caribean, en de watersater is een soort vreemde Robin Hood. Lambik speelt de rol van de slechte sherif van Nottingham of zo.

Ongeloofwaardig is het ook zoals ik al aangaf. Lambik wordt wel op een hele rare manier de leider van de rijken. Vanwege z'n haar?!?!
Halloooo, doe gewoon zeg. Die mensen liggen tweehonderd jaar op ons voor. Het zijn geen stelletje bijgelovige Neanderthalers hoor.
Lambik gedraagt zich ook nog eens ongeloofwaardig.Natuurlijk heeft Lambik z'n eigenaardigheden, maar ik geloof niet dat hij het leven van z'n vrienden en van Jerom in gevaar zou brengen.

Dan ook nog eens die irritante helper van de professor die alles laat ontploffen. Even leuk, maar ook een beetje ongeloofwaardig en op laatst gewoon irritant.
Waarom dan toch nog een drie? Vanwege het tekenwerk. Dat kan net door door de beugel.

Werk nou eens wat langer aan een goed scenario i.p.v. die deadline van 4 verhalen per jaar maar aan te houden. De albums worden ook steeds dunner lijkt het, waardoor het nog lastiger wordt een scenario goed uit te werken.

Ik blijf hopen dat het ooit nog eens goed gaat komen, maar ik heb er een hard hoofd in.

Datumdinsdag 20 juli 2010 17:29

Reactie no. 9
NaamPeter
Leeftijd32
Cijfer7
RecensieEen redelijk album, maar wel eentje die ik nog eens zal lezen (en dat ontbrak er de laatste albums aan). Het verhaal is af en toe wat kort door de bocht, maar over het algemeen heel behoorlijk.
Jammer dat de Watersater niet meer diepgang heeft gekregen (achtergrond etc), dat had het verhaal ten goede gekomen. Dat blijft toch wel een zwak punt in de verhalen. De lijn is prima, maar de uitwerking van de typetjes kan met veel meer sfeer en diepgang.
De rollen van zowel Lambik als Jerom deden me weer terugdenken aan de gloriejaren van S&W. Jerom die er niet op los timmert maar een list bedenkt, Lambik die zichzelf weer als middelpunt ziet. Heerlijk!
Enig nadeel: er zit weer een overdosis aan overbodige 'humor' in het album, vooral aan het begin.
Datumdinsdag 20 juli 2010 12:16

Reactie no. 8
NaamJPDV
Leeftijd37
Cijfer8
RecensieGoed nr, leuk getekend, ook Jerom en de inktvis was goedgevonden. Vond alleen de Stagaire een beetje irritant.
Datummaandag 19 juli 2010 10:26

Reactie no. 7
NaamJasper Ploos
Leeftijd13
Cijfer8
RecensieDit was een leuke Suske en Wiske, ik heb weer eens genoten!
Datummaandag 19 juli 2010 08:19

Reactie no. 6
NaamNico
Leeftijd20
Cijfer7
RecensieErg aangenaam verrast door dit verhaal. Tijdens het lezen merk je echt dat dit verhaal blijft boeien, vooral de rol van Jerom, die in plaats van brute kracht een slimme list gebruikt om de zaak te beslechten is goed gevonden. Lambik komt sterk naar voren in dit verhaal (al is de reden waarom nog wel een 'béétje' vergezocht). Ook Suske en Wiske proberen weer eens als vanouds de armen te helpen. Ik wil een compliment geven aan de tekenaar(s). Heb erg van de prenten genoten deze keer. Ondanks dat sommige gezichten soms een beetje raar leken. Bovendien als pluspunt moet nog worden opgemerkt dat de humor in dit verhaal echt goed is. Soms flauw, soms slim, soms een beetje doorgeslagen. Van alles wat. Een goed album van het duo! Eigenlijk een 7,5. Maar omdat we nu al een behoorlijke tijd aan dit duo gewend zijn mogen we best kritisch worden/zijn! Dus, een 7. Op naar de Halve Havelaar, waar ik veel van verwacht
Datumzondag 18 juli 2010 11:22

Reactie no. 5
NaamErik
Leeftijd37
Cijfer8
RecensieJawel, een S & W zoals het hoort! Er zat VERHAAL in!!!!!!! Goed getekend, goede opbouw, niet alleen maar grappen, fijn!
Maar.. waarom opeens dat overdreven schaduwgebruik?? Is best aardig hoor, maar lijkt alsof de inkleurder opeens een leuk knopje in photoshop heeft ontdekt!
Datumzaterdag 17 juli 2010 16:44

Reactie no. 4
NaamAlbert
Leeftijd30
Cijfer7
RecensieDit album heeft een leuk verhaal wat de karakters van Suske en Wiske een heel stuk beter naar voren brengt. Sidonia doet weer eens mee en Lambik doet weer eens slecht. ik blijf nog wel een 7 geven omdat velen albums van Vandersteen en Geerts een 8 t/m 10 waard zijn. Wie weet halen deze nieuwe tekenaars uiteindelijk ook deze hoge cijfers. Ga zo door.
Datumzaterdag 17 juli 2010 10:14

Reactie no. 3
NaamMatthijs
Leeftijd9
Cijfer8
RecensieHet speelt zich op leuke wijze af in de toekomst waar de wereld zoon beetje is vergaan en dat ze nog aan land leven! De titel verteld eigenlijk niets over het verhaal, het is niet echt een logische titel in het begin. Maar als je het verhaal gelezen hebt snap je de titel wel! Alleen vind ik Jerom een beetje slap uitgedrukt in het verhaal. De tekeningen zijn mooi gemaakt! In sommige plaatjes worden de lijnen iets teveel uitgedrukt. Maar de lijn is verder ook geweldig! Goed bedacht, ik vind alleen die stagaire van Barabas een beetje overdreven maar verder een leuk verhaal.. Dik een 8 waard!
Datumvrijdag 16 juli 2010 15:45

Reactie no. 2
NaamBerend Stokjes
Leeftijd26
Cijfer9
RecensieBij dit album was ik weer eens in een andere wereld voor een uurtje en zo hoort het ook bij Suske en Wiske. Hier en daar kon heel mischien wat verbetert worden maar voor het nieuwe duo is dit album zeer goed.
Datumdonderdag 15 juli 2010 20:35

Reactie no. 1
NaamTim Nuytens
Leeftijd12
Cijfer8
RecensieDit album valt beste mee!!
Er zit veel in!
goed werk!!!
Datumwoensdag 14 juli 2010 18:54