Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het gebroken dorp


Het gebroken dorp Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Het gebroken dorp verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,20

Reactie no. 10
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer8
RecensieEen ouderwets spannend en goed album. Spannend, humoristisch en vrij weinig flauw gedoe, hoewel de Lambik grapjes daar wel toe neigen . Het blijft wel tot een minimum beperkt. De betoverde wereld werkt goed, de plotwendingen zijn sterk. Het lijkt dat de tekeningen wat gevulder en gedetailleerder zijn. Goed dat Suske, wederom, in de belangstelling staat. Hij schudt gelukkig het suffe imago van zich af. Hij wordt opstandiger, stoerder en daardoor interessanter. Gelukkig gaat dit niet ten koste van Wiske. Eigenlijk lijkt dit een beetje op de Blauwe reeks: Suske, Wiske en Lambik. ( ja, oké, de rest zit er ook even in) werkt dit toch het best. Kijk wel uit dat Lambik niet te kinderlijk wordt.
Mij bekruipt wel het idee dat ik dit verhaal in andere versies eerder heb gezien. Kijk uit dat SenW zichzelf niet gaan “ coveren”
Maar goed, geen gezeur verder: dit is een bovengemiddeld sterk album.
Datummaandag 17 februari 2020 14:40

Reactie no. 9
NaamWouter
Leeftijd13
Cijfer7
RecensieHet was een vlotte strip. Maar voor mij iets TE vlot.
Datumzaterdag 14 februari 2015 15:19

Reactie no. 8
NaamDe yeti
Leeftijd16
Cijfer8
RecensieIn elk geval is het begin al aardig beter dan bij het voorgaande deel. Een lekker vakantiesfeertje, de ontdekking van de everzwijnen en de ring, allemaal leuk gedaan en vooral de kleine Lambikjes zijn geweldig gevonden. Allemaal elementen die dit verhaal weer wat het oude gevoel terug geven, maar er zijn ook wel minpunten. De karakters van de personages lijken nog steeds te veranderen, vooral Lambik. Ook is het niet een erg uitgebreide verhaallijn en is er vrij weinig humor. Verder over het algemeen wel weer goede tekeningen, wat een pluspunt is. Nog iets over de voorkant, die er overigens prachtig uitziet; De drie bomen op de achtergrond zijn veel hoger dan het kasteel. Klein foutje blijkbaar. Al met al een leuk verhaal, maar doet toch wat onder voor mijn verwachtingen.
Datumzondag 12 oktober 2014 12:42

Reactie no. 7
NaamAien
Leeftijd29
Cijfer6
RecensieEen leuk album, maar niet meer dan wat. Op zo ongeveer elk terrein vond ik het een krappe voldoende, er was niets wat er echt uitsprong. Het verhaal was ok maar niet heel origineel, de personages waren leuk maar niet memorabel, het tempo was goed en de tekeningen in orde. Ik ben blij dat de studio wel een eigen tekenstijl begint te ontwikkelen, al weet ik niet of deze mij persoonlijk zo aanspreekt.
Datumvrijdag 10 oktober 2014 08:58

Reactie no. 6
NaamHenmii
Leeftijd30
Cijfer7
RecensieLeuk verhaal met veel actie. Wel vreemd dat we Jerom en Barabas alleen aan het begin zien. Ik had ze ook nog aan het einde verwacht. Het hoogtepunt is de werking van Lambik's brein, met de coole ouderwetse Lambikjes.
Datumdinsdag 16 september 2014 21:48

Reactie no. 5
NaamRobert
Leeftijd51
Cijfer8
RecensieDit album was weer een leuke verrassing, goed en spannend verhaal. Wat mij opvalt is dat Suske weer een hoofdrol krijgt, zoals recent in Suske de Rat en De Royale Ruiter. Ik vind dit een goede ontwikkeling, vaak wordt Suske op de achtergrond geplaatst in vele verhalen en dat vond ik altijd wel jammer. Het verhaal is wel een beetje zoals de Lord of the Rings, maar dat stoort mij niet. Goede tekeningen en inderdaad, er wordt een moord gepleegd! Dit zorgt voor een donkere sfeer in het verhaal.
Datummaandag 15 september 2014 10:25

Reactie no. 4
Naamtom
Leeftijd34
Cijfer9
RecensieAlweer een uitstekend album op het niveau dat sinds suske de rat en het ijzeren duel is ingezet. Ben ook grote fan van de ietwat andere tekenstijl. Ik stond de eerste jaren erg sceptisch tegenover Morjeau, maar hij weet de wat ingedufte reeks nieuw leven in te blazen. Ik ben terug fan.
Datummaandag 15 september 2014 05:56

Reactie no. 3
NaamAlbert
Leeftijd34
Cijfer4
RecensieVoor het eerst in tijden toch weer een onvoldoende. Het verhaal is niet origineel meer na verschillende albums over dorpen / stadjes en hun vloeken. Ik vond de tekeningen in de vorige albums veel beter dan in deze. Lambik lijkt wel een ingedrukte oude man geworden (waarschijnlijk om de oudere tekenstijl voor de oudere lezers terug te brengen), maar dat werkt alleen in albums zoals Suske de Rat. Al met al vind ik de karakters en de omgeving vaak afgerafeld tekenwerk, waardoor de nieuwe (juist werkende) look van Suske en Wiske, in dit album ontdaan word. Zonde!
Datumzondag 14 september 2014 11:51

Reactie no. 2
Naamtobias
Leeftijd31
Cijfer7
RecensieNa de vorige delen een beetje een tegenvaller.
Op zich goed verhaal, alleen soms een beetje rommelig. Zoals Clamora die wel erg vaak van gedaante verwisselt. Ook komt er (volgens mij) voor het eerst een echte moord voor in het verhaal.

Minpunten:
- Ietwat rommelig
- Weinig humor

Pluspunten:
- Leuk gevonden hoe de bovenkamer van Lambik werkt
- Geen Jerom!

Datumzaterdag 13 september 2014 17:53

Reactie no. 1
NaamMark
Leeftijd35
Cijfer8
RecensieMet veel plezier gelezen; magische en wat donkere sfeer. Persoonlijk vond ik de lijn rondom Lambik's hersenen een goede vondst en ook de personificatie van Clamora goed gevonden. Zoals we van de laatste albums kennen wel een moordend tempo als het om de verhallijn gaat en ook de tekeningen van Lambik's hersenpan (en de close-ups) kunnen me minder bekoren. Leuke twists in het plot. Het hoe/waarom van de onweerkrijger blijven wat onduidelijk... prima album.
Datumvrijdag 12 september 2014 13:17