Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De Heldenmaker


De Heldenmaker Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De heldenmaker verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,53

Reactie no. 13
NaamInti
Leeftijd41
Cijfer7
RecensieBijzonder ongewoon verhaal waarvan het de bedoeling was om de nieuwe stijl van de figuren te introduceren. Dit doel bereikte het volstrekt niet, naar mijn smaak. In plaats van een paar losse verhalen te verzinnen en een wel heel vreemd einde, had de stijl gewoon geleidelijk kunnen veranderen, en niet plotsklaps in het volgende verhaal DE PLANEETVRETER
Vandersteen had tenslotte ook enige tijd nodig om zijn stijl te verfijnen (de plotse overgang bij de Blauwe Reeks in het weekblad KUIFJE even niet meegerekend). Voor hij met S&W begon, had Vandersteen alleen ervaring met losse korte grappen, al had hij wel een paar reeksen gemaakt die een aaneenschakeling van grappen waren, maar wel een doorlopend verhaal bevatten
De 'clips' zijn ook bijzonder flauw, al zitten er hier en daar wel aardige dingen tussen
Op strook 123-124 komt een vroege vorm van klimaatprotest voor
In het verhaal van Suske zien we (al is het dan wel in een flashback) Sus Antigoon toen hij nog leefde. Dat was geleden van het verhaal OP HET EILAND AMORAS, maar dat was ook maar op het scherm van de eerste teletijdmachine
We worden er weer even aan herinnerd dat Jerom uit de oertijd komt, maar er klopt iets niet. In strook 56 zegt Jerom dat de dierenhuid die hij droeg van een zelf gevangen titantijger komt. Maar in strook 182 beweert hij dat hij deze aan had toen hij door de sjamaan betoverd werd
Datumwoensdag 01 januari 2020 08:36

Reactie no. 12
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer8
RecensieEen opvallend sterk verhaal zeker in een tijd waar originaliteit nogal eens ver te zoeken is. Bij dit album is dit dik in orde. De plot is wellicht wat vergezocht maar er is erg goed naar toe gewerkt. De tekeningen zijn grover dan voorheen maar toch kan dit als hoogtepunt van albums uit de jaren 10 worden beschouwd. ..en dat op het randje van de jaren 20. Een album dat noopt verder te lezen.
Dit is een van de beter albums.
Datumwoensdag 25 december 2019 16:15

Reactie no. 11
NaamPaul
Leeftijd46
Cijfer7
RecensieLeuke afsluiter van de originele reeks in originele staat. Het tekenwerk vind ik best o.k.en het verhaal leest ook best lekker weg maar het verhaal vind ik af en toe toch ver gezocht. Zoals een sprekende halve wastafel op plaatje 141 en 142. Is me ook helemaal niet duidelijk wat dat voor de rest met het verhaal aan het doen had.Of een sprekend ijsblok op plaatje 133. Voor de rest heeft het wel leuke wendingen met soms een link naar vroegere albums. De cover vind ik overigens erg goed geslaagd. Jerom die een oude kasteeldeur in trapt.Qua S&W covers maar het wat mij betreft qua indeling weer helemaal terug gaan naar het oude vertrouwde. Dus een afgekaderd plaatje dus helemaal rood omrand zodat sommige delen van de tekening er mooi uit kunnen steken zodat je meer een 3-D effect krijgt en dat zodoende het er meer uitspringt. En de back-cover weer met de toren met alle titels erbij dus vanaf nr 67 tot nu. Maar dan natuurlijk weer wel getekend in nieuwe stijl.
Datumdinsdag 23 mei 2017 20:05

Reactie no. 10
NaamRemco
Leeftijd40
Cijfer5
RecensieHelaas kan ik er toch echt niet meer van maken dan dat het een 'snel weglees' album is...
Er zit veel teveel 'mysterie' in wat je enkel de bladzijdes vlug doet omslaan.
Ook begint het verhaal eigenlijk middenin.

En eindigt al even vreemd.
Geen beginstuk geen einde...
Eigenlijk behoorlijk irritant om te lezen.

Dat onze vrienden rust nodig hebben en zich 'terugtrekken' mag duidelijk zijn.

Datumzondag 02 april 2017 09:01

Reactie no. 9
NaamCaspar
Leeftijd43
Cijfer8
RecensieBest leuk album vol geheimzinnigheid. Ben wel benieuwd naar wat er staat te veranderen, want dat kan ook helemaal verkeerd uitpakken (denk aan de naveltruitjesaffaire van 20 jaar geleden...)
Datumzaterdag 11 maart 2017 14:34

Reactie no. 8
NaamGawayn
Leeftijd16
Cijfer8
RecensieIk ben ZEER tevreden over dit album.
Als ik naar de laatste 20 albums kijk, steekt deze er in mijn ogen met kop en schouders boven uit.
Over het algemeen vind ik dat de laatste albums kinderachtiger en simpeler zijn geworden qua verhaal. (Wat natuurlijk niet wilt zeggen dat ik ze niet met plezier gelezen heb).
Maar van dit album heb ik toch duidelijk meer genoten;
De verhaallijn was nog steeds niet al te moeilijk maar er zaten een heleboel goede grappen in. Ook zaten er heel wat verwijzingen naar oude strips in verscholen en vooral dat vond ik net zo fijn.
Daarom verdient dit verhaal volgens mij zeker een 8/10.
(De 9's en 10en zijn enkel voor de echt goede oude albums (zoals Wattman, de schat van Beersel,...) want daar kunnen de nieuwe albums (tot nu toe) toch niet aan tippen voor mij.”
Datumzaterdag 04 maart 2017 22:38

Reactie no. 7
NaamHenmii
Leeftijd32
Cijfer7
RecensieEen erg bizar, maar wel een origineel en leuk verhaal. De blauwe pil is natuurlijk een verwijzing naar de Matrix, met tegenovergesteld effect! Maar wat gaat er nu met de serie gebeuren? Het einde wekt de suggestie dat er iets staat te veranderen...
Datumdonderdag 23 februari 2017 20:48

Reactie no. 6
NaamAlbert
Leeftijd36
Cijfer8
RecensieAls voorloper op wat ze benoemen als "een grote verandering van de stripreeks" sluit dit album er op het eind op aan. Terwijl ik dit album las had ik juist de indruk dat ze daar ook juist naar toe gingen. Toen bleek dat het om Jerom draaide vond ik dat een tegenvaller. Het verhaal had makkelijk kunnen aansluiten op de komende verandering. Maar nog steeds beter dan het vorige album dus 8!
Datumwoensdag 22 februari 2017 19:32

Reactie no. 5
NaamVincent de Groot
Leeftijd13
Cijfer9
RecensieIk vond het een leuk en mysterieus verhaal. Met veel leuke humor. De tekeningen vond ik ook mooi. Een echte aanrader.
Datumdonderdag 16 februari 2017 06:53

Reactie no. 4
NaamRobin
Leeftijd15
Cijfer10
RecensieWat een gaaf verhaal
Een album met een écht sterk verhaal
Een verhaal met een aantrekkelijke cover
Een verhaal met mooie tekeningen
En....voor het eerst sinds jaren...een album met een mysterieus, geheimzinnig einde!
Kortom een album wat alles in zich heeft voor een dikke 10!
Datumdonderdag 16 februari 2017 06:25

Reactie no. 3
NaamTom hassing
Leeftijd26
Cijfer8
RecensieGigantisch veel mysterie, niet teveel flauw grappen maar juist een paar goede grappen , redelijk goede tekeningen, een moraal dat erg mooi is. Elk karakter weer een goede rol, die allemaal samenhangen. En een einde die me heel erg boeit, maar ook heel nerveus maakt. Heel benieuwd wat er gaat komen vanaf nu.
Datumwoensdag 15 februari 2017 21:37

Reactie no. 2
NaamJooske Heijsteeg
Leeftijd39
Cijfer7
RecensieEen goed album. Het is als het ware het principe van een escape-room. De helden krijgen opdrachten van een onbekende man om zichzelf en Wiske te bevrijden binnen een bepaalde tijd. In een escape-room krijg je ook nadat je bent opgesloten allerlei opdrachten die je binnen een bepaalde tijd moet uitvoeren om zo te ontsnappen. Het album laat als het ware op een educatieve manier zien hoe dit werkt.
Datumwoensdag 15 februari 2017 20:31

Reactie no. 1
NaamDana
Leeftijd20
Cijfer6
RecensieIn tegendeel van de andere albums van tegenwoordig vond ik deze echt tegenvallen. Vanaf het begin trok het mij al niet helemaal aan en ik kon niet echt een geheel maken van het verhaal. Voor mij is het een magere 6 waard. Ookal was dit album wat minder zal ik ze met plezier blijven sparen en lezen.

Ik vond het zowel jammer als leuk dat dit verhaal een soort van cliffhanger heeft want het eindigde ipv met wiske met een vraagteken.

Datumdinsdag 14 februari 2017 15:46