Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Mami Wata


Mami Wata Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Mami Wata verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,64

Reactie no. 17
NaamBenS
Leeftijd42
Cijfer8
RecensiePrima album, goede tekeningen. Goed verhaal met leuke personages. Zal vast niet geschikt zijn voor onze woke vrienden, maar daar moeten we ons niet te veel van aantrekken. Het verhaal ontwikkeld zich vlot en nergens heb je het idee dat er “vulling” in zit. Het einde is wel wat kort door de bocht. Dit had wat meer uitgewerkt kunnen worden. Laatste grap met het masker vond ik leuk gevonden. Suske en Wiske spelen zich zelf, Sidonia heeft meer een ondersteunende rol, die haar goed past. Lambik is erg goed in dit album. Niet zo onnozel als in sommige albums.
Datumdonderdag 13 april 2023 16:12

Reactie no. 16
NaamLeendert
Leeftijd46
Cijfer7
RecensieEen aardig verhaal, mooi getekend. Alleen is het typisch dat Wiske al die beeldjes van die vrouw meeneemt en van die kar kiepert terwijl dat van die overleden man is die ze allemaal heeft gesneden en waarvoor zij een handelspartner zoekt om die te verkopen. Komt wel ongevoelig over.
Verder wel leuk on Suske en Wiske weer in het buitenland te zien.
Datumzondag 04 april 2021 23:46

Reactie no. 15
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer8
RecensieDe vernieuwde serie begint goed. “De planeetvreter” was best een aardig album maar dit is een stuk beter. Het lijkt serieuzer maar wel met de nodige humor. Zo is de humor met Lambik en zijn masker niet flauw maar juist sterk. Wiske die overal commentaar op levert, neigt wel naar irritatie. Er zijn weinig of geen overbodige personages en het mysterie neemt je het hele verhaal door. Er blijven wel vragen maar daar is bij andere recensies ruimschoots op in gegaan ( wie is luipaardman, bijvoorbeeld. De nieuwe uitstraling bekoort mij niet zo: toch te grof en wellicht kleinere plaatjes zouden gedetailleerder zijn. De letters in de ballonnen lijken ook zo enorm groot...de vertaling van het Swahili ontbreekt. Ik vraag mij af of eenieder het grapje van de Poelifiniario kent. Maar goed een beter album dan gemiddeld.
Datumdonderdag 27 februari 2020 22:48

Reactie no. 14
NaamInti
Leeftijd40
Cijfer8
RecensiePrima verhaal dat de nodige spanning heeft
Er zijn natuurlijk wel een paar minpuntjes
Jammer is, zoals eerder werd opgemerkt, dat er nergens een vertaling wordt gezet van wat er in het Swahili wordt gezegd
Ook jammer is dat nergens wordt uitgelegd wat een luipaardman precies is
Er is wel iets vreemds op te merken tijdens de jacht op de luipaardman. Het is duidelijk iemand met een donkere huid, maar als hij neergeschoten wordt, heeft hij ineens een lichte huid en lijkt hij kleiner. Zou dat door de magie van Mami Wata komen?
Lambik die z'n masker probeert kwijt te raken, wordt na een tijdje wat vervelend
Waarom dat gedoe over de lippen van de zwarte man, terwijl we heel duidelijk de borsten van Mami Wata zien? En dat in een strip die voor (zo lijkt het soms, kleine) kinderen is bedoelt... Maar daar hoor je niemand over
Datumdinsdag 18 december 2018 17:53

Reactie no. 13
NaamGuido Herben
Leeftijd49
Cijfer8
RecensiePrima verhaal, mooie tekeningen, zoals altijd veel te snel uitgelezen.
Ik snap de ophef over de blote tieten niet. Dit is hier geheel functioneel.

Verder de ophef over "apenlippen" van de negers (onze donkergekleurde medemens, ik snap ook die ophef niet) : Stripverhalen zijn altijd enigzins karikaturaal. Houd op met dat gezeur daarover of schrijf anders zèlf stripverhalen. Komen we straks weer bij de Zwarte Piet-discussie :(

Suske en Wiske.... Ik hoop ooit op album nr. 500 !

Datumdonderdag 17 augustus 2017 12:50

Reactie no. 12
NaamAlbert
Leeftijd37
Cijfer7
RecensiePrima verhaal en zeker beter dan het vorige deel van de vernieuwde reeks. Zeker wat meer gewaagd op sommige tekeningen, wat de reeks wat meer mee laat groeien samen met de karakters. Echter ben ik er nog steeds van overtuigd dat kleinere tekeningen samen met het nieuwe formaat er meer verhaal getekend kan worden en waardoor het verhaal wat meer inhoud kan krijgen net als de stripalbums van 58 pagina's toendertijd.
Datumvrijdag 11 augustus 2017 20:38

Reactie no. 11
NaamTobias
Leeftijd35
Cijfer8
RecensiePrima album. Waar de planeetvreter dik tegenviel (ondanks dat ik de nieuwe look wel tof vind), valt Mami Wata 100% mee. Het verhaal leest vlot, wordt coherent verteld en is voor Suske en Wiske begrippen ronduit spannend te noemen. Hopelijk kunnen de makers dit niveau behouden. Je kunt Suske en Wiske namelijk wel een paar jaartjes ouder maken, maar als zij alleen nog infantiele avonturen beleven, doet dat natuurlijk niets. Enfin, er is hoop voor de rode reeks.
Datummaandag 24 juli 2017 10:07

Reactie no. 10
NaamMike
Leeftijd44
Cijfer3
RecensieWeer een opgefokt 'Nickelodeon' verhaaltje. Onrustig, afgeraffeld en je herkent onze helden alleen nog aan hun namen. Heeft verder niets dan ook niets meer met Suske & Wiske te maken.
Datumwoensdag 19 juli 2017 16:57

Reactie no. 9
NaamOktopoes
Leeftijd40
Cijfer8
RecensieDit was weer eens een echt mooi verhaal :)

Jammer dat ik van die vele Afrikaanse taal die er in voorkomt geen hout begrijp en er ook geen vertaling bijstaat, maarja.

Vind het wel leuk dat het " beruchte plaatje " met de blote tieten er toch gewoon instaat.

Zinnin album 341!

Datumwoensdag 12 juli 2017 12:40

Reactie no. 8
NaamDavid
Leeftijd8
Cijfer9
RecensieEen heel leuk boek ! En het leert je ook nog is swahili.
Datumwoensdag 12 juli 2017 12:29

Reactie no. 7
NaamTobias
Leeftijd34
Cijfer8
RecensieDeel 2 van de nieuwe loook. Die staat mij wel aan.
Maar het verhaal:
Duidelijk verhaal, al is het wel af en toe erg voorspelbaar. Je weet direct dat Suske de luipaardman is, en je weet meteen dat Frederik le Volleur de slechterik gaat spelen. Het is al een tijd geleden dat we een echt goed mysterie-verhaal hadden. Ondanks dat zit het verder goed in elkaar.
Humor ziet goed, tekenwerk zit goed. Hopelijk wordt deze lijn zo voortgezet.
Datumdinsdag 11 juli 2017 17:43

Reactie no. 6
NaamHenmii
Leeftijd33
Cijfer7
RecensieNa het teleurstellende "De planeetvreter" was dit toch weer een leuk album. Ok, het verhaal krijgt niet de originaliteits-prijs. Maar het leest lekker weg, bevat meer tekst dan zijn voorganger en is erg mooi getekend. Wel vondt ik het jammer dat de watergodin zo'n kleine rol heeft. En de Swahili tekst (als het tenminste echt Swahili is) had een vertaling moeten hebben onderaan de plaatjes (ze deden dit altijd wel in oudere albums). Oh ja, het plaatje op de cover geeft een scene weer die in het album helemaal niet voor komt! Maar verder een leuk album, wat me toch al weer interesse geeft in het volgende album!
Datummaandag 10 juli 2017 17:07

Reactie no. 5
NaamSebastian Klement
Leeftijd36
Cijfer7
RecensieEen spannend verhaal moet ik toegeven.
Als de serie deze kwaliteit verhaal blijft geven kan in de borsten van Sidonia bijna Negeren.
Datumzaterdag 08 juli 2017 19:57

Reactie no. 4
NaamRobin
Leeftijd16
Cijfer8
RecensieGaaf album! Schitterende tekeningen! De veranderingen hebben echt goed gedaan want het oude begon een beetje te vervelen. Altijd maar dezelfde soort verhalen, op dezelfde manier verteld. Alleen verhalen zoals Game of Drones sprongen er uit. Ik hou van variatie, wisselende thema's, wisselende hoofdrolen. En dat zie je hier! De Planeetvreter en Mami Wata zijn echt zo verschillend. Op alle gronden.

Toch waren er wel 2 minpuntjes:
-De scene op de cover vind ik mooi, maar niet geslaagd. Waarom? 9 van de 10 keer wordt er een fragment gepakt "uit het album". Die andere 1 van de 10 keer is het gewoon een fragment zelf verzonnen in stijl van het album wat een korte samenvatting geeft. Bij Mami Wata had ik liever optie 1 gehad omdat dat je uitnodigd het album te lezen. Helaas is voor Mami Wata voor optie 2 gekozen. Dit fragment komt helemaal niet voor in het album terwijl dit album razend spannend is om te lezen. En als je bij een spannend verhaal een samenvatting geeft stapelt het allemaal op, wat het juist weer minder maakt.
-Het album heeft, zoals De Planeetvreter, een veel te lange inloop en een zeer afgeraffeld, kort, einde. Het mooie hiervan is weer dat het verhaal dan ook duidelijk is maar zoals ik bij De Planeetvreter zei: "gaan dan terug naar de 220 stroken", dan oogt het album ook gelijk dikker voor het leesvoer.

Over het algemeen is het een geweldig album in een geweldige reeks!

Datumzaterdag 08 juli 2017 12:42

Reactie no. 3
NaamDejan
Leeftijd44
Cijfer7
RecensieEen aardig avonturenverhaal dat eigenlijk tien pagina's langer nodig heeft om tot zijn recht te komen.

De tekeningen zijn overigens mooi!

Datumvrijdag 07 juli 2017 22:40

Reactie no. 2
NaamBas
Leeftijd29
Cijfer9
RecensieEcht een spannend album. Je blijft geboeid tot het einde. De nieuwe albums zijn echt weer heel sterk. Spannende verhalen en de nieuwe layout zorgen er voor mij voor dat de kwaliteit van de albums op alle fronten is gestegen !!!
Datumwoensdag 05 juli 2017 18:02

Reactie no. 1
Naamtom
Leeftijd37
Cijfer10
RecensieEr zullen voor- en tegenstanders zijn over de nieuwe look, maar mij bevalt die prima. Mami Wata is een spannend avonturenverhaal, en wat mij betreft mogen er in dit genre nog veel volgen. De tekeningen komen nu ook veel beter tot hun recht. Terwijl ik Game of Drones echt niet kon uitlezen en De Heldenmaker precies in sneltempo moest afgehaspeld worden, is dit na De Planeetvreter opnieuw een waardige Sus&Wis.
Datumdinsdag 04 juli 2017 13:57