Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

BRBS 2.0


BRBS 2.0 Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over BRBS 2.0 verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,76

Reactie no. 17
NaamFelix
Leeftijd15
Cijfer10
RecensieIk begrijp alle negatieve recensies echt niet. Dit is toch een moderne ‘klassieke’ Sus & Wis (excuses voor de tegenstrijdigheid ;-). Inspelend op de actualiteit en kritisch voor de vooruitgang en de maatschappij. Waarom ik zo enthousiast ben: het idee van de bollen voor het bevorderen van het welzijn is supergoed gevonden, een duidelijke knipoog naar hoe we allemaal kunstmatig zo gelukkig mogelijk willen zijn en hoe we omgaan met smartphones. Ook qua vormgeving vind ik de barabollen geslaagd: zwevende objecten die je pupil scannen, kleine armpjes voor opdrachten, projecties van beelden door het ‘oog’… Hoe er dan wordt omgegaan met deze uitvinding en uiteindelijk niemand er beter van wordt, is subliem. het verhaal blijft spannend en zakt nergens echt in. Ook de tekeningen zitten helemaal goed. Misschien een klein kritiekpuntje: ik vind het persoonlijk wat jammer als er echte afbeeldingen worden gecopypaste in de tekeningen, wat op een gegeven moment wel gebeurt wanneer een bol een afbeelding projecteert. Het liefst zie ik gewoon alles getekend. Maar goed. Zonder overdrijven, een van de beste albums van de voorbije jaren. Voor mij een voorbeeld van hoe Suske & Wiske naar de toekomst toe vernieuwend en kwalitatief kunnen blijven!
Datumvrijdag 02 februari 2024 17:10

Reactie no. 16
NaamBenS
Leeftijd45
Cijfer9
RecensieEen verhaal vanuit een actueel thema. Het album wordt goed opgebouwd en heeft een aantal twist, die niet direct voor de hand liggen. Een van de beste albums in de nieuwe reeks. Ik moest wennen aan de nieuwe tekenstijl, maar nu ik er meer aangewend ben, moet ik eerlijk bekennen dat dit album prima getekend is.
Datumzaterdag 21 augustus 2021 17:54

Reactie no. 15
NaamT8T
Leeftijd46
Cijfer8
RecensieEen vermakelijk album.
Ik begrijp de bezorgdheid bij velen wel.
Waar gaat het heen met de techniek?
Als optimist en strip liefhebber heb ik geen moeite met de technische ontwikkelingen van alledag.
Wat gaat er tegenwoordig niet via het wereld weide web?
BRBS 2.0 laat vooral een keerzijde zien, naar mijn inziens wel gek, omdat S en W vaak bol staat van de uitvindingen.
Alles in het leven dient het mate te worden genomen, dus leg die laptop op zijn tijd eens even weg en ga een potje voetballen met vrienden, en trek eens kleren aan die jij mooi vind inplaats die anderen liken op social media. Een frietje op zijn tijd is lekker, maar eet ook eens een maaltijd met bloemkool.
Zo dronk Lambik wel heel veel pinten, maar miste de eigen controle te stoppen op tijd, en zat Jerom te veel te mijmeren over het verleden.
Zo neem je het beste eigen controle over je handelen, dan dat een machine gaat bepalen wat goed voor je is. Een mooi album met een goede boodschap, maar wel een tikkie conservatief.
Datumzaterdag 20 juni 2020 21:14

Reactie no. 14
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer8
RecensieHet lijkt er op dat ons duo de smaak te pakken heeft. Ook dit is weer één van de betere albums. Het laat goed zien dat de vergaande techniek waar de maatschappij zich nu geconfronteerd ziet, niet altijd ten voordele ( te dienste) van de mens werkt. Wie anders dan Barabas kan ons dat tonen? Het is goed dat onze helden de proefkonijnen zijn en dat die de lezer de nadelen van de techniek laten zien. Techniek is dus niet alles. Tot waar moet je techniek zaken over laten nemen? de opstandigheid is goed getroffen: Wiske met appende vriendinnen ( hoe gezellig!), Lambik aan de zeewier en sojamelk ( hmm..zo lekker!), Suske met de zweep en de taallessen van Jerom ( betere zelfspot is er bijna niet). Ook Sidonia is hier meer dan ooit op haar plaats. Het verhaal ontrolt zich ook op een spannende manier: de techniek die alles heeft over genomen en Barabas gevangen neemt ( al is dit thema eerder gedaan). Goed dus. De wisseling van Barabs en de robot vond ik te eensklaps, maar dat is ene kleine smet op een verder goed en degelijk stripverhaal.
Datumzaterdag 29 februari 2020 12:59

Reactie no. 13
NaamThomas
Leeftijd31
Cijfer4
RecensieAch wat kan ik zeggen? Het is niet eens een slechte strip, maar het heeft gewoon niets meer met Suske en Wiske te maken. Sfeer? Nee. Spanning? Nee. Humor? Nee.
Datumzondag 18 augustus 2019 19:14

Reactie no. 12
NaamTije
Leeftijd12
Cijfer7
RecensieIk vind dit een leuk album, alhoewel ik de albums vanaf de curieuze neuzen, oftewel met de nieuwe cover leuker vond, dit verhaal speelt zich maar op één locatie af, en dat is wel jammer, ik vind spannende stukjes in de avond ook altijd leuk om te lezen, en de geheime ruimte bij de prof is zeker een hele mooie “scéne” ik verheug me op het volgende album! Als deze wel op meerdere locaties zich zal afspelen.... haha! Maar de verhalen worden steeds korter lijkt mij!
Maar goed! Ga zo door en doe je best op alle volgende albums! Groet Tije
Datumdinsdag 07 augustus 2018 09:58

Reactie no. 11
NaamRemco
Leeftijd41
Cijfer9
RecensieYes! Dit was eindelijk weer eens een prachtig album dat ik met veel plezier gelezen heb!
Lambik met zijn trappist en Jerom met Moe Mie!

Erg goed over nagedacht dat de modernisering niet zo super is!

Zo mogen er van mij veel meer volgen :)

Datumzondag 15 juli 2018 14:15

Reactie no. 10
NaamCaspar
Leeftijd45
Cijfer8
RecensieBest een leuk verhaal en goed getekend. Alleen jammer dat het zich in één omgeving afspeelt. Daardoor wat minder afwisselend, maar toch met een redelijke spanningsboog. Desalniettemin een leuk album. Ik ben wel bang dat het door de vele verwijzingen naar het hier en nu (instagram, smartphones) snel gedateerd raakt, maar S&W albums zijn tegenwoordig minder voor de eeuwigheid (en vroeger waren er ook al veel verwijzingen naar de tijd van toen).
Datumwoensdag 04 juli 2018 19:28

Reactie no. 9
NaamPeter
Leeftijd33
Cijfer8
RecensieSpannend en leuk verhaal.
Dit album is echt een aanrader.
Datumdinsdag 03 juli 2018 10:50

Reactie no. 8
NaamHenmii
Leeftijd34
Cijfer8
RecensiePositief verrast! Spannend verhaal en mooi getekend, met een goede moraal tegen het einde. Zeer de moeite waard!
Datumwoensdag 20 juni 2018 07:28

Reactie no. 7
NaamPerry
Leeftijd33
Cijfer9
RecensieOntzettend leuk album en ook eens anders dan anders. Het valt mij ook op dat de tekenwijze van de figuren ook weer ietwat is aangepast. Een ander kapsel voor Sidonia en een wat struisere Jerom. Het verhaal zelf kan op sommige moment ontzettend plat vallen, maar tegelijkertijd is het wel een verfrissing op andere momenten.
Datumdinsdag 19 juni 2018 21:36

Reactie no. 6
NaamStefan
Leeftijd22
Cijfer2
RecensieIk, als Suske en Wiske-liefhebber, ben diep teleurgesteld in dit album. De voorgaande albums (sinds de modernisering) waren al een stuk minder, maar dit slaat alles. Geen diepgang, weinig verhaallijn, veel te kinderlijk, wel leuke geintjes maar die zijn veel te voorspelbaar... het kleine beetje actie is dan wel weer leuk, maar ook dat is gewoon teleurstellend, mede ook omdat dit vrij laat pas in dit album komt, maar ook gewoon omdat het niet is wat men ooit deed. Het meesterwerk wat mr. Vandersteen ooit heeft neergezet, wordt hier echt tenietgedaan en ik hoop dat de makers met een veel beter album gaan komen. Laat ze even goed cultuurproeven in het buitenland, laat ze geschiedenisproeven uit boeken (zelfs uit België zelf is prima, kijkend naar De Stuivende Stad), lees oude Suske en Wiskes terug (van mr. Vandersteen en Paul Geerts, door velen gezien als de beste Suske en Wiske-albums ooit) en maak een album waar we weer van kunnen genieten. Niet dit soort troep, waar je eigenlijk na een paar pagina's al zoiets hebt van 'Nee, dit gaat niet meer goed komen'. Ik snap dat het een commerciële strip is, waar je dus meerdere van moet produceren en dat het voor iedereen leesbaar moet zijn, maar dan nog... kom niet aan met dit.
Het thema is trouwens wel oké, maar heeft verder ook geen diepgang/subthema(s) en het verhaal heeft ook geen spanningsboog of plottwist.

- SPOILERALERT -
Het zou al een stukje meer diepgang hebben gehad als bv. Krimson achter de uitvinding had gezeten, dat zou in elk geval een soort plottwist hebben gegeven ipv hetgeen dat 'Barabas het goed bedoelde'. Dit zou in elk geval zijn gebeurd bij de voorgangers en voor de update.
Ik blijf Suske en Wiske-albums wel kopen, ik ben gewoon enorm fan van de striphelden, maar na het lezen van dit album kreeg zelfs ik de twijfels om hem niet gewoon terug te brengen. Dit heb ik zelf nog nooit gehad met Suske en Wiske.

Datummaandag 18 juni 2018 12:10

Reactie no. 5
NaamMark
Leeftijd39
Cijfer9
RecensieBRBS 2.0 vind ik, zeker vergeleken met wat minder werk in het recente verleden, een zeer sterk album. Het verhaal is goed en het plot goed uitgewerkt. Het onderwerp en de setting van het album hadden zich wel geleend voor wat meer maatschappijkritische grapjes (a la de Apenkermis). Als de bollen een stad in hun greep hebben, waarom zie je dan niets over hoe het land/de wereld reageert? Nu is het wel een 'platte' uitwerking. De tekeningen zijn goed, de vaart is in orde en het plot sterk. Ik ben heel tevreden.
Datumzaterdag 16 juni 2018 11:59

Reactie no. 4
NaamLeo
Leeftijd44
Cijfer5
RecensieIk zag de vorige recensies en vond dat ik dit album maar snel moest kopen. Maar ik vond het erg tegenvallen. Het valt mij op dat de stripverhalen steeds korter worden en daardoor wordt de diepgang steeds minder.
Het idee is goed maar het geheel erg rommelig, geen echte consistentie en toen ik het las, had ik het gevoel dat ik in een soort trein zat die maar door denderde. Dan weet Barabas, dan weer robot, dan weer coma en het is nog steeds niet duidelijk wat die grote machine nu wilde. Een beetje verkeerde science fiction.
Het idee was wel goed, maar verkeerd uitgewerkt hoewel de waarschuwingen uit het eerste gedeelte (dat men voor je gaat denken en beslissen) wel goed is en je tot nadenken geeft.
Na een aantal albums waarin de serie toch iets vooruit ging (ondanks dat de beperking van pagina's diepgang mist) vind ik.dit toch geen aanrader.
Daarom een 5 omdat het originele idee goed is en de tekeningen ook wel.
Datumvrijdag 15 juni 2018 22:49

Reactie no. 3
NaamRobin
Leeftijd17
Cijfer9
RecensieDe intro van het verhaal duurt erg lang. Ergens halverwege begint de typische Suske en Wiske actie pas. Buiten dat is dit een geweldig album. Vol verrassingen, inside jokes en schitterende tekeningen.
Datumvrijdag 15 juni 2018 08:21

Reactie no. 2
NaamVincent
Leeftijd14
Cijfer9
RecensieNa de vernieuwing van de Suske en Wiske albums gingen de scenario's en de tekeningen vooruit. Ondanks dat ik geen fan ben van Lambik's nieuwe neus en vooral in dit album Sidonia's kapsel is het prachtig tekenwerk. Er zat ook een paar goeie plottwists in dit verhaal. Het thema was erg goede en up to date.
Ga zo door. Ik kijk uit naar het nieuwe deel in September.
Datumwoensdag 13 juni 2018 14:03

Reactie no. 1
Naamtobias
Leeftijd35
Cijfer10
RecensieWat een geweldig album. In 1 adem uitgelezen. Dit heeft alles. Spanning, humor, vlot verhaal. En hoewel het redelijk voorspelbaar is dat het natuurlijk mis gaat met de bollen, zitten er toch nog leuke verrassingen en plotwendingen in.
Zo zie ik ze graag!
Datumwoensdag 13 juni 2018 13:08