Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Chronos en Chaos


Chronos en Chaos Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Chronos en Chaos verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 8,66

Reactie no. 9
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer8
RecensieWederom een goed album. Het werkt goed om in het verhaal te vallen en vervolgens terug te blikken. Het idee dat er met de tijd wodt geknoeid is ook een goede zet, en als SenW verhaal kun je daar rustig een verhaal met goden omheen bouwen. Dat is dan ook vakkundig gebeurd. Het verhaal neemt je mee en zit redelijk logisch in elkaar. Mooi aan het verhaal is dat Barabas wel wordt ingeschakeld maar aanvankelijk weinig kan uitrichten. Datzelfde geldt voor Jerom: de alleskunnende krachtpatser is net opgewassen tegen godenkracht. Het is ook goed te zien dat onze vrienden allen serieus te nemen zijn. Dit is nog wel eens anders geweest.
Een geslaagd album.
Datumzaterdag 29 februari 2020 20:13

Reactie no. 8
NaamDejan
Leeftijd46
Cijfer9
RecensieJa hoor. Eindelijk weer een héél goed Suske en Wiske verhaal. Hoera !
Datumdinsdag 25 december 2018 19:37

Reactie no. 7
NaamRemco
Leeftijd41
Cijfer9
RecensieNa het vorige album (Operatie Siggy) weinig verwachtingen maar... oh oh oh wat was deze weer ouderwets goed (gelukkig)!
Heerlijk album wat echt blijft boeien tot het eind.
Leuke humor! Ga Zo Door :-D
Datumvrijdag 21 december 2018 03:45

Reactie no. 6
NaamHenmii
Leeftijd34
Cijfer8
RecensieErg leuk album. En ja, toch wel beter dan operatie Siggy ( maar die vondt ik ook niet slecht ).
Datummaandag 17 december 2018 12:20

Reactie no. 5
NaamMark
Leeftijd39
Cijfer8
RecensieHulde! Zo hoort een goed Suske en Wiske album te zijn; mooie verhaallijnen en tekeningen. Geen voorspelbaarheid. Het contrast met het vorige album kon niet groter zijn... In die zin mag het wel iets constanter worden. Eén kleine kanttekening: een thema als dit (druk van de tijd) had zich vroeger geleend tot mooie maatschappijkritische grappen. Nu lijkt de wereld niets te merken van de problemen met de tijd (op een opmerking van Professor Barabas na). Onze vrienden lijken (en dat is niet voor het eerst) bijna alleen op de wereld te leven. Zo komt Lambik tijdens de rit waarin hij de Nerviër ontmoet geen sterveling tegen.
Datumdinsdag 11 december 2018 09:30

Reactie no. 4
NaamLeo
Leeftijd44
Cijfer8
RecensieNadat ik echt dacht dat de nieuwe Sus en Wis de draai niet zouden kunnen vinden en dat alles snel en snel moest en Operatie Siggy echt een enorm dieptepunt was, blijkt er toch in een keer een goed afgewerkt verhaal te zijn met hele mooie tekening. Waarom toch niet nog hoger? Omdat ik de voorkant wel minder verrassend vindt. Er zijn heel wat mooiere platen die het thema beter aangeven, zoals toen ze door de ruimte zweefden, of de grote tijdklok zag of die zandlopers.... ook vond ik de flash vooruit aan het begin niet echt nodig.

Wel een top album en ik hoop dat S+W weer uit het dal klimmen en hun draai zullen vinden. Ik begreep dat Luc meeschreef aan het scenario. Goed dus en teamwerk. Volgens mij moet het schrijversteam zich gewoon maar beperken tot Luc en Peter zich moeten beperken en zeker geen commerciële partijen erbij (zoals de Standaard Uitgeverij) want dit komen de verhalen denk ik niet ten goede.

En helemaal mee eens. Ik moet nog steeds wennen aan de nieuwe personen maar Sidonia zonder kuif vind ik echt jammer. De kuif staat buiten kijf

Datummaandag 10 december 2018 23:46

Reactie no. 3
NaamRobin
Leeftijd17
Cijfer10
RecensieOperatie Siggy was een absolute flop
Maar dit album...YES YES YES!! Dit is Suske en Wiske! Lekker weer een verhaal over de tijd waar veel tijdreizen aan te pas komt. Zeer goede details in het verhaal, en een einde wat dit keer niet zo afgeraffeld is. Het verhaal wordt soepel vertelt met de klassieke Lambik humor, typische Jerom-uitspraken en prachtige tekeningen! Het verhaal begint lekker...altijd wordt er in het begin een mooie zomerdag getafereerd. Dit keer worden we midden in het verhaal gegooid, en gaan we dan pas naar dat klassieke tafereeltje.
Wel denk ik dat er meer uit dat klassieke tafereeltje kan worden gehaald. De laatste albums vind ik het begin erg slap, zo rondom huize Sidonia.

Maar ohja...ook ik ben een van de vele fans die het kapsel van Sidonia liever ziet verdwijnen...

Maar nogmaals, dit album is het oprecht meer dan waard!!!

Datumdonderdag 06 december 2018 22:49

Reactie no. 2
NaamPeter den Hinkel
Leeftijd15
Cijfer9
RecensieErg goed album met een goed scenario. Er zit heel wat vaart in en de humor is leuk. Mooie tekeningen, al vind ik Lambiks neus en Lambik zelf soms lelijk getekend.
Ben benieuwd naar het volgende album.
Datumwoensdag 05 december 2018 18:49

Reactie no. 1
NaamSimon
Leeftijd24
Cijfer9
RecensieNa een belabberd vorig album (Operatie Siggy kon mij niet echt bekoren) is dit echt een verademing! Wat een tof album! Het verhaal wordt niet snel snel afgewerkt, maar er wordt echt tijd - hah - genomen om de situatie te schetsen én om tot een oplossing te komen.
De humor komt in dit album uitstekend tot zijn recht en er is - eindelijk - geen overdadig uitroeptekengebruik meer.
Het tekenwerk is opnieuw heel verzorgd en ook de achtergronden zijn puik uitgewerkt. Ik hoop dat de toon gezet is voor alweer een reeks verhalen die mij meerdere malen zullen bekoren.
Als ik nog één wens mag uitspreken, dan maar deze: geef Sidonia alstublieft haar iconische kuif terug. Ik vind haar huidige kapsel echt niet geslaagd.

Puik album! :)

Datumwoensdag 05 december 2018 13:27