Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De wrede wensput


De wrede wensput Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De wrede wensput verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 8,28<

Reactie no. 14
NaamBenS
Leeftijd45
Cijfer8
RecensieGoed geschreven verhaal. Ik was eerst bang dat de wensen aanleiding zouden geven voor veel overdreven grappen en grollen, maar dat is niet het geval. Aan het begin van het album is niet geheel duidelijk wie goed en wie slecht zijn, zeker niet wanneer je het einde kent. Dat maakt het album voor een eerste keer lezen heel leuk. Het verhaal is vlot geschreven, zonder te haasten en spannend.
Eigenlijk gewoon een prima album in de nieuwe tijd.
Datumzaterdag 21 augustus 2021 17:57

Reactie no. 13
NaamInti
Leeftijd41
Cijfer8
RecensiePrima verhaal dat bij momenten behoorlijk spannende cliffhangers heeft
Dat de naam van de magiër verhaspelt wordt is een nogal flauwe en voorspelbare grap. Hoewel er toch wel leuke vondsten tussen zitten
Hoewel er nauwelijks iets op het verhaal aan te merken is, zitten er toch een paar vreemde zaken tussen
Waarom heeft Jerom z'n kledij uit de oertijd weer aangetrokken?
Waarom blijven de meeste bewoners van het kasteel nog steeds het land bewerken als ze allemaal zo rijk zijn geworden door de wensput?
Waarom gebruikt de magiër geen toverkracht als hij ingemetseld wordt?
Datumzondag 19 april 2020 06:41

Reactie no. 12
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer8
RecensieInderdaad een verademing sinds tijden. Geen tien waard maar zeker een acht. Het album benadert goed de spanning van weleer zonder onnozel te worden.origineel verhaal. Gelukkig heeft Sidonia aan het eind van het verhaal haar kuif terug........
Datumvrijdag 13 december 2019 09:51

Reactie no. 11
NaamRemco
Leeftijd42
Cijfer10
RecensieIk deel hierbij de eerdere recensies. Het album is (na een aantal zwakkere) weer ouderwets steengoed! Heerlijk om te lezen. Doet me denken aan de oudere echt goede verhalen. Ja deze is super!
Datumvrijdag 12 juli 2019 09:46

Reactie no. 10
NaamCaspartje
Leeftijd46
Cijfer9
RecensieZeer geslaagd verhaal dat doet denken aan de tijden van Willy Vandersteen. Tekeningen mooi gedaan en spannend. Ben weer benieuwd naar het volgende album.
Datumzondag 30 juni 2019 13:08

Reactie no. 9
Naamhenmii
Leeftijd35
Cijfer6
RecensieIk ben schijnbaar de enige die dit album niet super-deluxe vondt. Het was niet slecht, maar ik heb veel betere gelezen. Een erg voorspelbaar verhaal.
Datumdonderdag 27 juni 2019 21:41

Reactie no. 8
NaamMark
Leeftijd40
Cijfer8
RecensieDe nieuwste aanwinst in de familie is een prima album. Persoonlijk vind ik een 10 wel ver gaan als je als norm de klassieke albums neemt (de Gouden Cirkel, etc.). De opbouw is goed, voldoende drama en diepgang. Tekeningen zijn prima in orde. De karakters van Suske, Wiske, Sidonia en Barabas komen goed uit de verf. Als ik de Lambik van dit album vergelijk met de snoevige zoals we die zagen in 'de amareuze amazone' of 'de poenschepper' dan had daar wel iets meer mee gedaan kunnen worden. We kennen Lambik toch niet als de (in eerste instantie) vrijgevige. Meer als de wat geheimzinnige gierigaard. Plot is verrassend en het einde top. Kortom: dikke voldoende. Ik vrees alleen, zoals ieder jaar, dat we dit hoogtepunt nu weer gaan bekopen met twee afraffelwerkjes...
Datumdinsdag 18 juni 2019 08:53

Reactie no. 7
NaamDejan
Leeftijd46
Cijfer5
RecensieMatige poging tot een slecht verhaal vol kinderachtigheden en cynisme van de makers tégen de personages. ( lees maar eens goed ! ) Lambik en Jerom zijn beiden niet goed wijs, Sidonia heeft zelfs geen karakter en Suske en Wiske zijn schimmen van zichzelf geworden en ergerlijk bezig met telefoontjes en gadgets.
Het verhaal is een slap aftreksel van héel veel andere Suske en Wiske verhalen, zoals de Hellegathonden, Het Drijvende Dorp en nog veel en veel meer ...........
Storend is het Vlaamse taalgebruik dat de laatste jaren alleen maar 'erger' lijkt te worden. Vlaams is prima, maar als het gedrukt staat is het een dialect van het Nederlands, dus geen gezicht.
Zelfs tijdens Willy Vandersteen was het taalgebruik prima en goed te begrijpen, ook voor Nederlanders. Nu staat er dikwijls regionale waanzin, een stuk grond heet geen 'site' in het Nederlands bijvoorbeeld, die Nederlanders niet begrijpen. En dat begrijp ik weer niet.
Datummaandag 17 juni 2019 23:46

Reactie no. 6
NaamRuud Roberti
Leeftijd58
Cijfer9
RecensieEindelijk na zoveel jaren slechte verhalen zonder inhoud en gepruts een nieuwe weg ingeslagen? Dat mocht ook tijd worden want het was echt niet om aan te zien. De verhaallijnen waren niet meer te volgen zo slecht. En nu opeens dit verhaal! Met 'De wrede wensput' schijnen de makers plots het licht weer gezien te hebben. Een leuk echt Suske en Wiske verhaal dat mij na jaren verbaasde. Het kan dus wel! Ga zo door op deze weg en stop met de vorige onzinnige verhalen!
Datumzaterdag 15 juni 2019 13:08

Reactie no. 5
NaamTom
Leeftijd39
Cijfer8
RecensieScenario is top, van de tekeningen ben ik minder fan. Verhoudingen kloppen niet altijd, en soms zijn de inktlijnen wel erg dik. Is dit door een medewerker getekend? Het verschil met de tekeningen uit pakweg mami wata is groot. Precies is men de nieuwe bladindeling met tekeningen buiten de kaders ook aan het terugschroeven
Datumzaterdag 15 juni 2019 08:01

Reactie no. 4
NaamRobin
Leeftijd18
Cijfer10
RecensieWat is dit verhaal geslaagd! Tekenwerk helemaal geweldig, verhaal zit goed in mekaar en houd de spanning tot de laatste bladzijde, zelfs tot het laatste plaatje, heel goed vast. Het album is zelfs een beetje aangrijpend en doet zijn titel goed na behoren. Een hele wrede wensput! Dit zijn verhalen die ik graag lees!
Datumdonderdag 13 juni 2019 09:36

Reactie no. 3
NaamGrojio Bergongingen
Leeftijd15
Cijfer10
RecensieDe wrede wensput is een uitstekend Suske en Wiske album, met een goed uitgwerkt verhaal, erg mooie tekeningen en een sterk moraal. Hopelijk behouden de volgende albums deze hoge kwaliteit. Ga zo door!
Datumwoensdag 12 juni 2019 14:39

Reactie no. 2
NaamLeo
Leeftijd45
Cijfer9
RecensieTussen de vele (door de standaard uitgeverij aangewakkerd?) commercieel geweld, komt er toch nu een pareltje uit. Wat een fenomenaal album met een goede boodschap dat tot nadenken stemt, zonder dat dit er erg sterk opgelegd wordt. Ik was bij vorige albums erg kritisch op de voorkant, maar deze was ook echt mooi. Ik hoop dat S&W weer uit een dal klimt van de ADHD achtige strips. Ik denk wel dat de karakters zelf beter uitgewerkt moeten worden. Zo is Jerom nog als enorm onnozel en dom neergezet die achter Lambik aanloopt en is niet grappig en Lambik is wel beter maar kan nog beter uitgewerkt worden

Wel goed is dat Sidonia haar kuif eindelijk terug heeft! En weer vertrouwd is

Datumwoensdag 12 juni 2019 09:41

Reactie no. 1
NaamAriën
Leeftijd33
Cijfer8
RecensieHet is een goed getekend verhaal, en het zit tot op het eind vol met een spannend opbouwend verhaal. Steeds als je merkt dat Suske, Wiske en Lambik dichterbij de ontrafeling van het mysterie zijn, blijkt het toch mysterieuzer te zijn dan je dacht.

Een klein foutje: Halverwege het boek bezeert Lambik zich, en twee plaatjes verder is het verband weer blijvend verdwenen

Datumdinsdag 11 juni 2019 18:46