Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De naamloze 9


De naamloze 9 Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De naamloze 9 verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,57

Reactie no. 7
NaamHenmii
Leeftijd37
Cijfer7
RecensieLeuk en spannend verhaal, wel met een wat gehaast einde. De maskers van de Naamlozen doen mij denken aan de bloempotten van een sekte uit een ander oud Suske en Wiske album. Ook leuk dat een zeer oude bekende een cameo heeft in dit album.
Datumvrijdag 17 september 2021 17:23

Reactie no. 6
NaamLeendert
Leeftijd47
Cijfer5
RecensieNa een aantal mooie albums was dit weer een van de mindere. Ik vond het verhaal niet echt spannend en moest me er eigenlijk een beetje doorheen worstelen. Humor ontbrak ook grotendeels en het plot was wel erg ver gezocht en te fantasierijk.
Het is ook wel logisch dat na zoveel goede albums er een keer een mindere komt, zeker gezien het tempo waarin nieuwe albums worden uitgegeven. Het album had het klimaat als thema maar dit kwam niet echt goed uit de verf vond ik.

De tekeningen waren ok, maar ook niet spectaculair. Wat me opviel is dat de inkleuring van dit album ook tegenviel. Normaal springen de kleuren van het vel bij Suske en Wiske en is dst echt heel goed ingekleurd. Hier kwamen de kleuren flets over.

Wel goed dat er weer een alliteratie in de titel zat.

Met een totaal kom ik helaas op dit album op een onvoldoende. Na een aantal goede albums is dit er slechts eentje om je verzameling compleet te houden maar daar is ook het meeste van gezegd. Ik hoop dat de tekenaars en scenarist weer de drive terugkrijgen van de vorige albums

Datumwoensdag 08 september 2021 10:00

Reactie no. 5
NaamMark
Leeftijd42
Cijfer7
RecensieNa het matige vorige album weer meerdere stappen omhoog. Het verhaal is Moonraker 2.0 maar daardoor niet minder onderhoudend. Leuk verhaal, aardig plot.
Datumdinsdag 07 september 2021 07:22

Reactie no. 4
NaamAggie2
Leeftijd43
Cijfer9
RecensieHet is een mooi album. Er zit ook een zekere moraal in, want het geeft op een speelse manier de gevolgen van de opwarming van de aarde weer en wat er kan gebeuren als wij daar niks aan zouden doen. De hittestraler van Krimson symboliseert dit in een versnelde vorm. Daarom is dit ook een heel leerzaam album.
Datumzaterdag 04 september 2021 12:29

Reactie no. 3
NaamAlexander
Leeftijd52
Cijfer5
RecensieHet concept voor dit album is op zichzelf goed gevonden; een (historische) club van (anonieme) knappe koppen en intellectuelen/ wereldverbeteraars, gecombineerd met de steeds zichtbaar wordende onwenselijke gevolgen van de voortschrijdende klimaatverandering....hun oplossing, de planeetmaker, wordt gestolen en misbruikt door de supercrimineel Krimson (de moraal van dit verhaal nemen wij overigens ter harte!).
Suske en Wiske, geholpen door een opvallend slimme Lambik (Jerom is vakkundig buiten 'gevecht' gesteld, slimheid boven spierkracht) herstellen weer het ' oude normaal' en de meestercrimineel wordt en passant (tijdelijk) kinds...Trouwens, leuk dat opduiken en optreden van ingenieur Wargaren!

Maar....de uitwerking valt behoorlijk tegen....er had (zeker) een dubbelalbum van gemaakt kunnen worden. Het verhaal gaat (veel) te snel, is soms chaotisch, mist verdieping, waardoor de spanning nihil is. Het einde is echt afgeraffeld. De spaarzaam aanwezige humor is van het flauwe soort. Erg jammer!

De tekeningen en inkleuring zijn prima, maar kunnen toch niet voorkomen dat ik deze aflevering met een magere 5 beoordeel.

Datumvrijdag 03 september 2021 13:46

Reactie no. 2
NaamRobin
Leeftijd20
Cijfer6
RecensieSterk begin dat erg origineel gevonden is! Met een oude bekende waarvan ik heel blij ben die weer eens terug te zien. Toch is het verhaal is opzichten een erg neutraal verhaal waar naar mijn mening te weinig actie in heeft gezeten. Dit is weer zo’n typisch verhaal dat de oude 220 stroken vraagt. Het verhaal heeft, buiten de geschiedenis van de Naamloze 9, weinig inhoud en voelt ook erg leeg. Dit komt natuurlijk door de onbekende naamloze 9 die we heel het verhaal een doos op hun kop zien dragen, maar dit geeft wel een erg leeg gevoel. Ik had meer van dit album verwacht
Datumwoensdag 01 september 2021 17:01

Reactie no. 1
NaamDejan
Leeftijd48
Cijfer7
RecensieSpannend en goed in elkaar stekend verhaal. Jammer dat het einde zo gehaast is.
Datumwoensdag 01 september 2021 01:44