Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De drijvende dokters


De drijvende dokters Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De drijvende dokters verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,50

Reactie no. 8
NaamHenmii
Leeftijd37
Cijfer6
RecensieHet verhaal kon mij totaal niet boeien. Ook vindt ik het raar dat Jerom samen met Lambik de boel belazerd tijdens een spelletje aan het begin van het album. Jerom zou dat nooit doen, daar is hij veel te eerlijk voor.
Datumwoensdag 22 december 2021 10:53

Reactie no. 7
NaamCaspar
Leeftijd48
Cijfer6
RecensieDit verhaal begin sterk, met geheimzinnigheid, maar na de ontmaskering van de schurk (een deceptie) zakt het verhaal snel in (althans wat er überhaupt aan verhaal is). Jammer, gemiste kans.
Datumzaterdag 18 december 2021 15:25

Reactie no. 6
NaamMark
Leeftijd42
Cijfer6
RecensieDe Drijvende Dokters is wel een verhaal 'on steroids'. Hoog tempo en veel door elkaar lopende actie. Het thema is goed gekozen en leent zich prima voor een soortgelijk verhaal. De kern van dat verhaal is trouwens wel erg voorspelbaar (niet erg voor de actie) maar een aantal zaken doen wel afbreuk aan het album. Zo is de humor flauw (vooral de bijfiguur Vincent voegt niets toe) en is Krimson een wel erg incompetente en weinig gevaarlijke tegenstander. Gemiddelde score derhalve.
Datumdinsdag 07 december 2021 12:20

Reactie no. 5
NaamRemco
Leeftijd50
Cijfer7
RecensieEen verhaal met een passend hedendaags en vooral nobel uitgangspunt. Het verhaal is bekend. De uitvoering is helemaal niet verkeerd. Er is een goede verhaallijn, er zit genoeg spanning in en dit gekoppeld aan een modern thema. Dit jaar zijn de S&W verhalen zeker niet slecht. Weg is alle onnozelheid van een poosje terug. Ook hier. Dat wil niet zeggen dat we met een topper te maken hebben. De uitvoering is toch te kinderlijk en de tekeningen zijn niet altijd even goed: weer loopt iedereen door de knieën. De hoofdpersonen doen het goed al is Sidonia erg serieus en is Wiske te ver verwijderd van wat ze ooit was. Lambik is wel weer een stuk beter maar daar mist nu net weer de humor die hem zo kenmerkte. Hij werd op een gegeven moment debiel maar neigt nu naar saaiheid. Krimson is nu weer op een niveau dat hij serieus te nemen is als slechterik. Best een aardig album, dat zeker niet tot de top behoort maar ook de onnozelheid van weleer gelukkig acher zich laat.
Datumzondag 28 november 2021 21:24

Reactie no. 4
NaamAlexander
Leeftijd53
Cijfer9
RecensieErg genoten heb ik van dit album, met name de vette knipogen naar de actualiteit, de (subtiele en melige) humor, de wervelende dynamiek in verhaal en tekening, die onze huidige tijd goed weergeeft. Wij leven nu eenmaal in een snelle, zeg maar ADHD-tijd (of je dat nu leuk vindt of niet!!).
Ook het even figureren van Leonard en Marie Snoek vind ik erg verrassend en geslaagd!!
Datumzondag 28 november 2021 12:05

Reactie no. 3
NaamLeendert
Leeftijd47
Cijfer7
RecensieHet verhaal vond ik levendig. Soms wel een beetje wat ADHDachtig, maar wel afwisselend en leuk en leerde ik wat over de Mercyships zonder dat het er heel erg bovenop ligt (de vermelding van de website op de voorkant zullen we dan even vergeten ?? ), maar dat gelijk wat leren en een leuk verhaal doet me een beetje aan Paul Geerts albums denken in de jaren '80
De tekeningen van het schip en achtergronden zijn mooi en gedetailleerd.
De tekeningen van de figuren zijn af en toe wel wat tenenkrommend, Evert richting het einde van het album. Zo soort het dat vaak de zijaanzichten (zoals die van Suske en Wiske op de voorkant) echt niet kloppen. Die mond ligt dan zo'n beetje links onder in de hals. Het is goed om daar eens een andere oplossing te vinden
Verder kan ik nog steeds niet wennen aan de nieuwe Wiske. De tekenaars weten ook soms niet wat ze met dat strikje en dat haarstaartje moeten. Dat levert dan ook tekeningen op die niet mooi zijn en ook niet kloppen. Bijvoorbeeld het 2e plaatje in strook 146, 2e plaatje in strook 147, plaatje 2 in strook 145 en 3e plaatje in strook 183.
Verder is de houding van Krimson op de 2e plaatje in strook 171 ook bijzonder.
Daardoor lijkt het erop dat de figuren aan het eind van het album onnauwkeurig zijn getekend en misschien wat afgeraffeld.
Lambik, Sidonia en Jerom vind ik in dit album wel goed naar voren komen. Suske en Wiske zijn voor mij nog steeds andere figuren geworden en voel ik daar nog niet echt Suske en Wiske bij.
Desalniettemin vind ik het geheel niet heel slecht, mooie gedetailleerde achtergrondtekeningen en het verhaal is wel mooi. Het is altijd goed om de helden uit elkaar te halen en in verschillende situaties te storten. Daarom een 7
Datumzaterdag 27 november 2021 01:35

Reactie no. 2
NaamDe Vries JP
Leeftijd48
Cijfer4
RecensieValt me zwaar tegen. Ook als is achterliggende gedachte duidelijk, het verhaal is niet overtuigend. Vooral als Jerom duikboot naar bovenhaalt, krimson moet weten dat dit niets uithaalt. Kortom een tegenvaller.
Datumvrijdag 26 november 2021 08:46

Reactie no. 1
NaamRobin
Leeftijd20
Cijfer7
RecensieVerrassend goed album! Het had iets weg van James Bond. De tekeningen waren dit keer niet waanzinnig, maar de kracht van het verhaal maakte dit goed. Er zitten leuke verwijzingen in naar de eerste A4-uitgaves en elk karakter komt goed in beeld. De verschillende scene’s lopen onwijs goed in elkaar over waardoor het gaandeweg geen grote warboel wordt, wat bij sommige vorige verhalen wel aan de orde was. Wat ik hier en daar wel mis is de humor.
Datumvrijdag 26 november 2021 08:07