Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De maffe markies


De maffe markies Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De maffe markies verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,25

Reactie no. 4
NaamCaspar
Leeftijd49
Cijfer7
RecensieToch weer een erg fraai album, zowaar met de geheimzinnigheid die bijeen goed S&W-verhaal past. Van Zwollem vind ik hier tot zijn recht komen, en het verhaal in het verleden is best aardig uitgewerkt. De teletijdmachine die gesaboteerd is waardoor onze vrienden niet kunnen terugkeren is dan weer een erg uitgekauwd cliché, net als de gemaskerde veerman. Het zou nog beter kunnen, maar de reeks heeft laten zien dat het ook véél slechter kan, daarom een welverdiende 7.
Datumzondag 12 juni 2022 15:24

Reactie no. 3
NaamAlexander
Leeftijd53
Cijfer9
RecensieOpnieuw erg genoten van dit album! Voor wie goed kijkt en leest (de persoonsnamen bv., wel ff googlen soms, maar dit is juist het leuke!) valt veel geestigs te beleven en dit geeft juist het oude vertrouwde Suske en Wiske gevoel! Versterkt door het verrassende optreden van hun 'oervader'!!
Datumzaterdag 04 juni 2022 10:56

Reactie no. 2
NaamLeendert
Leeftijd48
Cijfer7
RecensieHet verhaal vind ik heel goed en origineel. De leuke irritaties met Van Zem maakt het verhaal extra smeuïg. Ook de achtergronden en scènes in het kasteel vind ik heel mooi gedaan.
Waarom dan toch maar een 7? Dit komt door de figuren. Ik blijf me irriteren aan die vele zijaanzichten die niet kloppen, de staart van Wiske die af en toe in haar oor hangt. Ik snap niet waarom de tekenaars die figuren niet beter uitwerken. Ik raad de tekenaars dan ook aan om te bestuderen hoe andere tekenaars dit oplosten. Pak er eens een album van de blauwe reeks erbij en kijk hoe zij het met die pide zijaanzichten deden en met het staartje van Wiske. Ook rennen onze helden wat af, maar de renhoudingen kloppen vaak niet (kijk bijvoorbeeld eens naar Jerom in kader onderaan op de eerste pagina en Van Zwollem op de cover.
Dit album had voor mij richting 8 of zelfs een 9 kunnen gaan als de figuren meer verzorgd werden uitgewerkt, maar het lijkt of deze sons weer zijn afgeraffeld en dat doet weer veel af in de uiteindelijke beoordeling van dit album.
Daarnaast kan ik nog niet wennen aan de nieuwe Suske en Wiske (met name Wiske) die voor mij nog steeds andere personages geworden zijn.
Datumvrijdag 03 juni 2022 22:08

Reactie no. 1
NaamRobin
Leeftijd21
Cijfer6
RecensieOp zich een aardig verhaal, goed doorgedacht en in sommige gevallen redelijk spannend. Echter merk ik teveel schoonheidsfoutjes op en denk ik tijdens het lezen steeds meer: klopt dit wel?
Het mysterieuze van de veerman had ik graag meer gezien! Die mysterieuze tint miste duidelijk in de rest van het verhaal...
Datumdonderdag 02 juni 2022 09:48