Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De harteloze Hein


De harteloze Hein Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De harteloze Hein verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,69

Reactie no. 13
NaamFelix
Leeftijd15
Cijfer7
RecensieBest een vermakelijk album. Een verhaal met magere hein in de ‘hoofdrol’ is verbazingwekkend genoeg nog nooit gebruikt in de reeks, en het werkt wel. De strip leest vlot en er zit een bepaalde vaart in, ook leuk dat Savantas nog eens langskomt. Bepaalde zaken zijn wat kinderachtig of ongeloofwaardig, en qua humor is hij ook niet super origineel, maar ik kon hem toch niet wegleggen. De figuren zijn goed getekend, alleen denk ik dat de achtergronden uitzonderlijk door iemand anders geïnkt zijn. Begrijpelijk met het tempo waaraan de studio moet werken, maar deze zijn wat minder mijn ding. Al bij al een leuk album voor de kinderen, en dat is en blijft het doelpubliek.
Datumvrijdag 02 februari 2024 17:32

Reactie no. 12
NaamAnna
Leeftijd42
Cijfer7
RecensieNa die slechtere albums( 360 tot 365) komt er stilletjes aan weer een kleine verbetering.
Voor mij zat er heel wat humor in. Die magere Hein was voor mij helemaal geen duivel of zo, dat was voor mij juist heel grappig.Het begin was heel goed en het deel in het voormaals was ook heel goed. Maar die achtervolging gaf toch wel wat minpunten, buiten het deel met het muntstuk en de step, dat vond ik dan weer grappig.de tekeningen zeker redelijk, zelfs tussen redelijk en heel goed. Dan bedoel ik ook weer die magere Hein, die goed grappig is getekend. Ik zou hopen dat de volgende albums even goed en liefst zelfs beter worden.
Datumzondag 02 juli 2023 12:05

Reactie no. 11
NaamInti
Leeftijd44
Cijfer8
RecensiePrima verhaal met een vleugje mystiek over de levensduur van mensen
Magere Hein is bij momenten zowel griezelig als komisch
Leuk dat Savantas weer eens meedoet, maar er valt wel wat op te merken. Zijn debuut was in DE SPRIETATOOM waar hij aan het eind een geest werd. Toch zou hij nog een paar keer (in verschillende gedaantes) opduiken. In AMORIS VAN AMORAS (als mens), DE VERDWENEN VERTELLER (als geest) en in DE VERRADERLIJKE VINSON (als mens). Toch wordt er enkel naar z'n debuutoptreden verwezen
Wel een beetje vreemd dat Sus Antigoon zo bang is om naar het hiernamaals te gaan. Hij is tenslotte als een paar eeuwen dood
Zoals eerder opgemerkt werd, werd Magere Hein die een aardbeving verwacht opgetekend maanden voor de ellende in Turkije en Syrië begon. Doorheen de reeks is dit niet de eerste keer dat als het ware een “voorspelling” werd gedaan (kijk maar even bij m'n recensie van DE BRONZEN SLEUTEL)
Datummaandag 27 maart 2023 06:05

Reactie no. 10
NaamCaspar
Leeftijd49
Cijfer7
RecensieNiet het beste album maar als verhaal best vermakelijk. Suske moet dood maar dat lukt niet, Magere Hein raakt gefrustreerd maar er blijkt een vergissing in her spel. Minpunten zijn dat het toch vooral weer een achtervolgingsverhaal is waar ik niet heel dol op ben, en dat er gedurende het verhaal allerlei nieuwe “regels” over zielen en de dood geïntroduceerd worden. Sus Antigoon en Savantas doen ook mee vanuit het spokenrijk. Een 7- voor mij.
Datumzondag 26 maart 2023 16:11

Reactie no. 9
NaamHenmii
Leeftijd38
Cijfer7
RecensieLeuk verhaal, beter dan de voorgaande 2.
Wel is er iets raars aan de hand met een terugkerend personage, in spookvorm. Hij schijnt gedood te zijn in een bepaald album, maar ik weet zeker dat ik hem ook gezien heb in latere albums. Dat klopt dus niet.
Datumvrijdag 17 maart 2023 16:47

Reactie no. 8
NaamRichard
Leeftijd53
Cijfer6
RecensieHelaas bestaat ook dit verhaal weer voor letterlijk de helft uit achtervolgingen wat betekent dat er maar weinig ruimte is voor het echte verhaal. Een verhaal dat wel leuk en origineel is voor een S&W verhaal. Het had wel wat extra spanning en mysterie kunnen gebruiken. Het ging allemaal wel erg zonder tegenslagen en met te veel toevalligheden.
De oude bekenden zijn goed in het verhaal verwerkt. Dat Vitamitje enkel snoep en zoet te eten krijgt is vreemd.
De tekeningen en inkleuring zijn erg goed.
Datumwoensdag 15 maart 2023 18:41

Reactie no. 7
NaamLeendert
Leeftijd48
Cijfer7
RecensieIk vond de tekeningen beter. Het lijkt erop als Suske en Wiske zijn afgestapt van die vele zijaanzichten die niet kloppen dat ging irriteren. Maar hier kwam dat gelukkig minder voor en de bewegingen komen ook beter voor.
Het verhaal vond ik hier minder. Er zijn weer te langs achtervolgingsscenes waardoor je weer door het album vloog. Ook vond ik het verhaal is wel erg origineel, maar ietwat bizar en vraag ik me af of dit thema wel echt geschikt is voor kinderen (ik zie dat de meeste reacties op deze site gegeven werden door ouderen). Ook niet echt logisch dat de dood aan het jagen is op een persoon op een wereldbevolking van 5 miljard.
Als eindoordeel geef ik een 6.5 omdat de tekeningen beter zijn, afgerond een kleine 7
Datummaandag 13 maart 2023 07:59

Reactie no. 6
NaamRobin
Leeftijd21
Cijfer7
RecensieGewoon een goed verhaal, meer niet. Een verhaal met een goed plot met een originele wending! Maar wat heb ik buikkrampen gehad van de humor zeg, dat was gewoonweg onwijs flauw en heeft me geen enkele grinnik of giechel bezorgd. De tekeningen waren zeer goed en belooft veel voor de komende albums!
Datumzondag 12 maart 2023 19:37

Reactie no. 5
NaamBart
Leeftijd55
Cijfer9
RecensieBest een leuk album. Ik heb het in één ruk uitgelezen, iets wat me de laatste tijd niet snel meer lukte.
Het verhaal op zich vind ik wel origineel en staat ook niet bol van overbodig flauwe grappen.
Op dat vlak is nu wel het juiste evenwicht gevonden. Goed bezig.
Datumzondag 12 maart 2023 15:07

Reactie no. 4
NaamMark Ormel
Leeftijd53
Cijfer9
RecensieEen ouderwets onderhoudend Suske en Wiske verhaal. Suske moet dit keer de strijd om zijn leven aangaan tegen Magere Hein. Deze blijkt echter misleid te zijn door een vroegere vijand. Terwijl Wiske, Tante Sidonia en Lambik proberen Magere Hein van zijn taak te doen afzien, poogt Suske de waarheid boven tafel te krijgen.
Een leuk verhaal, met oude bekenden, spanning en humor in de juiste mix, een gladde cameo en een goed verhaal. Toch nog een klein minpuntje: Jerom speelde geen rol van betekenis in dit verhaal. Daarom wordt het net niet de felbegeerde 10, maar gaat daar één puntje van af.
Datumzondag 12 maart 2023 05:26

Reactie no. 3
NaamTobias
Leeftijd40
Cijfer9
RecensieJongens, wat heb ik genoten van dit ouderwets goede album! Vlot geschreven, leuk plot, spannend tot het einde.
Ook fijn: geen woke, geen belerende teksten, Lambik houdt van bier en de humor is weer terug en nu eens niet van het niveau'tje flauwe grappen. Een eervolle vermelding voor de rol van Sidonia in dit verhaal.
Complimenten! Meer van dit graag.
Datumzaterdag 11 maart 2023 10:28

Reactie no. 2
NaamAggie
Leeftijd45
Cijfer9
RecensieWat een spannend album!!! Wel tragisch dat de dood erin voorkomt, het doet me denken aan het gedicht "De tuinman en de dood", waarin een tuinman op weg naar Ispahaan de dood ontmoet. In dit album is de dood voorgesteld door Magere Hein, een skelet met een zeis. Verder raakt Suske besmet net het coloravirus, dit is een verwijzing naar de coronapandemie die in 2020 en 2021 uitbrak en het medicijn hiervoor is een verwijzing naar de vaccinaties hiervoor, ook voor het coronavirus kreeg men twee vaccinaties en een booster, zodat men er minder ziek van werd. En wat gedurfd om als levende ziel naar het hiernamaals te gaan om daar de fout op te sporen die alle ellende veroorzaakte, een door Sevantas vervalst dossier van Sus Antigoon, de naam was aangepast. Ja, dit is een spannend verhaal.
Datumdonderdag 09 maart 2023 10:11

Reactie no. 1
NaamErik Boere
Leeftijd49
Cijfer8
RecensieSuske en Wiske meets Final Destination.
Een leuk verhaal met een lekker tempo.
Sommige grappen waren op de grens van pijnlijk, maar Eeer waarschijnlijk onbedoeld. Magere Hein die zegt: "Er is oorlog en ik verwacht een aardbeving" is wel erg actueel gezien dit verhaal al uit de pen is gekomen voor de gebeurtenissen in Turkije en Syrië. Al met al vond ik dit album lekker weglezen
Datumwoensdag 08 maart 2023 18:46