Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De Rookburgh rookies


De Rookburgh rookies Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De Rookburgh rookies verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,00

Reactie no. 4
NaamCaspar
Leeftijd50
Cijfer7
RecensieVond dit album best vermakelijk. Het leek qua sfeer wel een beetje op albums als de Koperen Knullen, met een verborgen wereld vol robots. Niet het beste album allertijden, en er zitten wat saaie stukken in, maar veel beter dan ik op het eerste gezicht vreesde (namelijk een reclamestrip voor Phantasialand).
Datumdinsdag 26 september 2023 19:58

Reactie no. 3
NaamAnna
Leeftijd42
Cijfer8
RecensieWeer een zeer goed album. Leuk dat het eens wat anders is, een album over robots is er de laatste tijd niet geweest. Niet dat ik zelf een grote robot-fan ben, maar toch is het leuk dat er eens een album over robots is uigekekomen. Ik vind het wel weer jammer dat Sidonia weer niet mee deed. Alleen wel jammer dat dat er zo weinig humor wordt gebruikt, dat kwam ook omdat er altijd actie in dit album zat. Als er wat minder actie was, dan zou er ook nog wat humor in kunnen zitten. Voor de rest zeer goed album, geen kritiek dat dat er te weinig fantasie in zat. De tekeningen waren zoals de laatste tijd ook weer goed. Ik denk dat dit wel weer een kleine aanrader is.
Datummaandag 03 juli 2023 17:18

Reactie no. 2
NaamRobin
Leeftijd22
Cijfer7
RecensieEen 7+ voor een album dat goed in elkaar zit, maar net niet overtuigend genoeg is. Ook hier weer is duidelijk dat het album echt een reclamedoeleinde is, en dat gebeurt de laatste jaren te vaak in de hoofdreeks. Verder is het verhaal heel goed, de tekeningen prachtig, maar ook hier weer een heel abrupt einde...
Datumdonderdag 22 juni 2023 20:12

Reactie no. 1
NaamLeendert
Leeftijd49
Cijfer6
RecensieHet verhaal begint in Phantasialand, maar ik heb het gevoel dat inzet verhaal zelf een soort achtbaan is met allemaal acties die allemaal achter elkaar gebeuren totdat ze uiteindelijk weer terug zijn aan het einde van het album. Als dat het doel was, vind ik dat wel gelukt. Ikzelf denk ik dat het verhaal wat meer rustpunten kon hebben. Het werd wel wat vermoeiend. Men zou de thema's misschien iets beter uit kunnen werken. Sommige wendingen lijken noodgrepen zoals dat ze er ineens achterkomen dat ze op de voeten van die robotten kunnen stappen. Er is niet veel humor. Dat miste ik wel. Behalve die grap dat het gesmeerd liep. Dit verhaal was duidelijk meer voor kinderen bedoeld. Aan de andere kant is het splitsen van de teams altijd interessant.
Verder gaat er een punt vanaf door weer dat gevloek. Het woord verdomd hoort niet in een kinderstrip. Waar blijft de tijd dat er met grappige symbolen wordt gewerkt? Daarom is de uiteindelijke score van het verhaal van 6.5 naar 5.5 gegaan.
De tekeningen zijn beter. Gelukkig komen we niet zoveel van die zijaanzichten. Wel vind ik het gezicht van Lambik gewoon niet grappig of sympathiek en dat was het vroeger wel. Misschien dat daar nog eens een studie naar gemaakt kan worden. De achtergronden zijn wel mooi en ook de voorkant van het album daarom qua tekeningen een 6.5
Datummaandag 08 mei 2023 21:25