Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Bolhoed Bik


Bolhoed Bik Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Bolhoed Bik verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,28

Reactie no. 7
NaamDick
Leeftijd45
Cijfer8
RecensieMooi album. Leuke speurtocht. Een stukje geschiedenis van Lambik dat we niet kennen en nu verkend hebben. De voorkant belooft wat anders. Maar ik vind dat niet meteen erg. De meelezende kinderen vonden het een heel leuk album. Na een aantal magere albums nu een leukere. Fijn!
Datumzondag 28 april 2024 17:24

Reactie no. 6
NaamMark
Leeftijd44
Cijfer6
RecensieAardig verhaal dat uiteindelijk, zoals wel vaker, verzandt in een speurtocht/achtervolging. Ergens vind ik het jammer dat de open verhaallijn uit de Tamtamkloppers in de reguliere serie is uitgewerkt en niet in de Kronieken van Amoras: dat had meer (en spectaculairdere) verhaallijnen mogelijk gemaakt. Het is nu toch allemaal braaf en onlogisch. Ik vond de afwisseling in kaders (die anderen blijkbaar stoort) wel leuk en fris. De tekeningen zijn prima. We zullen moeten wennen aan de snelheid en de dunne plots want we gaan nog verder terug in het aantal pagina's per verhaal.
Datumvrijdag 09 februari 2024 12:01

Reactie no. 5
NaamCaspar
Leeftijd50
Cijfer6
RecensieVerhaal dat weinig om het lijf heeft maar ook niet heel erg slecht is. Feitelijk is het een soort speurtocht rondom de moeder van Lambik. Het is alitijd een beetje riskant terrein om te gaan rommelen met het verleden van de hoofdkarakters in de reeks (waarom hebben we eerder nooit iets over Lambiks moeder gehoord?) maar het blijft binnen de grenzen voor mij; het gooit niet te veel overhoop in ieder geval. Een zesje.
Datumdonderdag 08 februari 2024 21:48

Reactie no. 4
NaamAngel
Leeftijd47
Cijfer7
RecensieIk heb al vaker het idee dat bij sommige albums, zeg maar liever veel albums, Suske en Wiske eigenlijk maar bijfiguren zijn. Voorbeelden? De Poenschepper, De Wilde Weldoener, De Raap van Rubens, De Gramme Huurling, De Kale Kapper, de Poppenpakker en nu weer Bolhoed Bik. Zijn in die albums Suske en Wiske de hoofdpersonen? Nee, dat is Lambik. Hij is ook het titelpersonage van die genoemde albums.
Nu heb ik zeker niets tegen Lambik, hij is zelfs een groot favoriet, zo niet dé favoriet. En ik denk dat de serie allang doodgebloed zou zijn zonder hem. En wat vind ik van dit album? Leuk getekend, maar springt er niet uit. Maar zeker interessant om nu de volledige achtergrond van Lambik te kennen. We weten sinds de Vliegende Aap dat Lambik een broer heeft en met de Tamtamkloppers maken we kennis met de vader. En met dit album maken we kennis met de moeder. We weten nog steeds niet wat zijn achternaam is, maar ik vind het wat dat betreft zeker een interessant album.
Maar wederom heb ik hier het gevoel dat Suske en Wiske maar bijfiguren zijn. En waarom weten we eigenlijk zo weinig over ze? We hebben kennisgemaakt met de vader van Sidonia, de moeder van Jerom en wat er met zijn vader gebeurd is. Wie zijn de ouders van zowel Suske als Wiske? Wat is daarmee gebeurd? Zoals we in dit album de achtergrond van Lambik krijgen, zou ik in een toekomstig album graag dat van Suske en Wiske willen hebben. Zij zijn toch de titelpersonages?
Datumdonderdag 08 februari 2024 20:06

Reactie no. 3
NaamWouter
Leeftijd29
Cijfer6
RecensieEen magere 6. En dat komt dan vooral door het verhaal. Want dat staat me wel aan. Hoewel het wat vreemd is dat Lambik dus toch zijn moeder heeft gekend, is het mooi uitgevoerd. Leuk ook om eens wat meer te zien van Lambik en Arthur als kinderen.
Leuk het begin met de detective, dat maakt het toch een wat andere Suske en Wiske dan anders. Ook mooi om te zien hoe er wordt gespeeld met vakken etc. Mooi!
Dan de tekeningen: die zijn al beter dan in 'De zoevende zusters' maar nog steeds moet ik er erg aan wennen. Het is allemaal wel heel glad en vlak, je ziet gewoon dat het tegenwoordig allemaal digitaal wordt getekend. Toch zie ik groei en dat is erg positief.
Dan het omslag. Die keus begrijp ik niet. De sfeer die het omslag uitstraalt is dreigend. Spannend en wat angstig zelfs. In het boek komt die sfeer helemaal niet terug. Jammer, op deze manier geven ze een beeld van het boek dat totaal niet uitkomt. Nou vond ik het omslag al niet mooi, maar nu blijkt dat het niet eens past bij het verhaal...
Daarom dus een 6. Het verhaal verdient beter, maar de tekeningen en het omslag halen het cijfer naar beneden. Op naar 'Klaartje Wakker' het eerste Suske en Wiske verhaal van 40 pagina's. Ik ben benieuwd.
Datumvrijdag 02 februari 2024 10:27

Reactie no. 2
NaamTim
Leeftijd37
Cijfer6
RecensieHet verhaal op zich is wel ok,
maar helaas geen hoogvlieger. Het is spijtig dat sommige tekeningen echt niet mooi getekend zijn.
Ik vond het verhaal op de eerste pagina van de detective wel mooi getekend maar zoals de laatste stripkaders, Lambik met zijn bolhoed zo op.... nee dat vond ik persoonlijk minder.
Wat mis ik de stijl van Mr. Vandersteen/ Mr. Geerts.
Datumdonderdag 01 februari 2024 09:24

Reactie no. 1
NaamMarius
Leeftijd54
Cijfer5
RecensieDe cover was enigszins intrigerend en daarmee een van de betere, de titel deed mij op voorhand het ergste vrezen. Die verwachting is gelukkig niet uitgekomen; het is zeker niet het slechtste S&W-verhaal tot nu toe. Maar helaas, het beste is het ook nog niet. Het verhaal is wat aan de magere kant; echte spanning ontbrak, maar ook dit was nog niet echt slecht Wat ik persoonlijk echter wel een misgreep vond, was het idee om (spoiler alert!!) Suske en Wiske in vermomming (inclusief andere kapsels) te laten meespelen (waarbij de kleding van Wiske in disguise ook net iets te modern was voor de tijd waar ze naar toe geflitst werd). Dit in samenspel met een (zeker in het eerste deel van het verhaal) afwijkende layout (ontbreken van kaderranden) en het bijzondere begin gaven mij niet het gevoel dat ik een Suske en Wiske-album aan het lezen was. En dat is toch wel het gevoel wat je wil hebben als je een S&W-album koopt.
Datumwoensdag 31 januari 2024 23:27