Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De kronieken van Amoras

Deel 3: De zaak Krimson #3


De zaak Krimson, Deel 3 Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De kronieken van Amoras, Deel 3: De zaak Krimson #3 verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,20

Reactie no. 5
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer7
RecensieOok dit album is enorm interessant om te lezen alleen......net als in de vorige recensies, worstelt dit album met het probleem een trilogie te zijn: de plot moet belonen. Zoniet dan wordt het een grote telerstelling. Zo ook hier. Een ordinaire treinroof heeft Krimson slecht gemaakt. Als je hier naar toe wordt gevoerd in twee volle albums dan is dit een enorme domper. De slechtste mens op aarde is een kruimeldief. Vooral het spel tussen Lambik en Krimson was zeer ineterssant. Hoewel zeer mooi gedaan blijft de teleurstelling hangen. De angst komt op dat Amoras zich niet meer zal kunnen distantiëren van de Rode reeks. Lichte tekenen daarvoor zijn al merkbaar in "de Killerbacterie".
Datumdonderdag 09 april 2020 09:47

Reactie no. 4
NaamThomas
Leeftijd38
Cijfer6
RecensieDe opzet van deze trilogie was: Lambik en Krimson hebben een gedeeld verleden. Volgens Lambik is Krimson "de gevaarlijkste mens op aarde". De vraag is dus wat er tussen hen gebeurd is. Het tweede raadsel is dat Krimson in flashbacks juist vriendelijk is en allerminst kwaadaardig overkomt. Wat kan er gebeurd zijn dat hij zo'n slechterik is geworden?

Deze vragen worden in dit album eindelijk beantwoord en de antwoorden zijn helaas nogal teleurstellend: Krimsons misdaad is een grote kunstroof. Hij werd plotseling slecht door een klap op zijn hoofd.

Op basis van Lambiks reactie in "Het rijmende paard" zou ik verwachten dat hij Krimson tot kwalijker dingen in staat acht dan enkel het verduisteren van gestolen goederen. Het was een uitstekend idee van Legendre om deze scène als uitgangspunt te nemen, maar het gevonden antwoord is niet vreselijk overtuigend.

Wat die klap op zijn hoofd betreft... Vooruit, 't was een kogel, maar in essentie komt 't daarop neer... dat is een cliché van jewelste. Je verwacht een verklaring die inzicht geeft in Krimsons karakter, iets dat zijn drijfveren blootlegt, zijn motivatie. In plaats daarvan krijgen we: "Oeps, nu is hij plotseling slecht!" Hoe kan 't ook anders in Suske & Wiske? Maar dat was juist NIET de opzet van Amoras.

Datumzondag 15 maart 2020 23:14

Reactie no. 3
NaamHenmii
Leeftijd34
Cijfer7
RecensieDeze was gelukkig beter dan de vorige, maar het gevoel blijft dat er veel meer in gezeten had. Ik ben benieuwd wat ze verder met de reeks gaan doen. Als ze geen interessant verhaal kunnen bedenken, dan kunnen ze beter met deze reeks stoppen!
Datumzondag 24 juni 2018 10:39

Reactie no. 2
NaamAMORAS/J.ROM Liefhebber
Leeftijd31
Cijfer8
RecensieWeer een sterk album. Prachtig getekend. Het personage Krimson wordt verder uitgediept in deze tragische geschiedenis. Sus en Wis blijven helaas wat aan de zijlijn staan. Lambik is als vanouds goed op dreef.

Op naar de volgende kroniek.

Datumzaterdag 23 juni 2018 14:17

Reactie no. 1
NaamRobin
Leeftijd17
Cijfer8
RecensieAlweer een schot in de roos voor de Amoras reeks. Het einde van deze cyclus is opnieuw, net als de rest van de delen, erg mysterieus. Kijk nu al uit naar de volgende cyclus. Als ik zo de laatste pagina's lees dan heb ik wel mijn vermoedens...
Datumzondag 17 juni 2018 11:46