Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De kronieken van Amoras

Deel 6: De underdog


De underdog Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De kronieken van Amoras, Deel 6: De underdog verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,00

Reactie no. 6
NaamAmoras/J.Rom liefhebber
Leeftijd33
Cijfer6
RecensieEen volledig losstaand verhaal, dat niks met de amorassaga te maken heeft. Een matig verhaal, over de duistere kant van streetfights, dat snel wegleest, maar niet blijft hangen.
Het tekenwerk van Charel Cambré is weer uitstekend!
Datumzaterdag 07 november 2020 10:48

Reactie no. 5
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer8
RecensieWederom wordt de interesse van de lezer door een prachtig kaft gelokt. Dit keer neemt het kaft je mee in een beter verhaal dan de andere "kronieken". Toch kan ook dit verhaal niet tippen aan de kwaliteit van de originele Amoras reeks. Ik ben blij dat Suske in de Amoris reeks eindelijk de eer krijgt die hij verdient zonder dat dat ten kost gaat van Wiske. De verhouding tussen die twee werkt in deze serie veel beter. Zij zijn nu echt aan elkaar gewaagd. Het verhaal is eigenlijk een gewoon boksverhaal zoals kennen van diverse boksfilms. Dat het thema boksen hier de boventoon voert is wel sterk. Niet eerder gezien in deze serie. toch ontkom je niet aan het idee dat je naar een oude Rocky film kijkt. Ook hier weer punten die zijn blijven liggen: het verhaal van Wiske had beter uitgewerkt moeten worden en de strijd tegen Jerom is te voor de hand liggend. De strijd om Wiske te redden had veel sterker en spannender gemoeten. Ik had de indruk dat alles nog wat gevaarlijker had kunnen worden. toch heb ik mij erg vermaakt met het album. Misschien niet het sterkste maar het hield mij er veel meer bij dan "Gardavu" en de "Killerbacterie". Mede door de afwezigheid van androïdes, wellicht?
Datumzaterdag 4 juli 2020 21:37

Reactie no. 4
NaamDejan
Leeftijd47
Cijfer8
RecensieEen verrassend album. Knap verteld, mooi getekend en een heel erg goed plot.
Datumzaterdag 27 juni 2020 01:53

Reactie no. 3
Naamjmzwaan
Leeftijd25
Cijfer8
RecensieGoed album, goeie cover. Verhaal ging wat vluchtig maar stak goed in elkaar, met een cliffhanger. Ik vond het verfrissend om eens een album van Amoras te lezen zonder Krimson of vage subplots over Androïden. Amoras mag wat mij betreft zo nog een tijdje doorgaan!
Trouwens, mooi dat de albums zich in Antwerpen afspelen. Dat zouden ze met de reguliere reeks ook wat vaker mogen doen.
Datumzaterdag 30 mei 2020 19:17

Reactie no. 2
NaamJochem Wijma
Leeftijd18
Cijfer6
RecensieMatig, heel matig. Vooral omdat het met Amoras vrij weinig meer van doen heeft. De eerste drie delen van de Kronieken voegden nog echt iets toe. Deel 4 en 5 waren met de Academie, Krimson en Achiel nog verbonden aan dat universum. Deel 6 ontbeert echter elke link. Ja, je kunt linkjes erbij fantaseren. En het einde zal vast nog wel een staartje krijgen.
Maar deel 6 hoort thuis in een aparte serie met volwassen Suske en Wiske-verhalen, niet onder de Amoras-paraplu.
De graphics zijn goed, zoals altijd. En als het nog een verrassend plot had gehad had ik helemaal niet zo kritisch hoeven zijn. Maar dit verhaal hangt van clichés aan elkaar. Chinezen als (incompetente) schurken die handelen in mensen en die junkies in dienst hebben? Check. Sidonia die een man aan de haak slaat die een monster/schurk/Euro-agent blijkt te zijn? Check. Suske/Wiske en Lambik/Jerom die beiden op dezelfde manier geld verdienen maar daar pas tijdens de climax achter komen? Check. Een verraderlijke Oostblokker met een change of heart? Check.
Had op z'n minst Rikki geïntroduceerd in een verhaal over vechtsport. En geef Morpion (die er tot nu toe continu uit ziet alsof hij stoned en oliedom is) voor Schanulleke's sake een link met de Academie.
Datumzaterdag 23 mei 2020 09:58

Reactie no. 1
Naamhenmii
Leeftijd35
Cijfer6
RecensieDit is het eerste album dat los staat van de originele Amoras reeks, maar het is helaas 1 groot cliche. Super voorspelbaar en heeft eigenlijk helemaal niets meer met de normale reeks te maken. Ook erg donker (speelt zich namelijk voornamelijk af in de onderwereld) en nauwelijks humor.
Datumdonderdag 21 mei 2020 08:21