Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De kronieken van Amoras

Deel 11: Schanulleke


Schanulleke Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De kronieken van Amoras, Deel 11: Schanulleke verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,50

Reactie no. 2
NaamHenmii
Leeftijd38
Cijfer7
RecensieWeer een goed verhaal en weer erg mooi getekend.
Datumzaterdag 18 maart 2023 17:26

Reactie no. 1
Naamleendert
Leeftijd48
Cijfer8
RecensieDe laatste album voelt weer echt als een Kronieken album aan. Het sterke van de Kronieken vind ik dat ze eigenaardigheden of onverklaarde achtergronden van figuren uit de hoofdreeks uitzoeken en verklaren. Dat zagen we bij de verhalen van de Zaak Krimson, Gardavu en toen zakte het wat in qua kroniekenthema's, maar werd de draad weer op gepakt bij de zaak Antigoon.
Ook dit album probeert iets uit te zoeken. Waarom was er die vete tussen de rijken en de armen? en wat weten we verder van Antigoon? Het verhaal is mooi opgebouwd en spannend. Wel een paar kleine minpuntjes? Dat Jerom mensen vermoord past niet echt bij zijn karakter. Daarnaast is er een fout. Antigoon roept de mensen bij elkaar en zegt dat "op dit eiland spelen je afkomst, kleur, geaardheid of levenswijze geen rol". Dat is mooi en nobel, maar het woord 'geaardheid' bestond nog niet in Antigoon's tijd en is een woord dat werd uitgevonden in de 20e eeuw. Gezien dat Antigoon Suske's over-over-overgrootvader is, lijkt me erg onwaarschijnlijk dat die term al bestond.
Desalniettemin is het een leuk en prettig album en ik kijk al uit naar de volgende. Erg mooi getekend ook. Je kan zien dat Charel er plezier in heeft om dit verhaal te tekenen.
Misschien wel een tip om voor de handlangers van Krimson misschien ook figuren te gebruiken die in de hoofdreeks voortkomen. Er zijn veel speciale criminele figuren daar te vinden zoals Snoeffel en Gaffel etc.
Datumdinsdag 08 november 2022 09:50