Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het blije bijenteam


Het blije bijenteam Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Het blije bijenteam verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,50

Reactie no. 2
NaamRobin
Leeftijd20
Cijfer7
RecensieEen verhaal met inhoud. En dat is voor een verhaal met maar een aantal stroken! Ik heb slechtere kortverhalen gelezen…
Datumzaterdag 20 november 2021 19:52

Reactie no. 1
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer6
RecensieEen gloednieuw kortverhaal. De insteek van die verhaal is het vragen van aandacht voor de bij die het zwaar te verduren in de maatschappij van nu. Een educatief verhaal waarvan het bestaansrecht dus volledig gerechtvaardigd is. Om een kortverhaal met een boodschap leuk te maken is moeilijk. Zo ook in dit geval. Alles gaat heel snel dat je niet gelooft dat iedereen zich zo snel voor de zaak in zet, maar ja, in een dergelijk verhaal heb je niet de bladzijden om lang over zaken te doen. Lambik en Jerom zijn hier dus het slachtoffer van. Onder een stompzinnige grap over aan naaimachine gaan ze zich als bijen verkleden. Het lijkt op eerder verhalen ( de Toornige Tjiftjaf) en daar zouden ze vol mystiek pas later hun plannen ontvouwen. Toch is het geheel rond een aardig sprookje heen gebreid en dat verdient respect. Ik had wel de indruk dat ik dit relaas ook al eerder had gelezen. Het feit dat de betonnen tuinen die we hier in Nederland zo vaak zien ( wel een tuin maar geen onderhoud dus stort alles maar vol met één suf boompje er in…..en standaard moderne Hollandse gezin) hier belachelijk worden gemaakt ( weliswaar een bedrijf in dit geval maar ik trek het door naar betegelde tuinen), is enorm sterk. Daar ligt de reden voor het uitsterven van de bij. De kern van dit boekje. Ik kan niet voor België spreken maar Nederlanders met een tegeltuin mogen hier een voorbeeld aan nemen. Onlangs is het fenomeen “tegelwippers” ontstaan: het wippen van tegels om tuinen te vergroenen.
Datumzondag 10 oktober 2021 13:40