Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De blijde broodeters


De blijde broodeters Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
 
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De blijde broodeters verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 5,66

Reactie no. 6
NaamMark
Leeftijd37
Cijfer6
RecensieStripverhalen kunnen een prima medium zijn om informatie te verspreiden (goed voorbeeld is de Van Nul Tot Nu -reeks die de geschiedenis van Nederland behandelde). Echter bij dit verhaal uit de jaren 80 is gekozen om geen puur stripverhaal te maken maar om tekst en informatie blokken te combineren met wat plaatjes en soms zelfs enkele getekende stroken.

Het verhaal zelf gaat direct over het thema van het album, nl brood, en daardoor ontstaat er geen echt verhaal maar een wat flauwe reis door de tijd waarin steeds de rol van brood in die tijdsperiode centraal staat. In de latere info strips (en vooral de reclame strips uit de jaren 2000) werd er een 'echt' verhaal gemaakt waarbij het thema 'slechts' zijdelings werd betrokken wat ik zelf leukere albums vind om te lezen.

De tekeningen in dit verhaal zijn erg simpel en vaak zijn de hoofden van de figuren te groot.

Datumdonderdag 28 oktober 2010 18:24

Reactie no. 5
NaamJarvin
Leeftijd15 jaar
Cijfer7
RecensieHet is een leuk en interessant boekje.....
Maar het zou leuker en duidelijker zijn geweest als het boekje uitgebreider was geweest.....en als er meer plaatjes waren geweest.
er staat veel tekst in dit boekje, met wat meer plaatjes krijg je een beter beeld....hoe het er uit zag...
DatumThu Oct 20 12:53:12 2005

Reactie no. 4
NaamJan P.
Leeftijd31
Cijfer3
RecensieDit heeft weinig tot niks meer met een Suske En Wiske strip te maken. Het is het eerste boekje uit de info-strip serie en hier is de strip-factor geheel ondergeschikt gesteld aan het onderwerp, iets wat later in de serie gelukkig wat meer met elkaar geintegreerd zou worden. Het is in feite niet meer dan een uitleg over (de geschiedenis) van brood met daarbij wat plaatjes.
Dus hier mis je de diepgang en -vooral- humor uit alle andere Suske En Wiske strips.
Dit boekje is dus alleen voor de verzamelaar.
DatumThu Mar 10 02:40:31 2005

Reactie no. 3
Naam Nathan Bergen
Leeftijd 13
Cijfer 6
Recensie het valt nog wel mee voor een reclame-boekje.
Datum Sun Jan 16 11:26:40 2005

Reactie no. 2
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 7
Recensie Bijlange van slecht, de blijde broodeters.
Tien keer beter dan die saaie infostrip-serie.
Maar ik moet ook weer niet overdrijven.
Echt top is het nou ook weer niet maar dat hoeft het ook helemaal niet te zijn.
Het gaat bij een reclame om even snel te lezen met plezier en dat doe ik hiermee.
Datum Thu May 22 15:13:48 2003

Reactie no. 1
Naam JeroenG
Leeftijd 27
Cijfer 5
Recensie De Blijde Broodeters was één van de eerste verhalen in de infostrip-serie. Hoewel, een echt verhaal is het niet te noemen, het is meer een reclameboek voor brood. En dat is meteen de grootste zwakte: Het ontbreken van een echte verhaallijn. In het kort is deze als volgt: Via de televisie horen onze vrienden van een wedstrijd rond de geschiedenis van brood en besluiten mee te doen. Met de teletijdmachine reizen ze door de tijd om de geschiedenis van het brood te filmen. Een week later horen ze via de televisie dat ze gewonnen hebben... Een zeer vreemde prijs overigens, waar je in het hele verhaal verder niets over hoort: Een reis naar de maan. En hier komt dus het tweede zwakkee punt van het album: Regelmatig zitten er zeer onlogische of totaal overbodige dingen in het verhaal. Tel daarbij op dat de tekeningen nogal wisselend van kwaliteit zijn en ik kom niet hoger uit dan een vijf. Waarom niet lager? Het geheel is wel erg informatief en het idee van een leesverhaal met stripplaatjes was nieuw en origineel in die tijd. Bij de latere infostrips is de verhouding tussen strip en lezen echter wel iets verteerbaarder.
Datum Thu May 1 19:43:01 2003