Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De gouden friet


De gouden friet Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
 
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De gouden friet verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 3,71

Reactie no. 14
NaamFrederik
Leeftijd99
Cijfer4
RecensieVorige week tweedehands op de kop getikt. Het verhaal, voor zover er al gesproken kan worden van een verhaal, is verschrikkelijk, het slaat echt helemaal nergens op. Onlogisch ook, hier en daar. Waarom dan toch een 4 inplaats van een 1? Om het formaat. Het is een leuk klein formaat, en is - toch wel - met een glimlach bij zijn grotere broers/zussen gevoegd.
Datummaandag 25 september 2023 10:20

Reactie no. 13
NaamInti
Leeftijd37
Cijfer7
RecensieDit kortverhaal was bedoelt om reclame te maken voor Ozo, maar in het verhaal zelf is daar niet zo veel van te merken

Dat Krimson over een nieuw plan nadenkt is op zich niet vreemd. Dat hij dat doet vlak bij het huis van Sidonia is dat wel. En hoe komt het eigenlijk dat Schanulleke levend is?

Babbel die op een langdradige manier een grap wil vertellen, wordt snel vervelend. Die grap wordt aan het eind door Jerom verteld in twee zinnen

Datumzaterdag 28 november 2015 08:18

Reactie no. 12
NaamWilly
Leeftijd101
Cijfer2
RecensieIk heb altijd gedacht dat een echt waardeloos Suske en Wiske album niet kan bestaan maar dit komt toch in de buurt. En dan ook nog reclame maken voor zoiets ongezonds als friet, Krimson had het kunnen bedenken!
Datumzondag 01 februari 2015 00:20

Reactie no. 11
NaamLambik
Leeftijd--
Cijfer3
RecensieIk heb de zelfde mening als Jeroen en Jan. Ik ben al niet zo'n grote fan van 'reclamestrips', maar deze is VERSCHRIKKELIJK! Sinds wanneer moet Krimson handlangers halen bij een bedrijf? En waarom werd hij zo makkelijk verslagen? Dat is niet de Krimson die ik me herinner...
Datumdinsdag 27 januari 2015 17:15

Reactie no. 10
NaamCaspar
Leeftijd40
Cijfer4
RecensieNiet het slechtste reclamealbum maar bij lange na ook niet één van de beteren. Verhaal heeft niets om het lijf, maar er zit tenminste nog een verhaal in. Het is een kleinformaat-reclamestrip, wat ook jammer is, ik heb ze liever even groot als de reguliere albums.
Datumzondag 16 maart 2014 13:31

Reactie no. 9
NaamFransG
Leeftijd36
Cijfer8
RecensieNauurlijk is het een heel kort verhaal, maar ik vind het juist grappig en origineel uitgewerkt.
Zo vind ik het 'Boeven Uitzend Bureau' een leuke vondst en het verhaaltje heeft continu onverwachte plots en wendingen.
Datumzondag 20 mei 2012 04:49

Reactie no. 8
NaamMruiter
Leeftijd30
Cijfer1
RecensieTja, de vrienden eten friet en dat lijkt met de titel te maken te hebben. Verder heb ik geen goed woord over voor het verhaal en de tekeningen zijn SUPERSLECHT!
Datumvrijdag 2 mei 2008 20:36

Reactie no. 7
NaamJan P.
Leeftijd31
Cijfer3
RecensieDit is wel heel erg gemakzuchtig allemaal. De tekeningen zijn bar slecht (duidelijk niet gemaakt door Paul Geerts of Marc Verhaegen, maar waarschijnlijk door andere werkgevers van Studio Vandersteen),de list om Krimson om de tuin te leiden is te belachelijk voor woorden en sinds wanneer moet Krimson bij een 'boevenuitzendbureau' terecht om wat meer steun te krijgen? Is ie dan zo laag gezonken? en het einde is het allerergst. Als ik dan nog 1 positief puntje mag noemen is het wel de handlanger die een gefaalde maar extreem ambitieuze komiek in zich herbergt.
Omdat ik in een goede bui ben toch een 3!
DatumSun Apr 10 15:29:46 2005

Reactie no. 6
Naamelsa
Leeftijd14
Cijfer7
RecensieIs een goed boekje maar spijtig dat het maar een kort verhaaltje is. Het zou veel interessanter geweest zijn als het verhaal iets langer zou zijn (dan kon er meer avontuur in zijn)
DatumWed Mar 2 17:56:32 2005

Reactie no. 5
NaamSimone
Leeftijd25
Cijfer4
RecensieHele korte strip die weinig boeiend is. Valt mij een beetje tegen.
DatumSun Feb 27 17:46:43 2005

Reactie no. 4
Naam jasmijn van de heiden
Leeftijd 11
Cijfer 4
Recensie Ik vind het wel een leuk album maar wel erg apart vergeleken met de andere albums.
Ik vind de gewone albums wel veel leuker.
Datum Fri Sep 3 20:41:54 2004

Reactie no. 3
Naam JeroenG
Leeftijd 28
Cijfer 2
Recensie De gouden friet...... pfffff. Is dit een verhaal? Okee dan, het lijkt op een verhaal.
Een paar punten dan maar. De plot van het verhaal is bijzonder dom. Krimson hoort onze vrienden ruziën, vangt een paar woorden op waaronder het 'goud' en denkt meteen aan een schat o.i.d. Uiteindelijk blijkt het te gaan om 'goudgele frieten'... hoe ver kun je gaan? Het lijkt 'Het gouden kuipje' wel. Het Boeven Uitzend Bureau waar Krimson zijn handlangers haalt dan. Origineel bedacht, helaas zijnde handlangers die hij krijgt te flauw en irritant voor woorden.
De grootste blunder is Schanulleke. Waarom is ze zo groot, waarom leeft ze, en hoe komt het dat ze leeft? Bovendien heeft het totaal geen rol in het verhaal, het voegt niets toe. Het tuinfeest: Waarom met zo'n kermisvertoning Krimson om te tuin leiden? Het nut ontgaat mij compleet. Neem tot slot het rare schepmandje dat aan het eind ineens onder de Gyronef hangt en de straf voor Krimson die te dom voor woorden is (frieten bakken!), en een hoge waardering voor dit verhaal valt niet meer te verwachten.
Toch nog een positief punt noemen? Het formaat van het boekje is wel grappig, wat kleiner dan normaal.
Datum Mon Mar 1 15:28:37 2004

Reactie no. 2
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 16
Cijfer 1
Recensie Geen fluit aan, deze strip.
Ik kan werkelijk niets in deze strip ontdekken wat mij de neiging geeft een puntje meer te geven dan die één.
De humor is ver te zoeken, een verhaallijn ontbreekt en de tekeningen vind ik eerlijk gezegd ook niet wat je van een S&W verwacht.
Datum Wed Feb 18 18:38:59 2004

Reactie no. 1
Naam Alain Stienen
Leeftijd 38
Cijfer 2
Recensie Een eigenlijk overbodig reklamestripverhaaltje met onze vrienden en Krimson. Het verhaal zelf is flinterdun (niet moeilijk bij een reklamestripverhaal!) en humor is hier ook ver te zoeken! De tekeningen op zich zijn wel leuk en daarom...een 1 voor de moeite en nog een 1 voor de tekeningen is tezamen een 2!
Datum Tue May 20 18:26:32 2003