Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De Galapagos gassen


Familiestripboek 1993 met het verhaal 'De Galapagos gassen' Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
 
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De Galapagos gassen verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 8,12

Reactie no. 8
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer8
RecensieEen klein boekje voor een groot verhaal. Een Verhaegen verhaal en dat roept van controverse op: sommige verhalen zijn uitstekend en andere een stuk minder van kwaliteit. Het heeft geen zin om er nu over uit te wijden want dat is in andere recensies vaak genoeg gedaan. Hoewel ik niet altijd postitief ben over Marc, ik waardeer hem wel. Dit is één van zijn betere verhalen: goed te volgen, geen flauw gedoe, scherpe tekeningen en er is veel spanning door onverwachte plotwendingen. Gelukkig heeft dit verhaal niet te lijden onder het feit dat het een kortverhaal is. Typische Verhaegen ingrediënten werken hier nu goed: de aparte plot, de robots waarvan eentje zelfs veel weg heeft van die uit Robotkop ( gebrek aan fantasie of een ode aan? ). Dat kan ook voor de motor van de Gouden Stuntman gelden. Het gebrek van sommige Verhaegen dingetejs werkt uitstekend. De personages zijn allen goed op dreef. De ommezwaai dat de vond ik wel erg snel. Wederom een fijn klien kortverhaal.
Datumdonderdag 22 april 2021 21:10

Reactie no. 7
NaamInti
Leeftijd42
Cijfer8
RecensieIn dit verhaal wordt iedereen (dus ook de lezer) op het verkeerde been gezet. De kleine robots blijken niet degenen te zijn voor wie ze zich uitgeven
Op strook 17 duikt de Russische spion Bjoetifolski op, die de hele tijd 'strip-Russisch" praat, tot strook 80. Dan blijkt dat de spion eigenlijk de vermomde Russische vriendin van de maker van de robots is
Op strook 40 komt voor het eerst de Barutras voor. Een paar verhalen later (in DE STERVENDE STER) krijgt hij een grotere rol
We krijgen op strook 49 en 50 een stukje uitleg over de Galapagoseilanden en Charles Darwin
De motor uit DE GOUDEN STUNTMAN duikt op
Datumvrijdag 27 november 2020 07:34

Reactie no. 6
NaamWilly
Leeftijd102
Cijfer8
RecensieMarc Verhaegen's vakantieverhalen hebben altijd een goede plot en zijn leerzaam, ook nu weer. Inspiratie is afkomstig uit de film RoboCop en de val van de Sovjet Unie.

De titel had eigenlijk De Galapagosgasten moet zijn maar er ging iets mis met de lettering, dus heeft men het maar zo gelaten.

Datumvrijdag 27 februari 2015 23:55

Reactie no. 5
NaamMark
Leeftijd37
Cijfer7
RecensieGoed kortverhaal met mooie tekeningen en een verrassende plotwending aan het eind van het verhaal. Wel komt er nogal veel geweld in dit album voor: Op vrijwel elke bladzijde wordt er wel gevochten, geschoten of gedreigd met vuurwapens dus meer dan een zeven kan ik hier niet voor geven.
Datumwoensdag 3 november 2010 19:27

Reactie no. 4
NaamKaj Peters
Leeftijd23
Cijfer8
RecensieHeel erg sterk voor een kortverhaal dat niet in de reguliere reeks zit. De Galapagos-eilanden worden mooi in beeld gebracht en het verhaal zelf zit heel aardig in elkaar. Zeker een aanrader om deze bij de Bruna aan te schaffen voor nog geen 2 euro.
Datumzaterdag 10 januari 2009 01:42

Reactie no. 3
NaamEsther
Leeftijd17
Cijfer9
RecensieEen verhaal wat je toch gelezen moet hebben.
Het leest makkelijk weg, en je wilt het toch altijd herlezen.
Een 9 krijgt het van mij!
Datumzondag 29 juni 2008 21:40

Reactie no. 2
NaamMruiter
Leeftijd30
Cijfer8
RecensieGewoon een leuk verhaal rond twee soorten robotjes en een verdwenen Russische geleerde op de Galapagoseilanden (die ook nog eens erg mooi in beeld worden gebracht).
Datumvrijdag 2 mei 2008 19:43

Reactie no. 1
NaamJan P.
Leeftijd31
Cijfer9
RecensieDit is een sterke en originele reclame-uitgave waarin alles draait om 2 robots, XT-9 en RQ-7. Dat lijkt inderdaad belachelijk, maar laat je daardoor niet van de wijs brengen. Het verhaal vertellen is eigenlijk het verhaal verklappen, dus dat doe ik hier niet, je moet het gewoon lezen. Een klein toppertje, dat is alles wat ik kan zeggen!
DatumThu Nov  3 13:44:16 2005