Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De guitige gast


De guitige gast Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
 
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De guitige gast verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,75

Reactie no. 12
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer6
RecensieEen kortverhaal met een ruimtewezen. Het is een beetje S&W terug naar de Minilotten. Nou ben ik, gezien veel andere recensies, één van de weinigen die de Minlotten best leuk vind. Ook hier vind ik het blauwe beestje uit de ruimte inderdaad guitig en charmant en ik vind het onterecht dat het door anderen zo beschimpt wordt. Goed, dat over de “Guitige gast” zelf ( een titel die klopt). Het verhaal is wel erg simpel. Suske raakt vermist doordat hij ( en nu eens geen Wiske) de blauwe gast ziet en op onderzoek uitgaat. Hij verongelukt hierbij en verdwijnt. Onze helden beginnen met enige tegenzin een zoektocht door heel Nederland ( Horeca Nederland), waarbij ze steeds heel toevallig op een raak spoor ( de guitige gast eet overal de voorraden op van horecagelegenheden) zitten. De speurtocht hangt dus van veel toevalligheden aan elkaar: onze helden nemen zelfs banen om zo onze blauwe vriend te vinden. Uiteindelijk wordt Suske gewond gevonden en die wordt verzorgd door het blauwe diertje dat prompt een mep van Wiske krijgt. Het verhaaltje is enorm simpel; heeft charme in de vorm van “de Guitige gast”, een niet leuke Lambik en toch erg matige tekeningen (onder andere Lambik in strook 24. Wiske in strook 59) en vervelende hazentanden. Verder is het geheel nog best te pruimen.
Datummaandag 23 november 2020 18:05

Reactie no. 11
NaamMark
Leeftijd37
Cijfer6
RecensieMatig kortverhaal getekend voor Horeca Nederland waarbij een buitenaards kind op aarde wordt gedropped en daar een onverzadigbare honger vertoond. S&W willen uitzoeken waarom alle drank en voedsel in de restaurants verdwijnt.

De guitige gast is niet meer dan een simpel achtervolgingsverhaal en de gemaakte grappen zijn nogal flauw.

Datumwoensdag 27 oktober 2010 17:58

Reactie no. 10
NaamTimothy
Leeftijd12
Cijfer8
RecensieZondermeer één van de betere kortverhalen van Suske en Wiske. De guitige gast is een album dat vertelt hoe twee ruimtewezens verplicht zijn hun kindje naar de aarde te sturen omdat het anders niet kan overleven. De enige die dit wezentje tot nu toe heeft gezien is Suske en waneer die verdwijnt breekt er onder onze vrienden echt paniek uit. Dit verhaal word verteld met o.a. de kermis als achtergrond.
DatumFri Aug 10 20:39:49 2007

Reactie no.9
NaamLeander Zimmerman
Leeftijd15
Cijfer8
RecensieDit vind ik een van de betere kortverhalen, omdat de humor typisch suske en wiske-humor is. het si erg spannend, bijvoorbeeld de val van Suske en het is verzorgd getekend.
DatumThu Oct 19 14:00:10 2006

Reactie no. 8
NaamEli Dirkx
Leeftijd13-14
Cijfer7
RecensieDit was leuk om eens te lezen, maar de sfeer was gewoon niet zoals ik die gewend ben. Ik vond Wiske's commentaar op de 'sterfscène' ook wel dom. Wat me ook nog opviel is dat de meeste figuranten niet bepaald de sfeer hadden van een S&W-verhaal. Het blauwe beest vond ik ook op Samson lijken.
DatumSat Aug 20 15:07:14 2005

Reactie no. 7
Naamerwin van ravenswaaij
Leeftijd12
Cijfer10
Recensieik vond dit een leuk boek omdat er veel grappige dingen gebeuren
DatumSat Jul 2 11:36:46 2005

Reactie no. 6
NaamJan P.
Leeftijd31
Cijfer8
RecensieTja, dit is door dezelfde tekenaar als van De Razende Rentmeester, maar dit is gewoon veel en veel beter gedaan. Jerom maakt enkele zeer geslaagde grappen over Lambik (natuurlijk!), het verhaal zelf is gewoon erg leuk om zo'n boekje mee te vullen, het is eigenlijk gewoon een achtervolging met hier en daar wat afwijkingen. Ook sterft Suske, maar gelukkig komt alles toch nog goed. Voor wat het is, is het voor mij een 7,5, maar ik rond het af tot een 8, waarom ook niet.
DatumSat May 7 01:56:21 2005

Reactie no. 5
NaamKoen
Leeftijd13
Cijfer8
RecensieDit is toch een redelijk goed verhaal.
In tegenstelling tot "de razende rentmeester" zijn de tekeningen in dit verhaal wel serieus gevorderd. Walter van Gasse leert vlug bij!
Dat is ook iets nieuws, Suske gaat dood in dit verhaal! De grappen vallen ook wel mee. Zo mogen ze door gaan!

ps.:Hopelijk speelt het volgende kortverhaal zich NIET in Nederland af. Niet dat ik iets heb tegen Nederland maar op den duur vergeet je de ware afkomst van Suske en Wiske.(ik ben een belg)
Dus "het mopperende masker": BELGIE!!!

DatumMon Apr 11 18:49:04 2005

Reactie no. 4
Naam Jan
Leeftijd 25
Cijfer 7
Recensie Ondanks de nog al flauwe humor die er af en toe in zit is het toch wel een redelijk verhaal geworden. Zeker niet geweldig maar verdient wel een aanmoedigingsprijs van 7 punten. Laat ze zo door gaan (maar het liefst beter natuurlijk)
Datum Sun Nov 28 21:06:28 2004

Reactie no. 3
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 16
Cijfer 8
Recensie Erg goed verhaal als je bekijkt dat het om een reclameuitgvave gaat, wat zeker niet mijn favorieten zijn. Maar deze vind ik een 8 waard.
Datum Thu Oct 7 18:40:00 2004

Reactie no. 2
Naam Alain Stienen
Leeftijd 39
Cijfer 8
Recensie Net zoals "de koppige kluizenaar" is "de guitige gast" een reklame-kortverhaal. Het eerder genoemde verhaal werd als reklame gebruikt om DASH te promoten, maar heeft als inhoud niks met waspoeder te doen. "De guitige gast" hiertegen is wel als reklame bedoeld en laat de verschillende kanten van de Nederlandse horeca zien. In dit opzicht is dit verhaal meer als geslaagd. Het verhaal zelf, hoe is het?
Een jong buitenaards wezentje komt op de aarde en (vr)eet zich door ten koste van verschillende restaurantbezitters. Onze vrienden natuurlijk er achter aan om het wezentje te stoppen.
Op zich is het verhaal leuk, spannend en ook humoristisch. Het wezentje als personage is ook goed geworden, al krijgen we vaak alleen maar het poepgaatje te zien. Wat me echter wel stoort, is net zoals bij "de koppige kluizenaar" de soms donkere kleurgeving ( Dat past niet bij het verhaal!!! ) en de af en toe vreemd aandoende tekeningen. Je merkt, dat het iemand anders doet en Marc alleen maar de toezicht erop houdt.
Laten we echter niet te veel klagen. Ik ben veels te blij, dat er, na jarenlange afwezigheid, weer nieuwe kortverhalen verschijnen en daarom, net zoals "de koppige kluizenaar" krijgt dit verhaal een rondborstige acht van me.
Datum Tue Jun 22 12:14:39 2004

Reactie no. 1
Naam Erik Strijbos
Leeftijd 20
Cijfer 9
Recensie Prima verhaal, lekkere vaart, karakters ook goed uitgewerkt en vol. Het sterf-eind had misschien wat minder lang mogen duren. Leuke details weer op de achtergrond! Alleen de tekeningen zijn wat vervreemdend, waarschijnlijk door dezelfde tekenaar uitgewerkt als 'de koppige kluizenaar'.
Datum Mon Jun 21 15:27:41 2004