Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Geduvel op de heide


Geduvel op de heide Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Geduvel op de heide verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,40

Reactie no. 5
NaamRemco
Leeftijd51
Cijfer7
RecensieWederom een hommage. Ik ben over eerdere eerbetonen meestal zeer lovend geweest. Over dit album ben ik minder uitgesproken. Het is voor mij meer een regulier stripverhaal op een andere manier getekend. Ik ken gewoonweg niet ale verwijzingen naar andere verhalen die buiten de Rode Reeks liggen; ik kan eigenlijk alleen maar de vergelijking met "De Duistere Diamant"maken. Mij ontgaat dus een en ander. Ik mis de geestdrift van de andere hommages. Het lijkt voor mij te veel op een normaal album maar dan anders getekend. Een leuk verhaal dat wel. Zeer charmant, waarin alle personages goed zijn uitgewerkt. Jerom is ook nu weer op een aardiger manier present. Toch mis ik in dit verhaal de durf, die de andere hommages zo kenmerkt.
Datummaandag 24 oktober 2022 20:05

Reactie no. 4
NaamInti
Leeftijd43
Cijfer9
RecensieDit 6e hommage verhaal is een soort vervolg op het S&W verhaal DE DUISTERE DIAMANT (1958) én het JEROM verhaal DE VERBORGEN KROON (1961). Op een paar kleine minpuntjes is het lang niet gek
Leuke cameo van Sam uit de gelijknamige reeks van Jan Bosschaert
In de “kroon” deden de zigeuners uit DE ZWARTE ZWAAN (1958) mee. Tenminste, Lasido en de Zwarte Zwaan. Jammer dat dit nu niet het geval is, maar dergelijke cliché grappen van toen, kunnen tegenwoordig echt niet meer zonder van racisme beschuldigd te worden
In de “kroon” was boer Sanders de slechterik, nu zijn het enkel z'n knechten Krabbe en Koker
In de “kroon” ging aan het eind de oude molen in vlammen op. In dit verhaal is de molen net zo vervallen als toen in het begin van het avontuur
In de “diamant” werd aan het eind gezegd dat Alwina “spoedig zal huwen met iemand die we niet kennen”. Hier blijkt dat boer Sanders uit de “kroon” te zijn. Dat klopt niet helemaal, want in de “kroon” (dat zich drie jaar later afspeelt) is boer Sanders duidelijk vrijgezel
De aardgeesten doen nog steeds alles als ze in ruil een biertje krijgen. Leuk is trouwens wel de opmerking die ze maken tijdens hun eerste verschijning: “Als jullie de volgende keel vool biel zolgen, helpen we met de afwas!”
Overigens wel vreemd. De elfen zijn vrij kleine wezens, maar toch hebben ze kroon van mensenformaat
Kortom, best grappig, en verder een kwestie van smaak wat de tekenstijl betreft
Datummaandag 30 mei 2022 06:03

Reactie no. 3
NaamPeter
Leeftijd38
Cijfer7
RecensieEen goed gelukte hommage, zelfbewust en met toffe callbacks naar eerdere albums. Wat mij vooral deugd deed was de erkenning van Jeroms ondergewaardeerde solo avonturen in een Suske en Wiske-verhaal. De cameo van Legendre en Bosschaerts Sam voelt echter een beetje geforceerd, vooral ook omdat haar inclusie weinig daadwerkelijke functie heeft buiten een visuele gag.
De tekenstijl werkt prima en balanceert mooi op het randje van eigen stijl en hommage aan (Studio) Vandersteen. De karakterisaties “kloppen” en met name Lambik komt goed uit de verf als constant zichzelf overschattende Duvel-drinker. Het verhaal heeft een natuurlijk aanvoelend verloop, hoewel tegen het einde het opeens gehaast voelt. Alsof opeens het album uit minder pagina’s moest bestaan. Een probleem dat ook de moderne Rode Reeks met enige regelmaat vertoont.
Echter is dit maar een kleine smet op een verder gedenkwaardige album! En mocht iemand van de Standaard Uitgeverij dit toevallig lezen (kleine kans…): waarom is er eigenlijk geen integrale van Jeroms eerste 10 solo albums? Als dit hommage-album een ding voor me deed is dat ik weer zin had om die weer eens door te lezen.
Datumzaterdag 28 mei 2022 18:13

Reactie no. 2
NaamHenmii
Leeftijd37
Cijfer7
RecensieOndanks dat er niet erg veel in het album gebeurd (wat gehannes met een kroon) is het toch een zeer aangenaam album. Dit komt denk ik voor een groot deel door de mooie tekeningen.
Datumdonderdag 26 mei 2022 16:04

Reactie no. 1
NaamLeendert
Leeftijd48
Cijfer7
RecensieDEZE BEVAT EEN SPOILER

Na verschillende tegenvallende scenario's de laatste tijd van Legrendre, brengt Jan Bosschaert waarschijnlijk het beste van hem naar voren. Het is een ouderwets Suske en Wiske scenario en ademt het een beetje ook de van de serie Sam die ook door die twee gemaakt werd. Leuk dat Sam ook in het album terugkwam. Humoristisch vond ik die tekening waarin Jerom een selfie maakt met de kroon.
Het begon goed, er zat een goede vaart in mey leuke grappen. Maar ik vond die laatste plotselinge plot, dat die kroon weer gestolen werd en die omwisseltruc op het eind gekunsteld en afgeraffeld, terwijl het volgens mij ook praktisch niet klopt. Ze gingen immers met kroon gelijk de caravan in, komt in een overstroming. Wanneer ze dat dus hebben kunnen omwisselen is een raadsel en klopt ook niet volgens mij. Dit is dan ook vaker het probleem met Legrendre: dat hij een neiging heeft om verschillende verhaallijnen in te brengen maar onbevredigend deze oplost. Dat zie je hier dus helaas ook.
Ook gaat er een punt af doordat ze weer liepen te vloeken in een kinderserie (verdomd werd weer gezegd). Waar blijft de tijd dat men met symbolen werkte of meer humoristische termen gebruikte? Dit maakt de strip onnodig ruw en is niet nodig.
Dit album had veel potentie maar door de rare ontknoping en de vloek, kom ik net op een 7

Datumdinsdag 17 mei 2022 11:34