Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De witte gems


De witte gems Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
 
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De witte gems verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,69

Reactie no. 12
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer8
RecensieEen leuk kortverhaal van Paul Geerts. Het verhaal is inmiddels duidelijk en ik kan alleen maar aansluiten door te zeggen dat dit een ouderwets goed S&W kortverhaal is. De rijpe stijl van Geerts, de goede tekeningen en een spannend verhaal met wendingen die je niet verwacht. Zeker voor een kortverhaal is dat erg goed gedaan. Het relaas heeft weer de oude S&W charme, sprekende dieren die niet vervelend zijn, geen flauwe boeven en de hoofdpersonen doen waar ze voor geschapen zijn. Er zitten inderdaad wat fouten ( lokmarmot in kooi die was vrijgelaten en daarna weer niet) in maar geen is zo erg dat het verhaal er onder lijdt. De sublieme grap van Lambik die zich verschuilt achter een prent. Dat is humor: huidig team: neem nota! Een heerlijk eenvoudige en korte vertelling
Datumwoensdag 30 december 2020 22:09

Reactie no. 11
NaamWilly
Leeftijd104
Cijfer8
RecensieDit is een vermakelijk kort vakantieverhaal getekend door Paul Geerts, soms te haastig in elkaar gezet (Wiske die de marmot kauwgom geeft wat in latere uitgaven verwijderd werd, zoals hieronder reeds opgemerkt de marmot die na bevrijd te zijn weer in de kooi verschijnt, en Suske die in een plaatje even een wit shirt draagt) maar toch wel geslaagd.
Datumvrijdag 24 maart 2017 23:54

Reactie no. 10
NaamMark
Leeftijd37
Cijfer7
RecensieSolide kortverhaal met een typisch S&W plot zoals je dat zou verwachten en met klassieke 'strip'-humor (zie strook 67)
Datumwoensdag 3 november 2010 07:34

Reactie no. 9
NaamRobin
Leeftijd12
Cijfer8
RecensieEen leuk kortverhaal, beetje raar dat De Witte Gems zowat de ''verader'' is maar de tekeningen, de humor en de spanning waren goed.
Datumdonderdag 7 mei 2009 14:43

Reactie no. 8
NaamBarry
Leeftijd28
Cijfer8
RecensiePrima verhaal voor een special. Leest lekker weg, leuk voor tussendoor. Leuke setting, geeft een echt vakantiegevoel. Prima personages ook -> Gems/Holeman en de marmotten.
Datummaandag 4 augustus 2008 09:05

Reactie no. 7
NaamJarvin vd Ven
Leeftijd16 jaar
Cijfer8
RecensieDit boek, leest wel fijn, en is een leuk verhaal.
Maar ook hier in dit verhaal klopt weer iets niet. Suske en Wiske maken even een wandeling, en zien jagers die gaan jagen. Ze heben een Marmotje bij (lokdiertje). Suske en Wiske vliegen erop af om het diertje te redden. Terwijl Suske met de jagers vecht, bevrijdt Wiske het marmotje. Het marmotje vlucht meteen.
Helaas worden Suske en Wiske even later toch gevangen genomen, en aan een boom gebonden. Maar als de jagers weg lopen zie je duidelijk het marmotje weer in het kooitje zitten..... die was toch bevrijdt door Wiske???
DatumFri MarĀ  2 14:34:57 2007

Reactie no. 6
NaamArjan
Leeftijd10
Cijfer9
Recensiegoede humor,
leuk met de marmotten en gemzen,
en dat de jagers gepakt worden,
en dat de holeman later juist de marmotjes trekt.
dus... een dikke 9
DatumSat Mar 19 13:03:26 2005

Reactie no. 5
Naamharmen
Leeftijd14
Cijfer8
Recensieheel leuk 'boekje'zeg maar, inderdaad een vakantiegevoel, heerlijk al die bergen, en natuurlijk lambik die het weer niet geloofd.
een 8 is mooi voor dit albumpje
DatumTue MarĀ  8 12:41:20 2005

Reactie no. 4
Naam jippe
Leeftijd 10
Cijfer 8
Recensie ik zou een acht zeggen.ik kan hier niet echt m'n mening over maken omdat ik dit album voor het laatst in 2003 heb gelezen.dus nu even geen argumenten!!!
Datum Tue Jan 25 18:25:32 2005

Reactie no. 3
Naam JeroenG
Leeftijd 28
Cijfer 7
Recensie 'De witte gems' is lekker leesbaar, geeft goed het vakantiegevoel dat zo belangrijk is in dit soort verhalen weer, heeft voldoende humor en voldoende spanning. Desondanks mist het toch 'iets' wat het verhaal wat minder maakt dan andere kortverhalen zoals bijvoorbeeld 'Het verloren zwaard'. Wat dit is is lastig te omschrijven. Misschien is het de wat flauwe manier waarop Lambik en Jerom reageren op Hannelore of de manier waarop de rol van de holeman wordt neergezet en de onlogische overwinning van Jerom op de holeman. Of misschien is het de wat slappe rol van Frits en het voorspelbare einde rondom Frits en Hannelore. Maar is het daardoor een slecht verhaal? Nee dat zeker niet, het leest nog steeds lekker weg een geeft een half uurtje leesplezier. En het heeft een geweldige grap die alleen maar in een strip voor kan komen: Lambik die zich verschuilt door een prentje om te vouwen en erachter te gaan staan.
Datum Sun Mar 7 20:09:14 2004

Reactie no. 2
Naam Alain Stienen
Leeftijd 39
Cijfer 7
Recensie Als je even voor 20 minuten wat wilt lezen en en ook niets hoogdravends is met dit verhaaltje goed bediend!
Het verhaal opzich stelt niet veel voor: Onze vrienden zijn in de Alpen op vakantie en stuiten daarbij op gemzen, die bedreigd worden door een of andere soort yeti.
Als de tekeningen iets zorgvuldiger geweest waren en het verhaal iets dichter, dan had het het niveau kunnen halen van andere, tevens betere (vakantie)kortverhalen, zoals "Knokken in Knossos", "De snoezige Snowijt", "Hippus het zeeveulen", "De Galapagosgassen" en nog een paar anderen.
Datum Thu Feb 19 11:57:05 2004

Reactie no. 1
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 7
Recensie Eigenlijk nog niet eens zo'n heel slechte reclameuitgave, de witte gems.
Maar ja, natuurlijk heeft dit boekje niet de kwaliteit van de dikke albums.
Maar om even te lezen niet zo'n gek verhaal, de witte gems.
Datum Mon May 12 16:36:13 2003