Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het geheim van de Kalmthoutse Heide


Vakantieboek nr. 6 met de eerste editie van dit verhaal Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
 
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Het geheim van de Kalmthoutse Heide verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,90

Reactie no. 10
NaamInti
Leeftijd42
Cijfer9
RecensieNiet kwaad voor een kortverhaal (dat oorspronkelijk DE HEIKNEUTERS heette) waarvan het onderwerp gebaseerd is op legenden over kabouters. Bovendien heeft het met die brand ook een behoorlijk spannend einde
Net voor hij op strook 18 stiekem een dutje gaat doen, zegt Lambik: "Laat ze maar zoeken. Ik ga lekker een tukje doen!... Heikneuters, ...was misschien nog iets voor Vader Abraham!" Dat laatste is natuurlijk een verwijzing naar HET SMURFENLIED van deze Nederlandse zanger dat het vorige jaar (1977) een hit werd
Datumdonderdag 10 juni 2021 05:56

Reactie no. 9
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer7
RecensieEen kortverhaal uit de jaren ’80 dat bij mij in “de extra 4 “serie zat, uitgegeven voor de HEMA. Het is een eenvoudig verhaal dat snel wegleest. Suske en Wiske komen op het spoor van het volkje “de Heikneuters” ( leuke titel), die bejaagd worden door booswichten als Kwiet en A-Traktie ( beetje simplistische naam, dat wel.). Uiteraard proberen onze helden het volk te beschermen tegen deze minder frisse figuren, uiteindelijk winnen onze vrienden door onder andere de hulp van Jerom. De Vandersteen/ Geerts inkeer komt ook nog even om de hoek kijken en het verhaal is af. Veel elementen zijn vaker gebruikt in andere verhalen ( een verborgen volkje ( zie gelijknamig album), een onverlaat die een lid van een dergelijk volk in het circus wil laten opdraven enzovoorts). Het is geen bijster origineel album maar wel weer een leuk album dat een plezier is om te lezen. De oude S&W kracht is volop aanwezig, de tekenstijl is zoals die hoort, Suske en Wikse zijn krachtig voorla in de buggy van Suske, Lambik is sterk als hij uit het hol groeit. Erg veel leuke dingen om dit album negatief te recenseren.
Datummaandag 09 november 2020 15:23

Reactie no. 8
NaamMark
Leeftijd37
Cijfer7
RecensieSolide kortverhaal met een goed plot een aardige tekeningen
Datumwoensdag 3 november 2010 07:14

Reactie no. 7
NaamJ.Joffer
Leeftijd30
Cijfer6
RecensieHet geheim van de Kalmthoutse Heide op de rommelmarkt gevonden, een van de reclamestrips uit de jaren zeventig die nog in mijn verzameling ontbraken. Dus dan herlees je 'm ook meteen maar. Het betreft de clash tussen een soort kabouters, bijgestaan door allerlei dieren, en een stroper van het ouderwetse, norse soort. Verteltechnisch weinig bijzonder, het enige opvallende eraan is dat alle personages met een sneltreinvaart worden geïntroduceerd zodat we meteen door kunnen naar de actie. Verder is alles op het gebruikelijke niveau uit die tijd: wat flauwe grappen, wat actie, en niet te veel diepgang. Mooie noot is wel dat aan het einde het volkje heikneuters spoorloos is verdwenen, wat het sprookje in stand houdt. Goed gedaan.
Datumzondag 23 mei 2010 11:15

Reactie no. 6
NaamTimothy
Leeftijd11
Cijfer9
RecensieEen erg mooi en fantasierrijk album. Iets waar zowel jonge als oudere lezers veel plezier zullen aan beleven.
DatumMon Jan  1 14:10:27 2007

Reactie no. 5
NaamPaikea
Leeftijd26
Cijfer9
RecensieMijn allereerste S&W album!!! (Die vond ik op de logeerkamer!!! Ik weet nog steeds niet waar het vandaan komt, en wíl het niet weten ook: het was er gewoon (mystiek!) en het werd het begin van iets wat niet meer te stoppen was! Emotioneel gezien: een dikke 10 waard want het zal voor altijd in mijn geheugen gegrifd staan. Ik zie mezelf nog zitten als 7 jarige in kleermakerszit op het kamertje. Nostalgie met hopen! ;-) Het verhaal is gewoon supergezellig, zo simpel is dat! In 1 ruk uit, dus! (tenzij je pas 7 bent en nog maar een jaar kunt lezen... ;-) )
DatumThu Apr 7 18:15:26 2005

Reactie no. 4
Naamjippe van niel
Leeftijd10
Cijfer9
Recensiegoed album!!!! echt een topper van de buitenreeks!!!
DatumThu Feb 24 09:00:31 2005

Reactie no. 3
Naam Jan P.
Leeftijd 30
Cijfer 7
Recensie Niet goed, niet slecht, gewoon een degelijk verhaaltje om een kwartiertje mee door te brengen. Er leeft een klein volkje in de Kalmthoutse Heide en dit trekt natuurlijk de aandacht van profiteurs.
Aan onze stripvrienden natuurlijk de taak om het uitbuiten tegen te gaan. Het verhaal is goed getekend, onze vrienden die verkleind zijn is altijd leuk en dit was niet getekend met een hoogstaand werkje in gedachten.
Daarom krijgt dit verhaal van mij een 7.
Datum Sun Aug 29 16:47:49 2004

Reactie no. 2
Naam Martijn van Gool
Leeftijd 12
Cijfer 9
Recensie Het verhaal is heel erg leuk en ik moest ook lachen om de verkleinde hoofdrolspelers, omdat ze dan met allerlei speelgoeddingen gaan gebruiken. Verder is het wel spannend, want er zitten ook slechterikken in het verhaal, maar het loopt wel goed af hoor!
Datum Wed Feb 18 14:05:36 2004

Reactie no. 1
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 7
Recensie Ik denk dat ik van plan ben om mijn beoordeling wat soepeler te nemen.Ook bij dit verhaal.
Het verhaal is helemaal niet zo slecht maar het blijft gewoon niet in je geheugen staan.
Ik vind het 'verdwijnen' van de Heikneuters wat raar uitgewerkt.Lambik, Suske en Wiske komen uit de grond door de uitwerking van de verkleining en daarna komen we de Heikneuters niet meer tegen.Het gezicht dat Wiske trouwens trekt als ze tegen Lambik zegt dat ze groter word is om bijna bang van te worden, een gluiperige kattenkop!Veel missers dus maar door goede tekeningen en sterke humor een 7.Eigenlijk een 6,5 maar voor deze keer wil ik het afronden naar een 7.Maar wel omdat het een reclameverhaal is!
Datum Thu May 8 18:37:04 2003