Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Hippus het zeeveulen


Hippus het zeeveulen Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
 
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Hippus het zeeveulen verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,92

Reactie no. 13
NaamJ. Joffer
Leeftijd40
Cijfer6
RecensieHet is zomervacantie en onze vrienden zitten in een huisje aan de Spaanse kust. Wiske vindt tijdens het duiken een oude vaas met daarop een wezen half zeepaard, half mens. Dan komen ze bij een volgende duiktocht in hun duikklok vast te zitten...
Een beetje een nikserig kortverhaal waarbij je niet al te veel vragen moet stellen. (Maar als je dat dan toch doet: waarom wil Hippus zo graag zijn vaas terug?) Vooral de knullige zeerovers lijken zo weggelopen uit de poppenserie of uit Bassie en Adriaan, en de kinderachtige humor is dan ook navenant. Een van hen is doof en de ander is lui, hahaha wat grappig. Alleen al daarom krijgt deze een punt aftrek.
Datummaandag 28 december 2020 08:27

Reactie no. 12
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer8
RecensieIn dit album zitten twee verhalen, “Hippus het zeeveulen” en “Het verborgen volk”. Twee kortverhalen dus, dikwijls is het manco hiervan dat er net zo veel spanning in minder bladzijden moet worden gestopt. Hoewel het altijd moeilijk is de spanningsboog net zo gespannen te houden, vind ik dat het in deze gevallen best redelijk gelukt is. Op een prachtige achtergrond speelt zich een mooi sprookje af in zwembroek dat grotendeels door Suske en Wiske zelf wordt gedragen. Hippus het zeeveulen moet zorgdragen voor de zeepaardjes aldaar maar dat wordt belet door een gezonken piratenschip. Hippus is een leuke figuur dat bij Wiske een en ander doet ontwaken. Leuk gegeven is dat daar nog piraten leven; zij zijn echter voor straf daar achtergelaten door hun kapitein. Op zich zijn de piraten grappig maar de flauwe Bassie en Adriaan humor was destijds al niet je dat. Mooi is wel weer dat de moed van Suske ( zeer heldhaftig mooi gedaan, Suske toont karakter) aanleiding is voor de kapitein om de piraten te verlossen van hun boetedoening. In het hele verhaal is er ook wedijver tussen onze twee helden te zien. Op het laatste moment zijn Lambik en Jerom nodig om redding te brengen. Positief is dat Jerom wel op een originele manier de boel redt. Vaak is de kritiek dat Jerom alles komt oplossen, maar zijn kracht zit in de originaliteit van de oplossingen ( benzine uit auto drinken, scherm opblazen, de hoeveelheid benzine regelen met zijn oor). Dat is sterk, niet alleen in dit verhaal. Frappant is wellicht dat het kaft een plaat is van “Het verborgen volk”, tevens anders getekend dan hoort want Elise zit er in het verhaal zelf anders uit.
Datumdonderdag 08 oktober 2020 21:12

Reactie no. 11
NaamBofor!
Leeftijd31
Cijfer6
RecensieOndanks dat het een kort verhaal is zijn veel typerende elementen voor een S&W verhaal aanwezig zoals:
-de naïeve Wiske (oa.strook 5,22 35)
-de heerlijk onnozele Lambik (oa. strook 20, 21, 43 en 45)

Het gerijm van die dove piraat wordt op een gegeven moment een beetje flauw en Jerom moet uiteindelijk de klus weer klaren.
Ook een beetje ongeloofwaardig is dat Wiske aan de voet van Jerom kan blijven hangen met al dat gewicht van Suske en Lambik aan haar vast.

Een onopvallend kort verhaal wat in z'n geheel niet slecht is.

Datumzaterdag 09 november 2013 10:57

Reactie no. 10
NaamSandstorm
Leeftijd35
Cijfer8
RecensieLeuk zomers kortverhaal waar ik niks op aan te merken heb. De piraten zijn veeleer grappige dan gevaarlijke tegenstanders. Voor de rest zitten alle elementen in dit verhaal die typisch S en W zijn, zoals een kibbelende Sus en Wis, een heldhaftige Lambik en Jerom die een straffe toer uithaalt.
Datumzaterdag 06 juli 2013 20:57

Reactie no. 9
NaamJules Vismale
Leeftijd42
Cijfer8
RecensieOmdat dit een vrij kort verhaal is en er enigszins geknoeid mee lijkt te zijn wat de tijdsgeest betreft geef ik er toch maar een 8 voor. Hoe oud of jong Hippus het zeeveulen (een kruising tussen een mens en een zeepaard) is lijkt me onduidelijk al is zijn baas niemand anders dan Neptunus, de zeegod. Sidonia keurt aanvankelijk het duiken van Suske en Wiske goed totdat ze naar het gezonken piratenschip duiken waarvan niemand het geheim kent. De zeepaardjes in de grot zouden alleen van verschillende generaties moeten zijn daar het schip lang voor de grot ligt. De desbetreffende piraten (die naamloos schijnen) komen meer dom en onhandig over daar de "leider" een vloekende dronkaard is, de lange slungel nogal hardhorend schijnt en de oudere piraat is meer onnozel en zou bijna familie kunnen zijn geweest van de piraat Smee, de bootsman van kapitein Haak uit Peter Pan. Als Suske zichzelf wil opofferen om de vloek te verbreken duikt de echte piratenkapitein op (deze is inmiddels tot inkeer gekomen) die grote bewondering heeft voor Suske en hij neemt de drie piraten mee. Waar ze alleen naar toe gingen is erg onduidelijk (misschien naar het rijk van eerder bekeerde schurken uit vroegere albums) en Lambik is helaas te dom om het kanon te doven dat het schip vernietigd waarna de zeepaardjes alleen wel weer vrijkomen! Jerom ziet er als levende ballonvaarder meer uit als een vuurspuwer op een kermis!
Datumdonderdag 1 november 2012 23:03

Reactie no. 8
NaamMark
Leeftijd38
Cijfer7
RecensieAardig kortverhaal met redelijke tekeningen want de hoofden van de hoofdfiguren worden niet overal even goed getekend.
Datumzondag 27 november 2011 12:15

Reactie no. 7
Naamrobin breuls
Leeftijd10
Cijfer10
RecensieDit is echt een super album! Ondanks dat ik de tekeningen van de nieuwste serie (bijvoorbeeld de blikken blutser de bangeschieters) het mooiste vind vond ik dat deze tekeningen ook SUPER waren
echt een mooi verhaal ik ga voor een kleine 10!
DatumTue May 22 18:11:56 2007

Reactie no. 6
NaamEvelien
Leeftijd12
Cijfer9
RecensieHet verhaal van deze strip is niet zo bijzonder. Maar de tekeningen zijn geweldig! Ik waan me zo in Spanje! Er zit niet erg veel spanning in, maar de sfeer maakt dat zeker goed. Er is één ding dat ik niet snap. Waarom wilde Hippus zo graag die vaas hebben? Dat is toch niet nodig? Maar al met al is dit reclame album zeker een 9 waard!
DatumMon Mar 26 16:14:44 2007

Reactie no. 5
NaamJan P.
Leeftijd32
Cijfer7
RecensieDe tekeningen zijn heel mooi, het vakantiegevoel komt goed over maar toch mis ik iets dat wel in een verhaal als Knokken In Knossos voorkomt: genoeg spanning. Eigenlijk komt het er op neer dat ze visjes moeten bevrijden door een gezonken schip op te blazen. Ik sla niet stijl achterover van de tegenstand die onze vrienden daarbij krijgen en het komt allemaal een beetje flauwtjes over. Maar voor om even een kort verhaaltje te lezen is dit wel goed gedaan.
DatumWed May 24 00:28:14 2006

Reactie no. 4
Naam jippe
Leeftijd 10
Cijfer 9
Recensie het beste korte verhaal.hippes is een zeeveulen en moet alle visjes(ik weet niet meer hoe ze heten)ergens heen leiden.maar ze konden er niet door omdat een piratenschip er voor lag.suske en wiske vonden een vaas.op een ochtend was hij weg.over enkele uren kwamen ze erachter dat lambik hem had.dat vindt ik nou echt iets voor lambik.alleen jerom komt er maar heeeel weinig in voor.dat komt omdat het een kort verhaal is.dat is trouwens hetzelfde met sidonia.prof.barabas komt er helemaal niet in voor.er is 1 nadeel:waar slaat de reclame van waldcorn vital op???alleen op de achterkant een klein stripje over wladcorn vital en vitamine c + nog eeens extra calcium.maar in het verhaaal zelf komt dat waldcorn gedoe er echt niet in voor.eigenlijk een 9 1/2,die half voor het verdere avontuur in het album met de piraten.
Datum Thu Feb 10 15:40:37 2005

Reactie no. 3
Naam Peter Hoekstra
Leeftijd 24
Cijfer 8
Recensie Mooi kort verhaal dat gelukkig in dubbelstrip is uitgebracht. Zeker de moeite waard om te lezen!
Datum Thu Sep 23 12:55:42 2004

Reactie no. 2
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 8
Recensie Een erg sterk kort verhaal.
Het verhaal is overigens verkrijgbaar in één van de dubbele albums die een paar jaar voor nummer 200 verschenen.Dat maakt het niet tot een echt verzamelobject, maar waarom zal dat het moeten zijn? Bij een reclameuitgave gaat het mij om een verhaal met actie en humor en dat zit in dit verhaal.Een acht dus, in mijn mening de beste reclameuitgave maar ik heb ze nog niet allemaal gelezen.Als iemand anders een leuk(er) reclameverhaal weet mail me dan even via het bovenstaande adres.
Datum Mon May 5 18:53:09 2003

Reactie no. 1
Naam Alain Stienen
Leeftijd 38
Cijfer 9
Recensie Waarschijnlijk met "De snoezige Snowijt" de beste korte verhalen, die ooit in Winter- en Vakantieboeken uit de jaren 70 verschenen zijn! Wat "Hippus het zeeveulen" zo bijzonder maakt, volgens mij, is nog niet zozeer het verhaal, want al bij de eerste stroken weet je waar het op uitloopt, het zijn de tekeningen.´Die tekeningen zijn uiterst gedetailleerd en geven je werkelijk het gevoel in Spanje aan de Costa Brava te zijn!
Heerlijk!!!
Lees op een gure winterdag dit verhaal en daarna gaat het je een stuk beter!
Datum Fri May 2 11:50:56 2003