Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De kokende kei


De kokende kei Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De kokende kei verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,00

Reactie no. 2
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer7
RecensieEen aardig kortverhaal waarin Suske ( eindelijk weer!) een soepkei koopt en zo meesterkok wordt. Uiteraard dit tot grote jaloezie en ontsteltenis van een concurrent. Zo zit dit simpele, door Studio Vandersteen gemaakte, verhaal in elkaar. Het is best een aardige episode. Zoals voor veel kortverhalen geldt, is dit beter dan veel verhalen uit de vaste reeks. Het is wat simplistisch van insteek maar dat blijkt geen ramp. Het idee is natuurlijk wel wat kinderachtig maar ik heb dat niet als storend ervaren. Het verhaal houdt je er bij, het lest goed door. Je wordt niet afgeleid door onnozelheden. Sommige grapjes zijn typisch Studio Vandersteen maar zolang de flauwheid niet overheerst is alles behapbaar. De gevatheid van Vandersteen en/of Geerts is weg, dat wel. De krachttermen blijven stom en er zijn kleine ergernisjes. Gek is ook dat Suske meesterkok mag zijn maar het eten zet er niet uit: in de culinaire wereld doet esthetiek er zeker toe. Een simpel maar best aardig kortverhaal.
Datumzaterdag 21 november 2020 14:30

Reactie no. 1
NaamMark
Leeftijd38
Cijfer7
RecensieSolide kortverhaal waarin Suske mbv een magische steen een topkok wordt en daardoor een restauranthouder in nood kan helpen. Dit tot grote frustratie van de eigenaar van een naburig Italiaans restaurant die er van alles aan doet om klanten terug te krijgen. Redelijke tekeningen, wel soms wat lege achtergronden
Datumzaterdag 26 november 2011 11:57