Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Engeltjes, bengeltjes


Engeltjes, bengeltjes Wat vinden de lezers van dit album?
Index
Index
 
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Engeltjes, bengeltjes verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,85

Reactie no. 7
NaamInti
Leeftijd42
Cijfer8
RecensieOnlangs de reeks weer eens herlezen. De grapjes zijn niet slecht, maar naarmate de reeks vordert begonnen ze steeds meer het niveau van kalendermopjes te vertonen. Het vriendinnetje Dotje en de plaaggeest Bert Bavet zijn dan weer wel prima personages die het niveau wat opkrikken. De JUNIOR SUSKE EN WISKE kortverhaaltjes zijn een stuk beter. Maar met SUSKE EN WISKE JUNIOR tuimelt het niveau weer naar beneden
Bovendien kenden, zoals eerder werd opgemerkt, Suske en Wiske elkaar op die leeftijd niet. En de hond Tobias was er toen ook nog niet. Het poesje Witje komt uit een verhaaltje uit een serie leesboekjes
Als dan toch strips met jonge versies uit moeten komen, zou er eerst beter over nagedacht moeten worden. Een reeks met grapjes of kortverhaaltjes rond jonge versies van alle personages is misschien wel iets. Maar dan niet zoals in DE 7 SCHAKEN. Meer losstaand van elkaar en gesitueerd voordat RIKKI EN WISKE begint
Wiske en haar grote broer Rikki (en hun ouders). Lambik en z'n broer Arthur (voordat hun vader naar Afrika ging). Suske op Amoras. Jerom in de oertijd (voor of na de betovering?). Misschien iets met Krimson? Hoewel dat, afgaand op de flashbacks uit TEAM KRIMSON, een beetje saai zou worden
Datumdonderdag 05 november 2020 20:02

Reactie no. 6
NaamWilly
Leeftijd102
Cijfer7
RecensieUit nieuwsgierigheid heb ik dit eerste deel van "Klein Suske en Wiske" gelezen en het is beter dan ik verwachtte. Deed me denken aan die oude gags rond Lambik.

Zoals opgemerkt waren de oorspronkelijke Suske en Wiske ook kleuters, wat helaas door hertekening minder bekend is. In deze gags hebben we naast Suske en Wiske verder de hond Tobias en de kat Witje, ook de tante wordt genoemd maar niet getoond.

De karakters van Suske en Wiske zijn gehandhaafd en de grappen zijn aardig tot echt grappig. Ook mooi dat er niet gevloekt of onnodig engelse woorden gebruikt worden.

Datumdinsdag 18 maart 2014 22:28

Reactie no. 5
NaamZiya
Leeftijd12
Cijfer10
RecensieKei leuk strip album de grappen zijn soms niet te begrijpen maar je en er is een ding raar!!! SUSKE kende WISKE nog niet een toen ze 4-5 jaar waren dus er zit ook iets raar in de Klein S&W serie maar toch heeeeeeeeeel leuk ze zijn ook heel schattig
DatumTue May 23 21:09:50 2006

Reactie no. 4
NaamIngrid
Leeftijd17
Cijfer1
RecensieIk vind dit soort album kinderachtig.
Ik vind de grappen echt ontzettend kinderachtig en saai. Ik vind deze serie van klein Suske en Wiske dus idd alleen maar geldmakerij. Echt erg om Suske en Wiske voor z'on waardeloze serie te gebruiken.
DatumFri Jul 15 10:48:55 2005

Reactie no. 3
Naamjippe
Leeftijd10
Cijfer7
Recensiewel leuk maar sommige grapjes begreep ik niet echt!
DatumMon Mar 28 10:29:16 2005

Reactie no. 2
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 7
Recensie Over dit album kan ik kort zijn:kinderen geven het een tien en ik een vijf.
Dat is een 7,5 maar ik maak er geen acht van.
Ik vind de humor wat kinderachtig en de tekenigen niet mooi genoeg uitgewerkt.
Wel erg sterk vind ik dat Wiske ook op deze leeftijd een eigenwijs meisje is en dat Suske haar blindelings volgt en zich niet tegen haar keert.Maar waarom zal je klein Susks en Wiske kopen?Aan het begin van de echte reeks zijn Suske en Wiske even oud als hier, ongeveer 5 à 6 jaar.En dat waren toch veel sterkere verhalen?
Of niet soms?
Datum Wed May 7 16:34:45 2003

Reactie no. 1
Naam Alain Stienen
Leeftijd 38
Cijfer 8
Recensie Een spiksplinternieuwe reeks met onze helden, die de luier juist ontgroeid zijn. Wat is hier over te zeggen? Vele beweren, dat de albums van de laatste jaren ("De kunstkraker", "Big Mother", "De ongelooflijke Thomas" om maar enige te noemen.)maar geldmakerij is! Deze nieuwe gagreeks is voor mij ware geldmakerij!!! De kindertjes van 6 a 7 jaar willen dit album hebben, omdat Suske en Wiske er zo snoezig uitzien en de uitgeverij hoopt zo dat deze kinderen zich dan over de normale rode reeks ontfermen, dat heet dus kopen! Zo ontsluit de uitgeverij zich een nieuw publiek, want het medium strip heeft toch de laatste decennium erg geleden onder de druk van de spelletjescomputer!
De tekeningen op zich zijn goed. Wie Jeff Broeckx kent, weet dat hij klasse kan tekenen. Ik denk hierbij aan o. a. "Bessy natuurcommando" en "Waterland" De gags zelf vind ik persoonlijk wel leuk, maar niet dat ik er kapot van ben.
Mijn zoontje echter krijgt er niet genoeg van en de manier waarop hij zich amuseert over de grappen laten mij een 8 geven.
Datum Mon May 5 09:33:58 2003