Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De vliegende klomp


De vliegende klomp Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De vliegende klomp verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,55

Reactie no. 10
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer6
RecensieWeer een toeristisch album. Dit keer gaan we niet door Vlaanderen maar door Noord-Brabant. Nu niet per klassiek auto maar met klomp en per fiets ( Nederland uiteraard, ik heb zelf ook een fiets en een paar klompen, ik slaap nog net niet onder een hunebed). Waarom onze vrienden gescheiden deze tocht doen is een beetje vreemd. Zeker met de genoemde voertuigen. Lambik en Jerom op één fiets door héél Noord-Brabant? Het verhaal is best leuk maar je ontkomt niet aan het gevoel dat je de "rally" nog een keer leest. Dit relaas is wel beter maar de "rally" straalt veel meer charme uit. De tekeningen zijn goed, in de door mij geprezen jaren '70 stijl. Niet altijd even goed: Lambik ziet er in strook 48 raar uit. Frappant is dat ondersteunendende termen nu veel minder voorkomen en hun nut echt bewijzen ( woorden als "Help" of "Woeaa") tegenover de huidige serie. Mijn versie had een erratum omdat veel niet meer klopt ten opzichte van 1975. Het is voor mij teveel een herhaling van wat ik al heb gezien. Leuk maar niet bijzonder genoeg.
Datumvrijdag 25 december 2020 21:32

Reactie no. 9
NaamMark
Leeftijd37
Cijfer6
RecensieEen album zonder echt verhaal, een zuiver toeristisch album zoals ook de rammelende rally. Meer voor de verzamelaar.
Vrijwel alle hoogtepunten van Noord-Brabant passeren de revue in dit verhaal uit 1975. Omdat sommige objecten in de tussentijd zijn verdwenen of zijn opgegaan in andere parken staat achterin de heruitgave uit '99, die ik heb gelezen, een corrigendum.
Datumwoensdag 27 oktober 2010 19:01

Reactie no. 7
NaamJarvin
Leeftijd15 jaar
Cijfer8
RecensieHet is een leuk verhaal.
Maar het is eigenlijk wel jammer dat je meestal maar 1 of 2 plaatjes ziet die over de dorpen gaan. Het zou leuker zijn, als er bijv. bij elke dorp of stad bijv. 5 plaatjes staan die ook daar over gaan.
DatumTue Oct 18 13:01:33 2005

Reactie no. 6
Naam JeroenG
Leeftijd 28
Cijfer 5
Recensie Na 'De rammelende rally' was 'De vliegende klomp' het tweede toeristische verhaal van Suske en Wiske. Net als in het eerste album is ook hier de verhaallijn zeer dun en zit het meeste plezier in de mooie tekeningen. Hoewel mooi zijn ze niet zo gedetailleerd als in 'De rammelende rally'. Daarentegen zit er in dit album iets meer verhaal. Dat onze vrienden allemaal dezelfde route rijden en daardoor elkaar regelmatig tegenkomen speelt natuurlijk mee.
Conclusie: tekeningen: iets minder, verhaal: iets beter, gecombineerd komt dat op eenzelfde cijfer uit als 'De rammelende rally': Een vijf
Datum Sun Mar 7 20:08:25 2004

Reactie no. 5
Naam Jan P.
Leeftijd 30
Cijfer 6
Recensie Ach, eigenlijk is het een reclame voor Noord-Brabant met daaromheen een verhaaltje gebouwd, maar dat maakt de pret van het verzamelen niet minder (Ik heb dit voor €17,50 kunnen kopen in gave conditie). Het is alleen Lambik's karakter dat ten volle is uitgewerkt en het einde is wat afgeraffeld, maar het is een prettig verhaal met wat leuke grappen en meer kan je ook niet verwachten.
Datum Sat Jan 24 23:59:10 2004

Reactie no. 4
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 6
Recensie Niets aan, enkel en alleen een verzamelobject.
De vliegende klomp doet mij nou gewoon niets.
Datum Thu May 22 15:13:48 2003

Reactie no. 3
Naam Moldow de Groote
Leeftijd 24
Cijfer 8
Recensie een aanrader voor elke echte verzamelaar
Datum Sun May 18 22:44:18 2003

Reactie no. 2
Naam Jan
Leeftijd 24
Cijfer 6
Recensie Ja, ook ik ken dit verhaal. Dat ik er 30 euro voor heb neergelegd daar heb ik geen spijt van. Je bent verzamelaar of niet. Naar mijn idee is dit verhaal wel meer een verhaal dan 'De rammelende rally'. Maar het is in principe niet meer of minder dan een boekje voor de 'heb'. Vanuit die waarde dus wel een voldoende!
Datum Wed Apr 30 17:43:32 2003

Reactie no. 1
Naam Alain Stienen
Leeftijd 38
Cijfer 8
Recensie De volgende tot een stripverhaal bewerkte toeristische folder met Suske en Wiske en hun vrienden als reisgidsen. Dit keer valt de eer aan Nederlandse provincie Noord-Brabant. Dit keer heeft Paul Geerts de vingers in de pap, en hij hoeft zich niet te verstoppen achter zijn leermeester! De tekeningen en ininktingen zijn ook hier verzorgd en spreken voor zich, maar toch is dit alles niet zo opwindend als de rammelende rally.
Datum Thu Apr 24 20:52:06 2003