Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De kribbige krab


De kribbige krab Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De kribbige krab verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,00

Reactie no. 3
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer8
RecensieDit verhaal heb ik in de heruitgave van 2020 gelezen, dus niet in de leuke maar niet al te praktische miniversies. Een tamelijk origineel verhaal waarin een milieuactiviste met behulp van een reusachtige krab overbevissing wil tegen gaan en een slecht van zin zijnde visser die daar misbruik van maakt. Deze visser, Kokkisijn ( lelijk getekend), misbruikt Lambik als lokaas om zo de krab te overmeesteren. Een leuk en bij tijden spannend verhaal waarin de meeste personages goed tot hun recht komen. Het gebrek aan flauwiteiten en kinderachtige humor is hier een groot voordeel: de strijd tussen Lambik en Jerom blijft altijd aanvaardbaar. De laatste tijd wordt Jerom vaak gedegradeerd tot iemand die alleen amar rotopmerkingen naar Lambik maakt, maar dat valt hier enigszins mee. Suske en Wiske zijn ook aardig op dreef maar Wiske mist absoluut haar ouderwetse humoristische gevatheid. Wel zijn zij soms slecht getekend terwijl de stijl van dit album niet verkeerd is. Best een sterk kortverhaal.
Datumdinsdag 24 november 2020 22:58

Reactie no. 2
NaamWouter
Leeftijd16
Cijfer6
RecensieEen zes voor het goede verhaal.
Voor mij zijn de tekeningen van Luc Morjaeu van veel betere kwaliteit. De tekeningen van Dirk Stallaert zijn goed. Maar nog geen Suske en Wiske. Luc komt daar in de buurt.
Het verhaal is erg goed en leuk. Leest lekker makkelijk door.

Ik hoop dat Luc de reguliere reeks wel zo veel mogelijk blijft tekenen.(hoewel de Watersater erg goed getekend was door Dirk)

Datumdinsdag 7 december 2010 18:44

Reactie no. 1
NaamMark
Leeftijd37
Cijfer7
RecensieEen kortverhaal waarin een gigantische reuzenkrab vissersboten tot zinken brengt. Lambik wordt door Kokkisijn via zijn ego bewerkt en besluit met een geleende vissersboot op jacht te gaan. Het blijkt dat hij slechts als lokaas dient voor de krab, welke Kokkisijn wil gaan vangen. Suske en Wiske willen ingrijpen maar worden overmeesterd.
Op zich is het verhaal in deze reclameuitgave voor Duo Penotti best orgineel: Een milieuactiviste besluit geweld te gebruiken tegen de overbevissing en een kwaadaardige vishandelaar wil daar een slaatje uit slaan. Maar wie de geheimzinnige bestuurder van de krab is wordt wel erg voorspelbaar aangezien de zgn vermiste journaliste twee keer eerder in het verhaal wordt aangehaald. De karakters worden weer goed uitgespeeld met o.a. de klassieke botsing tussen de 'geboren leider' Lambik en 'spierbundel' Jerom
De tekeningen in dit verhaal zijn goed al komen ze door het formaat van het album (te klein vierkante boekje) slecht tot hun recht.
Datumzaterdag 27 november 2010 09:50