Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het gouden kuipje


Het gouden kuipje Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
 
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Het gouden kuipje verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 4,00

Reactie no. 10
NaamRemco
Leeftijd50
Cijfer5
RecensieDe infostrips zoals ze heten, hebben één groot nadeel: het zijn reclame-albums en geen informatieve strips zoals de naam doet geloven. Dat stoort. Nog een groot nadeel is dat deze albums bestaan uit geschreven tekst gelardeerd met stukjes strip. Ik snap niet waarom. Voor mij werkt het heel lastig. Soms leek het alsof het geschrevene niet aansloot op het getekende. De tekeningen zijn in dit geval goed en zien er appetijtelijk uit maar worden continu onderbroken door grote stukken tekst. Het verhaaltje is best aardig ( wel erg kinderlijk) maar wel erg simpel en is uiteindelijk niet meer dan een achtervolging om Magister Magius en Knuffel (zijn poes) te vinden. Deze karakters zijn erg leuk maar zijn slachtoffer van de opzet van dit verhaal, net als onze helden. Niet alles is even logisch: waarom gaan Lambik en Jerom in Woerden werken? Een kat plast niet tegen een wiel als een hond, sporen laat een kat na door te sproeien. een aardig niemendalletje dat, ware het volledig getekend, veel beter geweest zou zijn.
Datummaandag 18 april 2022 20:19

Reactie no. 9
NaamMark
Leeftijd37
Cijfer8
RecensieOndanks het flinterdun verhaal ben ik toch enthousiast over deze infostrip. Het verhaal is vermakelijk en de tekeningen zijn prachtig (volgens mij is Eugeen Goossens hier verantwoordelijk voor geweest)
Datumdinsdag 2 november 2010 20:10

Reactie no. 8
NaamMruiter
Leeftijd30
Cijfer5
RecensieAls ik het vergelijk met de gouden friet is dit een prachtverhaal, maar dan noem ik ook een vreselijk album. Mager verhaal, de kat is inderdaad schattig zoals al eerder wordt genoemd en het feit dat Lambik en Jerom in de fabriek werken en dit van pas komt in het verhaal doet me ook goed. Maar een voldoende kan ik het niet geven.
Datumvrijdag 2 mei 2008 20:40

Reactie no. 7
NaamKaj Peters
Leeftijd22
Cijfer6
RecensieIk las dit album als kind graag om de mooie tekeningen en het duistere sfeertje rond de alchemisten. Als volwassene stoor ik mij in de eerste plaats aan de enorme lappen tekst en het wel heel erg aanwezig zijn van reclameboodschappen. En toch vond ik het op een bepaalde manier best geestig, zo los gezien van een volwaardig album.
Datummaandag 7 januari 2008 01:03

Reactie no. 6
NaamJan P.
Leeftijd31
Cijfer2
RecensieWeer 'n waardeloos verhaal uit de Info Strip-reeks zoals die door de jaren '80 verschenen, maar dit was gelukkig de laatste. Her en der zijn lappen tekst verspreid en zelfs recepten met producten van ERU en dit is absoluut irritant. De plaatjes lijken hier enkel te bestaan uit onmemorabele gags. De tovenaar Magister Magius is ook vreselijk irritant. Deze wil weten hoe echt goud gemaakt wordt na een of ander ongelofelijk flauw incident met een geldtransportwagen. Onze vrienden zijn uiteraard z'n tegenspelers. Zo werken Lambik en Jerom in de ERU fabriek, waar ze kaasproducten moeten produceren. Lambik zegt ergens 'Wat ruikt dat lekker, zeg!'  Nou, ik zal je vertellen, ik heb ooit eens bij een kaasfabriek gesolliciteerd en.... de lucht in zo'n fabriek is gewoon simpelweg VERSCHRIKKELIJK! Maar dat terzijde. Er wordt ergens een beetje door de tijd gereisd, van het oninteressante een komt het oninteressante ander  en zo  komen onze vrienden erachter hoe ze goud moeten make, dat is namelijk de kaas uit het Goudkuipje.... Belachelijk! Ik geef niet meer dan 2 punten voor deze onzin, voor de tekeningen en moeite.
DatumSun Oct 23 20:53:45 2005

Reactie no. 5
Naam Alinda Roenhorst
Leeftijd 22
Cijfer 4
Recensie Het is al weer een tijdje geleden dat ik het album heb gelezen. Maar ik vind het geen fijn album om te lezen, je weet niet hoe je moet lezen, i.v.m. "de striptekst en het leesboektekst" (ik weet het niet hoe je dat noemt.) Ik kwam zelfs tot de ontdekking dat ik er pijltje had bijgezet, hoe ik het moest lezen. Het enige wat goed is aan dit album zijn de tekeningen.
Datum Mon Feb 14 19:02:21 2005

Reactie no. 4
Naam Peter Hoekstra
Leeftijd 24
Cijfer 3
Recensie Ach het verhaal klopt en is wel aardig maar verder heb ik niets om het punt omhoog te trekken en blijf ik hangen op een 3.
Datum Wed Sep 22 14:40:52 2004

Reactie no. 3
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 16
Cijfer 1
Recensie De infostrip-serie vind ik ook echt in één woord:WAARDELOOS
De humor is ver te zoeken en al die teksten maken het zó vermoeiend om te lezen!
Echt waar, die infostrip-serie hadden ze mijn inziens nooit moeten maken!
Datum Wed Feb 18 18:41:58 2004

Reactie no. 2
Naam Jan
Leeftijd 24
Cijfer 1
Recensie Tja hier kan ik kort over zijn. Dit is de enige infostrip die ik heb, en ik zal die andere waarschijnlijk pas kopen als ik echt alles heb van Suske en Wiske. Ik vind dat leesgedeelte erin sowieso een mislukt experiment. Het verhaal is gewoon waardeloos en de humor ben ik ook niet echt kapot van. Waar Sidonia is gebleven? Lekker belangrijk!!!!! Ik lees dit verhaal zo weinig dat ik haar geeneens kan missen. Sidonia is trouwens ook niet echt degene die de reeks draagt. Dat is Lambik en die zit er in. Lees maar eens 'De koning drinkt'. Mooi verhaal, maar je mist iets. Net als bij de eerste delen.
Datum Sun May 11 17:27:31 2003

Reactie no. 1
Naam JeroenG
Leeftijd 27
Cijfer 5
Recensie Het Gouden Kuipje is het laatste verhaal uit de infostrip-serie, oftewel een combinatie van leesboek en strip. Het verhaal is, net als bij de meeste infostrip-verhalen, flinterdun. Centraal staat de alchemist Magister Magius, die op zoek is naar de manier om goud te maken, Hij reist hierbij door de tijd en kruist het pad van Suske, Wiske, Lambik en Jerom. Deze vertrouwen het zaakje niet en reizen achter hem aan met de teletijdmachine. Uiteindelijk hebben ze hem te pakken en kunnen ze de alchemist duidelijk maken dat hij het echte goud inmiddels gevonden heeft, namelijk de kaas in het Goudkuipje.. Een dommer plot voor een verhaal was er nog niet eerder te vinden in een Suske en Wiske-verhaal. Alsof de alchemist na het proeven van Goudkuipje zijn zoektocht naar echt goud zou staken. Verder stelt het verhaal zowiezo weinig voor, behalve enkele (rake) grappen gebeurt er in feite weinig. Algemeen minpunt vind ik ook d at de reclame voor Goudkuipje er wel erg dik bovenop ligt, reclamestrip is hier met recht een betere benaming dan infostrip. Desondanks toch een 5 dankzij de poes van de alchemist die erg schattig is en enkele grote platen die mooi getekend zijn... Alleen uhmmmm, één vraagje... waar is Sidonia??
Datum Thu May 8 11:51:09 2003