Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De mollige marmotten


Familiestripboek 1994 met het verhaal 'De mollige marmotten' Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
 
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De mollige marmotten verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 8,20

Reactie no. 10
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer9
RecensieGrappig dat als je bladzijde één al opent van dit verhaal, komt de ouderwetse S&W magie direct tevoorschijn. Een zeer scherpe tekening van een gletsjer zet direct de toon al. Nu zegt de eerste tekening niets maar vaak is het wel een voorbode voor kwaliteit en ook in dit geval. Ik had net een Studio100 verhaal gelezen “De knikkende knoken” en dan voelt deze ouderwetse stijl als prachtige romantiek. Het verhaal is ouderwets sterk en al onze helden staan weer in hun eigen kracht. De basis is weer een mooie legende ( De nacht van de gouden bergen, al of niet bestaand). Er is weer veel ouderwetse spanning die je soms echt beangstigt, de verdwijning van Wiske in de gletsjer is echt goed gedaan. De pratende dieren geven extra cachet aan het sprookje. Het zijn nu geen belerende spiegels voor de mensheid/ of kinderlijk aspect maar er is een passende reden waardoor zij spreken. De bijfiguren zijn goed: Sep, de opgesloten boeven en de magier die op het einde ten tonele verschijnt. Jerom is er wel maar lost niet alles in één keer op. Suske en Wiske moeten veel zelf doen. Vragen zijn er uiteraard wat doet Tobias in Oostenrijk, compleet met Dolly en wat toevallig rijden S&W en de bende daar ook rond? De onevenredige woede van Lambik tegenover Sep klopt niet. DE tekeningen zijn supergedetailleerd, houdingen kloppen beter, uitdrukkingen zijn sterk, krachttermen zijn er alleen als ze functie hebben. Een mooi, innemend sprookje dat ons meeneemt naar de ouderwetse Geerts verhalen. Één fout: Tobias in de sneeuw.
Datumdinsdag 15 december 2020 14:58

Reactie no. 9
NaamMark
Leeftijd37
Cijfer8
RecensieGoed kortverhaal in de Oostenrijkse Alpen. Ik heb het gevoel dat dit zelfs uitgewerkt had kunnen worden tot een volledig verhaal uit de reguliere reeks. Minpuntje, zoals Alain ook al opmerkte, is de stroom goudbrokken uit de rotswand: een regelrechte kopie uit Bibbergoud
Datumdinsdag 2 november 2010 20:52

Reactie no. 8
NaamBarry
Leeftijd28
Cijfer7
RecensiePrima editie voor een kort verhaal. Bevat alle elementen voor een geslaagde Suske en Wiske, alleen deze keer allemaal iets beknopter. Leuk ook dat Tobias zijn opwachting maakt, blijft een leuk hondje.
Datummaandag 4 augustus 2008 09:07

Reactie no. 7
NaamMruiter
Leeftijd30
Cijfer9
RecensieGewoon een erg leuk verhaal, jammer dat het zo kort is. De geschiedenis van de gevangenen die over de bergen worden geleid, hun ontsnapping en de moord op de bewakers. De legende over de ronddolende geesten van deze mannen, het verborgen goud. Tobias en Dolly spelen mee, de vrienden helpen een oude man. Supergoed gewoon, en dat voor zo'n kort verhaal.
Datumvrijdag 2 mei 2008 19:05

Reactie no. 6
NaamBarry
Leeftijd26
Cijfer8
RecensieLeuk verhaal, prima uitgewerkt ondanks dat het natuurlijk erg kort is.
Het bevat alle elementen die een goede S&W nodig heeft. Goede reclame in ieder geval!
DatumThu Aug 24 13:06:28 2006

Reactie no. 5
NaamAnne
Leeftijd14
Cijfer9
RecensieSuper Leuk verhaal!!! Mooie tekeningen en een goed verhaal. Echt de moeite waard!!
DatumSat May 27 14:24:16 2006

Reactie no. 4
NaamJan P.
Leeftijd31
Cijfer8
RecensieJa, dit is een lekker verhaaltje. Het heeft alles wat de reguliere albums ook bevat: Spanning, humor en vaart. Jammer dat dit verhaal niet beter uitgewerkt is tot een nieuw album.
DatumSun Mar 27 18:42:15 2005

Reactie no. 3
Naamharmen
Leeftijd14
Cijfer8
Recensiedeze is idd wel kort, maar ik vind het wel leuk, want ik had net voordat ik deze las 'het hondenparadijs' gelezen, en daarom vond ik tobias extra leuk, ik vind het sowieso leuk als er dingen in voorkomen die ook in andere albums voorkomen, als er dan onder staat: * zie het hondenparadijs.
maar dit is in ieder geval goeie reclame!!
DatumTue Mar  8 13:08:13 2005

Reactie no. 2
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 16
Cijfer 8
Recensie Veel te kort, dit verhaal.
Zoals eigenlijk bij elke reclamestrip.
De humor zit er dan weer heel goed in en omdat het om een reclamestrip gaat geef ik dan toch maar een acht!
Datum Mon Feb 16 17:03:02 2004

Reactie no. 1
Naam Alain Stienen
Leeftijd 39
Cijfer 8
Recensie Onze vrienden zijn op vakantie in de Oostenrijkse Alpen en ontmoeten daar Tobias en Dolly, de hondjes uit "Het hondenparadijs" en andere avonturen. Deze honden zijn uit de auto gekegeld worden door de brute eigenaar. Samen met onze vrienden beleven ze, hoe legendes altijd een kern van waarheid hebben...
Dit is een kortstondig avontuur, met al de elementen, die de S+W-verhalen zo populair maken: pratende dieren, een ijzersterke Jerom, een eigenwijze Wiske, een zich opofferende Suske, ongure bandieten, een vechtpartij enz., enz. Laten we echter niet vergeten, dat vooral in het begin van het verhaal op een meesterlijke manier sfeer opgebouwd word door de auteur. Iets wat niet alle (vakantie)kortverhalen hebben!!! Kortom... dit is een verhaal om even ca. twintig minuten weg te duikelen en alles om je heen te vergeten. Al is er een minpuntje te vermelden; de manier hoe het goud uit de berg komt is uit "Bibbergoud" gejat! Al is het ook vermeld onderaan in de tekening, had de auteur toch iets anders kunnen verzinnen! Dit is ook voor mij tevens de aanleiding, dit verhaal géén negen te geven. Maar ja... een acht is ook niet slecht!
Datum Tue Feb 10 17:57:26 2004