Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De meteomachine


De meteomachine Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
 
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De meteomachine verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,00

Reactie no. 5
NaamWilly
Leeftijd101
Cijfer8
RecensieHeerlijk kortverhaal! Eerbetoon aan de oude weerman Pien Armand (1920-2003) als Lambik een gelijknamige meteomachine vindt waarmee hij het weer plaatselijk kan veranderen. Het gaat natuurlijk allemaal mis.

En dan blijkt de krachtpatser Jerom niet genoeg, de slimheid van Suske redt uiteindelijk de situatie. Mooi einde ook! Dat Wiske haar kapsel halverwege verandert na die regenbui vind ik wel grappig.

Datumwoensdag 08 oktober 2014 20:27

Reactie no. 4
NaamMark
Leeftijd39
Cijfer7
RecensieZeer kort verhaal uit het Suske en Wiske magazine, welek volgens mij alweer terziele is aangezien ik er niets meer over heb gehoord. Het verhaaltje over de weermachine is aardig, wel wat simpel maar wat mij hier vooral aanspreekt zijn de goede tekeningen. Op zich zijn de composities niet zo bijzonder maar de hoofdfiguren zijn goed op het papier overgebracht
Datumdinsdag 13 november 2012 15:02

Reactie no. 3
NaamKaj Peters
Leeftijd25
Cijfer6
RecensieSimpel verhaaltje over een geflipte weermachine. Paar leuke grapjes erbij. Het mag allemaal geen naam hebben zo inwisselbaar is het. Maar omdat het een kort verhaal is buiten de reeks ben ik wat milder gestemd, als extra verhaaltje doet het zijn ding. Het heeft trouwens ontzettend veel weg van Willie Wortel uit de Donald Duck.
Datumdinsdag 22 februari 2011 11:22

Reactie no. 2
Naamdennis
Leeftijd12
Cijfer5
Recensiehet begin van het album vond ik wel goed. maar toen jerom thuis kwam (net nadat lambik de meteomachine heeft uitgeprobeert) zei hij ga uitje knappen. dat zo jerom normaal nooit doen.jerom zou eerst vragen wat er in de kist zat, of waar het water vandaan kwam. en wat me ook op viel is dat suske en wiske (op de boot) lange mauwen hadden in plaats van korte. op de boot zagen we ook voor eerst wiske's kapsel echt goed. ik snap wel dat wiske krulletjes heeft want dat heeft ze in de stuivende stad ook (tot nu toe is dat de nieuwste) maar als ze van de boot heeft ze weer haar oude kapsel.suske ook een polo-shirt aan. dus niet alles klopte.
Datumzondag 26 december 2010 09:36

Reactie no. 1
NaamJan P.
Leeftijd36
Cijfer4
RecensieIk vind dit te simpel voor de S&W-serie, al staat het in dienst van het weer-thema van de bijbehorende magazine. Lambik komt bij de kapper om z'n 6 haren wat bij te laten werken en de kapper in kwestie heeft een helder moment en zadelt Lambik op met een geflopte uitvinding van z'n grootvader. Waarschijnlijk kwam Wiske daar net vandaan want ze heeft een krullebol. Waarom zijn de nieuwe scenaristen niet in staat om de 'blauwe' reeks gewoon te laten wat het is? Is de zucht naar erkenning te onweerstaanbaar? Zo werd ook de Stalen Mol weer aangehaald in dat zwakke goud-verhaal van een paar jaar terug en was er ook iets anders in een recenter verhaal. Het moge in ieder geval duidelijk zijn dat dit niet in de buurt komt van bovenstaande reeks. Maarja, we gaan verder: Lambik drukt eens wat knoppen in en onze vrienden belanden in de ene na de andere klimaatsverandering. Het heeft veel weg van de stijl in Donald Duck, maar in zo'n reeks werkt het gewoon beter omdat er geen krachtpatser als Jerom erbij gehaald hoeft te worden (met alle respect voor Jerom, dat door andere verhalen een favoriete persoonlijkheid bij me is). Om de nieuwe magazine interessant te houden moeten de beloofde korte verhaaltjes toch een stuk beter worden.
Datumzondag 24 oktober 2010 16:36