Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De snoezige Snowijt


Winterboek 1973 met de eerste editie van dit verhaal Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De snoezige Snowijt verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,92

Reactie no. 13
NaamJ. Joffer
Leeftijd40
Cijfer7
RecensieZowaar een keer een kerstverhaal van Sus en Wis. Onze vriendjes moeten in de zestiende eeuw een ijsbaby terugbrengen naar een sneeuwkoningin, terwijl ze door de Spanjaarden worden belaagd. De plot doet een beetje denken aan De zingende kaars, maar het is hier veel verzorgder uitgewerkt. Paul Geerts weet er zelfs wat Jozef en Maria-achtige tafereeltjes in te smokkelen. Ook hier hebben Suske en Wiske de meeste screentime, wat altijd fijn is. Prima winters vermaak.
Datumzaterdag 19 december 2020 21:24

Reactie no. 12
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer8
RecensieEen beetje het winterverhaal van Suske en Wiske. Snowijt , de sneeuwbaby wordt overgeheveld uit het verleden en moet terug naar haar ouders. Dit geheel volgens de legende van het Brabantse Kerstenbeek: of moeten we zeggen Bethlehem? De Spanjaarden, het Kerstverhaal ( Kerstenbeek) en onze helden zijn wel op een heel virtuoze manier met elkaar versmolten. Een kortverhaal hoeft niet vol hiaten te zitten. Dit is een rustig leesbaar verhaal met de alom beroemde Suske en Wiske charme in een wintersprookje. Met zelfs een tip aan de lezers om goed voor de vogels in de winter te zorgen.
Datumdonderdag 08 oktober 2020 20:57

Reactie no. 11
NaamInti
Leeftijd40
Cijfer9
RecensieDit verhaal bevat een hoop leuke verwijzingen naar het kerstverhaal
Maar het doet je ook terugverlangen naar de winters van weleer, toen er nog de hele winter pakken sneeuw viel en er sneeuwmannen gemaakt konden worden of met sneeuwballen gegooid
Deze strip wekt dus ook op weergebied de nodige nostalgie op
Datummaandag 24 december 2018 07:26

Reactie no. 10
NaamSandstorm
Leeftijd34
Cijfer6
RecensieDe Snoezige Snowijt is een eenvoudig, niet echt verrassend, maar wel sfeervol kerstverhaal. Veel typisch S en W elementen passeren de revue, zoals de liefde van Wiske voor Schanulleke, een wezentje dat per ongeluk uit het verleden wordt geflitst en Lambik die op het einde wordt teruggeflitst, net wanneer hij op het punt staat een kus te krijgen van een of andere schone. Dit kortverhaal is perfect geschikt als tussendoortje in deze kerstperiode, maar verder is het geen memorabel verhaal.
Datumzaterdag 22 december 2012 22:31

Reactie no. 9
NaamMark
Leeftijd38
Cijfer7
RecensieEn opeens verscheen, begin jaren 80, dit kortverhaal uit de jaren 70 in de reguliere serie. Op zich valt daardoor dit verhaal, door zijn tekenstijl en scenario, totaal uit de toon met de omringende albums maar het verhaal zelf is sfeervol en goed te noemen. De tekeningen zijn redelijk .
Datumzondag 20 november 2011 11:20

Reactie no. 8
NaamRobin
Leeftijd12
Cijfer9
RecensieGeweldig kortverhaal. Leuke inhoud, waarin vooral wordt bewezen (voor de nieuwere lezers) dat Wiske zielsveel van Schanulleke houdt. Verder ook leuke personage's waaronder dat vogeltje en Snowijt zelf uiteraard.
Datumzaterdag 16 mei 2009 17:17

Reactie no. 7
NaamRonnie
Leeftijd30
Cijfer9
RecensieEen goed, degelijk en onvervalsd suske en wiske verhaal.... zoals suske en wiske echt zijn...
DatumFri Oct 26 06:30:04 2007

Reactie no. 6
NaamTimothy
Leeftijd12
Cijfer8
RecensieEen erg mooi verhaal. Op de Spanjaarden na ook heel mooi getekend. Maar de snoezige Snotwijt is een prachtig Kerstalbum dat niemand onberoerd zal laten.
DatumMon Jun 11 21:27:28 2007

Reactie no. 5
NaamBarry
Leeftijd26
Cijfer8
RecensieOndanks dat het een kort verhaal is, komt het wel prima tot zijn recht. Een mooi en sfeervol verhaal, met subtiele verwijzingen naar de geboorte van Christus. Passend en zeker niet storend. Leuke karakters in dit verhaal en bovendien goed getekend. Ik ben er erg over te spreken!
DatumThu Jul 13 07:44:17 2006

Reactie no. 4
Naamharmen
Leeftijd15
Cijfer7
RecensieIk snap nou echt niet waarom dit kortverhaal zo hoog scoort, en het vliegende hart zo laag. In dit verhaal zit veel minder! Het is niet slecht... dat zeker niet, maar toch wel minder dan het vliegende hart... naar mijn mening althans... maar oké. Even over dit verhaal. Dat gaat me vaak iets te snel, op het begin worden ze zo door professor barabas weggeflitst naar het verleden... waar hij in "de raap van Rubens" heel moeilijk over doet. Verder niet zulke sterke humor, maar al met al wel leuk verzonnen.
DatumTue May  2 22:24:28 2006

Reactie no. 3
Naam Tim
Leeftijd 15
Cijfer 8
Recensie Leuk verhaal, dat heel goed verzonnen is. Wat dat betreft had De Snoezige Snowijt dus ook wel 58 pagina's kunnen tellen, maar ik vrees, dat het hele verhaal dan wat langdradig geworden was. De 28 (geloof ik) pagina's die het nu heeft, zijn voldoende.
Het verhaal is leuk, met veel humor. Wiske is weer lekker eigenwijs en haalt Suske weer - op haar gebruikelijke manier - over om met de teletijdmachine naar het verleden te reizen.
Ja, een fijn verhaaltje om rond kerst te lezen.
En er zitten ook nog verwijzingen in naar de geboorte van Jezus, nl. wanneer Suske, Wiske, de ezel en Snowijt in een stalletje staan. Leuk!
Datum Sun Jan 9 16:20:09 2005

Reactie no. 2
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 16
Cijfer 8
Recensie Ik vind het verhaal zeker niet slecht.
Maar zoals ik al vaker gezegd heb zijn de verhalen uit de reclamereeks meestal simpelweg te kort om een goed verhaal uit te werken.
De tekeningen zijn daareentegen goed en de humor ook, een acht dus.
Datum Mon Feb 16 18:30:03 2004

Reactie no. 1
Naam Alain Stienen
Leeftijd 38
Cijfer 9
Recensie Een leuk en sfeervol kerstverhaal gespikt met humor. Het laat zich niet ontkennen, dat het belangrijkste verhaal uit de Bijbel, nl. de Geboorte van Jezus Christus hier verwerkt wordt.
Maar het gebeurt niet op een Godslasterlijke manier, integendeel...
De locatie en het tijdgebeuren is geheel verschillend; het speelt zich niet af in het Palestina ten tijde van koning Herodes, echter in Brabant ten tijde van de Spaanse bezetting! Alleen de bijbelse motieven worden hier gebruikt, zoals de baby in een stal, de heilige drie koningen, de schitterende ster boven de stal enz., enz. Dit alles leest zich lekker en is precies het goede voor een half uurtje ontspanning tijdens de gure dagen voor Kerstmis.
Datum Mon Jul 21 18:16:38 2003