Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De tandentikkers


De tandentikkers Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
 
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De tandentikkers verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,80

Reactie no. 10
NaamMark
Leeftijd37
Cijfer6
RecensieNet zoals bij de Blijde Broodeters lijdt ook deze info-strip onder het gegeven dat het verhaal te direct op het onderwerp (van de sponsor), tanden dus, staat: Het album wordt gesponsord door tandenpasta fabrikant Prodent dus dan gaat het hele verhaal ook over tanden.

Wat dat betreft vind ik reclameverhalen als bv het Gouden Kuipje of de Energieke Guiten beter geslaagd omdat daar het onderwerp van het album (kaas en energie) meer zijdelings bij het verhaal wordt betrokken en er meer 'avontuur' ontstaat en niet een wat flauwe opsomming van feitjes.

Datumwoensdag 3 november 2010 07:48

Reactie no. 9
Naammarretje
Leeftijd12
Cijfer6
Recensiede infostrips hebben bij mij nooit goed in de smaak gevallen. net zoals deze. het is een ongeloofwaardige strip en net zoals de stervende ster teveel informatie; vinden kinderen dat leuk(oke er zijn ook oudere die het begrijpen,maar een kind van 8 wil dit toch niet?) complimenten voor de tekeningen/inkleuring zijn in die tijd heel mooi geweest. verder sttat erin geschreven,ook dat is een goed geprobeerd resultaat,alleen moet het niet zo lang zijn; dan maak je maar wat bladzijders strips. ik geef dit verhaal een 6
Datumwoensdag 14 juli 2010 19:38

Reactie no. 8
NaamBarry
Leeftijd28
Cijfer6
RecensieAls zesjarig jongetje was dit een van de eerste (misschien wel de eerste) Suske & Wiske's die ik in bezit kreeg, gratis bij aankoop van de Prodent tandpasta die we thuis gebruikten. Stom genoeg heb ik deze editie enkele jaren geleden cadeau gedaan vanwege de verjaardag van een vriendin die (ook) Suske & Wiske's spaart. Hier heb ik echter spijt van gekregen en zodoende heb ik hem via Marktplaats opnieuw aangeschaft. Voor mij heeft deze editie dus nostalgishe waarde

Maargoed, over naar het verhaal. Het betreft hier een inforstrip die naar mijn idee (voor kinderen) ook echt daadwerkelijk leerzaam is. We krijgen namelijk alle ins en outs te weten over tanden en tandenpoetsen. Echter, al deze informatie met het verhaal er niet leesbaarder op. Iets wat nog eens extra teniet wordt gedaan door de tekst waar het verhaal deels in wordt verteld. Door het verhaal niet alleen uit tekeningen te laten bestaan, maar ook uit tekst, kan er natuurlijk meer verteld worden, maar het maakt het lezen er niet soepeler op. Beter dan het verhaal wat korter gemaakt en alleen tekeningen gebruiken of alleen tekeningen gebruiken en meer bladzijdes gebruiken. Het verhaal zelf heeft ook weinig om handen en komt erg ongeloofwaardig over (zomaar even iemand zijn mond invliegen). Natuurlijk, het is een strip en daar kan alles in gebeuren, maar zelf hou ik meer van de realistischere verhalen. Bovendien is het vreemd dat onze vrienden eerst verkleind iemand zijn mond in vliegen, maar later via de teletijdmachine weer terugkomen?

Hoewel zeer informatief, toch een onvoldoende wat mij betreft voor het verhaal. Al met al toch een zes, vanwege het extra puntje dat ik toeken aan de voor mij nostalgische waarde van deze editie.

Datumdonderdag 21 augustus 2008 20:35

Reactie no. 7
NaamEvelien
Leeftijd11
Cijfer7
RecensieIk vind het een verhaal niet echt goed.
Maar het is een INFOstrip en de informatie is oké (ik heb er destijds nog wat van geleerd!)  dus toch nog een 7!
UITERAARD BEOORDEEL IK DE INFO EN RECLAMESTRIPS MINDER STRENG DAN DE GEWONE ALBUMS!!
DatumTue Mar 21 19:59:09 2006

Reactie no. 6
NaamEszie
Leeftijd14
Cijfer10
RecensieIk vind het een 10 waard, omdat heel grappig is een vooral leuke weetjes instaan! Ook dat Lambik weer de leiding neemt en zo weer van alles gebeurt!
DatumSun Sep 11 19:25:53 2005

Reactie no. 5
Naamjippe
Leeftijd10
Cijfer10
Recensieecht heel geinig.dit is een 10 waard omdat:
1.het is een info strip.
2.geinig verhaal
3.er zitten informatie-dingetjes in
4.er zitten stukjes tekst bij
effe de cijfers:
begin:7 1/2
midden:10
einde:8
very very good verhaal!
DatumThu Mar 31 15:42:22 2005

Reactie no. 4
Naam Rikki-Erik.nl
Leeftijd 19
Cijfer 3
Recensie De infostrips zijn naar mijn mening een aanslag op het product Suske en Wiske. Het imago van het duo krijgt een klap door dit soort saaie verhalen waarin je overstelpt wordt door informatie. Het had naar mijn mening veel boeiender en veel leuker gekund. Ook de combinatie strip en tekst is bijzonder vervelend om te lezen. Ik verbaas me dan ook dat Marck Meul zijn naam in dit boek heeft laten zetten.
Het doel van het verhaal, het informeren en waarschuwen dat je goed moet poetsen wordt waarschijnlijk bij de meesten wel bereikt.
De tekeningen zijn redelijk en fantasierijk, maar duidelijk niet door Paul Geerts. Dit scoort toch wel 2 van de 10 punten. De reden waarom ik een 3 geef is het bijzondere feit dat dit album zich afspeelt in de mond van Manu van Treeck, de toemalige uitgever van Standaard Uitgeverij! Bijzonder grappig.
Datum Thu Feb 26 17:59:23 2004

Reactie no. 3
Naam Jan P.
Leeftijd 30
Cijfer 5
Recensie Een vervelend verhaaltje eigenlijk, deze Tandentikkers. De combinatie strip/leesboek werkt echt niet bij deze stripreeks en dat wordt hier ook nog 'ns bewezen. Het leesgedeelte zit onlogisch in elkaar en overheerst, zodat de meeste vaart uit het verhaal wordt gehaald. Voor zulk uitgebreid advies ga ik liever naar de tandarts, ook al is dat niet plezierig. Ook is het raar dat de mond van een volslagen onbekende in de stripreeks wordt bezocht, maar dat is geloof ik gedaan om alle karakters te benutten.
Een vijfje dus, inclusief een puntje voor de verzamelwaarde.
Datum Fri Jan 30 16:09:34 2004

Reactie no. 2
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 6
Recensie Een gemiddeld verhaal, de tandentikkers.
Ik hou niet zo van reclameuitgaven waar tussendoor puzzels en tekeningen staan, dit leest niet lekker weg. Bovendien vind ik die pakjes van onze vrienden erg veel lijken op degen die ze aan hebben bij de koperen knullen.
Waarom ik toch een zes geef? Ach, het korte verhaaltje leest lekker vlot en wat kun je verwachten van een reclameuitgave? Dat die lui bij Studio Vandersteen weken tijd nemen om een exclusief verhaal te bedenken? Al met al net als alle andere reclameuitgaven een gemiddelde strip.
Datum Mon May 5 18:29:44 2003

Reactie no. 1
Naam JeroenG
Leeftijd 27
Cijfer 7
Recensie De Tandentikkers is een verhaal uit de infostrip-serie, een combinatie van leesboek en strip. Het is uit de serie eigenlijk het verhaal waar nog de meeste actie inzit, en is daarom het leukste infostrip-verhaal. Onze vrienden gaan op onderzoek in de mond van een vriend van Lambik. Daartoe verkleint professor Barabas ze. Het blijkt dat in de mond een volkje woont dat de tanden vernield, Tandentikkers genaamd. Na diverse avonturen verslaan onze helden de Tandentikkers en komen er ook achter hoe je kunt voorkomen dat ze opnieuw kunnen toeslaan. Al met al een redelijk boeiend en ook informatief verhaal, leuk detail is dat de Tandentikkers alles in rijmvorm zeggen, een truuk die wel vaker in Susken en Wiske verhalen is toegepast. De tekeningen zijn ook okee. Al met al een ruime zeven, zeker voor een infostrip-verhaal, die over het algemeen toch aan de saaie kant zijn.
Datum Sun May 4 22:29:04 2003