Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De tragische tante


De tragische tante Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De tragische tante verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,33

Reactie no. 3
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer10
RecensieSamen met “Het vervloekte venster” zit dit verhaal in de Gouden Collectie van het AD. Ook een van Gught en Morjeau vertelling. En ja hoor……ook hier is het een positieve verrassing! Dit verhaal is een stuk lolliger dan “Het venster” maar niet flauw: hilarisch lijkt meer op zijn plaats. Het niet mogen trouwen van Lambik en Sidonia is een thema dat boven de serie blijft hangen. Er worden wel pogingen gedaan om dit in een leuke vorm te gieten. Dit moet ook omdat Vandersteen in zijn testament heeft laten vastleggen wat wel en niet met zijn helden en heldinnen mocht gebeuren ( ik vind dat hij de serie daar te kort mee heeft gedaan). Het trouwen van Lambik en Sidonia mocht dus niet. Je moet dus oplossingen verzinnen en ik ben blij dat die niet geschuwd worden. Het brengt originaliteit en frisheid in de serie. Wel kun je doen alsof dat in een droomwereld gebeurt. Zo niet hier, maar wel via hypnose. Dat is een gouden greep. Je kunt spelen met de Suske en Wiske conventies en toch net binnen de lijntjes blijven. Dat gaat nog veel verder in dit verhaal: het daten van Sidonia ( erg leuk!) en de verliefdheid van Lambik, de fouten van Suske en Wiske in de hypnose, Suske en Wiske als koppelaars, de liefde van Jerom en de hoogst originele ontknoping. Niet iedereen zal die leuk vinden maar het is zeer origineel en heel sterk gedaan. Het werk goed dat de standaard verhoudingen in de serie door elkaar worden gegooid. De tekeningen zijn redelijk, soms zijn close-ups erg simpel. Een erg leuke, hilarische ( niet flauw!) episode die mij absoluut bij zal blijven. Ik heb hier serieus om gelachen. Een heerlijk album Grappig detail: Jerom knipoogt hier.
Datumwoensdag 18 november 2020 23:19

Reactie no. 2
NaamMark
Leeftijd41
Cijfer6
RecensieMatig kortverhaal hoe S&W tante Sidonia aan de man willen helpen en het blijkt dat Lambik toch de beste keus lijkt te zijn. Maar tijdens een hypnose experiment gaat er wat mis en ook Jerom werpt zich op als partner waarna een strijd tussen de twee kemphanen ontstaat. Een beetje flauw verhaal met met redelijke tekeningen en soms wat simpele achtergronden.
Datumvrijdag 05 december 2014 17:48

Reactie no. 1
NaamCaspar
Leeftijd40
Cijfer6
RecensieSidonia gaat daten en dit leidt tot allerlei verwikkelingen. Suske en Wiske denken na een bezoek aan een hypnotiseur de oplossing te hebben, maar het geheel ontspoort volledig. Ik vond het uitgangspunt wel aardig, maar de uitwerking is niet erg sterk en wordt ook een beetje flauw. Een duidelijk tussendoortje, maar voor een kortverhaal nog net een 6. Het grapje met Lambik en Jerom aan het einde zal niet iedereen kunnen waarderen, maar ik vond dit wel geslaagd.
Datumdinsdag 18 maart 2014 22:12